Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.08.2010., 22:25   #1
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Wlan AP pitanje

Trebam podesit thompsona da se ponaša kao AP. Problem je u tome što nije moj (posuđen) pa me zanima jel ikako moguće podesit da se ponaša kao AP a da nakon reseta sve bude po starom. Trebam šerat net sa čovjekom koji je 50 metara od mene i između mog i njegovog prozora je samo jedno drvo. Ako netko ima nekih ideja, bio bih zahvalan na prijedlozima.

Zadnje izmijenjeno od: D1viry. 19.08.2010. u 22:52.
D1viry je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2010., 22:52   #2
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Kojeg Thomsona?

Ja sam svog Thomsona ST780WLi preflešo na orginal firmware, pa se sad ponaša kao AP. Pošto mi je stari AP rikno stavio sam ovog Thomsona, u jedan lan uštekao kabal koji dolazi sa modema, zatim sam na mijesto na ploči zalemio konektor i prikopčao jaču antenu.

pinkskin je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.08.2010., 23:02   #3
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Ne znam točno koji je, moram provjerit. Onaj kockasti bijeli. Ne smijem ništ radit s njim (flashat i ostalo). Jel moguće podesit da bude AP bez da prčkam previše po postavkama? Sa mog gigashita hvatam signal do par metara od njega. Treba mi još samo tih par metara koje mislim dobit stavljanjem thompsona na prozor (moj gigashit je na podu u podrumu i ne mogu ga prebacit). Mogu ga prespojit sa dosta prespajanja, ali onda moram i telefon i maxTV prespajat. Ako ne mogu sa thompsonom, prespojit ću gigashit, ali ako mogu, bilo bi super.

edit: to moram napravit sutra dopodne, zato mi treba brzo rješenje.
edit2: Jel bi radilo kad bi samo spojio thompsona na switch a laptop na thompsonow wlan i onda na laptopu ručno stavio dns i gateway od siemensa?

Zadnje izmijenjeno od: D1viry. 20.08.2010. u 07:58.
D1viry je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno