|
![]() |
#122 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Isti klinac, stavio sam jedan 80mm vent za ispuh, skoro pa isto bude kao bez njega. No zato sam uzeo dva lakta za odvod od 45 stupnjeva i namontirao jedan na drugog tako da sad imam ispušnu cijev od 90 stupnjeva koju mogu usmjeriti te je puno bolje kad piri ovako direkt nego bzvz u zrak, moram malo i odmaknut od sebe jel previše lupa hladan zrak po glavuši....slično ko što onaj lik ima na jubito clipu Ono što meni ide na živce što se smrznute boce već nakon 2 sata otope...nemam onih tkzv. pingvina da zadržavaju hladnoću... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Guest
|
Meni su te obične dvolitrenke zamrznute uvijek bolje držale od neznam koliko "pingvina". |
![]() |
![]() |
#125 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
-gubici zbog neidealne izolacije - temperatura poraste pa kompresor mora nadoknaditi izgubljenu energiju (točnije bi bilo primljenu energiju a mi je radom kompresora, isparivača... ponovo predajemo okolišu) -gubici motora kompresora, pomoćnih strujnih krugova, pad napona na vodičima, otpor proticanju fluida i plina, kontrolnih lampica... općenito gubici rada -svako otvaranje vrata unosi novu energiju unutra jer je razlika temp. ljeti i do 40*C -i na kraju svako dodavanje nerashlađenih predmeta je također unos energije pa se struja opet mora potrošiti da tu energiju predamo oklišu. Najlakše je to shvatiti tako da ostavite praznu i otvorenu škrinju, pa kad ista dosegne temp. okoliša (ljeti oko 30C) zatvorite ju i upalite. Kompresor će se prvi put isključiti već za 1-2h. Ponovite istu stvar sa škrinjom punom vode u bocama. Kompresor se neće ugasiti možda ni za 3 dana ako prije ne crkne. Dakle više predmeta znači više topline (nije isto kojih predmeta, zbog različitog spec. koeficijenta ili jednostavnije različitog "kapaciteta") koju treba predati okolišu. Iz uputa o ladičarima možete pročitati da se ne pali pun nerashlađen sa stvarima unutra već ga treba rashladiti praznog a onda dodavati predmete pomalo. Dva su razloga, prvo da kompresor ne skvikne nakon dugog rada, a drugi, je radna točka hladnjaka. Točnije napravljen je da radi na način vani 30 unutra -10, a ne vani 30 a unutra 2 dana (dok ne rashladi) npr 20C. Radna točka mijenja učinkovitost sustava (korisnost) a i utječe na dugovječnost. Dodavanjem predmeta postepeno postižu se manja odstupanja od radne točke. PS: koliko priče o ničem. Ljudi kupite klimu i kraj. ![]()
![]() |
![]() |
#126 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ma fora je što mi zamrzivač ne zamrzne boce do kraja makar ih držim po 15 sati u zamrzivaču, uvijek bude negdje cca 60% da je smrznuto, zato se i otope brzo... šta da kažem nego bihaćka industrija rashladnih aparata ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pingvini u konzumu za smiješne pare, ima i onih extra-large modela za par kuna. makar kao je već rečeno - kupite klimu... osobno mi je klima bila top priority investicija nakon zaposlenja i još uvijek ne žalim odluku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
![]() |
|
|