|
![]() |
#61 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
zbog nesposobnosti hrvatskih prodavaća i lošeg odnosa... (uglavnom na takvom smo glasu da bi zahebali vlastitog brata i normalno da nitko neće imat posla s nama)
![]() |
#62 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Netko je napisao da mu se smrzlo gorivo u karburatoru kad je vani bilo samo -8 stupnjeva, no to nikako ne znači da je u karbu -8 stupnjeva, di zrak i gorivo idu najvećom brzinom jer je karb usko grlo sistema. Nije rjetkost da motori/skuteri imaju grijani karburator da se nedogađaju ove stvari, i da, to nisu posebne verzije za hrvatsku. Stari mi je mehaničar i kaže da ima problema sa gorivom na novim motorima, ali ne toliko koliko to tvrde proizvođači, uvoznici i sl. ali im je to dobar izgovor za kvar preosjetljivog sistema i odmah se ni netraži krivac već je to automatski (inino)gorivo. I još jedan zdravorazumski zaključak zašto toliko problema sa ininim gorivom, recimo ovako uzet ću proizvoljne otprilike omjere, neznam kako točno stoje po prodaji; ina proda/natoči milijun rezervara i od toga ima 1% lošeg goriva, to je 10000 ljudi tiffon proda/natoči 200000 rezervara, i od toga 1% lošeg goriva, to je 2000 ljudi omw proda/natoči 100000 rezervara, i od toga 1% lošeg goriva, to je 1000 ljudi proda/natoči 50000 rezervara, i od toga 1% lošeg goriva, to je 50 ljudi 10000ljudi je velika masa, a 1%(a vjerojatno je taj postotak i manji) "nezadovoljnih" nije ništa i na apsolutno svemu i svačemu imate opasku +/- 1-5%, pa ljudi moji ni kondomi nisu 100% sigurni što mislite da će te čuti prvo čije gorivo nevalja?
![]() |
#63 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() |
#64 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
ja čuvam svaki račun za gorivo,pa samo neka mi netko kaže "auto riknuo zbog lošeg goriva"! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Možda je nekom smiješno pitanje, ali ja se u aute ne kužim uopće. Baš mi je dobro legla ova tema, nadam se da je neće zatvorit.
![]() |
![]() |
#68 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Možeš natočit i probat, samo nemoj očekivat da će biti neke prevelike razlike, možda ni ne osjetiš... Inače, gorivo sa više oktana teže dolazi do samozapaljenja pa se zbog toga između ostalog koristi na "nabrijanije" aute a ne zato što u tom gorivu ima nitra, il da je mješavina kerozina i vode i sličnih gluposti koje sam čuo...
![]() |
![]() |
#69 | ||||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Tko ti brani, sipaj što želiš, možeš i OMV 100 trpat unutra. Samo kaj je taj Super Plus 98 u principu najlošije Inino gorivo. Evo razlika koje navodi INA Eurosuper BS 95 Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
1.4 MPI 60 KS - Euro2 1.4 MPI 68 KS - Euro4
![]() |
![]() |
#70 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Čovjek koji vozi nekakav prosječan auto, auto kakav ima 90% ljudi u hr (90-100 konja), ne može osjetiti razliku u gorivima, niti će mu auto raditi mirnije, niti će preći više, niti će imati više snage - nula. To su bajke koje si ljudi umisle u glavu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 | ||
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Ina neproizvodi BS goriva jer nema uvjete, pa mislim da to govori upravo o kvaliteti ostalih goriva, a da nepričamo o plinu jer skoro svima koji vani tankaju plin auto ide bolje i manje troši. Inino gorivo sigurno nije najlošije a ni najkvalitetnije, i ja sam imao problema, doduše nikad mi se nije gorivo smrznulo ali je znao crkavat i slabo vuč, a nakon promjene filtera bi išao dobro, a tenkirat "moram" na ini jer u blizini nema OMV-a ili Tifona. Citiraj:
I može na bolje gorivo auto radit mirnije i imat više snage jer upravo kvaliteta benzina i oktanski broj pridonose tome. Ali da večina ljudi to i nemože primjetit.
![]() |
![]() |
#72 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
@jopis... ako se dobro sjećam bilo je testiranje stvarne oktanske vrijednosti tih svih naših goriva i tek je (tada) jedina omv 100ka bila 95-96, ostali su bili 90-91, dok je shell v-power kod susjeda bio 102-104. pazite se samo ine i 98, to je mahom super 98, a ne eurosuper 98. edit: prestiže me vukodlakni |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Inin EuroSuper95 je najbolji benzin koji se prodaje kod nas. Onaj benzin kaj se prodaje na OMW je najgore smece. Eurodiesel je nesto bolji na OMWu ali i Inini vise nije los. Vozil sam i ja Audije na lozu i to nove i nije im nista bilo, bar dok su bili kod mene. Stari japanci ili stariji rade po defaulltu na super95 ili normal i nema potrebe tocit skuplji benzin. Vozim ih i ja zadnjih 15godina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | ||
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
gle, ne znam zasto bi srao, ali ima razlike kad vidim po predenoj kilometrazi. naravno da to ovisi koliko sam ga tjerao u drugoj/trecoj, ali jednake voznje (normalne da se bolje izrazim) - ima razlike. plus kako vec rekoh - motor tise radi. Citiraj:
![]() ovo je isto ko' u onoj temi sa hardovima, i tamo sam ti rekao da si fascinantan. znaci po tvoje, ja i jos tu par ljudi - smo psihopati, zreli za promatranje kad smo si umislili u glavi?
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Laughing Man
|
Je, valjda si je i tip sa smećem u tanku iz potrošačkog koda umislil u glavu. A INA-i ružice izlaze iz dimnjaka u rafineriji.
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Banned
|
Citiraj:
Auto radi mirnije? lol, daj nemoj pliz, baš si to osjetio na svom 1.2 motoru od 60 konja (karikiram). Jednom si natočio i čuo nešto što može biti 150 stvari na autu i sad misliš da je to do goriva. FYI, auto ne radi isto kad je hladan i zagrijan. Što taj čoban nije išao od jedne do druge benzinske, pa bi vidio da smeća ima svugdje, čemu stalno forsanje ine? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Vozim punta3 1,2 i jedino kad sam vidio razliku u gorivu (da je Ina bila osjetno lošija nego inače a uglavnom nju i koristim) je bilo kad bi ekipa na pumpi zamutila pokušavajući nešto ušićarit. E sad to znači da nije pitanje ina, omw ili neko treći već je pitanje jeli ekipa na pumpi pokušava zaraditi na ljudima. ![]() Svakako sam naučio školu na skuteru (u malog privatnika ulio blato a ne gorivo, skuter stao nakon 1km- serviser me čim je vidio karburator pitao jesam li u zadnjih 2 dana ulio gorivo na toj pumpi jer mu nisam bio prvi, ali dok je inspekcija došla stvar je već bila prikrivena) i sad idem uvijek na istu Ina pumpu gdje je velik promet, pa se ekipu na pumpi češće i kontrolira a valjda im i bakšiša uvijek ostane pa se ne zajebavaju glupostima.
![]() |
![]() |
#79 | ||||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Ne očekujem čuda, nije to neki nabrijani auto, samo bih volio vidjeti da li ima neke razlike. Citiraj:
Prije par godina sam se smijao frendici koja mi je govorila da otkad toči na Tifonu, a ne na INi da radi veći broj kilometara s istom količinom natočenog goriva i da joj auto mirnije radi. Ali eto, odlučio i ja probati i usporediti. Malo je reći da su me rezultati zapanjili. S istom količinom goriva (uvijek stavljam puni tank) Tifon ES95 je radio 30-50 km više nego Ina ES95. Nemojte mi sad samo prodavati spike kako razlike u goruivu nema i da je sve to isto jer nije. Kad nešto znaš iz iskustva sva razuvjeravanja su suvišna i nepotrebna. I ne pale ![]() Uvijek vozim iste relacije u gotovo identičnim uvjetima. Ono što se uvijek ponavlja je to da s Ininim gorivom radim osjetno manje kilometara negoli s Tifonovim, ili u zadnje vrijeme OMV-ovim. Obzirom da tankam 3 puta mjesečno možete i sami izračunati koliko km više mogu raditi... Za one kojima se ne da računat - oko 1.500 km godišnje. Meni je to solidna razlika ![]() Ne kažem da je sa svim autima tako. S mojim je. Citiraj:
I da, ima razlike i u prijeđenim kilometrima i u zvuku rada motora. I hladnog i vrućeg...
let my people go! Zadnje izmijenjeno od: Jerry Drake. 14.09.2010. u 13:06. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
aka Striko
|
Citiraj:
Izgleda da ti voliš imatu svoje šeme , teorije i ne zanima te dal je netko iskusio nešto drugacije i uvjerio se u nešto drugacije... A vjeruj mi nisu ovi decki tu jedini koji su iskusili da im auto djeluje bolje i ima više snage s Tifonovim gorivom ( koje je mi je blizu , nekih 2-3 km do te benge )... Kad pocne zimsko doba ljudi koje poznajem , a da su ljeti tankirali kaj su stigli, po zimi tankiraju tifon gorivo ili OMW , ovisi o blizini... Upitom zakaj zimi tankaju Tifon ili OMW, uvijek je odogovor da se auto lakše upali i da nemaju nikakvih problema s paljenjem, dok s INA-nim gorivom nije takav slucaj. BTW, da to nisu govorile osobe koje su sjele u auto prvi puta u životu i misle da sve znaju, to su govorile osobe koje su profesionalni vozaci preko 20 godina ( susjed ima autoprijevoz ), bliži susjed ima auto servis preko 20 godina..... I vrlo jasno i jednostavno, IMA razlike u prijeđenoj kilometraži! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
isto kao što je plavi diesel obaojan plavo,tak je loža crvena..isti kur..c samo druga boja zbog prepoznavanja-kvaliteta ista! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |||
Osobni opis - pitaj me
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() isto i na visim okretajima, cujem razliku. Citiraj:
kakve sad to ima veze? prvo, imam benzinca koji se u manje od 5 minuta lera zagrije na "radnu" temperaturu (ok, nije ista radna temperatura kad ga gazis i kada dode normalnom voznjom, ali uzmimo da je radna temperatura kada termostat pokaze). zaista mislis da su ljudi debili i ne znaju takve stvari? opet ponavljam - pricam iz osobnog iskustva, i rijec je o autu koji je kupljen nov, i koji je cijelo vrijeme kod mene, i kojeg vozim ja u 98% na istoj istijanoj relaciji (sisak je mali, sta ces). rijetko kada picnem do zagreba ili bosne, ali nije o tome rijec, i ne uzimam uopce tu relaciju kao referencu nego malo otvorene (15tak km), i malo kroz grad (10tak km). svakodnevno, dok se tank ne isprazni i dok ne dode do rezerve (dok se lampica ne upali). isto malo drugacije pitanje: neka prodem istu kilometrazu situacija, sa istim iznosom novca, na ini 95 i na tifonu 95 class. kako je to isto moguce, ako je tifonski 95 class skuplji? sada iskreno ne znam koja je cijena 95ice na ini, ali je prije redovito bila razlika oko 20-25 lipa po litri (mozda cak i vise, pojma nemam. prije ~3 godine pricam, ne prije 3 mjeseca). jest mala razlika, ali opet bi na ininom gorivu trebao proci barem malo vise, a ne obrnuto.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! Zadnje izmijenjeno od: Burko. 14.09.2010. u 13:15. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Odgovor iz uprave INE: gorivo se uvozi od rusa,malo pod neobjašnjivim okolnostima dal MOL ili baš INA,no prerada nafte u benzin se provodi u Rijeci i Sisku,u zadnje vrijeme po euro standardima. Eto,da riješimo ove nebuloze okolo italije i sl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |||
Banned
|
lol, ima li netko na forumu da nije prešao 500.000 km i da nije po cijele dane za volanom? Svi neki pro jbt... Citiraj:
Jel se tebi može dokazati da gorivo može imati utjecaja samo par % na snagu motora i to tek kod jakih auta od 200-300 konja? Jesam već davao linkove gdje su u AMC centru testiralu upravo to, a testirali su kompjuterima pošto to ne bi mogao osjetiti nitko u normalnoj vožnji. Đizs, kakve nebuloze, ko da pričamo o postavkama Formule 1, a ne o prosječnim autima. Citiraj:
Šta sa ininim 'vergla' jedno 10 min pa upali? Šta oni to voze? Golf dvojke? Citiraj:
![]() Što se tiče tvog pitanja, ina je najjeftinija zato što svi kupuju od nje. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Premium
|
Citiraj:
Samo ne shvaćam zašto ti bez ikakvih argumenata napadaš druge zato što imaju drugačije iskustvo od tvog...
![]() |
![]() |
#87 |
Osobni opis - pitaj me
|
opet okreces. gdje sam ja to rekao jebemu? idem do rezerve. nakon x vremena se gorivo pomjesa sa onim sto je prije bilo, prakticki nije to to kao sam sam iscjedio cijeli tank, ali opet to gore za inu. ovo se dogada samo kod tanka kod jednih, tanka kod drugih. drugi tank na istoj benzinskoj uzimam kao cisto njihovo gorivo, ili zanemariv ostatak goriva sa druge benzinske. zaista mislis da je placebo efekt kod jako puno ljudi? ja nisam uopce ovo pitao, ako nisi skuzio pitanje - procitaj ponovo. plus, gdje je onih 5 razloga koje sam zamolio da napises? abnormalni kolaps tipa pada aviona ne priznajem kao razlog, cisto da ne bude opet smijesno........
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | ||||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
O tifonu ima dosta oprečnih mišljenja, no opet to ovisi od korisnika do korisnika, generacije motora, eventualnog tuninga i stila vožnje. Par citata sa drugog foruma vezano za tifon O tom Tifonu ima više oprečnih mišljenja nego o Ini ![]() Evo par mišljenja s jednog drugog foruma. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
btw za sve vas testere evo jednog testa goriva http://www.youtube.com/watch?v=Fu9Lu...layer_embedded
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 14.09.2010. u 13:56. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Od stare auto ( bio praktički nov ) je potpuno stao. A pogodi zbog čega stao? Dok smo odvezli na servis i ustanovljeno je da u spremniku našlo lišća i začepio dovod. A točila je uvijek isključivo kod INA ( glavna ) u Dubravi blizu tržnice. Znaš da živim u Dubravi ( iza tebe ) pa sam bio iznenađen. Pitanje je da li redovito čiste? Ili smo namjerno utrpali unutra? Mada izgubljeno gorivo i servis nisu htijeli reklamirati. Ja sam u svim INim stanicama točio i uvijek sam bio nezadovoljan glede paljenje i trokiranjem u vožnji te povećoj potrošnji. Zato sam promjenio na OMW ( Branimirova i Slavonska kod Cole ) i Tifon ( Sesvete kod Slavonske ) pa mi radi uglađenije i lagano pali na prvi zub. Razliku sam primjetio i manju potrošnju. Zanimljivo da INA škrtari na aditivima i na neispravnim mjeračem tlaka za pumpanje. To sam gotovo primjetio na svim crpkama.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
aka Striko
|
Citiraj:
Prvo, ti vozaci su napravili tolko kilometara kolko ti nikada u životu neces napraviti, i dok si se ti igral s maminom sisom ti su ljudi vozili 000 kilometara i ne voze nikakve Golfe 2 ..... niti ikaj slicno ak te baš zanima...... Voze se samo noviji autici.... I da niti jedan nije ispod 100 KS...... Da te onak pitam koliko imaš vozackog ispkustva ? ( Godina ) I kaj si vozio od auta osim tog kaj si mami doma uzel kljuce ? Kolko si auta promjenio ? ( Ne da si susedu išel po kruh pa da možeš reci da si vozil 2 auta, nego napravio minimalno ~x000 Km s jednim autom ) Spominješ te vozace kao pritupe seljacine dok si ti ultra pametan i inteligentan... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|