Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.03.2010., 00:13   #91
Misho
Registered User

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova
Đubre mi nabilo 2.500kn data roaminga za 3 dana u AT iako mi sve aplikacije imaju "do not use internet connection if roaming".

Koristio sam jedino WiFi, ali izgleda da je ovaj kada bi se spojio na WiFi, čupao sve sa GPRSa... U PM!

Jel ima neki patch za to, ili neki sličan problem tome da ima neko riješenje, jer sam načuo da nisam prvi kojem se to dogodilo...

Potraži "MoDaCo NoData" na Googleu!
Misho je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2010., 23:27   #92
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Datum registracije: May 2006
Thx. Idem sada 1.4. opet, ali hd2 će biti ugašen, just for a case...
Staro 29.03.2010., 15:45   #93
vin benzin
Banned
Moj komp

vin benzin's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
možda netko ima info o flash playeru za htc hd 2,jer mob je mrak i naveliko razmišljam da ga nabavim,imam iphone i dobio sam informaciju od frenda ako če netko imati prvi flash podršku za net biće to iphone.
vjerovatno svako vuče vodu na svoj mlin,pa sam mislio možda vi HTC-ovci imate znate nešto o flashu za hd2....
vin benzin je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2010., 16:06   #94
Sharkaat
Vjeverica
Moj komp

Sharkaat's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor vin benzin Pregled postova
dobio sam informaciju od frenda ako če netko imati prvi flash podršku za net biće to iphone.
Reci frendu da naklapa bezveze. Niti iPad koji tek dolazi nece imati podrsku za flash niti se ista planira.

Citiraj:
vjerovatno svako vuče vodu na svoj mlin,pa sam mislio možda vi HTC-ovci imate znate nešto o flashu za hd2....
Ukoliko ti je flash potreban za gledanje sadrzaja u browseru, instaliraj skyfire browser.

LP,
Denis
Sharkaat je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2010., 17:08   #95
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
prvi ce podrshku imati google android , Apple na svojim uredjajima vjerojatno nikad
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2010., 01:08   #96
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Jedno pitanje pošto ujutro nabavljam ovaj mobitel;

Dali on ovako "out of the box" prihvača svakakve user made aplikacije ili ga se mora "otključati" pa da prima svu silu aplikacija?

Te dali stavljanje drugih ROMova može uukinuti garanciju ili se uređaj može vračati na originalne ROMove?
Staro 05.04.2010., 01:44   #97
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Sve aplikacije bi trebale raditi, stavljanjem drugih ROM-ova se ne ukida garancija.Uvijek možeš skinuti i vratiti originalni ROM.
tech je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2010., 01:52   #98
hammer_of_thor
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

OK, thx.

Nadalje, pošto ću prvi puta koristiti smartphone ovakve klase, zanima me stvar oko weathera/maila i drugih aplikacija; uređaj da bi dobio taj info o weatheru/mailu mora na net, što pak znači da će mi doći poveči račun za taj mjesec, not my idea of fun, ako mu pak poukidam sve konekcije puno aplikacija nema svrhe jer zahtjevaju konekciju, jelte?

Kolike su to količine podataka i koliko na kraju krajeva utječu na račun ako hoću bar weather i mail info?

Nadalje, flashanje ROMa mi se čini najjednostavnije preko Micro SD kartice:
http://www.youtube.com/watch?v=nrmlqrfCvas

Nema nikakvih povezivanja i slično...

Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 05.04.2010. u 02:12.
hammer_of_thor je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2010., 04:42   #99
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Nisam upoznat procedurom flashanja novih HTC, ali sve što trebaš znati je ovdje:
http://forum.xda-developers.com/
Mail i ostale pizdariye možeš namjestiti na manualni updejt, a možeš i pogasiti edge/3g konekciju.
Kolko troši neznam, kolko te bude došlo, ovisi o operateru.
tech je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2010., 07:41   #100
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

ja sam flashanje radio direktno preko usb kabla, lako ko pljuga, nisam se izgrao sa prebacivanjem na karticu.

dovoljan je paket od 50mb za weather itd...
Staro 05.04.2010., 14:42   #101
hammer_of_thor
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Evo me sa mobitelom

Dojam - jawdropping.

Pogledao sam 50 videa na jutubu i opet me mobitel impresionirao.
Na WMu je užitak raditi, pogotovo na kapacitivnom ekranu.

Još se malo zezam sa samom veličinom uređaja i to će biti manji problem dok se ne naviknem ali je mobitel beyond words.

Dobro pa sam mu odma pogasio sve Data Connectione jer se svako malo spajao na Tele 2 WAP i slično.

Što se tiće weathera i maila, to ću ručno updateati kada sam u dometu neke WIFI mreže i problem riješen.
Staro 06.04.2010., 16:48   #102
MarkoG
Premium
Moj komp

MarkoG's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
ajd ljudi probajte instalirat SPB Mobile Shell za HD2 , ja sam si instalirao ali nemam željeni efekt u 3D message vieweru, imate u attachmentu sliku sa efektom i sliku bez efekta, moja je bez efekta

instalirao sam patch za grafiku ali i dalje ništa, pa ako može netko isprobat pa nek javi
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	123.JPG‎
Views:	281
Size:	19.5 kB
ID:	10773   Click image for larger version

Name:	SPB-Mobile-Shell-3-5-3D-Message-Viewer-yes-I-blurred-the-face-and-name-out.jpg‎
Views:	285
Size:	214.5 kB
ID:	10774  
MarkoG je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2010., 23:31   #103
hammer_of_thor
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Prva stvar koju sam tražio za mobitel je alarm, koji je meni jako bitan, jer mi se jako lijeno ustat ujutro na posao, a ovaj stock alarm je horor, nikakvih opcija, nit znaš dal je sviro, ni dal će svirat.

Probao sam par komada i svi su radili svoj posao i eventualno imali opciju snooze.

Onda sam našao GAlarm, za koji sam i prije znao, ali se plača.
Jučer sam dobio original od prijatelja ( )

Predobra stvar.

Postoje opcije da prilikom zvonjenja alarma npr mora se odraditi labirint, odnosno kuglicu pomoću G-Senzora odvesti u rupu, ili da prilikom zvonjenja mobitel zada neku jednostavniju matematičku jednađbu +-x/ i dok se ne riješi ili ne odvede loptica u rupu alarm neće prestati zvoniti, ili se baciti u snooze.
Tona tih kombinacija, postoji, odlična stvar za odmah se malo razbuditi pošto mi je to ujutro najteže.

Ali me baterija razočarala, sinoč napunio, evo sad je na 25%, a danas obavio 1 poziv od 30 sek, par poruka, jutros što je zvonio alarm par puta, jednom na WIFI na 2 minute i malo što sam prčkao na poslu po mobitelu (cca 30 minuta)

Inače mob troši 1% baterije na sat u idleu (baš sam pratio) ali kad se taj ogroman ekran upali cucla 25 litara u trečoj
Veliki letdown i morat ću si kupiti pomočnu bateriju na ebayu.

Vidio sam da je HTC izbacio i neke jače baterije, koje se mogu kupiti, ali su duplo deblje i mobitel sa njima dobiva grbu na leđima. Također te baterije dolaze sa kickstandom da se može nasloniti.

Čuo sam da novi ROMovi (i originalni i costume znaju drastično smanjiti potrošnju baterije, te mi je također update must-have)
Trenutno sam na 1.48 ROMu, počet ću sa novim originalnim za istočnu Europu za koji sam čuo dobre stvari.
Staro 06.04.2010., 23:33   #104
Gjurovski
P.E.B.K.A.C.

Gjurovski's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Jesi kojim slucajem ugasio auto backlight? ono jacinu svjetla da ti sam korigira kad izades na jako sunce i slicno?
To inace je po defaultu uvijek upaljeno zdere bateriju nenormalno...
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/
Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12

Gjurovski je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2010., 23:38   #105
hammer_of_thor
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Nisam to dirao.

Automaticly adjust backlight je bilo upaljeno, evo sad sam ugasio i namjestio:

On battery power 30%

On external power 60%

Pa ću vidjeti.
Staro 06.04.2010., 23:51   #106
Gjurovski
P.E.B.K.A.C.

Gjurovski's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ma to inace izmesari bateriju, pogotovo ako je na 50% a izades na sunce, doslovno se topi baterija...
Isto tako isprazni ga do kraja dok neumre da se neda upalit pa ga stavi punit i kada se napuni ostavi ga jos sat dva na punjacu (ne na kompu) da si formiras bateriju za sto duzi vjek a ionako tek si ga dobio, kada ga se zasitis za kojih tjedan dva bus vidio koliko bu trajala baterija sa normalnim koristenjem ...
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/
Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12

Gjurovski je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2010., 00:11   #107
hammer_of_thor
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Ma naravno, formiranje baterije je neizbježna stvar koju sam naučio sa prvim mobitelom
Tamo davno sa Ericssonom good old ciglom

Evo još jedna nebuloza... sad mi nema flasha na kameri, ta opcija je zasivljena, tj, nemože se uključiti...
Imam BsB tweaks instaliran i par opcija za kameru uključenih (superfine quality, unlock all camera modes...) ali nijedan nebi trebao disableati flash.
Neznam do čega, baterija je na 15% ali opet nebi trebalo imati veze, flash bi se morao upaliti.

EDIT:

Ah... odgovor na HTC stranici:

Citiraj:
How do I use my camera flash when the battery is low?
The camera flash is intentionally disabled when the phone charge has less than 20% power remaining. This was done to help you conserve your phones charge so you don't drain the battery taking photos.
Staro 08.04.2010., 00:36   #108
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
lorde, ideš na HD2? meni je predobar mob, i odmah bi iphone za nejga mijenjao
Eto, došo je i kod mene jedan... Sad mogu bit objektivan. Igram se satima već. I ja ga ne bi ni u ludilu mijenjao.
Istina je da kad bi iPhone OS mogao na njega, u milisekundi bi bacio sam iPhone i uzeo to čudo. Ovako je još uvijek WM, meni preprepreloš.
Ekran - DIVOTA, touch - not so much -.-.
Fale mi normalne aplikacije, ovaj Sense UI nema posten landscape (?!), trebalo mi je 45 min da skuzim kak promijenit jezik u Hrvatski (nije tehnicki moj mob, vlasnik hoce Hrv)... Naravno nije moguće, ni preko registryja.

Citiraj:
Autor Sa_Stilom
Meni danas stiže, yeey

Stigao, dojmovi:
- Fali mi stylus
- Ekran se malo blesira - kada tipkam ja stisnem jedno, a ovaj poludi i počne tipkati totalno druga slova (ne nije T9) jednostavno poludi...
- Ponekad po 10 puta moram nešto kliknuti da prihvati
- 2GB kartica VELIKI MINUS, moram sad još kupovat 8GB ili možda potegnem do 16GB.

edit: Instalirao svoju omiljenu igru: Rubiks Cube, i dosta je teško vrtiti kocku. Jest da aplikacija radi puno glađe, ali ekran kao da često ne prihvaća pokrete, jel to moj ima grešku ili je to jednostavno tako?
Ekran se puno blesira. :P Najvise me zivcira sta odabere slovo do slova kojeg tipkam. Nekad zna odabrat slovo koje je 3 cm daleko. -.- Cak i nakon sta sam smanjio sensitivity, jos uvijek je koma. I kalibrirao sam ga 100 puta i isprobavao sve moguce. Jednostavno - lose.
Ekran mi se dosta blesira, npr i kod odabira dolje na slajderu, pocne mahnito skakutat lijevo-desno. Ako duze drzim prst negdje, poludi kompletno na nekim mjestima, npr u Google Mapsu, pocne skakat lijevo desno gore dole.
I zivcira me kaj su stedili na memoriji. To je najskuplja komponenta u mobitelu, fino su ga pojeftinili.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2010., 14:58   #109
Thommy
Premium
Moj komp

Thommy's Avatar

Datum registracije: May 2007
imam HD2 od 12 mjeseca prosle godine i do prekjucer sam koristio orginalni rom koji je dosao sa njim naravno sa hrpom registry tweakova ali taj stock rom imao je par nedostataka koje se nisu dale ispraviti( problem kor replayanja sms poruke, preglasan zvuk u slusalici tokom razgovora koji se nije dao smanjiti...)

cekao sam update 1.66 za stock rom ali za nasu regiju nije sluzbeno izasao, doduse ima nesluzbena verzija

prekjucer sam instalirao HSPL i "kuhani" rom Artemis HD2 v8.0 i HD2 radi puno bolje i brze nego sa stock romom

također za sve korisnike ovog uređaja svakako preporucam instalirati progm BSB tweaks koji omoguca podesavanje hrpe dodatnih postavki

također narpavio sam jos dodatno i hrpu registry tweakova koje mozete naci na sljedecim linkovima link1 link2

flashanje sam obavio putem usb kabla isto kao sto sam radio vec 100 puta prije na svom starom htc p3600

također instalirao sam i Manila Home Tab modification ima ih vise vrsta meni se ovaj pokazao najbolji

za navigaciju koristim garmin i sve radi odlicno

oko potrosnje baterije nemogu za sada nista reci jer u ova 2 dana kako sam instalirao taj kuhani rom stalno nekaj cackam po telefonu i postavkama i spojen je preko wlana na net pa baterija brzo odlazi

sve u svemu ja sam zadovoljan sa HD2 i nevidim razloga da bi ga mjenjao naredne dvije godine dok oped necu produzivati ugovor sa mobilnim operaterom
Thommy je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2010., 18:05   #110
morozinho
aka orozinho

morozinho's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
OK ja se ispricavam. Ovo mi je prvi sluzbeni winmo telefon i tako da se bas ne snalazim na njemu nesto. ali evo.
ROM version:-1.48.479.1 (71294)WWE
Radio version:-2.05.51.05_2
zanima sta bi mi preporucio za ''must have'' programe. Ako moze koji savjet.
Koji rom i gdje ga skinuti?
neki tutorijal za instalaciju roma!
Sta znaci cooking ili kuhinja.
Staro 06.05.2010., 18:12   #111
hammer_of_thor
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Must have programi su oni koje ti koristiš i koji tebi trebaju.

Kao da si i prvi put na forumu pa nikad nisi pročešljao koji PDF
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=184553

Kakva crna kuhinja?
Pravljenje ROMa, aka ROM cooking
Staro 06.05.2010., 21:49   #112
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

E, nikako ne uspijevam naći, onaj mod da ti na početku umjesto 9 brzih shortcuta bude 16.
To sam uspio naći jedino u custom romu, ali trebam sada odvojeno, jer moram imati originalan ROM, jedino tako mi radi Traveler kako spada.

Našao, zove se CookieHomeTab:
http://forum.xda-developers.com/show...highlight=grid

Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 06.05.2010. u 22:32.
Sa_Stilom je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2010., 23:52   #113
gloginjaR
Premium
Moj komp

gloginjaR's Avatar

Datum registracije: May 2008
Pozdrav! ......može "mala" pomoć

planiram naručit iz kine HTC HD T8282
vidim da na HAKOM stranici ima odobrenje za uvoz (pa nebi trebalo bit problema).
Zanima me sl; pošto mobitel ima kineski i španjolski!! dali je moguće ubaacit engleski? ako ne,
Dali se može cijeli OS promjenit da se dobije english???!

Pozzz

Zadnje izmijenjeno od: gloginjaR. 07.05.2010. u 00:14. Razlog: dopuna
gloginjaR je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2010., 01:09   #114
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Citiraj:
Autor gloginjaR Pregled postova
Pozdrav! ......može "mala" pomoć

planiram naručit iz kine HTC HD T8282
vidim da na HAKOM stranici ima odobrenje za uvoz (pa nebi trebalo bit problema).
Zanima me sl; pošto mobitel ima kineski i španjolski!! dali je moguće ubaacit engleski? ako ne,
Dali se može cijeli OS promjenit da se dobije english???!

Pozzz
???? ti se šališ ili misliš zaozbiljno ???

KINESKA KOPIJA SE ZOVE
Nexperia Sy,Sol 5209

Zadnje izmijenjeno od: tin.. 07.05.2010. u 07:12.
tin. je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2010., 07:48   #115
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Baš sam to htio reći, ne to naručivati iz Kine
Odi u dućan, plati ko čovjek i uživaj u blagodatima uređaja

Ako ako se zaista radi o originalu, da moguće je, treba ti 5min posla (ako znaš)
Ako neznaš, 30-60min
Staro 13.05.2010., 12:04   #116
hammer_of_thor
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Evo ja sinoć flashao HD2 na Artemis v13.0 ROM i zadovoljan sam, mobitel radi dosta brže i fluidnije.

Stavio GlassBalls temu na slider icons i shortcut icons, te Win Taskbar, izgleda jako lijepo.

Još moram skužiti kako S2U2 instalirati i staviti novi sat
Staro 27.05.2010., 13:41   #117
morozinho
aka orozinho

morozinho's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Jel mi moze netko reci ili dati link za izvor cab fileova? ili sve to nalazite na xda developers?
Staro 28.05.2010., 15:29   #118
chare
Happy hippo
Moj komp

chare's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Inace da napomenem da PRVO procitate garancijski list jer sam vidio neke postove da se rom mozte bez problema mijenjati i da se ne gubi garancija. Ja sam isto tako mislio dok sam htio staviti win 6.5 na xperiu pa sam nasao odlomak u kojem pise da se garancija GUBI mijenjanjem softvera.
chare je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2010., 11:39   #119
daxin
Registered User

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor chare Pregled postova
Inace da napomenem da PRVO procitate garancijski list jer sam vidio neke postove da se rom mozte bez problema mijenjati i da se ne gubi garancija. Ja sam isto tako mislio dok sam htio staviti win 6.5 na xperiu pa sam nasao odlomak u kojem pise da se garancija GUBI mijenjanjem softvera.
Pa naravno da se gubi, cim se stavi gore Hard-SPL GUBI se garancija..

Drugo je to sto se da to sredit pa da se vrati sve na default ako se nesto syebe
daxin je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2010., 23:08   #120
Spirit
Premium
Moj komp

Spirit's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
za artemisa netreba raditi hspl, vec ima emulatora koji prebace rom gore, i radi na original radiu...

ima jako puno romava...probao sam energy i artemis, a trenutno imam od miri-a i jako sam zadovoljan s njim...
Spirit je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na