PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Pitanje za sve bez klime (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=193512)

maki1 16.07.2010. 17:08

Pitanje za sve bez klime

Kak se hladite? Ovo je vec pakleno:fuming:

D-I-A-B-L-O 16.07.2010. 17:16

Nikak, znojimo se :D
Ja uglavnom gledam da nisam u stanu, jer sam u potkrovlju i neizdrživo je, pa rađe pobjegnem sa biciklom u grad, sjednem u kafić, pijuckam kolu i kavu i hladim se pod tuđom klimom :D

1v@n 16.07.2010. 17:30

Imam klimu u stanu, ali do moje sobe ne dopire hladan zrak. Namoči krpu hladnom vodom, ocijedi je da ne curi ništa iz nje i postavi negdje ispred ventilatora. Pomaže

Campeonato 16.07.2010. 17:33

I jos si nisi prebacio komp tamo gdje ti je klima? :D

Probat cu ovo s vlaznom krpom, al ne sad, neda mi se :D

mhadina 16.07.2010. 17:43

Citiraj:

Autor maki1 (Post 1690087)
Kak se hladite? Ovo je vec pakleno:fuming:

Ne hladimo se - grijemo se :)))
šala
ja svako malo kad se rastopim pod tuš pa snižavam temperaturu i osjećaj je kao da msa skočio u more :==

znojenje je zdravo za nas škembaste

:goood:

Dizel 16.07.2010. 17:50

Kod mene u pogonu/hali cca 55°C ;)

Svako ljeto ista priča jer peći za ker. pločice (dva komada) rade na cca 1200°C i još je i dobro u hali dok oplata drži :D

riceburner 16.07.2010. 17:53

stan u podrumu :) 19C i dugi rukavi, jedino kad izadjem van je koma :(

[GOW]Nec 16.07.2010. 17:54

Pod uvjetom da se nećete (jako) smijati, podijelit ću s vama moj sistem hlađenja. :D

Spojio sam jedan fi 80 iz crknutog napajanja na adapter 12v da mi puše po bubrezima dok sam za lapom. Sa strane je boca poluzamrznutog soka od limuna, i pepeljara s dodatnom opremom da ne dobijem slom živaca.
S obzirom da je danas neizdrživa sparina, mislim da ću posegnuti u garažu za još kojim ventom!

murina 16.07.2010. 17:55

Imam klimu ali sam uvijek htio isprobati nešto ovog tipa: http://www.youtube.com/watch?v=ZE7HY...os=r63DOTYjLQY

nino 16.07.2010. 17:55

Danas sam se oznojio na tushiranju. :D

Idem ja jednu ljutu pizzu pojest da mi bude lakse. Znojim se i uzivam onda.

Gjurovski 16.07.2010. 17:55

Meni je totalna spica, hazarderski u sobi od 8 kvadrata bez klime sa upaljenim kompom, playstationom i lcd telkom :) ak je vani u hladu 30 kod mene je za 5-10c vise u sobi :D
Klimu nesmijem jer imam osjetljive sinuse pa cim ju osjetim curenje nosa i slicne stvari se pocnu javljati...
Nis sa sobom uvijek litru vode i deri :D nema predaje :D

mhadina 16.07.2010. 17:57

heheh

Citiraj:

Autor riceburner (Post 1690100)
stan u podrumu :) 19C i dugi rukavi, jedino kad izadjem van je koma :(

heheheh, kod mene 32,6° , 33m od razine zemlje, u sobičku 2x2 bez otvora osim vrata, bez klime i ventialtora , osim ovih na kileru vodenog, bez odjeće (heheh) pokraj ovog čuda koje se grije još malo bolje od mene............
a 400W me grije ispred i desno od mene

hammer_of_thor 16.07.2010. 17:58

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 1690093)
Namoči krpu hladnom vodom, ocijedi je da ne curi ništa iz nje i postavi negdje ispred ventilatora. Pomaže

Ko i fora da zamrzneš boce vode i onda staviš ispred ventilatora, pa da on raspršuje hladne aerosole po sobi. Ne pomaže ni pišljivog boba :D

Moja kuća je inače dosta hladna, okrenuta prema sjeveru, tak da je po ljeti nije ni približno vruče kao negdje, ali to nevalja po zimi, jer moram jače grijati.
U kući sad nije baš hladno, ali je čisto OK.

TomG 16.07.2010. 20:22

Citiraj:

Autor murina (Post 1690104)
Imam klimu ali sam uvijek htio isprobati nešto ovog tipa: http://www.youtube.com/watch?v=ZE7HY...os=r63DOTYjLQY

Vidiš odlična stvar.samo me zanima ukoliko se taj led istopi s vremenom gdje ode vražja voda??? Kroz ove rupe ili.
Ja sam u potkrovlju i tu je pakao,dolje na sjevernoj strani milina,a o podrumu ne moram ni pričati.Već 2-3 godine razmišljam o preseljenju u ljetnim danima,al eto kako mi je laptop nedostupan nemam se volje seliti.Inače temp nije preko 20 c ondje.

domy_os 16.07.2010. 20:45

Citiraj:

Autor murina (Post 1690104)

To je premalo da bi osjetio bilo kakve promjene u temperaturi. Sličnu stvar sam ja napravio sa sobnim ventilatorom i ispred njega stavio pingvine koje mijenjam svakih sat vremena, ali ništa ne pomaže. Sve je to slabo...

ONeill 16.07.2010. 21:27

Vruce mi je, ali bas me briga, ljeto mi je uvijek draze nego zima kao godisnje doba.

hammer_of_thor 16.07.2010. 21:33

Citiraj:

Autor ONeill (Post 1690209)
Vruce mi je, ali bas me briga, ljeto mi je uvijek draze nego zima kao godisnje doba.

Također, bolje da se kuham, nego da se smrzavam.

Još se razmišljam o odlasku na more, imam vikendicu na Viru, a bumo vid'li...

Burko 16.07.2010. 21:42

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1690217)
imam vikendicu na Viru

uf, onda ides u SisakNaMoru :).

nikako. otusiram se, nakon 5 minuta ista prica. tu trabunja vec par dana onaj ventilator na postolju sta pici lijevo-desno, jako malo pomaze. imam termometar pola metra od sebe na stolu, zakucan vec par dana na 28-30°C.

uglavnom, pije se nekih 4-5 litara vode na dan. cca, mozda i vise.........

hammer_of_thor 16.07.2010. 21:53

Citiraj:

Autor Burko (Post 1690226)
uf, onda ides u SisakNaMoru :).

Prije Brod na moru :D
Tam ima toliko Brođana da to nije normalno :D

Citiraj:

Autor Burko (Post 1690226)

uglavnom, pije se nekih 4-5 litara vode na dan. cca, mozda i vise.........

5 litara hladne vode mi je minimum, u frižideru imam samo boce vode, tu i tamo koje pivo, salame, mlijeka i to je to :D

potemkin.hr 16.07.2010. 22:13

Ovo je možda i najefikasnija metoda:
Po noći, kad zahladi toliko da je vani hladnije nego unutra, otvoriti jedan prozor prozor u prizemlju i na najvišem prozoru u kući postaviti ventilator neka puše zrak iz sobe prema van kroz prozor (SLIKA). Tako pumpa iz kuće vrući zrak van, a iz prizemlja vuče kroz kuću hladni zrak prema gore tako da hladi cijelu kuću (lako za zapamtiti, slično kao kod kvalitetnih caseova). Poželjeno je imati i mrežice protiv komaraca (ako ste blizu osijeka :D ). Ujutro, tamo oko 8 se zatvore svi prozori i spuste rolete skoro do kraja, ostaviti tek tolko podignutima da nutra ide danja svjetlost. Tako se ne nabija vrućina izvana u kuću te najduže ostaje hladan zrak u kući. Za vrijeme dana boraviti u prizemlju jer je tamo najhladniji zrak.
Ove nebuloze s ovlaživačima zraka možete zaboraviti jer samo u zrak pumpaju vlagu, a dok se u kući podigne temperatura bude zrak teški za disati ko u amazoni.
U frižider staviti u par staklenih flaša od mineralni vode iz slavine preko noći da su spremne već u jutro. Osvježenje koje je MUST za vrućine je i lubenica iz frižidera, ultraosvježujuća te nije preslatka da bi bili žedni poslije nje.
Evo, nadam se da sam nekomu pomogao podnijeti ove paklene vrućine sa par savjeta koji su provjereni.

mitra 16.07.2010. 22:15

Lika-dika =) na 660m nadmorske visine preko dana naravno vruće kao i ostatak RH ali je u kući zato prekrasno i to bez klime. A spavanje tek mmmm, naravno još se pokrivam jorganom (nije neki debeli ali eto jorgan je).

fran123456 16.07.2010. 22:20

Jedva čekam da prođe ljeto, uvijek sam preferirao zimu. Zima mi je definitivno najdraže godišnje doba, pogotovo kad je vani t < -10°C :)

More mi nikad nije predstavljalo pojam nečega, isto tako i izležavanje na plaži.

maki1 16.07.2010. 22:27

Ima klinka bazen,pa se evo susjedova djeca konacno rastrcala kuci i sve ono mislim da se malo osvjezim u bazenu a kad ono temperatura vode 32c

JuiceBox 16.07.2010. 22:34

Imam neki vent 400 mm zove se titanica ,a izgleda kao noctuin vent onaj s 9 krakova.Njega okrenem na 3. prema sebi i napravim propuh usput. Za sad je oke, s tim da me nforce i quad griju zdesna :D

Red Dwarf 16.07.2010. 22:47

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1690217)
Također, bolje da se kuham, nego da se smrzavam.

Još se razmišljam o odlasku na more, imam vikendicu na Viru, a bumo vid'li...

e,e...zimi možeš uvijek staviti još jednu deku/jaknu/majicu...ali ljeti nemožeš skinuti ništa kad postaneš gol :D

inače i ja evo selim se nakon 4 godine života u stanu i sad na ugodnih 35 stupnjeva (3 vanjska zida s šit izolacijom + potkrovlje bez izolacije praktički) moram crnčiti i ubijati se...tri puta hura za mene :D

Robi88 16.07.2010. 22:53

Meni je danas prvi put ove godine:) bilo ne izdrživo, nisam jadan ni učit mogo. a ispit u utorak, navečer kad malo osvježi otvorim sve što se može otvoriti i upalim vent, koliko toliko pomogne, za sutra nemam pojma kako ću da izdržim, ova vrućina nije dobra za vugla čovječe.

khm 16.07.2010. 22:59

Citiraj:

Autor potemkin.hr (Post 1690240)
Ovo je možda i najefikasnija metoda:
Po noći, kad zahladi toliko da je vani hladnije nego unutra, otvoriti jedan prozor prozor u prizemlju i na najvišem prozoru u kući postaviti ventilator neka puše zrak iz sobe prema van kroz prozor (SLIKA). Tako pumpa iz kuće vrući zrak van, a iz prizemlja vuče kroz kuću hladni zrak prema gore tako da hladi cijelu kuću (lako za zapamtiti, slično kao kod kvalitetnih caseova). Poželjeno je imati i mrežice protiv komaraca (ako ste blizu osijeka :D ).

Hm, mislim da ovo ne funkcionira u praksi.
Na koju foru će vuči hladan zrak iz prizemlja?
Hladni zrak je teži i ima tendenciju spuštanju, za topli vrijedi obratno, tako da ne kužim što to na slici povlači hladni zrak iz prizemlja?
Živim u katnici, na prvom katu, i znam da prizemlje nema nikakve veze sa prvim katom, možeš slobodni otvorit 20 prozora u prizemlju, prvi kat će svejedno imati svoju 'toplu klimu'.
Puno efikasnije rješenje je otvoriti dva prozora na prvom katu, u nasuprotnim prostorijama, tako dobivaš provjetravanje (slika).

Ali budimo realni, bez klime se nećemo ohladit ni na koji način.
Ja osobno stavim ventilator da puše u mene cijelu večer dok spavam, u samoj prostoriji bude pakleno ali dok ventilator radi meni super.

sinisa1989 16.07.2010. 23:35

Ja isto nema klime u kući i što je najgore prozor sobe gleda prema zapadu, tak da je posljepodne za popizdit. Trenutno imam jedan mali vent što puše u mene, ali čini mi se da ću morat nabavit nešto veće. Nadam se ubrzo nekom kišnom osvježenju inače se selim na sjever.:D

Nybelung 16.07.2010. 23:38

Citiraj:

Autor ONeill (Post 1690209)

Zimi se obučem i ne bude hladno, imam neku bundu u kojoj izgledam ko polarni medo.. :D
A šta ću ljeti? Ne mogu kožu skinut sa sebe.

Inače, kod mene je cijela kuca klimatizirana, 4 klima uređaja po katu. Održavamo 20°C i nitko ne ide van, samo po hranu. :D

Edit:
A bez klime je nepodnošljivo. CRT, G92 u kućištu, i još 2 laptopa.. Nevjerojatno je koliko temperaturu laptop podigne. Mala termo elektrana.. :(

d4rk_ch1ld 17.07.2010. 00:24

Na poslu i u autu super jer sam klimatiziran, a kad dođem doma ubijem se u alkoholu pa ne osjećam vručinu nego samo mučninu :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:13.