![]() |
Koji dpi i report rate
Moze li mi ko pojasniti malo mouse dpi i report rate, dal da to stavim na maximum ili ne, sto je bolje za kakvu upotrebu itd?
|
Moze prvo informacija o kojem mišu se radi.
Ja na G700 imam za gaming report na maks (1000) ali misli da nema potrebe iznad 500 ic. A dpi negdje na sredini oko 2500dpi. Sve preko 2000dpi je dobro. A imao sam jedno vrijeme i na 5700dpi ali sam smanjio osjetljivost. I onda sam procito na forumu da nema potrebe ic na tako veliku rezoluciju pa drzim na 2-3k dpi. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
report rate na 1000 i nemaš brigre. situacija sa dpi-om je malo složenija. ovisi o podlozi, o igri, ali i kako su namješteni mouse keys (win 7 - Control Panel\Ease of Access\Ease of Access Center\Set up Mouse Keys). podloga naravno najbitnija stavka jer je džabe ekstra miš ako je za podlogu koristiš samo stol od furnira:lol2:
pod igrama primarno mi pada na pamet cs 1.6 u kojem (mislim da ovo nije nikad ispravljeno) se prilikom stavljanja velike rezolucije (a da ništa drugo nije mijenjano) javlja efekt negativne akceleracije. za više informacija justfuckingoogleit. s ovim mouse keys može se poštelat zloglasna akceleracija miša u win7... u pravilu treba uzet par trenutaka i malo podesit slajdere kako kome odgovara. meni je najbolje kad je gornji na dva klika od početka, a donji na početku. |
Što se tiče igara, za bfbc2 sam morao najestiti 2 aktivne rezolucije u sistemu pa u igri mogu brzo prebacivati. Jedna (manja) za kad sam "pješke", a druga (maksimalna) za kad sam u tenku. Inače dobiješ slabo pomicanje kupole i normalno kretanje ili normalno pomicanje kupole i frenzy kretanje. Mislim, koji tudum mora bit da izbaciš tako korisnu opciju kao što je neovisno podešavanje osjetljivosti ovisno o tome jesi li "pješke", u plovilu, letjelici ili oklopnjaku (tenku). Zanimljivo je kako igre gube opcije koje su imale u starijim verzijama (vjerojatno zbog konzola).
Namjesti si ono što ti najviše odgovara, jer svakom nešto odgovara. Ja sam u normalnom radu na 800 jer volim da je miš miran, a to mi u igrama znači da ne moram micat lijevo-desno da bih nekog nanišanio, jer ga imam od prve. Moram napomenuti još jednu jako bitnu stvar, moja reza je mala, zato mala reza miša, a za velike reze moraš prilagoditi postavke. |
Podloga je odgovarajuća, također gaming.
Ali pitanje je bilo više općenite prirode, što donosi veći dpi i rate? Drastično veću preciznost, odaziv? |
Gle dpi i rr su faktori koji su individualni od igraca do igraca. Kako ovisi npr. oblik i tezina misa i nemoze se svrstat sve u jedno tako i ova dva faktora koja si pitao imaju sposobnost promjena postavki da igrac dobi sto zeli. Dpi ( dots per inch ) je kao sto i skracenica znaci broj tocaka po inchu koje senzor obraduje. Povezan je s rr jer se s njim podesava koliko reportova tj koliko "scanova" nas mis radi u odredenom intervalu. ikreno prckaj malo i mjenjaj postavke dok ne dodes do nekih koji tebi pase jer sve ovisi o tvoj pokretima ruke, brzini pokreta koje koristis, m_acc u igama ili programima, brzini misa, podlozi koju koristis, rezoluciji...
|
Citiraj:
zato imas bc2 konfigurator di mos namjestit posebno za sve. |
Thx na linku, al svejedno je glupo što se mora koristit dodatan software da bi igra dobila opciju koju je imala starija verzija igre.
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:35. |