|
![]() |
#31 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
i5 750 je u igrama bolji od X6-ice iz istog razloga zašto je i recimo četverojezgreni i7 975 bolji ponegdje bolji u igrama od osamjezgrenog i7 980X. Igre zasad nemaju nikakve koristi od tolikog broja jezgri. Gledaj aplikacije koje koriste puni potencijal procesora pa onda vidi kako se i5 750 nosi s X6-icama. Ponavljaš se ko papiga - pročitaj ovaj thread pa će ti sve biti jasnije.
![]() |
#32 |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Vijeme otkucava, ogromne su pare u igri (bar za moje pojmove) pa mozda i jesam malo dosadan. Par puta prilikom kupovine sam odmah zelio nesto mijenjati, a pogotovo sad kad se drugi oslanja na mene ne zelim nesto zahebati. Kako cujem u slijedecoj generaciji otpadaju i 1156/1366 i AM3 platforme (glasine koji svi smatraju tocnima), a posto preko ljeta comp bas i nece biti puno koristen, mislis li da je bolje pricekati jesen ili ce se do tada nastavit rast cijena pa je bolje kupiti sad? U biti zanemari zadnje pitanje, glupo je i ne spada u ovaj topic. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Guest
|
Moj ti je odgovor krata. Ako potegnes i uzmes 6 jezgreni proc sada, mogu garantirati da u trenutku kada ces htjeti nadograditi proc ces tako i onako mijenjati cijelu konfiguraciju. Isto tako skoro pa sigurno ce ti ovaj 6 jezgreni proc biti dovoljan za 2 generacije grafickih, (onu koju sada uzmes uz novi komp i ona koju ces ubost za godinu i pol, dvije). |
![]() |
![]() |
#34 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
nekom konfiguracijom... zaboravi. Marketing je tu da nam smisli sata 4, usb 4, ddr5, directX12, i ode tvoj hardver u ropotarnicu olditmera. AMD je u tom pogledu trenutno vrlo dobar, najnovija generacija USB-a i SATA standarda u 890x chipsetu mogla bi produljiti aktualnost konfiguracije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Citiraj:
Zato sto ako program podrzava x3, on gasi druge x3 i povecava ove x3 za 600 mhz. A i doci ce vrijeme kad ce se moci koristiti svih x6, jedino kod nas nema verzija od 95W ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
95-ica danas ide u prodaju ako sam dobro skuzio. za koji tjedan ce bit u prodaji i to cak po povoljnijoj cijeni - bar se tako prica, ali poznavajuci nase .... ![]() ja nisam mogao docekat 95-icu pa sam uzeo ovu 125w verziju i nimalo ne zalim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|