![]() |
HTC HD2
Slucajno naletio na ovaj mob, kao trebao bi biti dostupan krajem ovoga mjeseca, impresivan hardver svakako:
http://www.gsmarena.com/htc_hd2-2957.php http://i35.tinypic.com/2pyrxjb.jpg Ovaj nizi Qualcomm Snapdragon QSD8672 ce se pojavljivati u modelima sredinom sljedece godine. Konacno stavise vise taj Capacitive ekran na WM platformu, cijena koliko sam vidio nekakvih bijednih 500-600 eurica (nebrandiran naravno) :D... Jedinu manu (subjektivno naravno) vidim u nedostatku tipkovnice, inace nisam bas neki nabrijanovic na mobove ali nakon nabavke Omnie bome cu drzati oko na ovome modelu :) Lagani preview (los zvuk uzasno, i zemska je cheater ima stylus na svakom prstu :D) "> "> |
Djeluje kao jako zanimljiv mobitel i to je prvi koji me interesira vec dugo vremena osim iPhonea...
Zanima me koliko je 64K boja "malo" naspram 14M koje nudi iPhone? I minus mi je sta nema bas onih aplikacija kakve imam na iPhoneu, ali cu proucit dal ima altrnativa. |
Mob je odlican ali je ogroman...pitam se dokle ce ovo ic....jos malo pa cemo nosit EEE 7'' kao mob...
Bojim se da ovaj vise stvarno ne stane u djep a i da stane izgledat ce ko da nosimo dasku za rezanje u gacama..... P.S. Sta se aplikacija tice bar ih za winmobile ima na pretek |
Citiraj:
a ovaj ekran od 4.3" je stvarno OGROMAN,imam GPS te velicine i jedva mi stane u ruku(puno je lakse kad se korsiti sa dvije ruke :D) |
Ne vidim baš poantu ovih...ne znam ni kako da ih nazovem... mobitela koji nisu samo to? Multimedijalnih ekrana koji su pre maleni za pravu multimediju? PC wannabe-ja? Od svega toga su zapravo ništa.
Touch screen brzo dosadi, pogotovo kada si u gužvi i nemaš vremena detaljno badat po njemu, imaju previše memorije koju ne znam kako bih iskoristio - gledat filmove ne možeš jer je za to ekran pre mali, ima jeftinijih laptopa koji bolje odrađuju posao. Slušat glazbu? Onda ti ne treba uređaj od 600€. Surfati internetom? Za to su opet bolji netbook-ovi. Slikavanje...ok, valjda shvaćate apsurd. Objedinjuje sve to skupa? Da, ali od svega toga možete vrlo slabo iskoristiti svaku tu stavku... Imao sam i ja nešto slično prije. Prodao u roku od mjesec dana i uzeo C905 koji odrađuje 2 stavke vrhunski - mobitel je, pravi, i slikaje, odlično. Shvatit ćete i vi jednom ;) :D |
Snimat ce ali se samo nadam da ce bit u MPEG-u jer oni 3gp je takav šrot da ga rezolucija od 1600*1200 nebi izvukla da vridi nesto a za zvuk da ne govorim....
|
Citiraj:
Ja sam se borio sa par Asusica (EEE modeli) i nekako osobno meni je ovakav mob bolja solucija, pogotovo sto se tice filmica i opcenito multimedije, jer gledanje serije filmica do posla u prepunom busu stojecki drzeci EEE u ruci jednostavno neide ili recimo nabrzinu baciti oko na web pogledat nesto sam bez problema uspio na iphoneu 3g (480x320) tj daleko je od toga da je u banani, dok sa netbookom prvo moram naci klupicu... Sad imam omniu (kojoj je ujedno nedostatak taj resistive ekran i ipak malo premala reza ekrana) i prezadovoljan sam, pogotovo jos WM os koji nemoze biti jednostavniji... |
Citiraj:
Meni je osobno odlična kombinacija koju imam. vulgaris mobač i netbook kojem baterija 5 sati drži. Ali nekome je ovo bolje! |
Yep tak sam i ja vukao sa sobom svaki dan EEE-a i imao vulgaris mob, pa koristio eee tu itamo kad bi sjeo negjde na kavu ili slicno, dok mob di god izvadim iz djepa i deri...
Jedino ove bahate cijene od 600 eura i slino, to od mene nebudu dobili :D Samo ovaj Snapdragon hebeni koliko sam gledao nema hardverski gpu nego sve preko softa opet, jos uvijek na tronu stoju iphone, kao recimo ovo to sam iskopao: Citiraj:
Citiraj:
|
Offtopic:
lol. A pitao sam se kaj se dogodilo sa PowerVR-om :) Nekad mi je njihova Kyro2 žarira i palila quake 3 :) |
OT:
Citiraj:
"> Itd itd :) |
Moj definitivno sljedeći mob:
http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone1=2957 Taman ima što mi na HD Touchu fali, bljeskalica, jači procesor, jača baterija i veći ekran :-) Gdje se to može kupit u HR? |
@Sa_stilom zasad jos ni nema HD2 u hrv (u trgovinama)...ali mozes ga naci u plavom oglasniku ,onaj dan cim je izasao hd2 na plavom oglasniku se pojavi lik s ta 3 moba i odma je prodao sva tri za cca 3500 kn :D
|
Ma ja sam mislio taj mob isto ali pricekat cu dok se nepojave smartphonovi sa ovim Snapdragonom QSD8672, dobra je stvar sto ta platforma podrzava i WM i Android i par Linuxa tak da ak ti dosadi WM sam se prebacis na drugi os, a tko zna tada ce (sredinom 2010 izlaze kao mobovi sa tim DualCore Snapdragonom) se vec kretati memorija ido 32gb pa navise pa ono dualboot na mobu :D....
Vec sad za moju omniu (koja ima marvella na 600mhz) ima emulatora za PlayStation1 samo je mana sto je resistive ekran pa neprima vise pritisaka od jednom, znaci moras imati neki bluetooth gamepad bez toga neide... Ali moze biti korisno, pogotovo sto su sve vise poceli stavljati taj tv out a cijene mobilnog surfanja idu dole tak da gdje god dodes spojis na telku i mozes prosurfat bez beda, pogotovo ak si nabavis kakvu bluetooth tipkovnicu i mis :D... Nemrem docekat da vidim kak bu to izgledalo kad izade :) |
Citiraj:
|
Imam dobro modani stari HD već jako dugo, ali mislim da se ne isplati prelazit na HD2
malo me slaba baterija i manjak stajlusa tjera od njega |
Koj će ti k stylus na tako ogromnom ekranu?
Mislim da je na njemu nemoguće fulat neku "tipku". |
pa ja imam 3.8" na HDu i treba mi stylus!!
uvijek ti treba stajlus! šta misliš koliko će trebati ljudima koji rade aplikacije da sve naprave fingerfriendly sa velikim tipkama? Ja koristim aplikaciju za mjerenje krugoiva na grobniku putem GPSa i ima male tipkice i prekidače.. kako ćeš solitaire igrat na WCu bez stylusa (banalan primjer!!) kako ćeš text označavat, kopirat, kopirat više datoteka, ima i program za crtanje koji imitira photoshop, i td i td... edit: prepoznavanje rukopisa, dok pričaš sa nekim, odmakneš mob od uha, izvadiš stylus i on ti automatski upali speakerphone i upali Notes aplikeciju!! |
Mislim da je HD2 dokazao da ti ne treba stylus jer je sve toliko ogromno da i najmanju stvar možeš pritisnuti. Ako ti baš treba stylus, napraviš si ga sam ili kupiš iPhone stylus.
Što se slabije baterije tiče, ne treba ti jača kad koristi AMOLED ekran koji koristi frakciju energije od onog koji se nalazi u HD. Također, po reviewovima kaže da ima iznenađujuće dobar battery life (što zapravo i nije iznenađujuće ako si imalo informiran). |
Stylus uvijek treba....cesto aplikacije imaju male tipke i puno je lakse i ugodnije raditi sa stylusom....
|
Citiraj:
|
Lijepo zgleda ak niš,no otkad sam probao postao sam fan Nokie na toj razini(n97). Iako koristim Dual Touch. Odličan tel koji s vremenom postane sluggish pa mu valjda treba format napravit il neš..... al taman posla da cu to i na mobitelima krenut radit. Cijena HTC HD2 je 3soma ćuna na neweggu zasad......out of my price range. :(
|
još da ti ne zaračunaju pdv i carinu :(
a što se tiće baterije... U međuvremenu sam i sam pronašao da je battery life super edit: da sipravim svoj prvi post što se tiće neisplativosti prelaska na HD2.. ja sam mislio da se meni koj već posjedujem HD ne isplati, a svima ostalima naravno da se isplati!! Isplatiolo bi se i meni da imam parararara.,.. |
Ako ćemo istinu, niš se od tog ne isplati 90% korisnika.
Mnogi kupuju jer vole novitete, mnogi jer je fensi, ,a rijetko tko zaista koristi sve te mogućnosti... Ako i koriste, ne koriste ih često. |
|
Sad mi više nije tak interesantan :p
|
pitanje za korisnike HTC Touch HD-a, jel se i vama desava da prva tri zvona kod poziva telefon uopce ne ispusta zvuk?
|
meni nikada!
ni sa original ROMom, niti sa kuhanim romom.. Da ti nije namješteno u opcijama First VIbrate, then ring!? |
nope, defektan primjerak onda
|
čudno jer imaš u settings, sound, notifications i tamo imaš za izabrat kako da ti se ponaša zvonjava...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:16. |