|
![]() |
#2164 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nema tu puno mogućnosti jer je poznato da je 4850 serija "gladna" struje i jednako tako problematična sa hlađenjem a pogotovo ako nije ona verzija koja je duple širine skroz oklopljena i topao zrak izbacuje van kučišta kroz susjedni slot. Također je poznato da su tvornički loše (nisko) postavljeni pragovi vrtnje (rpm) ventilatora a ovisno o temperaturi i 2D / 3D funkciji. Probaj slijedeće: - izvadi iz kompa, prstom zaustavi vent da se ne razleti i dobro propuši komprimiranim zrakom - bilo kroz drajvere ili ATI Tool podesi agresivniju karakteristiku rpm / °C - nabavka boljeg aftermarket hlađenja za tu karticu - možda najbolja ali i najskuplja varijanta, zamjena sa novom generacijom 57 / 58 / 59 koja se manje grije, . . . |
![]() |
![]() |
![]() |
#2165 |
entropija je neizbježna
Datum registracije: May 2009
|
ma ja sam uzeo od club3d-a od 512 prva verzija njihova i ventilator crkne usred rada samo se ugasi i grafa se pregrije i smrzne -.- a sad sam uzeo novi venitlator xD tj moj custumizirani i sve super radi weee ![]()
![]() |
#2167 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
da, i mene baš zanima šta mu je napravio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2168 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2170 |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
ja otkad imam twin turbo sve je oko 60 ak stupnjeva. superzadovoljan karticom, iduca u planu je 5850. prije toga je bio klasican gigabyte cooler, problem je bio sta bi se prasina toliko skupila da bi izvukao svaki mjesec dana iz njega mali prašnjavi tepih ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2172 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Ako misliš na fortron-a koji ti piše pod "moj komp" bit će dovoljan za 4850.. a za isplativost neznam... 4850 je bolja sigurno no koliko ti je potrena to samo ti znaš.. tj ako igraš igre pa ti zapinje s 9600... napredak ćeš sigurno primjetiti s 4850.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2175 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Ne bi ti riknul ni sa dvije 4850, al bi se znojio. 5770 troši neznatno više od 9600GT. link: potrošnja Netko ga je baš bio stavio ovdje negdje na forumu. Sa tim monitorom ćeš osjetit mali pomak u perf., za neš osjetljivije bi trebo uzet malo jaču kartu od tih dviju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2176 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
@crocro 108 "fata" - HD5770 vs 96 "fata" - 9600gt = zbilja zabrinjavajuce ![]() I za HD4850 sam nasao potrosnju od 110 "fata" samo kartica - ispod grafa ti pise. Dakle - ne znoji se (tu mislim na i na tebe i na Fortrona) ![]()
![]() |
#2177 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2179 |
Premium
|
Pa nisam baš siguran da bi uspješno radilo s dvije http://www.tomshardware.co.uk/geforc...w-31495-3.html 367w s cpu-om na defaultu ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2180 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() Coolermaster napajanje koje su oni koristili ima nekih ~88% učinkovitosti na toj potrošnji (baš mu je tu negdje sweet spot ![]() Iliti kao što je napisao... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2181 |
Premium
|
@Elpresidente1 and vedranzeman Prvo bih htio reć da nisam baš detaljno gledao link koji sam dao za potrošnju jer sam malo žurio te se zahvaljujem forumašu vedranzeman-u na prosvjetljenju i jako bitnim činjenicama kao što je korišteno napajanje i da je to potrošnja iz utičnice, hvala ![]() E sad ja i dalje mislim da ne Fortron II 400w ne radi s dvije 4850 ili bi radio na jedvite muke... Nije mi bilo teško raskopat svoje dvije iz crossfire i provjerit kod prijatelja koji ima navedenog fortrona i jednu 4850. Ta kombinacija uredno radi nekih već 1 god i + nešto sitno.. Red je da i navedem konfu: Ploča: GA-MA785GT-UD3H (dakle ima CF ali je drugi slot x4) Cpu: x2 240 athlon @ 3,50ghz 1,35v Ram: 2x1gb ddr3 1333 Hdd: 2 kom (500 + 250 gb) 1 optički uređaj, te par usb uređaja, tj miš i tipkovnica i 1 gamepad) Kad je ubačena druga 4850 komp se uredno probudio, podigao windowse.. driveri se instalirali... 2 restarta da budem siguran da rade obe u CF... gpuz uredno prikazuje da je CF omogućen... dakle extra za sad ![]() Pokrećem BC2 (pošto nema nikakvih 3dM instaliranih na kompu) mapa se loada igra kreće ... 4 koraka i shut down... ![]() komp ne reagira na pokušaj ponovnog paljenja... ok gasim napajanje pozadi ... ostavljam minutu... palim ponovo normalno se boota uz standarnu poruku prije welcome screen-a da izaberem kakav ću način bootanja jer je došlo do neočekivanog gašenja ... pokrećem ponovo BC2 i opet isto, opet se ugasio ... E sad nisam stvarno imao vremena da vratim cpu na default i onda probam kao ni da isprobam neku drugu igru.... no mislim da i nema potrebe jer fortron svejedno ne bi mogao izgurat 4850 u CF tj siguran sam 99,99% ![]() Da li ste još sigurni da bi Fortron izgurao dvije 4850? Probat ću čim stignem samo s najnužnijim tj jednim diskom i cpu na defaultu pa javim rezultat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2182 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Pozdrav! Ovako imam 4850 gainward koju sam slucajno "šokirao" s 12V i spalio sam ulaz za napajanje na grafickoj. Ona radi samo kad se optereti onda se gasi. Sad mene zanima dali itko zna jel ima kod nas tko tko to popravlja ili da bacim graficku ? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2183 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Pa ako je grafa još pod garancijom mogao bi pokušati poslati na servis, naravno, pojma nemaš što se dogodilo i zašto kartica nije ispravna ![]()
![]() |
#2187 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
A da probaš je li radi na manjim frekvencijama i naponima, recimo pomoću modanog biosa? Možda bi joj onda bilo dosta ono struje što može dobiti preko pci-e utora. A ako bi radila na recimo 450-500 MHz još uvijek bi bila sasvim upotrebljiva.
![]() |
#2188 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
nikad ne bacaj, nadji nekoga ko ima mirnu ruku neka pregleda šta je "cvrknulo" i onda lemilica cini cuda!!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2190 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Mislim zamjenit stock hladnjak na mojoj xfx4850 jer je glasniji od veš mašine...zapeo mi za oko accelero l2 pro(109,00kn u linksu!!), čitam recenzije na netu i čini se ok...jel ga tko isprobao? dojmovi? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|