|
![]() |
#751 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Na kojem planetu ti živiš?!?!? Ako kupuješ vent nije ti svejedno jel se vrti na 600 ili 6000 okretaja - a to je za vent OSNOVNI podatak. Što ako nemaš stalno pristup netu? Zvat ćeš tajvan (Protis se ne javlja na telefon)? Zamisli da dođeš u ljekarnu i tražiš neki lijek i onda ti ne kažu kako ga koristiti - što bi napravio da ti kažu "Pogledajte si na internetu"...Ono što hoću naglasiti - Radi se o OSNOVNIM informacijama... Nisu svi ventovi isti jer se vrte u istu stranu ![]() Oni preživljavaju jer imaju najmanje cijene i preživljavaju na idiotima (nisam htio nikog direktno uvrijediti) ![]() Meni ne pada napamet uštediti 20kn na nekom hardveru i onda kad crkne doživjeti živčani slom da napravim reklamaciju....rađe ne popijem dve pive... Da ne kažem da ti kažu da možeš doći po to što si platio a onda se vraćaš praznih ruku jer im se nije dalo kontaktirati me da to ipak nije došlo i da im ne dolazim..... ![]() Samo da napomenem - i ja radim sa ljudima (klijentima) i ako ne znam neki podatak uzmem kontakt broj, provjerim i javim im se natrag - ili dam točan kontakt tko može dati taj podatak..... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#752 |
aka Sizif
Datum registracije: Oct 2008
|
Ako nisi dovoljno informiran, zašto onda misliš da ti treba baš taj vent? Ako ne maš stalni pristup netu, možda kolega ima. Zvati ih oko dobavljivosti ili informacija o plaćanju, jamstvu itd. je ok no pitati ih u kojem se smjeru vrti vent i na koliko okretaja, ima li potenciometar... to si trebao sam saznati. Aj prije par godina dok nije bilo širokopojasnog neta, to bi još i razumio ali sada? I ja radm sa klijentima kao support za mnogo stvari i uvijek sam ljubazan i trudim se što bolje objasniti i poučiti nekoga kome treba pomoć ali isto tako mislim da ti je potrebno određeno znanje oko nečega što te zanima. Pretpostavljam da je vent bio samo primjer te odgovaram na temelju istoga |
![]() |
![]() |
![]() |
#753 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Kako cu ja znat koji je to vent ako nema opisa jedino u naslovu pise Xilence black & red a takvih ima nekoliko razlicitih ventova ( mislim da imaju 3 venta sa tim nazivom ).. Neki dan sam kupio kod njih ventove i to su xpf120r kako je nathan.fake rekao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#754 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Protis .... 0 od firme! Znaci hard sam platio 496kn.Poslali su mi pokvareni. Vratio ga nazad sljedeci dan za 36kn. Nakon otprilike 2 tjedna sam dobio novi i naravno morao platit jos 30kn za postarinu. Jos benzine sto sam moro potrosit dok sam posao poslat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#755 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ovo definitivno nije u redu. Mislim da su oni morali snosit troškove vraćanja i ponovnog slanja pošiljke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#756 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#757 |
Banned
Datum registracije: Feb 2009
|
A tako znaci,mogu onda namjerno prodavati neispravne HDDove? Pa kaj se njemu jebe,da moram biti prost,covjek je platio ISPRAVAN HDD i tocka,nije platio NEISPRAVAN i jos prolazak SERVISa.Koja je to glupost ljudi moji... Kupis auto,dode neipsravan,i sad ti se moras pobrinut kaj su ti prodali neispravan auto,pa to je prodavac kriv... |
![]() |
![]() |
![]() |
#758 | |
Premium
|
Citiraj:
I ja platim u HG Spotu ispravnu komponentu pa dobim neispravnu, pa potrosim 2 sat vremena za nosenje diska i 30 kn za gorivo... I to je u redu?
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#759 | |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
inače imam samo dobra iskustva s Protisom. kupovao sam svašta kod njih i nikad se nisam, niti su me, zajebali. vidjet ćemo kako će biti kad/ako dobijem neku pokvarenu komponentu.
![]() |
![]() |
#760 |
Guest
|
Ranma 1/2, nemoj grlom u jagode, nisu svi 'Rvati naseljeni u gradovima (još). Ljudi u ruralnim sredinama su u daleko nepovoljnijoj situaciji od nas, "gradske populacije", pa makar njOob možda i ne pripada ovoj prvoj skupini. Uostalom, user Protis postoji na ovome (pod)forumu, pa bi bilo lijepo da se oglasi po ovome pitanju (kao i mi ostali, ima PM, pa...). |
![]() |
![]() |
#761 |
Premium
|
Vi ne shvacate da ja nebi imao nista protiv placanja postarine da je meni Hard crkao poslje 15 dana,2 mjeseca,2 godine.Ali problem je sto sam ja dobio pokvaren hard disk i koji je odma vracen.Ako vec rade kao web shop onda moraju preuzet i odgovornost na sebe kao prodavaca da ako prodaju neispravan uredjaj da onda i snose posljedice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#762 | |
Registered User
|
Vidjeli oni da je ADM probao pa nakraju odustao od te prakse. Uglavnom posluju kriminalno (protuzakonito, samo vise volim rijec kriminalno), ali znaju da ih nemogu kazniti i igraju da ljudi zele dobiti svoju komponentu sto prije, a ne natezati se jos mjesec dana dok ne ispune svoje zakonom propisane obveze. Prijezira vrijedno poslovanje. Po zakonu, kupac je duzan platiti transport do njih, a oni platiti dostavu kupcu. uglavnom, bilo vec u ADM temi: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#763 | |
Premium
|
Citiraj:
Platit 70 kn postarine iz svog djepa jer je njima, ne znam, M San prodao neispravan disk koji su oni dalje prodali tebi? Pa b onda njima M San vratio novac za postarinu jer su im prodali neispravan disk?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#764 | |
Registered User
|
Citiraj:
Njihova je obveza bila o svom trosku poslati, znaci ne 70 vec 35... A takve firme obicno imaju deal pa to nije ista cifra. AKo nemaju, opet - ko im kriv sto neznaju trgovat pa misle da prodaj sa 1 % marze i zajebi zakon moze funkcionirati... Btw, tko m-sanu placa slanje u kinu? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#765 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#766 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Realno problem bi bio ako se protumaci da odem u links i zatrazim da mi oni poslaju doma. Ali ocito se mjesto kupca smatra di je on predao robu. U prilog tome da je to tumacenje ide i praksa vani... placas slanje njima, oni tebi... Meni je zanimljiv drugi dio. Ako proizvod dodje vidljivo ostecen, jasno je da se salje trgovcu, a ne traziti odstetu od prijevoznika. Slazem se da kupnju na daljinu treba zakonski bolje definirati. Smijesno je da ja mogu naruciti sto hocu, poslati to nazad u roku od 7 dana i oni mi moraju vratiti puni uplacen iznos bez ikakvih troskova servisa ili icega. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#768 | |
Registered User
|
Citiraj:
Kao i razumni rok za popravak bi bio 15 dana za IT gdje nema "popravka" pa su oni odredili 45 dana koji nimalo ne ide u prilog kupca. Treba definirat i mislim da je sasvim u redu da kupac placa svoj dio, oni svoj. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#769 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Smatram da su kupci sami krivi ako dođe do reklamacija, pa ne možete očekivati od nekoga tko igra nepošteno i radi nered da bude pošten kad se radi o reklamacijama. Il' ćeš kupit negdje za >5% kn više i bit zadovoljan uslugom ili ćeš gledat svaku lipu te kupovat od nekoga tko je na rubu zakona pa se onda sekirat ako nešto pođe krivo. Svi koji smo ovdje znamo kakvi su, raspravljati o tome i palamuditi tko je u pravu, kako je nešto trebalo biti, kakav je zakon, jesul' bezobrazni i takvi-onakvi nema smisla. Gledajte ispred sebe, nemojte poslovati tako dan-za-dan, možda je profitabilno u tom trenutku, no dugoročno nije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#770 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Rizik je uvjek taj da možeš dobit neispravnu komponentu, a pa onda treba odvagat, dali kupit jeftinije, ili skuplje a opet da je blizu u slučaju reklamacije.
![]() |
![]() |
#771 |
Premium
|
pa ne trazim ja da oni meni plate benzinu sto sam ja posao do city expressa.Ako salju komponentu koja mi je dosla neispravna ( u roku 7 dana ajde ) neka plate sami dostavu vracanja. Imao sam slucaj sa MagazinRS-om di su mi poslali bili graficku novu stim da su oni platili postarinu.Ali kasnije dolazi mail da je neki kolega krivo to napravio i da ako mogu vratit postarinu.Ja sam im vratio,jer ipak poslje 20 mjeseci koristenja te graficke oni meni nemaju sto placat postarinu.Ali ovdje se radi o jebenih 3 dana i to je ciganluk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#773 |
DragonBall Z Fan
Datum registracije: Jul 2005
|
Evo ja bio predao zvucnike Logitech Z506, woofer je bio u banani. Bio sve lijepo spakirao i odfurao u protis..nakon 12 radna dana, dobio sam mail da su mi zvucnici gotovi i sutra ide po njih. Al nesto zanimljivo kaj sam bio primjetio. Servisna primka..na prvoj kada sam predao zvucnike pise U jamstvu: da, Orginalno pakiranje: ne ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#774 |
Premium
|
imam slike izvanka,fizicki nije ostecen,nista ne klapa itd. btw. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=199027 ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#776 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
netko nam je potrgao kvaku vec 5. put, za sada jos nismo uspjeli nabaviti neku kavlitetniju nego sve neka kineska smeca koja za mjesec dana potrgaju |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#777 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#778 | |