|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Rad u Facebooku, Googleu, i sličnim kompanijama... koja su znanja potrebna?
dakle, guglao sam po forumu, i nigdje nisam našao baš konkretan odgovor. pitanje glasi, što je potrebno dotičnim kompanijama kod pojedinca da bi ga oni zaposlili? jel to pozavanje puno programskih jezika? jave, php, c++, c#? ili možda poznavanje puno librarya (kod c++ npr.) ili pak poznavanje puno vrsta algoritama kojima se može neki specifični problem riješiti? ili ipak nešto treće? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
moras imati programiranje u malom prstu. i to je to ![]() ako sredis intervju, preko skypea ti daju prvo par manjih zadataka, onda par većih zadataka. imas time limit u kojem ti njima moras vratiti rjesenje. ako sve uspjesno rijesis, na dobrom si putu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Guest
|
Ma kakve su to gluposti ![]() To nisu male kompanije. Posebno google. Potrebna znanja su ni manje, ni više nego ona koja ti lijepo napišu na svojim stranicama uz objavu natječaja. Ne znam toliko za fejs, ali za google sam naletio na svakakve oglase. Od onih koji zahtijevaju samo srednju, do bachelora, do mastera u stvarno različitim poljima. Od logistike, "ekonomije", "programiranja", administracije (toga sam još najviše vidio)... A uz svaku objavu ti piše koja su još znanja minimalna, te koja recommended. Mislim, firma kao svaka druga. Also, nemoj misliti da ćete netko zaposliti samo tako da delaš od doma. Za gugl, najvjerojatnije neki Dublin... :P |
![]() |
![]() |
#5 |
Ex-Gastarbajter
|
kako kaže mad_duke, obično su natječaji, ali ako ides neki drugim kanalima onda ocekuj intervju više manje kako sam ti rekao. i da, kao što mad_duke kaže, zaposlenici moraju biti tamo, teško da ćeš moći od doma raditi, facebook ti ne gine kalifornija. ![]() kako ti trenutno stojis sa programiranjem? interesiras se sto bi bilo dobro nauciti, ili vec imas znanja pa se samo mislis usavršiti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
ma, ja studiram na Fer-u, al nekako sam shvatio da neću nekakav bajan programer bit ako se mislim oslanjati samo na znanja koja ću steć recimo iz Programiranja i programskog inžinjerstva, Algoritama i struktura podataka, Operacijskih sustava, Baza podataka, itd itd... zato sam si odredio cilj do kraja faksa, paralelno usavršavat znanje iz programiranja, nadovezujuć na to znanje iz ovih kolegija gore navedenih. i za sad sam u procesu ispitivanja što da počnem detaljno izučavat (c++, javu, c#, python, ruby, perl...) jer tog ima mali milijon. još bi mi bilo najdraže kad bi mogao volontirat u nekoj tvrtci koja se bavi proizvodnjoj softwera nekih mjesec, dva, pa bi tak najbolje znao odgovore na ova moja pitanja (barem donekle) :-/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Banned
Datum registracije: Sep 2010
|
http://techcrunch.com/2010/09/01/goo...s-to-facebook/ Citiraj:
![]() kontam si da je u europi puno lakse dobiti posao u takvim kompanijama nego u americi.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ex-Gastarbajter
|
zanimljivo kako nigdje nista ne pise... http://www.facebook.com/careers/ pa izaberes bransu u kojoj te zanima posao, a kad vidi vraga, čak ima i otvorenih natječaja gdje sve piše... npr. http://www.facebook.com/careers/depa...q=374839427191 ili pošto si još na faksu http://www.facebook.com/careers/depa...university.php |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
OOP uči, nije bitno koji, Javu mozda malo više od c#. PHP poslje i baze... Ja sam FER zavrsil pred 3mj i sutiacija nije bajna, tj. daleko je od nebajne, jer eto, nikakav OO nismo radili na faxu, tak da je to na tebi. Jedino pohvalno je kaj budeš naučil "smisao" programiranja, tak da ti se nebude proglem prešaltat na kaj god. Sve je to isto uglavnom, samo je sintaxa malo drukcija ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
@renesis, promašio si ono što sam htio pitat, donekle. bilo mi je jasno da će se koristit php, c++ i svi ostali navedeni programi, samo, pojam "znat" neki jezik je dost opširan, možda je nekon poznavanje jezika ekstra dobro, dok je ta ista razina znanja nekom ono, nula... a mene zanima što trebam sve "znat" po ovom zadnjem navedenom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Trebas znat rjesavat probleme koristeci znanje koje si stekao (ces steci) na faksu, google i neki programski jezik. Koji jezik nije ni vazno, vazno je da znas koncepte na kojima to sve radi. Tj. poanta bi bila da si ti u glavi mozes slozit stroj koji radi to sto trebas isprogramirat, i onda ga u komponentama (OOP) prenest u kod, isplanirat, optimizirat, itd. Sve ostalo... stvar prakse, iskustva, volje za ucenjem. ![]()
![]() |
#14 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2010
|
ako je suditi po filmu, za facebook moraš dobro programirati i dobro piti u isto vrijeme ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Srednje težak programerski zadatak je prilično relativan pojam. Ono što shvatiš kad se baciš u konkretno programiranje (8+ sati dnevno na konkretnim zadacima) je da nije sve u dobrom algoritmu, poštovanju urednog koda i ostalom nego jako veliku ulogu igraju okolnosti. Primjerice, tijekom desetak godina programiranja napisao sam dosta web i desktop programa, ali jedan problem, naizgled vrlo jednostavan, nisam uspio riješiti na nimalo elegantan način. Riješio sam ga, ali takvim načinom kojeg se čak pomalo i sramim. Konkretno, iz PHP-a pristupiti fajlu na drugom računalu (koje nije web server i ne smije ni biti). Naizgled jako, jako, jako jednostavno, ali onda naletiš na zamku. Nisam našao nikakav način kako iz PHP-a pristupiti shareanom folderu, mapiranom disku, čak sam se igrao i s NTFS-om, ali ništa. Na kraju sam napravio na serveru pozadinski desktop program koji je na zahtjev PHP-a pristupao željenom fajlu na drugom računalu. Dakle, s oznakama lagan, srednje težak i težak zadatak oprezno. Trebaš voditi računa i o osobnim preferencijama. Meni osobno najviše leži sve što se veže uz baze podataka, ali napraviti "lagan" zadatak s grafikom mi je ubojstvo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|