![]() |
Pitanje za sve bez klime
Kak se hladite? Ovo je vec pakleno:fuming:
|
Nikak, znojimo se :D
Ja uglavnom gledam da nisam u stanu, jer sam u potkrovlju i neizdrživo je, pa rađe pobjegnem sa biciklom u grad, sjednem u kafić, pijuckam kolu i kavu i hladim se pod tuđom klimom :D |
Imam klimu u stanu, ali do moje sobe ne dopire hladan zrak. Namoči krpu hladnom vodom, ocijedi je da ne curi ništa iz nje i postavi negdje ispred ventilatora. Pomaže
|
I jos si nisi prebacio komp tamo gdje ti je klima? :D
Probat cu ovo s vlaznom krpom, al ne sad, neda mi se :D |
Citiraj:
šala ja svako malo kad se rastopim pod tuš pa snižavam temperaturu i osjećaj je kao da msa skočio u more :== znojenje je zdravo za nas škembaste :goood: |
Kod mene u pogonu/hali cca 55°C ;)
Svako ljeto ista priča jer peći za ker. pločice (dva komada) rade na cca 1200°C i još je i dobro u hali dok oplata drži :D |
stan u podrumu :) 19C i dugi rukavi, jedino kad izadjem van je koma :(
|
Pod uvjetom da se nećete (jako) smijati, podijelit ću s vama moj sistem hlađenja. :D
Spojio sam jedan fi 80 iz crknutog napajanja na adapter 12v da mi puše po bubrezima dok sam za lapom. Sa strane je boca poluzamrznutog soka od limuna, i pepeljara s dodatnom opremom da ne dobijem slom živaca. S obzirom da je danas neizdrživa sparina, mislim da ću posegnuti u garažu za još kojim ventom! |
Imam klimu ali sam uvijek htio isprobati nešto ovog tipa: http://www.youtube.com/watch?v=ZE7HY...os=r63DOTYjLQY
|
Danas sam se oznojio na tushiranju. :D
Idem ja jednu ljutu pizzu pojest da mi bude lakse. Znojim se i uzivam onda. |
Meni je totalna spica, hazarderski u sobi od 8 kvadrata bez klime sa upaljenim kompom, playstationom i lcd telkom :) ak je vani u hladu 30 kod mene je za 5-10c vise u sobi :D
Klimu nesmijem jer imam osjetljive sinuse pa cim ju osjetim curenje nosa i slicne stvari se pocnu javljati... Nis sa sobom uvijek litru vode i deri :D nema predaje :D |
heheh
Citiraj:
a 400W me grije ispred i desno od mene |
Citiraj:
Moja kuća je inače dosta hladna, okrenuta prema sjeveru, tak da je po ljeti nije ni približno vruče kao negdje, ali to nevalja po zimi, jer moram jače grijati. U kući sad nije baš hladno, ali je čisto OK. |
Citiraj:
Ja sam u potkrovlju i tu je pakao,dolje na sjevernoj strani milina,a o podrumu ne moram ni pričati.Već 2-3 godine razmišljam o preseljenju u ljetnim danima,al eto kako mi je laptop nedostupan nemam se volje seliti.Inače temp nije preko 20 c ondje. |
Citiraj:
|
Vruce mi je, ali bas me briga, ljeto mi je uvijek draze nego zima kao godisnje doba.
|
Citiraj:
Još se razmišljam o odlasku na more, imam vikendicu na Viru, a bumo vid'li... |
Citiraj:
nikako. otusiram se, nakon 5 minuta ista prica. tu trabunja vec par dana onaj ventilator na postolju sta pici lijevo-desno, jako malo pomaze. imam termometar pola metra od sebe na stolu, zakucan vec par dana na 28-30°C. uglavnom, pije se nekih 4-5 litara vode na dan. cca, mozda i vise......... |
Citiraj:
Prije Brod na moru :D Tam ima toliko Brođana da to nije normalno :D Citiraj:
|
Ovo je možda i najefikasnija metoda:
Po noći, kad zahladi toliko da je vani hladnije nego unutra, otvoriti jedan prozor prozor u prizemlju i na najvišem prozoru u kući postaviti ventilator neka puše zrak iz sobe prema van kroz prozor (SLIKA). Tako pumpa iz kuće vrući zrak van, a iz prizemlja vuče kroz kuću hladni zrak prema gore tako da hladi cijelu kuću (lako za zapamtiti, slično kao kod kvalitetnih caseova). Poželjeno je imati i mrežice protiv komaraca (ako ste blizu osijeka :D ). Ujutro, tamo oko 8 se zatvore svi prozori i spuste rolete skoro do kraja, ostaviti tek tolko podignutima da nutra ide danja svjetlost. Tako se ne nabija vrućina izvana u kuću te najduže ostaje hladan zrak u kući. Za vrijeme dana boraviti u prizemlju jer je tamo najhladniji zrak. Ove nebuloze s ovlaživačima zraka možete zaboraviti jer samo u zrak pumpaju vlagu, a dok se u kući podigne temperatura bude zrak teški za disati ko u amazoni. U frižider staviti u par staklenih flaša od mineralni vode iz slavine preko noći da su spremne već u jutro. Osvježenje koje je MUST za vrućine je i lubenica iz frižidera, ultraosvježujuća te nije preslatka da bi bili žedni poslije nje. Evo, nadam se da sam nekomu pomogao podnijeti ove paklene vrućine sa par savjeta koji su provjereni. |
Lika-dika =) na 660m nadmorske visine preko dana naravno vruće kao i ostatak RH ali je u kući zato prekrasno i to bez klime. A spavanje tek mmmm, naravno još se pokrivam jorganom (nije neki debeli ali eto jorgan je).
|
Jedva čekam da prođe ljeto, uvijek sam preferirao zimu. Zima mi je definitivno najdraže godišnje doba, pogotovo kad je vani t < -10°C :)
More mi nikad nije predstavljalo pojam nečega, isto tako i izležavanje na plaži. |
Ima klinka bazen,pa se evo susjedova djeca konacno rastrcala kuci i sve ono mislim da se malo osvjezim u bazenu a kad ono temperatura vode 32c
|
Imam neki vent 400 mm zove se titanica ,a izgleda kao noctuin vent onaj s 9 krakova.Njega okrenem na 3. prema sebi i napravim propuh usput. Za sad je oke, s tim da me nforce i quad griju zdesna :D
|
Citiraj:
inače i ja evo selim se nakon 4 godine života u stanu i sad na ugodnih 35 stupnjeva (3 vanjska zida s šit izolacijom + potkrovlje bez izolacije praktički) moram crnčiti i ubijati se...tri puta hura za mene :D |
Meni je danas prvi put ove godine:) bilo ne izdrživo, nisam jadan ni učit mogo. a ispit u utorak, navečer kad malo osvježi otvorim sve što se može otvoriti i upalim vent, koliko toliko pomogne, za sutra nemam pojma kako ću da izdržim, ova vrućina nije dobra za vugla čovječe.
|
Citiraj:
Na koju foru će vuči hladan zrak iz prizemlja? Hladni zrak je teži i ima tendenciju spuštanju, za topli vrijedi obratno, tako da ne kužim što to na slici povlači hladni zrak iz prizemlja? Živim u katnici, na prvom katu, i znam da prizemlje nema nikakve veze sa prvim katom, možeš slobodni otvorit 20 prozora u prizemlju, prvi kat će svejedno imati svoju 'toplu klimu'. Puno efikasnije rješenje je otvoriti dva prozora na prvom katu, u nasuprotnim prostorijama, tako dobivaš provjetravanje (slika). Ali budimo realni, bez klime se nećemo ohladit ni na koji način. Ja osobno stavim ventilator da puše u mene cijelu večer dok spavam, u samoj prostoriji bude pakleno ali dok ventilator radi meni super. |
Ja isto nema klime u kući i što je najgore prozor sobe gleda prema zapadu, tak da je posljepodne za popizdit. Trenutno imam jedan mali vent što puše u mene, ali čini mi se da ću morat nabavit nešto veće. Nadam se ubrzo nekom kišnom osvježenju inače se selim na sjever.:D
|
Citiraj:
A šta ću ljeti? Ne mogu kožu skinut sa sebe. Inače, kod mene je cijela kuca klimatizirana, 4 klima uređaja po katu. Održavamo 20°C i nitko ne ide van, samo po hranu. :D Edit: A bez klime je nepodnošljivo. CRT, G92 u kućištu, i još 2 laptopa.. Nevjerojatno je koliko temperaturu laptop podigne. Mala termo elektrana.. :( |
Na poslu i u autu super jer sam klimatiziran, a kad dođem doma ubijem se u alkoholu pa ne osjećam vručinu nego samo mučninu :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:13. |