|
![]() |
#1891 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Moraš shvatiti da Seasonic radi kvalitetna napajanja i da ne možeš staviti znak jednakosti između njih i MS Industriala, Frontiera, Smartboxa i sl. Da nije tako, ne bi drugi lijepili svoje etikete na njihova napajanja (npr. Corsair). X serija je trenutno high tech u području napajanja i to ima svoju cijenu. I zato ako hoćeš kvalitetno napajanje i skoro nečujno, izvoli to i platiti.
![]() |
#1892 |
ludi strojar
Datum registracije: Aug 2008
|
Pitanje jedno,složio sam si konfu jednu,tj kupljeno je sve već sad sam trebam složiti to: Athlon x4 640 3.0GHz Asus M4A78LT-M 2x2GBDDR3-1333MHz-kingmax Ati Radeon x1650 ili će biti integrirana uključena 2xHDD sata,jedan 160,drugi 320 gigi DVD-R i sad me zanima dali će moći to ovo napajanje gurati? http://www.3dvelocity.com/reviews/taganixeye/ixeye.htm Jedan od hdd mislim zamjeniti sa WD 1TB greenom uskoro i možda kroz neko vrijeme uzmem 5670 ili nekaj sličnoga. Možda budem i OC,mada mi se neda preveć s tim igrati. Unaprijed zahvaljujem.
![]() |
#1893 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() No, iskreno ne vidim poantu u kupovini pasivnog napajanja osim u slučaju da slažeš posve pasivno hađeno računalo sa SSD-ovima. U protivnom si bacio novac jer ako ništa drugo čut će se HDD. Dakle kupovina pasivnog napajanja u stroju koji ima i samo jedan ventilator ili HDD = bacanje novaca. Drugo Seasonicova X serija je ionako ''pasivna'' do određene razine opterećenja pa je ionako nečujna u velikom broju sličajeva. No ako ne želiš dat tolike pare za napajanje onda pogledaj Seasonic S12II seriju, Scythe Kamariki4 ili Stronger, nešto od BeQuiet napajanja.
![]() |
![]() |
#1894 | ||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Ja i rivjui (komp) smo ko.....sjeverni i južni pol ![]() Nisam ljen za pročitat koji rivju i razumjem neke stvari. ALI ,daleko više toga NE kužim a i ne zanima me toliko da bi sve to skupa kužio ,ako me shvačaš na što mislim. Ne vidim razloga čemu da punim glavu recenzijama ovog i onog te izmišljam toplu vodu kad je forum prepun ljudi koji se u tome snalaze kao ribe u vodi. ![]() Citiraj:
![]() Kratko i jednostavno. Odabir gotov. Hvala svima. btw wolverine , koliko sam vidio ,napajanje i kučište su doslovno zadnje stvari koje se mijenjaju kod računala. Uvjek se nadograđuje nešto drugo. A dobro kučište te napajanje preživi nekoliko konfiguracija. Pošto je dosta velika mogučnost da se "down the road" krene utišati računalo s kupovinom hladnijeg procesora , boljeg/tišeg coolera , tišeg diska itd....nimalo mi ne smeta odvojiti više za napajanje kako bi u startu riješio taj problem....makar to smanjilo buđet za ostale stvari.
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 04.02.2011. u 11:31. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1895 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1896 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Kao Sto kaze Wolw, ako komp nije potpuno pasivan, pasivno napajanje je bacen novac, cak i netreba biti potpuno pasivan, koristio sam mugena 2 na Phenomu II X2 i on je to fino hladio na ispod 500 rpm, apsolutno u kucistu necujno. Međutim, mehanicki diskovi su danas vrlo glasni. Od ventova bio je jedan na Mugenu na 500 RPM, jedan takav na Accelero ladnjaku i Seasonic 620 W. I jedino se cuo HDD... Tako da ako u konfi nije SSD tiho napajanje s ventom nece biti problem
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1897 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Ja imam kuciste od 70kn, super mi lijepo izgleda i obavlja svoju funkciju, a da ne spominjem kolko mi je "lakse" ako se nedaj boze malo ogrebe slucajno i slicno, i nema zaljenja ako ga se ide malo modat Napajanje bas i nije jedna od onih stvari koja bi se trebala jako rijetko mijenjat te je ono jedina komponenta u racunalu (kolko ja znam) da se zapravo trosi i s vremenom je sve losije. Mislim da je bolje dat po 300kn za napajanje svake 3 godine nego kupit jedno koje ces drzat 9 godina. Ionako ce to napajanje za 300kn nakon prve 3 godine vrlo vjerojatno i bit jace/bolje od ovog sta bi kupio sada za 900kn. Tehnologija napreduje. A da ne spominjem da bi svake te 3godine mogo i prodat napajanje prije kupovine novog za barem 100kn sta bi u konacnici rezultiralo time da bi zapravo za 3 napajanja potrosio zapravo 700kn tokom 9godina! Znaci mozes doslovno 4 puta mijenjat napajanje u roku od 12 godina i pratit tehnologiju za cijenu jednog sada napajanja. Eto, meni je to bolje, a vi kako ocete :-) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1898 |
undercover
|
I za cijenu jednog normalnog ručka u restoranu se možeš 3-4 dana hranit purom u studoškoj menzi ![]() Zajebancija nastranu , s obzirom da je Seasonic x-serija trenutno high tech u području napajanja (kaže coconut) nemam baš neki osječaj da če tako nešto za tri godine biti tehnološki otpad po pitanju zastarjelosti / a nadam se i po pitanju kvalitete. Drugo , što se tiče tog da je 'pasivno' opčenito bačeni novac .... Kad su tu druga vrlo tiha napajanja (do neke granice 'pasivna' ako sam dobro shvatio Wolverina) te pohvaljene X serije , možda je 'pasivno' zaista bačeni novac. Koliko stoji najeftinije napajanje te x serije? čisto me zanima da vidim koliko je novaca potrebno "bacit" za spomenuto potpuno pasivno napajanje. ![]()
![]() |
#1899 |
Premium
|
900 kn za 400W verziju http://www.nabava.net/trazilica.php?q=SS-400FL&x=0&y=0
![]() |
#1900 | |
undercover
|
Citiraj:
EDIT: Izgleda da nije , x-560 je jeftinije čitavih 40kn ![]() Odvajanje te svote za potpuno pasivno napajanje ne vidim kao bačeni novac.
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 04.02.2011. u 15:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1901 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
O čemu se radi pročitaj ovdje. Citiraj:
Ako ćeš imat i jedan HDD u stroju čut ćeš prije taj disk nego navedeno napajanje. Isplati se jedino ako misliš složit nešto ovakvo. Posve pasivno hlađeno računalo s pasivno hlađenim procesorom, pasivno hlađenom grafičkom karticom, bez i jednog ventilatora i SSD-om. ![]() To onda ne čuješ, osim ako ti ne počnu zavijat zavojnice ![]()
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 04.02.2011. u 15:51. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1902 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Mali OT Imam Čifteka 650-14C doma, koji je radio misteriozni restart kompa kod otkljucavanja proca. Radi normalno vec tjednima, pa sam neznam dali ga smijem koristiti...počeo sam razmisljati o Sisi 430w, al reko da vidim kaj ekipa veli. Naponi su mu super, sve 5. Neznam dali tko zna gdje se moze na nekakav tester napajanja(neznam dali mi to uopće može pomoći pošto samo napone proba), mozda tipa u ADM onom tipu platit cugu da ga spoji kod sebe, ili ak netko od ekipe tu ima taster taj ili nešto?Moram se uvijerit da je sve ok prije negoli ga kod sebe bubnem, jer mi upada uskoro nekakva grafa i to, da nebi bilo bijelih dimova. Wolv? ![]()
![]() |
#1903 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Pozdrav! Ovak, dajte mi recite kaj mislite o ovom napajanju? Koristio bi ga za konfiguraciju iz Moj komp, al naravno namjeravam ga koristit duže vrijeme pa uzmite u obzir i nadogradnju komponenti kroz par godina. I to da trenutno fakat nemam love za dat 100 eura za neko baš novo 500-600W napajanje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1904 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=209106
![]() |
![]() |
#1906 |
|
Ništa posebno, iskreno ja ne bih tog Enermaxa mijenjao sve dok se ne odlučiš na promjenu kompletne konfiguracije, jednostavno ne vidim potrebu za promjenom kraj postojećeg napajanja koje je jako kvalitetno i taman za tvoj trenutni setup.
![]() |
#1907 |
Premium
|
Nažalost, Tagan nije najpouzdanija marka tako da ti se lako može izjaloviti ono 'za duži period'. Bolje ti uzeti novi LC Power 560W.
![]() |
#1908 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Pa nebi reko, pošto taj LC Power ima dva 12v raila i daje na njima po 17 i 18A, a moj Enermax ima isto dva raila ali na svakom daje 20A, a u isto vrijeme daje na njima 30A, znači 360W. Ajde da pitam onda konkretno zašto gledam novo napajanje. Znači imam tu trenutnu konfiguraciju s kojom imam nekih nejasnoća. Naime, ta ploča, Abit IP35, ima double-boot funkciju, koja služi da kod pretjeranog overclocka vrati postavke na zadnje koje su radile i prema tome eliminira potrebu za korištenjem Clear CMOS jumpera svaki put kad pretjeram s frekvencijama. Međutim, meni ta funkcija ne radi, tj. dešava se to da se svaki put kad dignem neke postavke, napravi se taj dupli boot. I sad ako je sve ok, nakon drugog boota se normalno digne sustav, a ako ne, nakon drugog boota mi uopće nedaje sliku. Znači nije da ikakve frekvencije vrati na zadnje zadane, nego jednostavno komp radi, sve se vrti, ali slike nema. Čak mi se desilo da kad sam tražio max FSB, došo sam do nekih 460-470 MHz pri stock voltažama (naravno djelitelji memorije i procesora su na najmanje bili namješteni), i mislim da mi na 480 više nije htjelo bootat (tj. nebi davalo sliku kak sam i opiso), i onda sam ponovo stavit onih 450-470, koji su maloprije radili, i opet nije htjelo dat sliku. Znači skroz čudne stvari. Na ploči je najnoviji BIOS, sve postavke su kak bi trebale bit, tako da mi jedino kaj mi možda pada na pamet da je to možda previše za napajanje pa da ga tu neš zajebava. Jel to moguće? Zadnje izmijenjeno od: marke. 05.02.2011. u 17:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1909 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() Onda bi pozelio buku ventilatora samo da ne cujes zavojnicu. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1910 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
jel se isplati zamjeniti corsair 450vx za http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.760.012 mjenjao bi samo zbog modularnog napajanja, jesu slični po performansama? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1911 | |
undercover
|
Citiraj:
To pasivno nisam htio jer sam mislio da su ti modeli manje kvalitetni. Nakon što mi je objašnjeno da je to jedno od boljih napajanja opčenito (a jebiga kvaliteta košta pa nek izvolim platit) moja odluka za kupnju tog napajanja nema smisla / to je čisto bacanje novaca. Jer za čitavih 40 kn manje dobijem model s ventilatorom snažniji za 150w? Huh? ![]() Prvo ,za što bi mi točno trebalo tih 150w više kad sudeči po prvotnom savjetu neču iskoristiti ni 400w ? ...ili su savjeti krivi pa mi treba više od 400w? Srečom postoji i nešto jači x-460 pa bi možda bilo bolje da to kupim ako mi je malo 400w? ... ima gdje rivju? Drugo ,shvačam tvoju logiku iza toga da trošak za pasivno nema smisla ako se bilo što čuje (mada između crnog i bijelog postoji puno nijansa sive ![]() btw, prošvrljao sam malo po svim linkovima i koliko sam shvatio... X-400 i X-650 su u u biti vrlo slična / skoro ista stvar... Kažem 'skoro' jer po onom što sam pročitao x-400 je nešto efikasniji od x-650 dok x-650 ima nešto stabilnije voltaže od x-400 , te mu do 20% opterečenja ne radi vent. A s obzirom da su vrlo slični iz x-400 se može iscjedit i više od 400w uz malo protoka zraka u kučištu....
![]() |
![]() |
#1913 |
|
![]() |
#1914 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
novo napajanje
treba mi novo napajanje. ovo sadašnje je već postalo poprilično glasno, muči se sa ostatkom konfiguracije, ima već koju godinu i mislim da je pitanje dana kad će prdnut. brine me sljedeća stvar. imam antecovo kućište, klasičan midi tower sličan ovome http://www.xsreviews.co.uk/reviews/c...di-tower-case/ koje po defaultu dolazi s napajanjem. napajanje ima 80mm vent koji je okrenut prema iza, odnosno vent je tamo gdje je i ulaz za kabel od napajanja. vidim da većina novih, jačih napajanja ima 120mm ventove. da li će po dimenzijama jedno takvo napajanje stati u moje kućište? i ako bi i stalo da li bi taj vent trebao biti okrenut prema gore? u tom slučaju puše u gornju stijenku kućišta i ne čini mi se da je protok zraka dobar. na što još treba paziti prilikom kupnje napajanja i koja napajanja preporučujete? namjeravam ga kupiti u linksu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1915 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
e hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#1916 | |||||
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#1917 | |
Registered User
|
Citiraj:
Intel Core2Duo E6750 @ 2,66 Ghz 4 gb ram Ati radeon hd5850 320 gb hard disk (namjeravam uzeti i eksterni od 1 tb) trenutačno napajanje ima 350 w...kako gura ovu konfu nemam pojma, ali gura, no mislim da nece jos dugo. ![]() što se tiče cijene išao bih do nekih 500 - 600 kn. što se tiče venta...da li je bolje da je okrenut prema gore ili dolje? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1918 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
430W seasonic i vise nego dovoljan za ovo. Sto se tice okretanja, ne mozes ga naopako postaviti u kuciste - rupe nisu simetricne i napajanje ce se moci zasarafiti samo na taj nacin da moze uzimati zrak iz kucista (ako je s gornje strane). Neka kucista imaju duple rupe za montiranje, tako da napajanje moze uzimati zrak ili iz kucista ili izvana (recimo kod kucista kod kojih je napajanje s donje strane i ima rupe za zrak ispod). Neka pak napajanja iz raznih razloga imaju duple rupe da bi se osiguralo da su uvijek postavljeni odredjenom stranom prema gore (u slucaju Seasonicovih pasivnih modela, na primjer, koja se ne smiju montirati naopako). Ali opcenito pravilo je da ne mozes fulati i napajanje ce moci uzimati zrak bez problema ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1919 |
Registered User
|
da li je ovo ok http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.715.076 ? |
![]() |
![]() |
![]() |
|