Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.11.2010., 16:09   #991
^SuperUnknown^
Prečupavi mod

^SuperUnknown^'s Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor Lihto Pregled postova
ma čeka me već 2 tjedna glupi praznik i prebacivanje broja a dobro šta bude bude
Meni dosao prije 2 tjedna sa 4.1

Member of PCE 100+kg demolition squad

Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
2x Six-Core Intel Xeons X5690@3.46 GHz
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.12.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech G400 shared via Teleport

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
22 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 970 4 GB
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
OWC Mercury Electra 6G SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.10.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech MX518 shared via Teleport

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
2x Dual-Core Intel Xeons 5150@2.66 GHz
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
13 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 660 2GB
Corsair Force Series F120 SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
2xSeagate 500GB 7200.10@IcyBox
Seagate FreeAgent Xtreme 1500GB@FW 400
WD Elements 2000GB@USB (Time Machine)
2xSharkoon QuickPort@eSATA
2xPioneer DVR-111D (Superdrive)
Mac OS X 10.10.3
2xDell UltraSharp 2405FPW 24" Widescreen TFT@1920x1200
Sony KDL-26U2000 26"@HDMI
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
Intel Core 2 Duo 2.53 GHz
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
2xHP ZR24w 24" Widescreen TFTs@1920x1200
Samsung 243T 24" Widescreen TFT@1920x1200
* Listening to:
iRiver H320 + Sennheiser PX 40
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II
Yamaha DTXPRESS IV Special

Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11
^SuperUnknown^ je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2010., 16:25   #992
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Meni dosao prije 2 tjedna sa 4.1
i tebe zapala ta druga dostava,što su nas propustili u prvoj
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2010., 19:34   #993
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor flajpan Pregled postova
@Bruno_Rv O ovom sam pričao:

Ajde super. Cini mi se da je sada apple pwnan na sve strane, zainatili se malo useri
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2010., 19:36   #994
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
A kak se je to molim te apple borio protiv jailbrejka?

Standardno bug fixanje već 3 godine i eto JB je još tu.
tech je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2010., 20:25   #995
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Autor tech Pregled postova
A kak se je to molim te apple borio protiv jailbrejka?

Standardno bug fixanje već 3 godine i eto JB je još tu.
Pa mijenjao je bootrom na Gs-u , izdavao zakrpe itd, kako ce drukcije ,poslati specijalce u kucu hackera? Jb je jos tu i bit ce jer je iphone popularan i uvijek se nadje rupa u software-u a ljudi doniraju masu novaca hackerima koji izbace neki jb tool. Evo npr. Za iphone ne postoji 3rd party permanent unlock,tj svaki unlock je privremen dok ne restoras telefon. Hackeri bi zaradili masu novaca za permanent unlock pa nitko ne uspijeva.
Staro 02.11.2010., 21:20   #996
tech
Premium
Moj komp

Je, upravo to.
Apple-ova borba protiv JB je čista nula, kak sam gore napisal izdali su par fixeva i to je to.

Ja sam prvi u redu kad treba popljuvat JB i kak to sve radi.Od cydie do muke isusove kad treba updejtati na neki testni seed.
Staro 02.11.2010., 21:48   #997
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Ja ne bih uzeo iphone da nema JB-a. Jednostavno njegova software ne nudi ono sto ja zelim. Zato moram instaliratu par patcheva i aplikacija koje zahtjevaju JB. I kad i ako se desi da se iphone vise ne moze jb-at , u roku keks ide u prodaju.

Ali pustimo sad OT , cekamo da izadje unlock pa da rijesimo muke kod nekih ljudi. I da, zaboravih, bez JB-a nema ni unlocka
Staro 03.11.2010., 17:02   #998
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Ja ne bih uzeo iphone da nema JB-a. Jednostavno njegova software ne nudi ono sto ja zelim.
Mogu samo saznat sto je to tocno toliko promijenilo iOS od stvari koje imas instalirane sa Cydie?

Jer sam ja na pocetku ludio za tim JB i aplikacijama (prije 2 godine), a sad sam se našao samo sa Installousom, Clutchom, AppSyncom i to je to. I k tome sam jos kupio 90% aplikacija koje imam na iPhoneu.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2010., 17:32   #999
Roby-V
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2009
Ovako imam jedno pitanje. Imam 3g 16gb najviše mi služi za igranje na njemu je sada 3.1.3 ali sa BB od 4.1. prije sam imao 4.1 i mob mi je bio jako spor pa sam ga vratio na 3.1.3 pa me zanima hoće li 4.2 biti poboljšan i brži od 4.1
Roby-V je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2010., 19:56   #1000
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Mogu samo saznat sto je to tocno toliko promijenilo iOS od stvari koje imas instalirane sa Cydie?

Jer sam ja na pocetku ludio za tim JB i aplikacijama (prije 2 godine), a sad sam se našao samo sa Installousom, Clutchom, AppSyncom i to je to. I k tome sam jos kupio 90% aplikacija koje imam na iPhoneu.
Attachment saver,cyntact,enhancedtabs, 3g unrestrictor, gremlin,yourtube2, ifile, iremix, installous,nospot,pwntunes, recent/call log delete,respring, safari download manager, mp3 download/dodavanje u ipod. Ove sitne aplikacije puno poboljsavaju OS i njegove opcije,a nisam jos nasao sve ono sto me zanima. A da ne pricam o appstore aplikacijama koje zahtjevaju JB . iOS se meni svidja i dobar mi je jer ima dosta podrske u aplikacijama, ali bez JB-a nije mi to to.

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 03.11.2010. u 20:01.
Staro 03.11.2010., 22:08   #1001
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
Attachment saver,cyntact,enhancedtabs, 3g unrestrictor, gremlin,yourtube2, ifile, iremix, installous,nospot,pwntunes, recent/call log delete,respring, safari download manager, mp3 download/dodavanje u ipod. Ove sitne aplikacije puno poboljsavaju OS i njegove opcije,a nisam jos nasao sve ono sto me zanima. A da ne pricam o appstore aplikacijama koje zahtjevaju JB . iOS se meni svidja i dobar mi je jer ima dosta podrske u aplikacijama, ali bez JB-a nije mi to to.
Aha, kuzim. Svakome su drugacije stvari bitne. Super da si naso ove stvari koje ti odgovaraju.

Sad sam ih sve pogledao i osobno nemam neke potrebe za tim stvarima, cak nisam ni SBSettings stavljao radi novog MobileSubstratea koji prazni bateriju.
Staro 03.11.2010., 23:14   #1002
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Aha, kuzim. Svakome su drugacije stvari bitne. Super da si naso ove stvari koje ti odgovaraju.

Sad sam ih sve pogledao i osobno nemam neke potrebe za tim stvarima, cak nisam ni SBSettings stavljao radi novog MobileSubstratea koji prazni bateriju.
Mozes stavit stari mobilesubstrate ako ti smeta. A sbsettingse nemam ni ja . Probao sam android, i isto je odlican. Mene zanima sta je tebi toliko bitno na iphone-u a da drugi telefoni nemaju,ako ga vec ne jailbreakas
Staro 03.11.2010., 23:26   #1003
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
cak nisam ni SBSettings stavljao radi novog MobileSubstratea koji prazni bateriju.
možeš mi dati neki link s objašnjenjem problema? do sad mi sbsettings nije povećavao potrošnju baterije..

Citiraj:
Mozes stavit stari mobilesubstrate ako ti smeta.
kako se da riješiti taj problem s potreošnjom baterije?
rak21 je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2010., 23:33   #1004
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
Mozes stavit stari mobilesubstrate ako ti smeta. A sbsettingse nemam ni ja . Probao sam android, i isto je odlican. Mene zanima sta je tebi toliko bitno na iphone-u a da drugi telefoni nemaju,ako ga vec ne jailbreakas
Ma jailbreakan je. Al ono, koju god aplikaciju sa Cydie pogledam, imam osjecaj da mi jednostavno ne treba il da nije dost dobra. Cekat cu da poprave MS.

Najbolje da ne ulazimo u pricu sa potrebnim stvarima, koje to stvari koji mobitel ima itd. jer ce bit flamera i svakakvih rasprava.
Najbolje cu odg sta mi je toliko bitno sa SS aplikacija (najvise su otvarane Social i News applikacije), s tim da jos dosta aplikacija nisam stavio, jos neke moram vratit jer je nedavno restorean mob. A to je tek sa software strane iPhonea. Istina je da takvih aplikacija ima i na Androidu, al stvar je ukusa i osobnog odabira. Meni se više sviđa iPhone kao uređaj i iOS kao OS.

Citiraj:
Autor rak21
možeš mi dati neki link s objašnjenjem problema? do sad mi sbsettings nije povećavao potrošnju baterije..
http://modmyi.com/forums/general-iph...jailbreak.html

Ovo je ogromna tema, svasta su otkrili, procitaj par zadnjih stranica npr.
Ima i rješenja, da se sa Saurikovog repositoryja skine stari MobileSubstrate .deb i rucno instalira.
Staro 04.11.2010., 02:01   #1005
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Ma jailbreakan je. Al ono, koju god aplikaciju sa Cydie pogledam, imam osjecaj da mi jednostavno ne treba il da nije dost dobra. Cekat cu da poprave MS.

Najbolje da ne ulazimo u pricu sa potrebnim stvarima, koje to stvari koji mobitel ima itd. jer ce bit flamera i svakakvih rasprava.
Najbolje cu odg sta mi je toliko bitno sa SS aplikacija (najvise su otvarane Social i News applikacije), s tim da jos dosta aplikacija nisam stavio, jos neke moram vratit jer je nedavno restorean mob. A to je tek sa software strane iPhonea. Istina je da takvih aplikacija ima i na Androidu, al stvar je ukusa i osobnog odabira. Meni se više sviđa iPhone kao uređaj i iOS kao OS.
Naravno,stvar gusta, necemo dublje.

Citiraj:
http://modmyi.com/forums/general-iph...jailbreak.html

Ovo je ogromna tema, svasta su otkrili, procitaj par zadnjih stranica npr.
Ima i rješenja, da se sa Saurikovog repositoryja skine stari MobileSubstrate .deb i rucno instalira.
Instalirao sam rucno 3209 i za sada je ok,iako ne volim na iphone-u kad se pojavi onaj broj u appstore-u da je izasao update. Isto tako sada stalno Cydija gnjavi da ima noviji mobilesubstrate. Morat cemo pricekati 4.2 i novi MS pa da vidimo da li ce biti sve ok.
Staro 04.11.2010., 04:50   #1006
japa
Premium
Moj komp

japa's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Ultrasnow i Winterboard. Prvo da mogu koristit VIP sim karticu, a drugo da mogu podesit izgled onako kako meni pase, a ne kako netko misli da mora izgledat (ukusi se razlikuju). Kolko se sjecam u starijim verzijama iOS-a nije bilo ni mogucnosti promjene wallpapera.

Ostalo programi koji dodaju funkiconalnost kao download manageri i npr. iFile koji je u biti mobilni explorer/finder (jako korisno).

Tu je naravno i zakrpa za propust koji je koristio jailbreakme.com izdana na cydia prije nego sto je apple to pokrpao. Znaci cak i dodatna sigurnost, hehe.

Ima toga ima, naravno ne treba ni spominjat Installous. Jedan navigacijski program npr. kosta 100$, pa ga onda mozes isprobat vidit jel ti odgovara jel ima pokrivenost itd. prije nego sto ga kupis.

E, ako sad nisam nekom prodao da.. mora napravit JB onda se mogu objesit.
japa je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2010., 11:19   #1007
neno20st
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
iphone 3g

Pozdrav

imam iphone 3g 4.0 i bootloaderom 5.13.04, kako da ostavim ovaj boot te ga dignem na 4.1 te jailbreakam i otkljucam?

hvala unaprijed
neno20st je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2010., 13:25   #1008
mrva_zg
Premium
Moj komp

mrva_zg's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
http://www.redmondpie.com/update-iph...and-to-2.10.4/

Isti ti je postupak za 3g
iako radije pričekaj da izađe 4.2 za koji dan pa onda napravi ugrade jer buš moro opet sve ispočetka radit dva puta.
mrva_zg je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2010., 16:26   #1009
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Citiraj:
Instalirao sam rucno 3209 i za sada je ok.
Zašto 3209 kad vidim da u zadnjih par stranica spominju 3226?

U kojim si uvjetima primjetio da ti se baterija troši više nego što bi trebala i koliko ti se nakon tweakanja poboljšala?
Staro 04.11.2010., 17:32   #1010
Roby-V
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2009
Imam jedan mali problemčić kada instaliram winterboard neradi mi app store i installous. a kad obrišem winterboard opet normalno radi
Roby-V je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2010., 18:41   #1011
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Imam 4.1 i ms zadnji. Nemam nikakvih pražnjena baterija, sve je normalno. 8 sati standby padne 1%, korištenje wirelessa je uvijek 5min 1%.
Inače prezadovoljan, maknuto pola toga iz iphone, sredio sam sam ga potpuno sebi, brz i pouzdan
sipe je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2010., 18:42   #1012
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Autor rak21 Pregled postova
Zašto 3209 kad vidim da u zadnjih par stranica spominju 3226?

U kojim si uvjetima primjetio da ti se baterija troši više nego što bi trebala i koliko ti se nakon tweakanja poboljšala?
Spominje se 3226 ali negdje sam vidio da ima par bugova.
Sto se tice baterije, primjetio sam da mi postotak ide dolje sam od sebe,a da ne pricam kako pada prilikom surfanja preko 3g-a ili edge-a. Doslovno gledas kako pada postotak svakih 1-2 minute. Sada ne padne uopce ako je u mirovanju,recimo pustim ga na 95% i ne diram ga uopce i nakon 2 sata one je opet na 95%,mozda na 94% a prije bi pao na 85% najmanje. Samo jedan primjer.
Staro 04.11.2010., 19:05   #1013
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor sipe Pregled postova
Imam 4.1 i ms zadnji. Nemam nikakvih pražnjena baterija, sve je normalno. 8 sati standby padne 1%, korištenje wirelessa je uvijek 5min 1%.
Inače prezadovoljan, maknuto pola toga iz iphone, sredio sam sam ga potpuno sebi, brz i pouzdan
Također, možda mi sad baterija i duže traje , 4.1+JB je pun pogodatk, samo kaj mi nema unlocka pa moram biti na simpi na kojoj mi bon pojede za par dana...ne daj Bože da slučajno nazovem 095/091.

Jel imam kakvog govora o UL, ili će prije novi iOS?
danc00 je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2010., 00:48   #1014
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Citiraj:
Autor danc00 Pregled postova
Unlock ne ide bez JB koji će navodno kasniti nakon dolaska 4.2...
Staro 05.11.2010., 02:02   #1015
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Također, možda mi sad baterija i duže traje , 4.1+JB je pun pogodatk, samo kaj mi nema unlocka pa moram biti na simpi na kojoj mi bon pojede za par dana...ne daj Bože da slučajno nazovem 095/091.

Citiraj:
Autor rak21 Pregled postova
Unlock ne ide bez JB koji će navodno kasniti nakon dolaska 4.2...

Upravo restorao telefon sa 4.1 i JB sa zadnjim redsnow-om. Instalirao najnoviji MS, ultrasnow i brdo brdo aplikacija namjerno da vidim oce li cuclati. Ukljucujuci SBS,winerboard,teme od 70-80 mb,pa brdo aplikacija kao sto su infinifolder,lockinfo itd itd itd. Cackam ga od 8 sati,znaci vec 6 sati i baterija mi je na 40%. Kao da se telefon preporodio. Cak sam i malo 3g-a koristio i nije se tako brzo trosio. Sad vise nemam pojma koja aplikacija ili patch zezne telefon da pocne brzo trositi bateriju. Stavio sam sve isto sto i prije i jos sigurno 3X vise aplikacija preko cydije i deb fileove koje imam sknute s neta a i preko appstore-a.

Citiraj:
Autor danc00
Jesi probao dali radi bonbon? Nisam probao i bas me zanima,jer na vipovim telefonima radi tomato.
Staro 05.11.2010., 09:08   #1016
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Prije par dana mi je cydija pitala onu foru sa "Make my life easier" i stisnuo sam da spremi SSH. jel ja sada taj SSH fajl trebam negdje spremit na komp ili kaj da radim sa njime?

Nije mi bas jasno cemu taj fajl sluzi.

I vec mi neko vrijeme nudi da updejtam carrier? to kolko sam shvatio ima veze sa unlockom?
zgmmax je online   Reply With Quote
Staro 05.11.2010., 09:51   #1017
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Citiraj:
Upravo restorao telefon sa 4.1 i JB sa zadnjim redsnow-om. Instalirao najnoviji MS, ultrasnow i brdo brdo aplikacija namjerno da vidim oce li cuclati. Ukljucujuci SBS,winerboard,teme od 70-80 mb,pa brdo aplikacija kao sto su infinifolder,lockinfo itd itd itd. Cackam ga od 8 sati,znaci vec 6 sati i baterija mi je na 40%. Kao da se telefon preporodio. Cak sam i malo 3g-a koristio i nije se tako brzo trosio. Sad vise nemam pojma koja aplikacija ili patch zezne telefon da pocne brzo trositi bateriju. Stavio sam sve isto sto i prije i jos sigurno 3X vise aplikacija preko cydije i deb fileove koje imam sknute s neta a i preko appstore-a.
Baš zato te i pitam za bateriju. Ja sam JB-ao iphone 4 prije par dana sa greenpoisonom, najnoviji substrate, sbsettings i nisam primjetio neku očiglednu potrošnju baterije (preko noći, 8h padne za 2%, 5 minuta wifija 1-2%). SBSettings je prekjučer imao neki update, možda je to pomoglo??
Staro 05.11.2010., 11:27   #1018
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Bruno_Rv @ e viš, nisam probal bonbon, a ni neznam nikog ko ga ima da posudim karticu. Al ne vjerujem, jer i T2 koristi tmobile mrežu pa se ne radi.
danc00 je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2010., 11:32   #1019
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Bruno_Rv @ e viš, nisam probal bonbon, a ni neznam nikog ko ga ima da posudim karticu. Al ne vjerujem, jer i T2 koristi tmobile mrežu pa se ne radi.
Trebao bi raditi Bonbon na svim uredjajima zaključanim na t-mobile kod nas. Tako bar kažu, ja imam karticu ali nemam zaključani ajfon da probam
Router je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2010., 11:50   #1020
tech
Premium
Moj komp

Radi, doduše zajebava kombinacija bonbon odrezana simnica+ iphone 4.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na