Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.11.2010., 12:55   #1021
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor tech Pregled postova
Radi, doduše zajebava kombinacija bonbon odrezana simnica+ iphone 4.
http://www.youtube.com/watch?v=6B0G_qjebJY

tu su uputstva sa templateom..
rak21 je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2010., 13:24   #1022
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
?
Velim odrezana kartica, testa radi i ne dela kak spada.
tech je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2010., 17:28   #1023
Z-man
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Moj komp

Z-man's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Kako riješit problem ako se iPhone 3G smrzne pri paljenju kad se pojavi Apple logo? Čuo sam da bi trebalo firmware promijenit. Koliko bi to koštalo u servisu, ili još bolje, jel ja to mogu doma sredit?
Staro 06.11.2010., 20:24   #1024
Roby-V
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2009
Citiraj:
Autor Z-man Pregled postova
Kako riješit problem ako se iPhone 3G smrzne pri paljenju kad se pojavi Apple logo? Čuo sam da bi trebalo firmware promijenit. Koliko bi to koštalo u servisu, ili još bolje, jel ja to mogu doma sredit?
u servisu oko 100 kn ali može se lagano doma napraviti
Roby-V je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2010., 20:43   #1025
Z-man
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Moj komp

Z-man's Avatar

Citiraj:
Autor Roby-V Pregled postova
u servisu oko 100 kn ali može se lagano doma napraviti
Baš sam sad čitao na internetu par tutoriala pa ću probat....ako zapnem javim se ovdje
Staro 06.11.2010., 21:30   #1026
Roby-V
Premium
Moj komp

Citiraj:
Baš sam sad čitao na internetu par tutoriala pa ću probat....ako zapnem javim se ovdje
samo nemoj instalirati 4.1 jer nema još unlocka
Staro 07.11.2010., 10:22   #1027
jones
Registered User

Datum registracije: Jan 2010
pozdrav svima!
zanima me kako da instaliram novi software za iphone 3gs koji sada ima soft. version 3.0.1 a da nije 4.1. naime htio bi ga jailbrekati i unlockati a unlock radi samo sa soft iznad 3.1.2 a te nemogu dobiti.ima li netko ideje? novi sam sa iphonom pa vas molim za razumjevanje
jones je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2010., 12:54   #1028
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

možeš ga dići na bilo koju verziju za koju imaš spremljen shsh u cydii, to možeš provjeriti na početnoj stranici kad se ista učita.. Ili napraviti custom firmware sa pwnagetoolom koji ne diže verziju basebanda no za to ti treba MAC..
Staro 07.11.2010., 14:18   #1029
jones
Registered User

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor rak21 Pregled postova
možeš ga dići na bilo koju verziju za koju imaš spremljen shsh u cydii, to možeš provjeriti na početnoj stranici kad se ista učita.. Ili napraviti custom firmware sa pwnagetoolom koji ne diže verziju basebanda no za to ti treba MAC..
imam mac. na iphonu mi je soft 3.0.1 a preko tinyumbrele kad se ucita pise da imam spremljen shsh iphone3gs 4.1 (8b117)-neki broojevi. sto da sad radim? da li da ga updatem preko itunsa na verziju 4.1 pa da to probam jailbrekati naknadno? i nakon toga pricekati da izadje unlock? navodno sutra izlazii 4.2 sluzbeno pa ne bi htio propustiti da sluzbeno instaliram verziju 4.1 za koju navodno postoji jailbreak i navodno uskoro unlock
jones je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2010., 15:01   #1030
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

skini pwnage tool sa dev team stranice, napravi custom 4.1, ako imaš t-mobile karticu da ga aktiviraš legalno skini kvačicu sa aktivacije, odaberi samo cydiu (SSH i ostale stvari uvijek lako skineš sa cydie ako ti trebaju) i napravi custom 4.1, baseband će ti ostati isti kao sad i moći ćeš ga otključati.

Upute: http://iclarified.com/entry/index.php?enid=12349
Staro 08.11.2010., 16:12   #1031
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Jedno pitanje, vidim da za iphone 4 postoji jailbreak, dali ga svi radite preko ovog : http://iclarified.com/entry/index.php?enid=12133 , tj limera1n ?
Staro 08.11.2010., 16:27   #1032
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
flajpan je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2010., 16:29   #1033
JuiceBox
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Zbog cega njega ( tj zasto bolje s njim) i jel imas tut nekakav ? pricam o iphone 4 i dali se moze JB 4.1 verzija ?

Zadnje izmijenjeno od: JuiceBox. 08.11.2010. u 16:35.
JuiceBox je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2010., 16:47   #1034
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Zato jer Dev-team napravi JB alate kak spada - koristi redsn0w ili pwnage tool, na 2. mjestu greenp0ison, a tek na kraju limera1n (GeoHot je poprilično šlampav, a njegovi alati uglavnom bugoviti). Jedan od razloga je i hacktivacija koji limera1n forsira, a ako imaš tmobile karticu aktiviraj normalnim putem.

Samo slijedi upute kad pokreneš redsn0w, trebat će ti 4.1 FW za iPhone 4 pa ga skini ovdje: http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=750

Drugi način je da skineš već jailbreakani ne(h)aktivirani (custom) FW i restoreaš. U DFU mode ubaciš iphone pomoću ovog redsn0wa (Just enter pwned DFU mode right now).
Staro 08.11.2010., 17:32   #1035
JuiceBox
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Znaci 4.1 FW se moze samo s te stranice skinut? to je kao original nedirnuti software? I sto znaci ta haktivacija koju limera1n forsira ?
Staro 08.11.2010., 17:47   #1036
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Citiraj:
Autor flajpan Pregled postova
Zato jer Dev-team napravi JB alate kak spada - koristi redsn0w ili pwnage tool, na 2. mjestu greenp0ison, a tek na kraju limera1n (GeoHot je poprilično šlampav, a njegovi alati uglavnom bugoviti). Jedan od razloga je i hacktivacija koji limera1n forsira, a ako imaš tmobile karticu aktiviraj normalnim putem.

Samo slijedi upute kad pokreneš redsn0w, trebat će ti 4.1 FW za iPhone 4 pa ga skini ovdje: http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=750

Drugi način je da skineš već jailbreakani ne(h)aktivirani (custom) FW i restoreaš. U DFU mode ubaciš iphone pomoću ovog redsn0wa (Just enter pwned DFU mode right now).
vidim da si odradio domaću zadaću čitajući moje postove

Napravio sam, pomoću zadnjeg pwnagetool.a; unactivated (trebat će vam kartica mreže na koju je ip4 zaključan da ga aktivirate..) custom 4.1 firmware za 4.1, možete ga skinuti ovdje: http://fileserve.com/file/65zxkbF

Čist ko suza; nije ništa ubačeno osim cydie..

Nakon toga sa dev team stranica skinete redsn0w i pomoću njega ubacite mob u DFU mod i samo odabere taj file za restore..

Zadnje izmijenjeno od: rak21. 08.11.2010. u 17:58.
Staro 08.11.2010., 17:54   #1037
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Ja nisam koristio limera1n, a kad vidim da si ti proučio njegove mane zašto bih ja drukčije ljudima savjetovao? :-)
Staro 08.11.2010., 20:01   #1038
Z-man
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Moj komp

Z-man's Avatar

Citiraj:
Autor Roby-V Pregled postova
samo nemoj instalirati 4.1 jer nema još unlocka
E ovako, probao sam to učinit i ništa.....tj. itunes želi i upgrade napravit na verziju 4.1...jel da j ja onda update-am na 4.1 pa kasnije downgrade-am ....jer sam probavo stavit 3.1.3 pritiskom na shift i manualnim izborom i baca erorre 1604 i 1015.... na kraju ili sured svega
A što je najgore od svega ja ne znam kakva je verzija na iphoneu bila i tko je šta radio jer sam ga takvog dobio...any suggestions ? hvala unaprijed
Staro 08.11.2010., 21:43   #1039
Roby-V
Premium
Moj komp

Citiraj:
E ovako, probao sam to učinit i ništa.....tj. itunes želi i upgrade napravit na verziju 4.1...jel da j ja onda update-am na 4.1 pa kasnije downgrade-am ....jer sam probavo stavit 3.1.3 pritiskom na shift i manualnim izborom i baca erorre 1604 i 1015.... na kraju ili sured svega
A što je najgore od svega ja ne znam kakva je verzija na iphoneu bila i tko je šta radio jer sam ga takvog dobio...any suggestions ? hvala unaprijed
eh sad si zezno......sada možeš jedino vratiti na 3.1.3 tako da instaliraš normalno 3.1.3 sa errorom i onda ga makneš iz recovery moda
Staro 09.11.2010., 08:23   #1040
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Citiraj:
Nemoj sad ništa radit i pusti neka ti netko napravi 3.1.3 custom FW za 3G - možda ti @rak21 može pomoć pa neka uploada na RS ili FS - u iTunes klik na shift+restore i ne bi trebao javiti grešku.
Staro 09.11.2010., 10:16   #1041
Z-man
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Moj komp

Z-man's Avatar

Citiraj:
Nemoj sad ništa radit i pusti neka ti netko napravi 3.1.3 custom FW za 3G - možda ti @rak21 može pomoć pa neka uploada na RS ili FS - u iTunes klik na shift+restore i ne bi trebao javiti grešku.
Uspio sam restorat neki custom 4.0 firmware pomoću "error 1015 fixer-a". Pokušao sam jailbreak preko stranice "jailbreakme.com" ali neće, umjesto da stavi cydiu crasha se safari u roku 5 sekundi nakon što slide-am. Ali ionako je ios4 poprilično spor na 3G-u tako da bih trebao downgrade napravit na 3.1.3 firmware. Danas vjerojatno neću imat vremena nego tek sutra pa svaki savjet oko toga je dobrodošao
Staro 09.11.2010., 10:50   #1042
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Custom znači unaprijed jailbreakan - ti si pokušao jailbreakati već jailbreakan iPhone?? Zašto?
Staro 09.11.2010., 14:50   #1043
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Citiraj:
Uspio sam restorat neki custom 4.0 firmware pomoću "error 1015 fixer-a". Pokušao sam jailbreak preko stranice "jailbreakme.com" ali neće, umjesto da stavi cydiu crasha se safari u roku 5 sekundi nakon što slide-am. Ali ionako je ios4 poprilično spor na 3G-u tako da bih trebao downgrade napravit na 3.1.3 firmware. Danas vjerojatno neću imat vremena nego tek sutra pa svaki savjet oko toga je dobrodošao

Iphone 3g NIKAKO ne dizati ni na jedan iOS4, jednostavno neće raditi ni približno dobro kao sa iOS3, spustio sam frendu 3g sa 4.1 na 3.1.3 neki dan pa ti kažem što da radiš:

1. Skini originalni software za iphone 3g, verziju 3.1.3
2. Skini tiny umbrella sa ove stranice: http://thefirmwareumbrella.blogspot.com/
3. Startaj program sa "run as administrator", popuni sve kućice sa kvačicom ako nisu i pokreni TSS server, ne bi ti smio izbaciti nikakav error
4. Otvoriš itunese, shift+restore i odabereš taj 3.1.3 firmware koji si skinio
5. Vjerovatno će ti izbaciti error na kraju ali to nije bitno, vratis se na umbrellu i kikaš uređaj iz recovery-a
6. Iphone se restarta, aktiviraš ga sa karticom mreže na koju je zaključan, odes na stranicu jailbreakme.com iz safarija, JB se odradi automatski

Ima brdo načina za manipulaciju 3g-a ali ovaj ti je najjednostavniji a i znam da radi 100% jer sam ga koristio negdje prije..
Staro 09.11.2010., 16:54   #1044
Z-man
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Moj komp

Z-man's Avatar

Citiraj:
Autor rak21 Pregled postova
Iphone 3g NIKAKO ne dizati ni na jedan iOS4, jednostavno neće raditi ni približno dobro kao sa iOS3, spustio sam frendu 3g sa 4.1 na 3.1.3 neki dan pa ti kažem što da radiš:

1. Skini originalni software za iphone 3g, verziju 3.1.3
2. Skini tiny umbrella sa ove stranice: http://thefirmwareumbrella.blogspot.com/
3. Startaj program sa "run as administrator", popuni sve kućice sa kvačicom ako nisu i pokreni TSS server, ne bi ti smio izbaciti nikakav error
4. Otvoriš itunese, shift+restore i odabereš taj 3.1.3 firmware koji si skinio
5. Vjerovatno će ti izbaciti error na kraju ali to nije bitno, vratis se na umbrellu i kikaš uređaj iz recovery-a
6. Iphone se restarta, aktiviraš ga sa karticom mreže na koju je zaključan, odes na stranicu jailbreakme.com iz safarija, JB se odradi automatski

Ima brdo načina za manipulaciju 3g-a ali ovaj ti je najjednostavniji a i znam da radi 100% jer sam ga koristio negdje prije..
Poslušao sam te i napravio kako si rekao osim kad mi je bacio error 1015 upotrijebio sam "error 1015 fixer" i upalio mob i aktivirao ga. No neobično mi je to što se mob redoviro gasi sam od sebe i wireless se diskonektira? To mi se dešavalo i sa ios-om 4. Nisam ga još jailbreako i unlocko jer kao što kažem wireless zeza.

EDIT: Jel mogu kako na internet preko laptopa odnosno iTunesa da ne radim wireless ?
EDIT2: Pokušao sam ponovo ponovo restorat i upalio se i kad sam trebao upisat pin ugasio se i više se neće ni upalit, ekran zabljesne na jednu sekundu i ništa, eventualno se onak u pozadini pojavi jabuka ili crte i to izgleda kao kad uplajenom mobu izvadite bateriju..nadam se da kužite....

Zadnje izmijenjeno od: Z-man. 09.11.2010. u 17:04.
Z-man je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2010., 17:48   #1045
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

...korak 5..
Staro 10.11.2010., 19:13   #1046
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Bacite okeco:

http://twitter.com/#!/iphone_dev/sta...72784117923840

Tice se novog 4.2 jailbreaka i unlocka. Nikad dovoljno ponavljanja nekih stvari.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2010., 20:25   #1047
srkiii
Registered User

Datum registracije: Apr 2010
Pozdravi forumasi
Imam jedan problem, a nemam previse iskustva sa tim pa eto, ako znate, pomagajte
Uglavnom, dao sam curi svoj stari iphone 3gs koji je u tom trenutku bio na fw-u 3.1.3. (ako se dobro sjecam), napravio sam jailbreak na toj verziji te uz to i unlock kako bi ona mogla stavit karticu drugog operatera unutra..
Sve je normalno radilo , sve dok ga ona nije spojila na itunese i prihvatila update softwarea na 4.1. (jbg, nije znala da ne smije , a joj to zaboravio napomenut )..
I sad sam preko nekog tutoriala isao radit downgrade na stariji software i to mi ne uspijeva , koliko sam shvatio trebao sam imat negdje sacuvan onaj svoj stari 3.1.3. fw (naravno, nemam ga sacuvanog ).. tako da nisam to uspio.. uspio sam samo jailbreakat 4.1 verziju i to radi sve normalno, al sad se pojavio problem sto vise niti tmobile kartica ne ide u njega..
Ima tko kakvu ideju?
Slobodno neka se netko javi tko bi za neku lovu rijesio problem taj ako zna
Dakle, downgrade na neki stariji soft + jailbreak + unlock
Ili je jedino rjesenje cekat 4.2 i njegov jailbreak i unlock?
Ili sam cak mozda i nepovratno izgubio mogucnost icega (jer sam takvu neku informaciju cak procitao na nekom forumu ) ?

uglavnom, hvala svima na savjetima i pomoci
srkiii je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2010., 20:34   #1048
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

@srkiii Jailbreakat se može, unlock moraš čekat
Staro 10.11.2010., 20:40   #1049
srkiii
Registered User

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
@srkiii Jailbreakat se može, unlock moraš čekat
Ok,to nije problem pricekati, al zasto sad ne prihvaca nit karticu od tmobile-a ni bon bon-a?
srkiii je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2010., 20:50   #1050
Roby-V
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor srkiii Pregled postova
Ok,to nije problem pricekati, al zasto sad ne prihvaca nit karticu od tmobile-a ni bon bon-a?
ako je kupljen u hrvatskoj mora raditi na t-mobile
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno