|
![]() |
#1291 | |||
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#1292 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Konkretno Bequiet je 36mj, Cors 60, a scythe samo 24? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1293 |
Señor Audiophile
|
Ajoj ... bila je tema o tome na diskovima ... uglavnom, misljenja su vrlo razlicita ![]() Neki tvrde da je marketing, neki da je pokazatelj kvalitete, neki da nema veze s proizvodom vec iskljucivo sa politikom firme koja ga proizvodi tj. plasira na trziste. Npr. Enermax, koji je poznat duze vrijeme kao odlican proizvodjac, u svojoj proslosti je nerijetko davao garancije od godinu ili dvije. Mislim da je to ipak neka ekonomska racunica u pitanju, tj. isplativost i vremenski period za vrijeme kojeg su oni sigurni da nece biti prevelik broj reklamacija (npr. 5, 10 ili 20%) i samim time povecavaju profit. Ova stavka (duzina garancije) bi tek trebala doci kao plus/minus ukoliko su svi ostali pokazatelji izmedju dva napajanja podjednaki tj. jednake kvalitete izrade i performansi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1294 |
Cigan.
Datum registracije: Jan 2010
|
pozdrav svima, kao sto naslov kaze trebao bih preporuku napajanja u rangu 700, 800 kn.. trebalo bi napajati q9550, hd4890, 8 gb ddr2, i 2 hdda.. gledao sam nesto tipa 700w od scythea stronger, ili je mozda bolje corsair tx 650w.. ako netko ima iskustva ili slicno.. sve to bi trebalo ici u neki odgovarajuci case (najvjerojatnije antec 900)
![]() |
#1295 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() |
#1296 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
IMHO radije idi na Scythe Kamariki4 550W. Tiši je od Stronger serije. Ako ideš na Corsair uzmi TX650 a baci oko i na HX520 ako hoćeš modularno napajanje. Iako tebi u principu ne treba ništa preko 500W. Najjeftiniji bi ti odabir ipak bio ovaj Seasonic. U principu koji god uzeo nećeš fulat. Sve su to provjerena i vrlo tiha napajanja.
![]() |
#1297 |
Señor Audiophile
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1298 |
|
![]() |
#1299 |
Moderator
|
Da znam, vidio sam ih ali iskreno ne znam bi li dao 750 kn za 425 W Ener zato ih i nisam naveo. Zbilja su bezobrazno skupi, no to je na žalost uobičajeno za Enermax.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 22.08.2010. u 18:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1300 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
a bemti, ko krvavi dijamanti dođu. i mali minus ,1000kn za napajanje i samo 2 godine jamstva... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1301 |
Señor Audiophile
|
Iskreno, sto se tice Enermaxa ... ocekivao sam da ce cijene biti podebljane, zbog njihove reputacije skupih napajanja fkors Vise me je iznenadio Cors koji je poprilicno podigao ljestvicu ... pretpostavljam da Seasonic od njih trazi podeblju cifru za svoju X-seriju, pa mi je onda logicnije uzeti original nego Corsov rebranding ![]() BTW bojim se i pomisliti kakva ce biti cijena za 1200W model (iako nije Sisa u pitanju) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1302 | |
Cigan.
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1303 |
|
Taj VX550W bez beda tjera tri HD4870 paralelno, samo toliko ![]()
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 22.08.2010. u 14:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1304 | |
Moderator
|
Citiraj:
A gledaj tvoja konfa troši 300 vata pod opterećenjem. Pod punim opterećenjem Core i7 940 + HD4890 cucla iz zida kakvih 340 vata. Naravno da možeš uzet snažnije napajanje no nema potrebe. Navedena napajanja su ti i više no dovoljna. Koji god uzeo Scythe Kamariki, Seasonic S12II ili Corsair HX/TX fulat nećeš. BTW navodit sad neku periferiju ili ventove kao ozbiljne potrošaće nema smisla. Glavni potrošaći su CPU i VGA. Također IMNSHO slagat CF od dve HD4890 nema smisla no ovo nije tema za to.
![]() |
![]() |
#1305 |
Cigan.
|
oki doki, onda cu najvjerojatnije uzeti toga corsaira 550 w.. hvala na savjetima.. ![]()
![]() |
#1306 |
Moderator
|
![]() |
#1307 |
Cigan.
|
a gledaj, ja sam ogranicen na links, posto su u osijeku samo oni ili hg spot ![]() edit: pogledah kod njih.. vidim da dostavljaju
![]() |
#1308 |
Moderator
|
Pa svi vrše dostave, kakva bi to trgovina u ovo doba bila da ne vrši dostavu. ![]() Isto tako u Linksu VX550 košta 745 kn što je puno previše za to napajanje koje se nađe i za stotinjak kuna manje.
![]() |
#1309 |
Cigan.
|
nemos vjerovat da su tolike razlike u cijenama izmedju adm i links.. sutra narucujem i onda cemo da palimo pilu, hvala jos jednom za savjete
![]() |
#1311 |
Moderator
|
![]() |
#1312 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
vrhunska napajanja |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1314 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Da, koja nevolim... (barem sto se corsa tice) Imam ovo iz siga trenutno sa 3870x2, i napajanje je vrelooo, al doslovno. Protok je je loš, ali ovo je bas na granici razuma. Davno sam imao vx450ku koja je preko 12.61 šicala na 12v. Također sam imao i vx550 i hx450 i nista. Nesviđaju mi se, vec dulje vrijeme pikiram uzet novo novcato nekakvo ono baš tipa xfx ili nekakav CM na finjaka da sam miran, jer mi Corsair ide na jetra vec. Smiješno je, jer pored Corsaira ja moram imat Fortron 350PNF-a u ormaru reda radi. Znam da zvuci loše, ali poljuljano mi je povijerenje i samo cekam da se prebacim na nekakvo drugo napajanje jer mi je dosta ovih klipana... Ako netko ima nesto za zamijenu PM ![]()
![]() |
#1315 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Onda kak to Oo Ova Sisa iz potpisa se uopće ne grije s kakvim takvim protokom zraka u zatvorenom kućištu, a da ne pričam kad je stranca otklopljena. Od buke ni b. Pri opterećenju se osjeća iza pojačano puhanje, ali opet ga ne mogu čut radi ostalih komponenti. Nije baš da patim na tišinu, ali u idleu je stvarno nečujno. Pri ugradnji u komp sam ga prije kresnul vani tek tolko da se ne zajebavam i sve vadim van, ak je DOA, i u potpunoj okolnoj tišini jedva da se čuo na udaljenosti od pola metra. Vidim da si spomenuo i hx 450 kojeg sam ugradio frendu i također je hladno (doduše nema baš neke potrošače u kompu).
![]() |
#1316 | |
Moderator
|
Citiraj:
Kod mene je na testu HX450 tjerao AMD X4 + GTX295 pa se nije tako grijao. Ko tebe je prije problem u nećem drugom. BTW VX550 je CWT. Kažeš da ti je poljujalno povjerenje, a temeljem čega? Zagrijavanja u okruženju upitnog protoka zraka? Moj HX520 u kućištu nikad nije bio vreo a tjerao je u najgoroj situaciji klokirani Q6600 + GTX295.
![]() |
![]() |
#1317 | |
Señor Audiophile
|
Citiraj:
![]() Imam tu istu platformu (VX450) u obliku Seasonica S12II 380W i moram reci da je napajanje neprimjetno kako grijanjem, tako zvukom i samim radom ![]() BTW slozio bih se, isto mi se cini da nije u napajanju problem, vec vrlo vjerojatno u protoku unutar kucista. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1318 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() Gilbert5 me nafrizirao na tog xfx-a ko pijanca na rakiju ![]() @ Wolv - gle, nisam nista rekao, drži on sve to bez beda. Prvi vx450 kojeg sam imao bio je kao puška hladan. Ali ne, ja idem uzet hx450 koji je bio tako tako, a bome i bučio je... @dh41400 daj nešto a da nije ss bubni, oko 400-500w ![]()
![]() |
![]() |
#1319 | ||
Señor Audiophile
|
Nije on bash tak ... za bacit ![]() Citiraj:
![]() Nastranu salu, to je zvijer od napajanja ... pogotovo 750/850W modeli, koji su ustvari kilovatna napajanja odlicnih el. performansi ![]() Jedina razlika izmedju oridjidji Sise (SS-850EM tzv. M12D) i ostalih "musterija" poput XFX-a je boja i vrhunski Sanyo Denki vent (u original Sisi). Citiraj:
![]() A tu je i Scythe kikiriki Hmmm ... to bi bilo to ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1320 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
Seasonic S12II-380 ili Corsair CMPSU-400CXEU ili...
Pozdrav Molio bih preporuku za napajanje od cca 400 W, od 350-450 kn Jedno od ova dva: Seasonic S12II-380 Corsair CMPSU-400CXEU ili nesto trece ? posebno me zanima buka, tj da je napajanje sto tise ova dva koja sam naveo imaju 12 cm ventove, tak da pretpostavljam da su dosta tiha svaki savjet dobrodosao ... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|