|
![]() |
#21422 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Došla i Nova a meni se ne jede baš ništa ![]() Budem malo francuske i pu-ajceka i to je to...jedino se veselim kaj bu sutra sarmuljak ![]() Fino se naŽderite i provedite ![]() E da ![]() ![]()
![]() |
#21424 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Nož je čista keramika, Cirkonijev oksid. Nikakvo željezo presvučeno keramikom iako postoje i takvi noževi. http://en.wikipedia.org/wiki/Ceramic_knife Ili ti zdravo seljački, nož je napravljen od bižuterije koja je oksidirala. ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 31.12.2010. u 19:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21425 | |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
![]() Inače kod mene danas bilo pohane palačinke sa sirom i šunkom ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#21426 | |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#21427 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Hoce li biti problema na carini ako narucim ovoga sa dealextreme? Jel se moze ovo kako ostriti, ili stvarno nema potrebe za time? Inace, danas se u svrhe ciscenja od svega pojedenog zadnjih 7 dana, kod nas doma jede pura i lučnica. Smrdim na kilometar na bijeli luk ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21428 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Ufff,gledam NBA i ameri rokaju reklame za fast food,grickalice i preloše aute,nit znaju oni kaj je auto,nit kaj je klopa koju mi balkanci koristimo za kasnonoćno grickanje ![]() Tatarac FTW! |
![]() |
![]() |
![]() |
#21429 |
Super Moderators
|
UJ, ovaj orahovac je živo zlo ![]() Mazno jedan štamplek i poŽderao pol frižidera instantno...suhog mesa, kobasa, špeka, sira...grozno ![]()
![]() |
#21431 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#21432 |
Super Moderators
|
Klasika od pirea i sarmuljka danas ![]() Đuka, to je za lijek a ne za lokanje-ja ga koristim umjesto tableta za čironju ![]()
![]() |
#21433 |
Guest
|
A jebga. Žgara me lovila kaj god strpao u sebe na novu od žestice. (šteta, bile fine borovičke). Tako da uz pifkana jedino kaj je išlo dolje je bio orahovac i gorki list ![]() EDIT: Opa, slane srdele u frižideru. Mogla bi danas pasti neka viška pogača (modificirana) umjesto pizze). |
![]() |
![]() |
#21434 |
Super Moderators
|
Ja ove godine idem sam napravit koju litricu-izvrsna stvar ![]()
![]() |
#21436 |
Super Moderators
|
Moš si mislit kak bu nas matori zval ![]()
![]() |
#21437 |
Guest
|
Niš od pogače, pičim van danas. Bilo bi dobro da su đevojke javile prije nego sam potamanio valjda pol luka iz grah salate ![]() |
![]() |
![]() |
#21438 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Jučer sam popodne iz zayebancije skuhal 7 litara malcanog, tj. pivkana od djelomično poprženog slada. Sad fino kipi, a proba bu tek u veljači. Kod kuhanja se držim njemačkog pivskog zakona ( Reinheitsgebot ) po kojem su dopuštene samo 4 sastojine : slad, hmelj, kvasac i voda. Većina naših masovnih pivkana koristi i do 40 % kuruze u pripravi. Trenutni izuzetak je Staročeško Zimsko pivo, vrhunski uradak iz male pivovare.
![]() |
![]() |
#21441 | |
Moderator
|
Citiraj:
Kakav je hmelj iz biljne ljekarne za čaj?
![]() |
![]() |
#21442 | |
driver
|
Citiraj:
Hmelj sam dobil od frenda a kvasac sam naručio s Ebaya : http://cgi.ebay.co.uk/Muntons-Active...item5641a1f07f Kvasac iz DM-a je "mrtav" a hmelj iz ljekarne je "zluftan" tako da ništa od toga. Hmelj mora biti u obliku peleta ( komprimirani hmelj ) i pakiran u zaštitnu neprozirnu foliju da se spriječi gubitak arome i gorčine. Ako nabaviš sve sastojke, rado ću napisati postupak po fazama. Danas sam s frendom popil prvu pivicu iz runde od 16.12. i izuzetno sam zadovoljan, neusporedivo s komercijalnim pivicama iz dućana. Ovak izgleda hmelj : ![]()
![]() |
![]() |
#21443 |
Super Moderators
|
Baš se spremam ubit francusku da se ne pokvari i ostatak odojka ![]()
![]() |
#21445 |
Super Moderators
|
Mislim da budem danas samo zvadil par sarmi, zelja, kobasa i špeka bez ikakvog priloga osim kruha i udri ![]()
![]() |
#21446 |
Moderator
|
@panoramix Baš sam se zagrijal za proizvodnju domaće pive. Ak' sve kupiš, koliko te ispadne litra pive. Mislim kvaliteta je neupitna, ali me opet okvirno interesira. Di si kupio slad, ak' ga nisi radio sam.
![]() |
#21447 | |
driver
|
Citiraj:
Ak' uzmeš u obzir da za 20 l pivkana treba cca 5 kg slada, 3 g kvasca , 40 g hmelja, posuđe i struja/plin za kuhanje, nešto tehničke opreme i naprava za mjerenje, pivo ispadne jeftinije i bolje. Najteže je čekanje da pivkan sazrije a da ne pootvaraš boce i popiješ... Ako si spreman za proizvodnju nađemo se jednom kod Bake pa ću ti potanko objasniti sve detalje i trikove. ![]() ![]() ![]() Evo ti jedan koristan link za početa k ; http://www.pivarstvo.info/forum/index.php
![]() |
![]() |
#21448 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Mene bi zanimalo sve sto i Pendrekliju ![]() ![]() Win! ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#21449 |
Moderator
|
Tak sam si i ja nekak računal da bi litra ispala oko 3 kn. Na pivarskom forumu sam već dosta toga pročitao. Koliko dugo može stajati slad ako ga nakon otvaranja stavim u najlonsku vreću i dobro zatvorim. Usput koji slad si uzimao? Da li si već flaširao i da li ćeš kod flaširanja stavljati običan šećer ili fruktozu? Jedino me interesira kvasac. Da li si uzimao sa lager ili ale. Jer mi se nekako čini u ovo hladnije vrijeme bolje koristiti lager sa nižim vrelištem. Nebih morao grijati prostoriju na 20 stupnjeva već bi ju zgrijal na 14-15 za prvo vrenje. Kasnije bih za odležavanje u flašam koristio frižider. P.S. Uvjek sam mislio da je napraviti pivu komplicirano, sad što više čitam postupak je jako sličan proizvodnji vina, a vino mogu napraviti i bez grožđa. ![]()
![]() |
#21450 |
driver
|
Za zimsko doba je bolje raditi lager tj sa kvascima donjeg vrenja. Ja sam uzeo ovaj kvasac : http://cgi.ebay.co.uk/Muntons-Active...item35af0cfd1a @ Bubba : Na navedenom forumu sam već opisao postupak pod istim nickom a sirovine za početak možeš također nabaviti od vrlo susretljivih članova foruma. U nama uvijek dragoj Deželi, u firmi Hmezad Žalec ( kod Celja ) može se kupovati više vrsta slada u pakovanju po 25 kg kao i hmelja.
![]() |
|
|