|
![]() |
#331 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Uglavnom, my point is da jednostavno žele utopiti pare dok još stignu, jer očito misle da to neće ići tako lako s Fermijem ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Matth€w. 20.01.2010. u 16:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Pa ne da bude teško išlo s Fermijem, nek ga uopće NEMA. Pa izdaju sad "KAO" novu karticu. Sve samo da se prodaje...nije bitno kaj prodaju stari g92 po neznam više koji put u drugoj vrečici. Valjda više ni oni koji rade u marketingu neznaju kak bi nazvali taj proizvod kolko su se iscrpili. Al ako bude kak veliš do soma i pol onda bude za probat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ima gx2 ali googlaj slike pa ces vidjeti u cemu je njezin problem ![]() Uglavnom, da se pojavilo ranije bilo bi zanimljivo. Danas tesko, pogotovo sto s toliko memorije kartica nece moci biti dovoljno jeftina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#338 |
Why so serious
|
Ma nebi smjela biti skupa, em zbog konkurencije em su stavili 2 kartice u jednu, te se prišpara jako puno materijala i vremena izrade...a još su se riješi zaliha ako ih je bilo. Bit će to ljepa kartica ak nebu skupa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a to ne moze imati. Uostalom, prvi odlomak clanka na onom linku gore dovoljno govori o sansi da ovako nesto ikada ugleda trziste, jednostavno ne moze biti konkurentno. Druga je stvar dvoglava highend kartica koja onda preuzima tron najbrze, tome se moze napumpati cijena koliko hoces i uvijek ce biti ljudi koji ce ju kupiti. Borba za mid-low end s x2 karticama je besmislena i to u galaxyu dobro znaju. no da, volio bi imati jednu. Cisto da ju imam kao raritet koji cu jednog dana cuvati na kaminu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Premium
|
Zašto ne bi mogla konkurirati jednoj GTX 285, pogotovo po cijeni ispod nje same (vrlo vjerojatno)? Ako bude veća razlika u cijeni, onak 300-500kn, radje pikneš dabl gts 250. Još bude imala ziher pošten bundle, pošto je spešl edišn. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Imam pitanje, tj problem. grafa je POV gts250 (izgleda ko ova: http://news.softpedia.com/images/new...-Display-6.jpg) i stvar je u tome sto mi vent na hladnjaku nonstop radi na 100% i zuji pa nervira ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Jesi probao stavit vent na 0%? Ak se ugasi vent na 0% onda je to sasvim normalno, jer i meni se na 40% i na 100% isto čuje vent.Mogu ga kontrolirat samo između tih 40 i 0%. Ako se vent uopće neda kontrolirat onda nemaš nikakav problem ![]() probaj i evga precision program.puno je jednostaniji od rive. |
![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Premium
|
ne mogu stavi na 0% prek rive, na low level fan control ide samo do 25%, manje nejde. al sumnjam da bi se vent na 25 ili 100% cuo isto. znaci ja ga mogu podesavat softverski ali ventilator ne mjenja brzinu smanjim ga ja ili povecam. i ventilator ima samo dvije zice ko na slici , mozda se zato nece smanjit jer se nemoze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Why so serious
|
Uzmi EVGA precision i probaj tamo regulirat bolji je od rive. A drugo ako se neda, neda se! Takav je kuler, sa ventilatorom koji se neda regulirat niš novog, ako te tolko smeta skini ga dole i stavi neki 92x92mm ili ako hoćeš hladnije 120mm i vezicama zakelji gore i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Registered User
|
mene nemuči toliko ventilator koliko temperatura gpu-a koja ide do 80stupnjeva.... sa occt-om i preko 80......sad neznam što da radim....inače grafa je xfx gts250 1gb... |
![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Koliko je stara tj koliko ju koristis? lijepo izvadit iz kucista skinut plastiku sa coolera i ocistit prasinu...
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#349 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
To je jedno te isto. Zapravo, EVGA precision je pojednostavljena (okljaštrena) i ušminkana verzija rive. Mehanizmi regulacije su identični.
![]() |
![]() |
#350 | |
Premium
|
Citiraj:
Probao sam sa tri razlicita drivera i nista, opet ista stvar. probat cu jos sa tim nvidia sys tools. Ako se nece nikako dati ukrotit ide 120mm gore pa cu ga sa speedfanom regulirati ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
Why so serious
|
Citiraj:
![]() Onda ljepo ti i dalje reguliraj sa rivom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Kaj te muči? preveč kave? ![]() Ljudi moraju od nečeg živjet, pa tako i autor Rive (unwinder na guru3d.com forumu). Iako Rus, nije mu dosta samo votka, mora si čovjek nekaj i pojest s vremena na vrijeme. U tom smislu je čovjek svoje znanje i iskusvo na Rivi komercijalizirao u obliku EVGA Precision aplikacije, a radi slično i za MSI. Ispod "haube" je sve to isto.
![]() |
#353 |
Pentium Pro forever!
Datum registracije: Dec 2007
|
GTS 250: temperatura i mjerenje?
Hi! imam gts250 1gb i na njoj zalmana vf1050. Cini mi se da se grafa pregrijava, ali na preniskim temperaturama. Daklem idla na 40-45 ovhi dana, a u loadu ide do 75C nakon cega pocinju errori, a danas error vec i na 70-tak C. Testiram sa GPUtool-om, stability test. Inace je to g92 A2 rev 65nm, Gigabyte verzija na tvornickim setinzima: 765/1100/1912. Za ruzne temp je ovaj short od zalmana kriv, djaba mu pregrst pajpova kad ne puse to van i jos nema regulaciju venta (krasno izgubio uru vremena dok to nisam skuzio ![]() Dodao sam mu jedan 12cm vent da puse na njega i u loadu ne prelazi 58C i nema greski, ali to nije to ![]() Afaik G92 bio morao izdrzavati i puno gadnije temperature a ne piz*it na 65+C Jedino mi pada na pamet da nije GPU problem nego memorijski chipovi mamicu im njihovu, posto upravo gledam i nemaju nikakvih hitsinkova, nego goli sjede. |
![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Taj Zalman nije šrot, zapravo svi ti Zalmani VF serije su vrlo dobri. Na 75 stupnjeva nemoš dobit neakav error pa da se i na trepavice postaviš, jer za G92 nije strana ni 90 stupnjeva, tako da krivca za error moraš tražiti negdje drugdje (možda VRM ili memorija, za koju nVidie ne pokazuju temperature) Za kontrolu venta bi se mogao isprsiti 20 kn i kupiti bar fan-mate 2. ![]() Skini kuler, promjeni pastu, ispuš finove od kulera i stegni.
![]() |
#355 | |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#356 | ||
Pentium Pro forever!
|
Citiraj:
Citiraj:
Opa, imas neki link? Mogu to jos kako testirati? Imam mali hitsinkica za rame mogao bi njih jos nabacit gore, vjerovatno ce poraviti stvari, ali ako je stvarno mem na umoru onda nema smisla. Zadnje izmijenjeno od: kosmarnik. 12.06.2010. u 20:32. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
![]() |
#358 | |
Pentium Pro forever!
|
Citiraj:
Brine me sto se na nekim, po meni, pre niskim temp pocinje brejkati. Kako imam uvid samo u GPU temp, ne mogu znati dal je to ok ili ne. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#359 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Za početak taj hladnjak jako dobro hladi tu karticu/grafički procesor. Također ima regulaciju ventilatora, zaista ne znam odakle tebi info da nema. ![]() Heatsinkove na memoriju nemoj lijepit jer ćeš samo pogoršat stvari. Čipovi se sasvim dovoljno hlade sami o sebi. Ako imaš problema prije bi bilo da kartica ili crkava ili te yebu driveri.
![]() |
![]() |
#360 | |||
Pentium Pro forever!
|
Citiraj:
Citiraj:
S time da se meni od oka to cini tocnim. Probao sam i sa EVGA Precision promjeniti fan speed bez efekta. Sto se Zalmana tice, cini mi se da on lijepo izvlaci toplinu sa GPUa ali je ostavlja u kucistu sto je blesavo a i dalje zauzima 2 slota ![]() Za sad nemam zgodno rjesenje za to (Antec P182 sa 6 diskova). Citiraj:
A da je kartici lose, moguce, volio bi to provjeriti, za sad prolazi sve testove, dok je dovoljno hladjena. Pa sad, morali bi pomoci hitsinkovi (Zalman, takodje), nemoj tako, jedino ih ne znam cime priljepiti a da bude reverzibilno i da prenosi toplinu, one termalne ljepenke mi se ne svidjaju. Zadnje izmijenjeno od: kosmarnik. 13.06.2010. u 14:06. Razlog: parvopis |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|