![]() |
Flashanje Nvidijinih kartica?
Dakle, čini se da je BIOS na jednoj GF 6600GT (AGP) malo pošandrcao..
Sad meni treba software za flashanje dotične kartice, i još mi treba i BIOS... Grafika je od Gigabyte-a, serija Galaxy (ona sa zalmanovom lepezom)... Hvala!:dajpivu: |
nvflash i neki od ovih biosa koji ti vec odgovara. Btw jesi siguran da je bas gigabyte a ne galaxy? ono, furaju isti plavi pcb a vise je galaxy stavljao zalmane nego gigabyte :)
|
Je galaxy je, al na kutiji piše "galaxy gigabyte" tko tu koga?
|
stvarno ne bi znao.
Medjutim znam da galaxy obicno fura nereferentni PCB i zbog toga je cesto i bios unikatan i ne pusi bas krive. Tako da bi ja imao spremno rjesenje za flash na slijepo i backup postojeceg biosa (mozes ga backupirati s gpu-z) inace odakle ti ideja da ti bas bios grafe pravi probleme? |
Ma to je davno davno bila moja grafa (prije nekih 5+ godina).
I onda je poklonjena frendu... I sad evo prije par dana kad uključi računalo, pri POST-u se ne može čitati ništa, jer su onak sva slova "ujebana", tj izmješana (kao kad krivo flashneš ili kad je memorija u banani). Pošto mogu izvrtiti 3D 2003 (jest da se ništa ne vidi, ono slika u banani), al prođe.. Dakle memorija bi trebala biti ok, jer bi krešala (ili nekim čudom ne?). Tako da sam mislio flashnuti... Preko PCI grafičke kartice... PS - Ne znam dali će stara ploča htjeti bootati dos preko USB-a :( |
ma bit ce da je memorija. Nema veze sto prolazi 3dmark
BIOS grafulje je kao i bios ploce - ili radi ili ne. Mogucnosti za nesto izmedju postoje ali bas nisu velike :) Reci frendu da je vrijeme da potrosi 50kn na graficku :) |
Budem ja svejedno probao oporaviti.. :)
Šteta je za grafu.. Odlična je.. :) Stavio sam na nju iste OCZ blokove kao i na moj 4850HD :) Samo mnogo mnogo prije. :) |
Imam jedno pitanje u vezi 8800GT, jel moguce preflashati TwinTech8800GT 512mb s XFX 8800GT biosom?!
|
je ali moraš ili
a) editirat bios b) forsat flash ja sam na Leadtek 7900GT extreme imao eVGA 7900GT KO Superclocked bios no ne znam što time želiš dobit? |
XFX ima clockan bios pa kad driži u SLI-u mu se XFX-ica smanji taktove..
Možeš ju flashnut ali osiguraj dobro hlađenje. :) |
Jednostavnije i sigurnije je da sa nibitorom edituje njen originalni BIOS i onda ga flesuje na karticu.
|
1 privitaka
Da, tako je najbolje... Usput, WTF je ovo?
Umjesto edita... xD |
Grafe mi imaju drugacije taktove, a imam problema s kompom koji nemogu rijesiti vec 1 mjesec, možda je to do grafa jer se hvatam za zadnja rijesenja vec, recimo obje flashati s najnovijim BIOS-om defultnim fucka mi se za tih XFX-ovih 30 mhz...
|
ionako rade na taktu slabije u SLiu, neces time postici nista.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Evo, nadam se da ces uspijeti nesto... |
Evo samo da javim da sam flashnuo 6600GT AGP.
Ista stvar. Dali je memorija ili onaj kontroler za PCI-E > AGP, ne znam. Možda je i jezgra sama po sebi riknula. Sve mi je to čudno jer je na njoj zalman i OCZ blokovi na memoriji. Vjerovatno ju je vrijeme ubilo...:amen: |
Pozz
Dali je tko imao iskustva sa flashanjem 8800GT, odnosno sa ERRORom: "no NVIDIA display adapters forund" ? Nemogu niti ofrsat flash niti ista, jednostavno kao da nevidi grafu. Bez drivera(probao sam i sa driverom ;) ) flasham, nema rive tunera nema nicega, kako bi i trebalo. Moram grafi editirat vrtnju venta, jer mi se ekran ugasi kad ode preko 70 stupnjeva, ispod radi sve 5... |
Citiraj:
:beer: |
Citiraj:
Niti ona -1-2-3-4 naredba ili tako nekako nije pomoglo. |
@dejan - je, jedno 5-6 grafa sam dosada flashao zelenih, i sve iz win-a, ovo je prvi put da neće :D. Ocito moram na tu B soluciju, još da genije ima stick :) ;)
@Gile - da sjecam se, naredba je brijem bila -4 -5 -6 , ni meni neće :D idem sad probat pa javim edit: Thx binladen :) Ali, 2d taktove nisam uspio srediti nikako... |
Citiraj:
|
Ma HP boot mngr brijem da je, ugl., sve 5, flašam ko lud :D (mada mi nije jasno recimo kako sam nekidan sa istim nvflashom flashao 8800GTS 640 i to iz WIN-a, a danas tj., jucer 8800gt nisam...)
Nego, imam problem sa 8800GT nakon kakvih 65 stupnjeva se zaledi ekran, uvijek. sve noralno radi, ali jendostavno ju stock kuler nestigne ohladati kako spada. Sa jednom 12icom pokraj i ventom na 100% ide koliko god treba loop-at 3dmark, ali na stock postavkama venta se ledi. |
Ako ne ide sa zadnjom verzijom nVFlasha, probaj sa starijim verzijama. Meni recimo zadnjanije baš htjela radit sa GTS250.
BTW na nekim nVidia karticama prije flashanja biosa moraš zgasit zaštitu u nVFlashu to je -protectionoff odnsono nvflash -protectionoff Evo .doc sa svim mogućnostima http://rapidshare.com/files/356508089/nvflash.doc Zadnji nVFlash (5.91) http://www.techpowerup.com/downloads...h_5.91.01.html |
Ja bih molio pomoć tj htio bih da mi objasnite na koji nacin da flesham svoju nvidiu gtx 275 i odakle da skinem bios za nju?
Koji god da skinem nvflash kaze mi da nije kompatibilan sa 64 bitnom 7-icom |
Pročitaj si malo ovu temu pozornije. Flashanje se radi iz DOS-a.
|
Citiraj:
http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=66296 Guide za GTX260/280, pa bi morao vrijediti i za GTX275 Flashas iz DOS-a, pa nema veze sa verzijom OS-a BIOS mozes skinuti sa donjeg linka, ali bolje ga Nibitorom editiras po svojoj zelji: http://www.techpowerup.com/vgabios/i...face=&memSize= |
7300 Go flashanje
Imam problem,ne mogu nikako flashati novi bios za ovu karticu...program s kojim flasham je nvflash i uvijek mi izbaci poruku "supported eeprom not found" Isprobao sam jedno 7 verzija ovog programa i uvijek isto. Pa ako je netko imao iskustva s ovom karticom i flashanjem molim pomoc.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:09. |