|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2010
|
Dijeljenje datoteka preko mreže
Pozdrav svima! Imam mali problem sa dijeljenjem datoteka preko mreže i molim pomoć. Modem/router je Thomson TG782(i). Jedan komp mi je spojen ethernet kabelom, a drugi komp i laptop bežično. Internet funkcionira odlično. Na svim računalima je Windows XP SP3. Na glavnom računalu (spojen ethernet kabelom) sam omogućio dijeljenje na svom folderu "Downloads". Otišao sam na laptop i preslikao mrežni pogon (My Computer-Tools-Map Network Drive). Kvačicu sam ostavio na Reconnect drive on logon i... sve super. Povukao sam sve datoteke koje sam htio. Isto sam napravio i sa laptopom. Omogućio dijeljenje na njegovom folderu "Downloads" i na glavnom kompu preslikao pogon od laptopa. Problem je sljedeći: kad jedan od ta dva kompjutera nije upaljen, ovaj drugi pri paljenju prikazuje welcome screen otprilike 3 minute i tek onda prikaže desktop. Kad sam raskinuo vezu s mrežnim pogonom (My Computer-Tools-Disconnect network drive) sve se vratilo u normalu. Isto sam morao napraviti sa oba kompjutera. Ja mislim da je problem baš u onoj kvačici Reconnect drive on logon. On se stalno pokušava spojiti na pogon od računala koje može biti i isključeno. Nisam siguran u čemu je zapravo stvar, pa molim da mi netko objasni. Kako imati u My computeru preslikan mrežni pogon, a da se ovaj spaja na njega samo po potrebi? Hvala svima! Pozdrav! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Prvo što mi pada na pamet je da pošeraš folder i staviš prečac na desktop drugog kompa, i obrnuto. Tako će ti se spajat samo po potrebi. Neće nit mapiran disk, al radit će sve kak treba. A ovaj welcome screen stoji dugo čisto zbog toga što windoze jako slabo refreshaju mrežu, pa se browser zablokira minutu/dvije svaki put kad pokušaš pristupit kompu koji više nije upaljen. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Stavi sva računala u istu grupu (ako već nisu). Da li vidiš dijeljene foldere pod My Network Places ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Jesi uopće pročitao post prije nego što si sročio ovo?
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
@doublev Nisam niti namjeravao ispadat pametan ili tako nešto, znam razliku između mapiraja diskova i refresha mreže, dough. Činjenica je da windoze jako slabo refreshaju mrežu pa vidiš u mreži komp koji više nije upaljen (nisam štopao koliko dugo) i onda kad se pokušaš spojit, zablokira ti se browser (mislio sam doslovno na browser-preglednik), trebao sam reč win-explorer, tc ili treće nešto ![]() ![]() Činjenica je da im treba vremena da nešto skuže na mreži ![]() Razlika je samo u tome što pri loginu windoze uvijek žele mapirati disk ako je stavio reconnect at logon, dok na prečac neće klikat (valjda) ako zna da je drugi komp ugašen. ![]() ![]() edit: Trebao sam u prvom postu napisat samo preporuku i ništ više ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: D1viry. 19.08.2010. u 12:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |