|
![]() |
#1203 |
OC addict
Datum registracije: Apr 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1204 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
8800GT nije G80 i to su prevelike temperature za tu karticu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1206 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Nije dovoljno dugo na toj temperaturi, no međutim nije samo to plastično, ima tu još dosta toga, npr. plastika u dvi izlazima... Uglavnom nije se nikaj rastopilo, samo je cijeli pcb eto, nakvarcan ![]() Čim vidiš da ti vodovi postanu sjajni, vadiš za min van ![]() Baš sam čitao, neki lik je okačio na nekom stranom forumu link, di nvidia navodi "kako će počet stavljat visokokvalitetni materijal za spajat elemente na g80", a kasnije u tekstu piše da do laganih promjena stanja dolazi već na 70°C, naravno ne odmah, ali s vremenom. Naravno to je jako stara informacija i otud je ono "će" . A bome sam se načitao o 8800gtx/gts i artefaktima na postu, bootanju i naravno u winsima. I 90% radi tog kvalitetnog materijala ![]()
![]() |
#1208 |
OC addict
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1212 |
OC addict
|
Moglo bi to drzat,ali ne za 24/7 nikako...Uzmi barem Corsaira VX450 za "safe ride",ili imas recimo SilverPower 650W,to ti je Seasonic u drugom pakovanju,i nije skupo za to sta nudi,ako hoces uzet neko napajanje da ga ne moras mijenjat iducih nekoliko godina uzmi SilverPower! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1213 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
fortron 400w drži i jače konfiguracije (seth-no sad ti više netreba za 8800gts 640 nego za 8800gts 512) osobno probao 8800gtx,3870X2,4850,4870... žilavo je to napajanje i prilično tiho No 1 za tu lovu |
![]() |
![]() |
![]() |
#1216 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Pozdrav gospodo. Nakon cjelih 10 sati korištenja ( ![]() ![]() Dakle, ovak je započelo ![]() ![]() Ovako se nastavilo ![]() ![]() A ovako završava :P : ![]() Pretpostavljam da je memorija otegla papke i da pokušam sa pečenjem kolača ![]() Svaki help/savjet/dobacivanje dobro došli. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1217 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Jedna stvar je sigurna, grafa ti je krepala ![]() Probaj se nekak dogovorit s prodavacem, ipak nije ni dan radila... Ak nista nista nerjesis, ajmo rostiljat ![]()
![]() |
#1220 |
Premium
|
Na sva 4 ruba ispod sfrkat 4 aluminisjke loptice (od folije) i ostalo sve napravit što si naveo. Samo skinut hladnjak i očistit pastu sa čipova. Uspjeh skoro pa zagarantiran. Sretno ![]() I kak izvadiš, nemoj ju mrdat nek ostavi na miru da se hladi nekih 20 minuta. Nemoj ni prisilno hladit.
![]() |
#1222 |
Premium
|
Ovako, najprije razvuci alu-foliju preko cijele "protve" koja je za kolače recimo. Napravi 4 kuglice od alu folije koje će bit distanceri između folije na dnu i grafulje. Neki kažu da je svejedno kako okreneš grafu, ali ja sam radije okrenuo čip da gleda prema gore, jer je dost masivan i imao sam osjećaj da bi mogao pasti u donjem položaju. Možeš ostavit u otvorenoj pećnici, ali računaj da će se tak duže hladit. Bolje "protvu" izvadi lagano van i da se na sobnoj temperaturi hladi. Još jednom, nemoj s ničim prisilno hladit.
![]() |
#1224 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Pozdrav ekipi! Zanima me da li su ovo ok temperature, posebno se odnosi na Asus GeForce 8800GTS, Naime od prije neki dan sam vlasnik iste. Igrao sam "Metro 2033" otprilike 2 sata: Temperatura: Matična ploča 55 °C (131 °F) CPU 50 °C (122 °F) 1. CPU / 1. jezgra 34 °C (93 °F) 1. CPU / 2. jezgra 34 °C (93 °F) Aux 27 °C (81 °F) GPU 68 °C (154 °F) GPU dioda 72 °C (162 °F) GPU memorija 68 °C (154 °F) GPU okolna temperatura 62 °C (144 °F) Seagate ST3160827AS 45 °C (113 °F) Seagate ST3320613AS 48 °C (118 °F) Kad sam otvorio Everest GPU dioda je bila na 75 stupnjeva. A evo i slike GPU-Z Ako je negdje bilo već o tome ja se ispričavam. ali nisam našao ništa Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#1226 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
To mjerenje nista ne znaci,kad izadjes iz igre i dodjes do everesta temp GPU-a opadne i do 15C sto znaci da je u igri bilo i 90c a to je vec realna temperatura te grafe,u GPUz ukljuci pod "senzor" "continue refreshing" i pod gpu temp zakvaci kvacicu Max gpu temp i ostavi GPUz upaljen dok igras pa kad izadjes pogledaj koja je bila temperatura.Dalje,te su karte poznate po tome sto im vent u automtskoj regulaciji vrlo kasno ide u obrtaje tako kad ga podesis rucno imas dosta bolje temperature.Najbolje je da si instaliras RIVAtuner i sa njime uzmes potpunu kontrolu nad grafom.Imas brdo tutorijala na netu kako podesiti profile ventilatora da se sami pale kako raste temperatura. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1228 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
Grafički procesor ima to malo drugačije složeno i ne pada tolko temperatura.Možda za 1-2°C, ne više. Netreba se zamarat sa logingom temperatura kad možeš imat u pozadini upaljen bilo koji program za mjerenje temperature i jednostavno u igri napraviš Alt+F4 i za manje od sekundu izađeš iz nje.(osim ako se radi o GTA IV gdje izlazak traje po 15 min ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1229 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1230 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Odkud ti to da na GPU ne pada temperatura tako brzo? Nema to veze toliko sa konstrukcijom GPU/CPU koliko sa ulogom hladnjaka. Ono, njegova je uloga da odvodi toplinu i ako se GPU ne zagrijava vise tim intezitetom naravno da ce temperatura pasti jako brzo. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|