Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.01.2011., 18:50   #1
Starsailor
Premium

Starsailor's Avatar

Datum registracije: Jan 2011
Koji dpi i report rate

Moze li mi ko pojasniti malo mouse dpi i report rate, dal da to stavim na maximum ili ne, sto je bolje za kakvu upotrebu itd?
Starsailor je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2011., 19:11   #2
Josip07
Premium
Moj komp

Josip07's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Moze prvo informacija o kojem mišu se radi.

Ja na G700 imam za gaming report na maks (1000) ali misli da nema potrebe iznad 500 ic. A dpi negdje na sredini oko 2500dpi. Sve preko 2000dpi je dobro. A imao sam jedno vrijeme i na 5700dpi ali sam smanjio osjetljivost. I onda sam procito na forumu da nema potrebe ic na tako veliku rezoluciju pa drzim na 2-3k dpi.

Oglas
Staro 09.01.2011., 20:26   #3
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Starsailor Pregled postova
Moze li mi ko pojasniti malo mouse dpi i report rate, dal da to stavim na maximum ili ne, sto je bolje za kakvu upotrebu itd?
Pa probaj i vidi kaj ti najvise odgovara. Ak imas neki bolji mis mozes podesavat dpi u u radu pa vidi. Tesko je rec koji je najbolji jer ne meni odgovara 1200 a kaj tebi odgovara, to moras sam nac.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2011., 11:23   #4
Starsailor
Premium

Starsailor's Avatar

Citiraj:
Autor Josip07 Pregled postova
Moze prvo informacija o kojem mišu se radi.

Ja na G700 imam za gaming report na maks (1000) ali misli da nema potrebe iznad 500 ic. A dpi negdje na sredini oko 2500dpi. Sve preko 2000dpi je dobro. A imao sam jedno vrijeme i na 5700dpi ali sam smanjio osjetljivost. I onda sam procito na forumu da nema potrebe ic na tako veliku rezoluciju pa drzim na 2-3k dpi.
Također, ali ja ga držim na 1400 dpi, sve preko mi je preosjetljivo, radi toga me zanima ako dignem na 3000 recimo onda samo da mu u Win postavkama smanjim brzinu, u njima mi je sada bar na 6/11. Bit rate sam stavio na 500.
Staro 10.01.2011., 11:47   #5
keyser_s()ze
Premium

Datum registracije: Jul 2006
report rate na 1000 i nemaš brigre. situacija sa dpi-om je malo složenija. ovisi o podlozi, o igri, ali i kako su namješteni mouse keys (win 7 - Control Panel\Ease of Access\Ease of Access Center\Set up Mouse Keys). podloga naravno najbitnija stavka jer je džabe ekstra miš ako je za podlogu koristiš samo stol od furnira

pod igrama primarno mi pada na pamet cs 1.6 u kojem (mislim da ovo nije nikad ispravljeno) se prilikom stavljanja velike rezolucije (a da ništa drugo nije mijenjano) javlja efekt negativne akceleracije. za više informacija justfuckingoogleit.

s ovim mouse keys može se poštelat zloglasna akceleracija miša u win7... u pravilu treba uzet par trenutaka i malo podesit slajdere kako kome odgovara. meni je najbolje kad je gornji na dva klika od početka, a donji na početku.
keyser_s()ze je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2011., 13:00   #6
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Što se tiče igara, za bfbc2 sam morao najestiti 2 aktivne rezolucije u sistemu pa u igri mogu brzo prebacivati. Jedna (manja) za kad sam "pješke", a druga (maksimalna) za kad sam u tenku. Inače dobiješ slabo pomicanje kupole i normalno kretanje ili normalno pomicanje kupole i frenzy kretanje. Mislim, koji tudum mora bit da izbaciš tako korisnu opciju kao što je neovisno podešavanje osjetljivosti ovisno o tome jesi li "pješke", u plovilu, letjelici ili oklopnjaku (tenku). Zanimljivo je kako igre gube opcije koje su imale u starijim verzijama (vjerojatno zbog konzola).
Namjesti si ono što ti najviše odgovara, jer svakom nešto odgovara. Ja sam u normalnom radu na 800 jer volim da je miš miran, a to mi u igrama znači da ne moram micat lijevo-desno da bih nekog nanišanio, jer ga imam od prve. Moram napomenuti još jednu jako bitnu stvar, moja reza je mala, zato mala reza miša, a za velike reze moraš prilagoditi postavke.
D1viry je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2011., 14:20   #7
Starsailor
Premium

Starsailor's Avatar

Podloga je odgovarajuća, također gaming.

Ali pitanje je bilo više općenite prirode, što donosi veći dpi i rate?
Drastično veću preciznost, odaziv?
Staro 10.01.2011., 16:43   #8
chare
Happy hippo
Moj komp

chare's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Gle dpi i rr su faktori koji su individualni od igraca do igraca. Kako ovisi npr. oblik i tezina misa i nemoze se svrstat sve u jedno tako i ova dva faktora koja si pitao imaju sposobnost promjena postavki da igrac dobi sto zeli. Dpi ( dots per inch ) je kao sto i skracenica znaci broj tocaka po inchu koje senzor obraduje. Povezan je s rr jer se s njim podesava koliko reportova tj koliko "scanova" nas mis radi u odredenom intervalu. ikreno prckaj malo i mjenjaj postavke dok ne dodes do nekih koji tebi pase jer sve ovisi o tvoj pokretima ruke, brzini pokreta koje koristis, m_acc u igama ili programima, brzini misa, podlozi koju koristis, rezoluciji...
chare je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2011., 01:41   #9
CyCl0p$
Guest

Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
Što se tiče igara, za bfbc2 sam morao najestiti 2 aktivne rezolucije u sistemu pa u igri mogu brzo prebacivati. Jedna (manja) za kad sam "pješke", a druga (maksimalna) za kad sam u tenku. Inače dobiješ slabo pomicanje kupole i normalno kretanje ili normalno pomicanje kupole i frenzy kretanje. Mislim, koji tudum mora bit da izbaciš tako korisnu opciju kao što je neovisno podešavanje osjetljivosti ovisno o tome jesi li "pješke", u plovilu, letjelici ili oklopnjaku (tenku). Zanimljivo je kako igre gube opcije koje su imale u starijim verzijama (vjerojatno zbog konzola).

zato imas bc2 konfigurator di mos namjestit posebno za sve.
  Reply With Quote
Staro 11.01.2011., 06:42   #10
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Thx na linku, al svejedno je glupo što se mora koristit dodatan software da bi igra dobila opciju koju je imala starija verzija igre.
D1viry je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.01.2011., 12:29   #11
FLes
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jul 2009
Sve je odlično objašnjeno ovdje:

http://www.overclock.net/mice/173255...ion-guide.html
FLes je offline   Reply With Quote