|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Flashanje Nvidijinih kartica?
Dakle, čini se da je BIOS na jednoj GF 6600GT (AGP) malo pošandrcao.. Sad meni treba software za flashanje dotične kartice, i još mi treba i BIOS... Grafika je od Gigabyte-a, serija Galaxy (ona sa zalmanovom lepezom)... Hvala! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
stvarno ne bi znao. Medjutim znam da galaxy obicno fura nereferentni PCB i zbog toga je cesto i bios unikatan i ne pusi bas krive. Tako da bi ja imao spremno rjesenje za flash na slijepo i backup postojeceg biosa (mozes ga backupirati s gpu-z) inace odakle ti ideja da ti bas bios grafe pravi probleme? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
Ma to je davno davno bila moja grafa (prije nekih 5+ godina). I onda je poklonjena frendu... I sad evo prije par dana kad uključi računalo, pri POST-u se ne može čitati ništa, jer su onak sva slova "ujebana", tj izmješana (kao kad krivo flashneš ili kad je memorija u banani). Pošto mogu izvrtiti 3D 2003 (jest da se ništa ne vidi, ono slika u banani), al prođe.. Dakle memorija bi trebala biti ok, jer bi krešala (ili nekim čudom ne?). Tako da sam mislio flashnuti... Preko PCI grafičke kartice... PS - Ne znam dali će stara ploča htjeti bootati dos preko USB-a ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ma bit ce da je memorija. Nema veze sto prolazi 3dmark BIOS grafulje je kao i bios ploce - ili radi ili ne. Mogucnosti za nesto izmedju postoje ali bas nisu velike ![]() Reci frendu da je vrijeme da potrosi 50kn na graficku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
je ali moraš ili a) editirat bios b) forsat flash ja sam na Leadtek 7900GT extreme imao eVGA 7900GT KO Superclocked bios no ne znam što time želiš dobit?
![]() |
#10 |
Guest
|
XFX ima clockan bios pa kad driži u SLI-u mu se XFX-ica smanji taktove.. Možeš ju flashnut ali osiguraj dobro hlađenje. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Jednostavnije i sigurnije je da sa nibitorom edituje njen originalni BIOS i onda ga flesuje na karticu.
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Grafe mi imaju drugacije taktove, a imam problema s kompom koji nemogu rijesiti vec 1 mjesec, možda je to do grafa jer se hvatam za zadnja rijesenja vec, recimo obje flashati s najnovijim BIOS-om defultnim fucka mi se za tih XFX-ovih 30 mhz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
Evo samo da javim da sam flashnuo 6600GT AGP. Ista stvar. Dali je memorija ili onaj kontroler za PCI-E > AGP, ne znam. Možda je i jezgra sama po sebi riknula. Sve mi je to čudno jer je na njoj zalman i OCZ blokovi na memoriji. Vjerovatno ju je vrijeme ubilo... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Pozz Dali je tko imao iskustva sa flashanjem 8800GT, odnosno sa ERRORom: "no NVIDIA display adapters forund" ? Nemogu niti ofrsat flash niti ista, jednostavno kao da nevidi grafu. Bez drivera(probao sam i sa driverom ![]()
![]() |
#19 | |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() Niti ona -1-2-3-4 naredba ili tako nekako nije pomoglo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
muimerP
|
@dejan - je, jedno 5-6 grafa sam dosada flashao zelenih, i sve iz win-a, ovo je prvi put da neće ![]() ![]() ![]() @Gile - da sjecam se, naredba je brijem bila -4 -5 -6 , ni meni neće ![]() idem sad probat pa javim edit: Thx binladen ![]() Ali, 2d taktove nisam uspio srediti nikako...
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 26.02.2010. u 23:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
muimerP
|
Ma HP boot mngr brijem da je, ugl., sve 5, flašam ko lud ![]() Nego, imam problem sa 8800GT nakon kakvih 65 stupnjeva se zaledi ekran, uvijek. sve noralno radi, ali jendostavno ju stock kuler nestigne ohladati kako spada. Sa jednom 12icom pokraj i ventom na 100% ide koliko god treba loop-at 3dmark, ali na stock postavkama venta se ledi.
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 27.02.2010. u 21:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako ne ide sa zadnjom verzijom nVFlasha, probaj sa starijim verzijama. Meni recimo zadnjanije baš htjela radit sa GTS250. BTW na nekim nVidia karticama prije flashanja biosa moraš zgasit zaštitu u nVFlashu to je -protectionoff odnsono nvflash -protectionoff Evo .doc sa svim mogućnostima http://rapidshare.com/files/356508089/nvflash.doc Zadnji nVFlash (5.91) http://www.techpowerup.com/downloads...h_5.91.01.html
![]() |
#26 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Pročitaj si malo ovu temu pozornije. Flashanje se radi iz DOS-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=66296 Guide za GTX260/280, pa bi morao vrijediti i za GTX275 Flashas iz DOS-a, pa nema veze sa verzijom OS-a BIOS mozes skinuti sa donjeg linka, ali bolje ga Nibitorom editiras po svojoj zelji: http://www.techpowerup.com/vgabios/i...face=&memSize= |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
7300 Go flashanje
Imam problem,ne mogu nikako flashati novi bios za ovu karticu...program s kojim flasham je nvflash i uvijek mi izbaci poruku "supported eeprom not found" Isprobao sam jedno 7 verzija ovog programa i uvijek isto. Pa ako je netko imao iskustva s ovom karticom i flashanjem molim pomoc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |