|
![]() |
#1021 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Kako da vidim koja je revizija? Nisam dizao takt memorije. Memtest odvrtio bez gresaka. ''probaj ga malo podići s ovom voltažom koja je trenutno'' Ovaj dio ne kuzim... EDIT: Da mozda nije napajanje preslabo? Staro je vec 4 godine... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1022 | |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
To bi bilo sve ok, kad ne bi imao te BSOD-ove. Reviziju možeš provjeriti u CPU-Z programu. Piše ti naprimjer "revision RB-C2" I da, da li su ti ostale postavke u BIOS-u na auto ili si ih manualno postavio (prvenstveno voltaže ostale). Jer ako su na auto, BIOS ih zna ponekad krivo podesiti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1023 |
Premium
|
Da, revizija je RB-C2. U biosu nisam ništa dirao osim što sam otključao jezgre i digao množitelj... Na cpu-z mi piše da je voltaža 1.36, u biosu piše auto... Dal trebam u biosu mjenjat voltažu za memoriju? Meni je sve na auto. Čitam na nekim forumima da je bilo problema s tim da bios krivo podesi ako je pod auto.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1024 | |
Vocna iglica u mudante
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1026 | |
Vocna iglica u mudante
|
Citiraj:
![]() Za memoriju možeš i probati naći kutiju u kojoj si kupio, tamo ti isto piše ![]() Procesor slobodno stavi 1.35v. Pretpostavljam da nemaš box cooler, nego neki bolji? Temeprature znaju dosta brzo otići previsoko, a Phenomima odgovara da su što hladniji |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1027 |
Premium
|
Cooler je dobar nadam se, Zalman Performa... U idle-u je temp 35c, jezgre ne vidim kolko su pošto kad se otključa piše 0c.. U load-u je oko 45c. Mislim da je to ok.. Hehe, još da imam kutiju, bum pogledo koji su pa ću potražit na netu.. EDIT: Evo, ovo je memorija http://www.kingmax.com/en_03_product_content.asp?sn=13 Znači stavit ju na 1.8? Zadnje izmijenjeno od: zvone07. 01.12.2010. u 00:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1028 |
Premium
|
Evo stavio sam u biosu voltažu proca na 1.35, digao množitelj na x18 (3,6ghz), međutim on mi u cpu-z pokazuje voltažu 1.39, ne kužim??? http://slike.hr/slike/capture_c139e.png.html Jel zna netko kako to rješit? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1029 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1031 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
a ti si isprobao svaku Asrock i Asus plocu da to mozes potvrditi?imao Asus M4A79T Deluxe i ta ploca mi je uvijek davala tocnu voltazu koju bih stavio u BIOS-u.za Asus ploce nebih rekao da overvolta svaka ali Asrock...njihove ploce overvoltaju i to skoro svaka.da ti ne govorim o AOD 790GX 128M...no uglavnom,posto vecina vristi da je 1.5 voltaza ok za AMD procesore ukoliko je ok temperatura,jel je itko od vas imao procesor na 1.5 volta na 2 godine i da mu sad radi normalno na toj frekvenciji? EDIT: sad vidio da Zvone ima Asrock plocu....nista cudno za Asrock.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1032 |
Premium
|
Problem je kad ga stavim na 3,6 (1.39 V) čim krene u OCCT Blue Screen... A imam Zalman Performu cooler tak da temp nisu problem.. Možda je fakat problem napajanje? Fortron 400W koji je već 4 godine star sumnjam da može sve držat pod kontrolom... Kaj vi mislite? Mislio sam uzeti LC Power Silent Giant 650w oko nove godine.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1034 | |
Vocna iglica u mudante
|
Citiraj:
Možda je problem što neide na 3.6ghz uz tu voltažu. možda mu treba 1.45v za 3.6ghz ili 1.5v za 3.6ghz. sve ti ovisi o primjerku procesora. Kažeš da imaš dobar cooler i da ti temperature nisu visoke. Onda povisuj voltažu dok nedobiješ stabilan procesor na 3.6ghz. Ako je pak na toj stabilnoj voltaži temperatura prevelika, ništa, nađi takt na kojoj ti je i temepratura dobra. Da ti napajanje nije dovoljno jako, mislim da bi ti se prije komp ugasio, nego bacio BSOD. Ako netko zna drukčije, nek me slobodno ispravi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1035 | ||
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Uz to pricao sam sa covjekom ,koji je kroz ruke provukao puuno vise ploca nego ja, bas o tom overvoltanju te mi je spomenuo da i cak i Asus crosshair ploče znaju imat oscilacija u naponu i da je to jednostavno tako. Citiraj:
Sto se tice napajanja, ako je Fortron PNF serija nemas se sto brinut, bar s trenutnom konfom.
![]() |
![]() |
#1036 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1037 |
Banned
Datum registracije: Sep 2006
|
Imam neke opcije u BIOS za turbo mode, ali kako ga god stavim, brzina mi je ista :S Koliko bi mogao najdalje ići s OC na toj ploći i stock cooleru ? Po everestu mi je u full loadu temperatura oko 50°C. 3-4 gore dole. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#1038 |
Banned
Datum registracije: Dec 2008
|
ljudi kolko bi se dao klokati moj proc sada ga drzim na 4ghz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1516404 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1039 | |
Premijum
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1040 | |
Premium
|
Citiraj:
hm...zanimljiv primjerak,jos nikad nisam vidio da 955 idu na 4 ghz sa tako niskom voltazom....jesi ti to testirao nekim stres programom tipa prime95 ili OCCT??jer malo mi je tesko povjerovati da Phenomi II 955 idu tako daleko i to sa voltazom nizom od 1.4... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1041 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Kako da ne?? Pogledaj clanak na PCE o C3 revizijama procesora, vecina ih ide na ~4.0 GHz sa manje od 1.4V
![]() |
#1042 | |
Premium
|
Citiraj:
ali mislim na 0-24 stabilno,jer momak kaze da ga fura na toliko,a to znaci da igra,surfa po netu sa tim taktom i voltazom. EDIT: @ZvoneXP smanji HT link,trebao bi ti biti izmedu 1800-2100 sve iznad toga narusava stabilnost a ne daje nikakvo poboljsanje u performansi tvog kompa. Zadnje izmijenjeno od: Albert Wesker. 04.12.2010. u 10:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1044 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Moj primjerak je C3 revizija, a nema šanse da dođe na 4.0 ispod 1.45V i to ne baš najstabilnije, a hladnjak mi drži temperature u normali.Stabilno za 24/7 ga držim na 3650 MHz sa 1.36V a čak nemislim da imam loš primjerak jer sam vidio dosta lošijih( možda su to bili c2, al nisu mogli preko 3.9GHz nikako). |
![]() |
![]() |
![]() |
#1045 |
Seven
Datum registracije: Jul 2009
|
1.36v za 4.0GHz zvuči super ako je stabilno. Kod mene revizija C2 je išla na 4.0GHz uz pustu muku na 1.55v,ali sad imam C3 i on ide 3D stabilno na 4.0GHz sa 1.425v a držim ga na 3.7GHz bez podizanja(1.325v) napona za 24/7 i mislim da imam odličan primjerak , ako njemu ide s 1.36v na 4.0GHz to je iznimno dobro i jako rijetko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1046 | |
Premijum
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1047 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Razmišljam o nadogradnji render mašina za koje mi je važna samo CPU moć i količin RAMa. Do sada sam imao q6600 OC na 3.2 bez dizanja voltaže. Skroz stabilno. Ali sada bih trebao nešo jače. S obzirom da se radi o 2-3 kompa koji ne rade ništa drugo osim rendera, cilj mi je proći što jeftinije i pritom dobiti što više CPU snage. I sam broj jezgri donosi mi prednost. Razmišljao sam o Phenomu x6 1090T OC na cca 4Ghz. To bi trebalo biti stabilno, zar ne!? Koliko sam letimično pogledao, 1090T se dobro klokaju. A puno su jeftiniji od i7 ekvivalenta. NIsam baš u toku, pa računam na vaše savjete. Par pitanja: 1. Što mislite o tome? 2. Koju jeftiniju ploču kupiti, a koja neće imati porblema sa OCanjem 1090T? 3. Koju jeftiniju memoriju za to? Hvala, pozdrav Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 15.12.2010. u 19:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1049 | |
Premijum
|
Citiraj:
![]() 2. Ispod ovog nemoj uzimat ako planiras OC, i preporucam stavljanje biosa od 890GX ako mislis OCat jer se dosta dobije na samom krajnjem OCu i potrebnoj voltazi 3. Svejedno, samo gledaj da ti je kompatibilna s plocom, ne moras nis posebno uzimat jer proc ima otkljucan mnozitelj pa ne moras mem dizat E da, i racunaj na neki bolji cooler odma, jer onaj kaj s njim dobijes je glasno smece da se tak izrazim ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1050 | |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Zahvaljujem na odgovorima. Naglasio bih da me zanima samo ultra stabilni OC za 24/7. Mogu li to očekivati? Ako da, koliko? Može li neki konkretni prijedlog za ploču? KOji bi bio best buy? Da nije skupa, a da stabilno clocka 1090T do 4GHz recimo... Citiraj:
Imam nekoliko AC Freezera 7 Pro. Još su dobri i tihi. Mogu li oni hladiti OCani 1090T? Q6600 OC na 3.2 su hladili jako dobro... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|