![]() |
Wlan AP pitanje
Trebam podesit thompsona da se ponaša kao AP. Problem je u tome što nije moj (posuđen) pa me zanima jel ikako moguće podesit da se ponaša kao AP a da nakon reseta sve bude po starom. Trebam šerat net sa čovjekom koji je 50 metara od mene i između mog i njegovog prozora je samo jedno drvo. Ako netko ima nekih ideja, bio bih zahvalan na prijedlozima.
|
Kojeg Thomsona?
Ja sam svog Thomsona ST780WLi preflešo na orginal firmware, pa se sad ponaša kao AP. Pošto mi je stari AP rikno stavio sam ovog Thomsona, u jedan lan uštekao kabal koji dolazi sa modema, zatim sam na mijesto na ploči zalemio konektor i prikopčao jaču antenu. |
Ne znam točno koji je, moram provjerit. Onaj kockasti bijeli. Ne smijem ništ radit s njim (flashat i ostalo). Jel moguće podesit da bude AP bez da prčkam previše po postavkama? Sa mog gigashita hvatam signal do par metara od njega. Treba mi još samo tih par metara koje mislim dobit stavljanjem thompsona na prozor (moj gigashit je na podu u podrumu i ne mogu ga prebacit). Mogu ga prespojit sa dosta prespajanja, ali onda moram i telefon i maxTV prespajat. Ako ne mogu sa thompsonom, prespojit ću gigashit, ali ako mogu, bilo bi super.
edit: to moram napravit sutra dopodne, zato mi treba brzo rješenje. edit2: Jel bi radilo kad bi samo spojio thompsona na switch a laptop na thompsonow wlan i onda na laptopu ručno stavio dns i gateway od siemensa? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:12. |