|
![]() |
#1 |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Datum registracije: Jan 2010
|
(riješeno) Komp zašteka u igrama, na screensaveru, kad gledam film ili na YouTubeu
Pozdrav, Konfa je pod "Moj komp" i imam po meni gadan problem i mrzim ga. ![]() Na prvi pogled kao super komp za danas i sve, ali nije. Dakle, kao što je u naslovu navedeno, mogu reć da svugdje zašteka. Posudio sam druge rame i isto se događa, drugu grafu, opet isto. Probavao sam driverima kako sa hd4890 tako i sa x1950pro. Znači sve je obrisano u safe modu sa driver sweeperom, i na win7 i na xp-u. Svakim danom mogao bi reć da je sve gore, prije mi je samo COD4 MP zaštekao i onda sam morao resetirat komp (slika se jednostavno smrzne, a nekad se komp i sam restarta), a sada polako počinje zaštekavati u svemu. Danas sam instalirao 3 igre (novije), ušao u njih, naravno nisam mogao ni igrat kad je s*ebano, znači singleplayer i zašteka. Tako nekoliko puta dnevno se događa (najviše u igrama, rjeđe u "idle-u"). Neznam šta bi to moglo bit kad se sa drugim ramima i grafom događa isto. Ciljam na tri stvari: napajanje, matičnu ili procesor. Drugo stvarno neznam šta bi bilo. HDD-ovi nebi smjeli bit. A i kolko se čuje da ta matična ima užasne senzore (dakle neke probleme) pa naponi i frekvencije dosta variraju. Molio bi nekog ko zna u čemu je problem, a od strane ADM-a sam dobio informaciju da donesem sumnjive dijelove na servis da utvrde kvar, i to svaki posebno, a to znači i mislim da tako nikad neće nać kvar, a ako nosim sve, pošto je konfiguracija kupljena svaki dio posebno, snosit ću na svoj trošak. Ako itko zna pravi uzrok problema bio bi mu zahvalan! Hvala! ![]()
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Sto ti kaze event viewer? Zasto mislis "HDD-ovi ne bi smijeli bit", odvrti i za njih test. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Vidim da ti je proc. OC-an i da kuca na 3.7GHz,....vrati ga na default pa vidi jel se i dalje smrzava. Imao sličan slučaj ali sa 4850 a problem riješio tako da sam spustio gpu takt i frekvu memorije za 10%,u sintetici je bila zamijetna razlika dok u real lifu tj. u igricama nisam primjetio ništa (par fps-a manje),te više nije zapinjao i smrzavao.
![]() |
#4 | ||
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Nesto se tebi opasno pregrijava, meni se cini. Najprije sve rastavi i svaki hladnjak skini. Dobro ih propusi i ocisti, a staru pastu skini. Stavi novu pastu jako tanko i hladnjake stavi nazad i pazi da nalegnu dobro. Vrucine su opet pocele pa mi se to cini kao najvjerojatniji problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
|
Citiraj:
Što se tiče HDD-ova, green je mogu reć novi i prije njega mi se događalo isto, samo prije je zamrzavanje bilo rjeđe, a sad je sve češće i češće. Za plavi hard sam mislio da nije u redu kad sam tek kupio komp i nosio sam ga na servis i bilo je sve ok, XP instalacija nije bila dobra. To je sve o mom kompu. Nemam više ništa za reć. Probat ću još stavit drugi proc i to je to... No hvala vam što ste htjeli pomoć, ali 100% sam siguran da nisu ti mali problemi nego nešto na matičnoj ili u napajanju ili čak win XP-u al nebi smijelo bit. Moram još probavat te probleme na win 7, tamo još nisam naišao na to kad sam rijetko na sedmici.
![]() |
![]() |
#7 |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
|
Danas ušao u GTA San Andreas, nisam ni igrao nego samo bio u meni-u, zašteka i ventilator na grafi se počne brže vrtit i nakon 5-10 min čekanja, ništa, brže se vrti kao da je u loadu i igram(govorim o x1950pro).
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Hmm,...znači čim aktiviraš 3D aplikaciju grafa ti se očito pregrije što znači ili nema dobar kontakt između hladnjaka i Gpu chipa pa se odmah pregrije i zašteka ili je grafička što bi Sanader rekao "u banani" ![]()
![]() |
#9 |
Addicted to music.
Datum registracije: Sep 2009
|
Imao identičan problem,nakon svih dijagnoza i testova,posuđivanja komponenti i zamjena - problem je bila matična.Zamjenio matičnu i radi k'o beba. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=185520
![]() |
![]() |
#10 | ||
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() ![]() EDIT: @Mansky Hunt...............Sad sam pročitao tvoj problem, stvarno sve, sve, sve isto i sve si naveo što treba i što si isprobavao. Tako je i meni samo mi se neda ponovo instalirat skroz novi windowsi (dakle XP, ne win 7) jer nije do tog makar imam Acronis True Image, ali mi se neda vraćat sustav, a mislim da bi bilo opet isto. Dakle, dobro si rekao, identičan problem. ![]()
Zadnje izmijenjeno od: DiRT. 10.06.2010. u 15:29. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Addicted to music.
Datum registracije: Sep 2009
|
Ma ništa,ja se nadam da je to problem,pa da ne moraš ništa platiti,a da ti srede i sve bude fajn! Znam kako je frustrirajuće kad se jednostavno smrzne,pa čak i kod nekih najosnovnijih radnji,pa eto..ako mogu pomoći,zašto ne? Javi kako je prošlo. ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
|
Citiraj:
Pozdrav! ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
|
U četvrtak sam išao po ploču i dobio novu. Zasad ne šteka i nadam se da je matična stvarala probleme. Hvala što si mi pomogao da utvrdim kvar. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|