|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
MiniDV > DVD
Kak da s digitalne JVC kamere prebacim snimku na DVD? Kamera snima na MiniDV kazeticu. Snimku mogu preko USB prebacit na komp u cini mi se mpeg formatu. Koji je najbolji program da taj mpeg prebacim na dvd bez da izgubim kvalitetu??
![]() |
#2 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Sve sto ti treba naci ces na www.doom9.org www.videohelp.com www.google.com Samo par natuknica: - ne preko USBa pa makar on bio 2.0 - prebacujes preko firewirea (DVout na kameri, firewire kontroler na PCju, povezano odgovarajućim kabelom) - treba ti program tipa Adobe Premiere, Pinnacle Studio, ... u kojima skidas video sa kamere i odmah ga mozes i obraditi. - skidaj u DV codec |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Jebiga, nemam taj odgovarajuci kabel pa cu se posluzit USB-om. Ali me zanima kad mi je taj filmic na kompu( skinem ga na komp pomocu Image mixera kojeg sam dobio uz kameru) kak da ga stavim na DVD i da ga mogu gledat na dvd playeru u sto boljoj kvaliteti
![]() |
#4 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
kad sam ja to prvi put isao radit postao sam, i taj topic se razvio u jedan odlican how to , nazalost ne mogu ga nac vise a trebao bi bit sticky ,jer tamo pise ama bas sve o ovome ukratko : pogi je rekao, a ja ponavljam ne preko usb jer ces si desetkovat kvalitetu i bit ce grozna slika i nece ti bit veca od 640X480 , zato ti treba firewire cabel - kupi ga mozes nac jeftino ja sam eksperimentirao sa puno programa i nazalost ne mogu rec da je iti jedan ispunio ocekivanja ,odma da kazem da nisam profesionalac, pa sam mozda ja krivo postavio ali sumnjam... jer sam procitao dosta materijala na netu o tome koje god kombinacije sam pokusavao sa razlicitim formatima prvo prebacivanja sa kamere pa onda komprimiranja slika je uvijek ispadala jako losija od originala (jedina usporedba mi je npr 20 kopija kopije neke vhs kazete) da sam jednostavno odustao jer miniDV kazetu kupim za 30kn , posto ne sniman svaki dan to mi je ok.... htio sam prebacivat na dvd ali,eto manjak jacine kompjutera,hdd prostora (mislim da 1minuta je otprilike 1.5Gb u DV formatu ,a on je kao najbolji ,ne kompresirani direktno kao i na kameri format),i mog strpljenja... zelim ti srecu ; za zivu glavu nemoj koristit image mixer najcesce koristeni programi su pinnacle studio,ulead i vegas ![]()
![]() |
#5 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
Nabavi primjerice navedeni Pinnacle Studio koji ti je All-In-One rijesenje i za pocetak je odlicno. Mada mislim da sa njime neces moci skidati film preko USBa i upravljati kamerom sto bi sa FWom radio po difoltu. Iz njega mozes i zaprzit direktno DVD bez da razmisljas o autorizaciji DVDa. Vidim da su nam konfe slicne pa evo savjet kod kojeg bi trebalo biti vrlo malo/nista problema: - skini film u avi file u DV codec - isti sada na disku obradi sa TMPGENCplusom u MPEG2 za DVD - autoriziraj ga sa TMPGENC DVD autorom ili DVDlabom - zaprzi na DVD sa istim ili NErom |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Nije problem u firewire cotrolleru jer ga imam nego u tom convertiranju. Konvertiro sam S TMPGEnc u mpeg format( valjda) zauzeto je oko 2GB harda za 30 min filma. I sad ne kuzim kaj dalje, ovo autoriziranje mi bas i nije jasno. Nist, nabavit cu taj kabel i Pinnacle pa budemo vidli.
![]() |
#8 |
Premium
|
Sad sam autoriziro i radi mi na dvd playeru ali nemam zvuka a ni slika bas nije nejbolja. Probo sam preko DV outa na kameri spojit se na TV i sve radi samo kaj nema tona. Kaj mi onda znaci firewire ak necu imat tona kad to sve skupa prebacim na komp?
![]() |
#9 |
Sannin
|
mislim da bi mogao pogledat u opcije kamere sta se tice tona... znas imas podesavanja tipa koliko bitni ton da pusta na tv itd... i btw, s kojim kabelom si ga spojio? treba ti audio/video coaxialni/banana sa scart dodatkom no npr. izleda : na jednom kraju banana sa 3 crte a na drugom kraju 3 cincha http://www.prosatellitesupply.com/im...le_254-320.jpg i onda jos dodatak od scarta za spojit na tv
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
Citiraj:
minuta je cirka 1.5 - 2 Mb a ne 1.5 Gb ! TMPGENC je jaaako dobar program....čak stabilniji od Pinnacle-a...a i sučelje je "user friendly"...ima jako brz rendering te podržava sve video kartice na tržištu...ja ga koristim u kombinaciji canopusa ili pinnacle studia ( kartice direktno hardverski enkodiraju signal za daljnju obradu). slika je mrak, a daljnjom obradom postaje još bolja... video možeš s kamere prebaciti i preko Movie Makera, drži se 720x576 full PAL rezolucije i nebi trebalo biti problema...također bi bilo dobro kad bi imao i neku zvučnu karticu, jer Avance 97, koju najčešće imaju matične, zna zaštekati...ako imaš zvučnu karticu instaliranu (ja koristim Creative Audigy) bilo bi dobro da na matičnoj u BIOS-u isključiš zvučnu Avance 97, jer se one znaju "poklati"... Zadnje izmijenjeno od: tin.. 30.01.2005. u 22:08. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthrea...&threadid=8279
![]() |
![]() |
#13 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
Zasto nema zvuka.... moze biti vise razloga ![]() Kada skines video sa kamere pa daj ga prvo tako neobradjenog probaj u nekom playeru da vidis ima li i sliku i zvuk tako da ustanovis da li je problem u prenosu sa kamere ili u daljoj obradi... Kako da ti pomognemo kad ne dajes dovoljno informacija? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
ne kužim zakaj mora spojiti DV signal na TV ? možda hoće na TV-u snimati video ?:confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Sannin
|
heh, je Costa... ![]() bi li se to moglo stavit u sticky jer tu je bas opsirno opisano prebacivanje sa kamere na kompic p.s. tin. u mom starom postu kad si mi rekao da prebacim sa pinnacle ,kad sam to ucinio mojih 60minuta sa miniDV je u na kompjuteru u nekompresiranom formatu bilo preko 80Gb (ne sjecam se sad ali ako je bila opcija full DVD quality to sam oznacio)- morao sam cili jedan hdd obrisat da to prebacim?
![]() |
#17 |
Premium
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
treba pisati slijedeće.......zauzeće prostora HDD-a je oko 1.5 Gb u MINUTI !! a ne u SEKUNDI ! kak sam napisao...i to ispada oko 1 Gb/min... moje isprike...u pravu si...pogrešno sam pročital... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Evo mene opet, nabavio sam FW kabel i sve spojio i sve je to super s windows movie makerom nabacim snimku na komp i onda ga pokusam convertirat s TMPGEnc , ali mi tmpgenc odvoji sliku i zvuk u dva zasebna filea i sjebe mi kvalitetu. Jel zna ko kak da podesim opcije da nekak dobijem zvuk i sliku u jednom fileu i kak da to prebacim na dvd. Probo sam s dvdlabom ali u njemu mogu otvorit samo mpeg fileove koji su lose kvalitete. Namogu npr. otvorit neki WMV file koji mi je capturiran na hardu. i koji je puno bolje kvalitete.
![]() |
#20 |
Premium
|
Evo mene opet, nabavio sam FW kabel i sve spojio i sve je to super s windows movie makerom nabacim snimku na komp i onda ga pokusam convertirat s TMPGEnc , ali mi tmpgenc odvoji sliku i zvuk u dva zasebna filea i sjebe mi kvalitetu. Jel zna ko kak da podesim opcije da nekak dobijem zvuk i sliku u jednom fileu i kak da to prebacim na dvd. Probo sam s dvdlabom ali u njemu mogu otvorit samo mpeg fileove koji su lose kvalitete. Namogu npr. otvorit neki WMV file koji mi je capturiran na hardu. i koji je puno bolje kvalitete.
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
EVO U 6 KORAKA ( isječak s moje web stranice...) otvori program ![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() 5. ![]() 6. TU JE GREŠKA....GLEDAJ STRELICU KURSORA...MAKNI OVU KVAČICU... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
ustvari...ako misliš raditi DVD authoring gore označi DVD PAL 16 :9 ...jer nećeš moći film obrađivati, pošto je 16:9 standard za sve dvd authoring programe... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
aka Mali Mirko
|
Originally posted by perkovic0 Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
imam neki valjda starijiu tmpgenc jer nemam puno onih opcija, pa me valjda to cima. Kak da otvorim posebno video a posebno audio file u dvd labu?
![]() |
#30 | |
Premium
|
Citiraj:
Imam dojam da se je tema počela razvlačiti unedogled ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|