|
![]() |
#363 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
![]() |
#365 |
dark paradise
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
Moja 5770 Vapor-X u idleu bude oko 38, a tijekom igranja Crysisa se nije grijala preko 56 stupnjeva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Ovisno o procesoru koji imaš, no ta rezolucija je kao stvorena za 5770. Sve igre rade na max ili skoro max postavkama, barem što se dx10 tiče. Dx 11 je problematičan za Metro 2033.
![]() |
#373 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#375 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
neznam otkuda one temperature od 70+ nekaj tu nevaljša još da ne kažem da su klokane do kraja |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
nisam nis diro volatazu, nego je kuciste u zatvorenom (stoji u stolu a od iza je jako blizu zidu) i onda je tamo dole dosta toplo...probat cu sad koji dan da ju opalim do kraja da vidim kolike temp ce biti...
![]() |
#377 |
Drive. vruummm,shatatataa
Datum registracije: Jan 2008
|
eto da se javim oko te vtx3d 5770 grafe koje imam. ja sam je uzo samo zato što ima iza single slot panel kod dvi-a conectora. i zato što je jeftinija od ostalih. uzo bi sa bivše tržnice neku rabljenu da mi netreba baš ta sa takvim slotom jer imam lanbox case. u kutiji dobiš grafu i cd i to je to. grafa samo po sebi niš posebna.gola sa tim artic coolerom koj je ok čak jedan od boljih jeftinih. taj cooler je samo na gpu priljepljen a na memorije samo pirka ventilator. temperature ovise o kučištu.meni je max bilo 75 °C . a vent je takav da kolka je temperatura na tolko posto se okreće ventilator. npr. gpu-z gpu temp. 55° C. fan speed 55% i kada je došo do do 60° C onda se čuo vent i čak na 70° je podnošljiv. ventilator je 92mm ako se ne varam.... nije neki OC jer nema super cooler i nema opciju preko MSI afterburnera onaj volt mod. to je to ja bi za dobiveno uloženo dao 4/5 ako imaš detaljna pitanja pitaj. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Bok ekipa Evo jucer mi stigla VTX3D HD 5770 1GB Htio sam pricekati kad cu imati vremena da malo opsirnije napisem o mojem mini "testu", ali me fax i ostale obaveze jednodstavno gaze tako da nemam vremena detaljno, raditi neke grafove i tekst. Do jucer sam imao ATi Radeon X1950 Pro 512MB GDDR3 memorije, grafu sam kupio od frenda za jeftine novce i za prvu silu mi je bila preodlicna. No kako je stigao 23" monitor to se uskoro promijenilo. Brat je prije nekoliko mjeseci kupio novu AMD X4 konfu u kojoj je XFX 5750 512MB verzija. Do sad je sve naslove vrtilo na 1680x1050 na igrivoj razini (najzahtjevnija igra je bila Metro 2033 i imao je oko 25>FPS-a ovisno o lokacijama). Uzeo sam bratovu 5750 da vidim kako ce se grafa ponasati u mojoj konfi (vidi Moj komp) i bio sam jako zadovoljan. S obzirom da najvise igram COD4 mjerenja sam napravio samo u toj igri. Konfiguracija iz "Moj komp" Rezolucija 1920x1080 Sve na maximumu osim AA, rezultati: Powercolor X1950Pro 512 Frames, Time (ms), Min, Max, Avg 2069, 60710, 0, 61, 34.080 XFX HD 5750 512 Frames, Time (ms), Min, Max, Avg 20000, 208249, 0, 128, 96.039 VTX3D 5770 1GB Frames, Time (ms), Min, Max, Avg 157088, 1135550, 2, 245, 138.336 (Mjereno sa FRAPS-om) Procesor je na stock-u, probao sam ga klokati samo preko mnozitelja, ali sam dobivao BSOD-ove pa sam odustao (voltazu nisam dirao jer im box kuler). Proslo je jako malo vremena od kako imam grafu, ali za sad u onom cemu najvise koristim grafu sam i prezadovoljan. Kad nadjem malo vise vremena, nadam se cim prije, napravit cu usporedni test na mojoj i bratovoj konfi sa obje grafe u vise razlicitih naslova kako bi bio test sto objektivniji i informativniji. To je to za sad. P.S. hvala svima koji su mi pomogli u izboru sa svojim savjetima a pogotovo thedream-u ![]() LP |
![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Premium
|
upravo sam odvrtio furmarka na 10min max temp je bila 86C* na 45-50% okretaja ventilatora...kada sam upalio na 100% bilo je oko 70-72C* pokrenio sam bench, na kompu nije apsolutno nista clockano 2280 points (nisam bas pradio ostale rezultate, tako da se nebih mjeso u to ![]() postavke su bile po defoultu, nisam nista cackao ![]() buka ventilatora mi je podnosljiva do 60% zato je po defoultu u vecini slucajeva ispod 50% i hvala bogu rijetko ga cujem, to su ti mali zujavci (92mm) vjerujem da se nikad nece sjetiti stvatiti jedan posteni od 120mm gore
![]() |
#381 | |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#382 |
Moderator
|
![]() |
#383 |
|
možda je mislio jedno a tipko drugo 92mm nije zujavac nego OK cooler a 40mm i 60mm to su zujavci. . Blue_Fatal1ty nema beda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
|
evo malo googlao i tražio grafe 5770 modele i coolere njihove. Msi Hawk 5770 ima the best cooler ove dvije saphirke isto su ok SAPPHIRE 5770 Vapor-X SAPPHIRE 5770 Design dok pored ove nove vtx3D su stariji prijašnji brandovi powercolor i moj favorit club3D imaju iste coolere i slab bundle i jeftini su. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#385 | |
Moderator
|
Citiraj:
Po meni je najbolji hladnjak na Vapor-X modelu. Ovaj na MSI nije loš ali nije niti najbolji.
![]() |
![]() |
#386 |
Premium
|
pa imo sam dosta tih 92mm pa su mi zujili (opcenito, ne samo na grafickim karticama), o tome se vec sto puta pricalo da ima svako svoj "ukus" za ventilatore i razinu buke itd itd...mom bratu nesmeta zujanje,a opet ja ga cujem (a cpu i od psu ventovi se vrte kod njega na 1600-2200rpm-a) pa ako stavim da mi se taj moj "mali zujavac" od 92mm vrti na gpu i cujem ga cim predje 50% onda je to za mene zujavac, kad sam imao AC turbo twin na hd4850 i kad sam znao ta 2 venta od 120mm staviti na 60%-65% manje se culo nego ovo
![]() |
#387 |
|
gledo malo testove po netu tih 5770 i izgleda da ta msi hawk je ultimate 5770 LINK ali naletio i na test te vapor x i stim coolerom koji izgleda kao intelov stock cooler, ali ima ispod bakrenu jezgru pa su temperature manje za 5-6°c msi hawk max temp 76 saphire vapor x max temp 69 e sada sve ovisi o kučištu i temp u sobi i bla bla bla... |
![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Guest
|
kratko pitanje , koliko sam shvatio moju grafu 8800gt -g92 , se isplati mijenjat jedino sa 5770 , 5750 je neisplativo? |
![]() |
![]() |
#389 | |
Moderator
|
Citiraj:
Već je bilo govora o toj kartici nekoliko stranica ranije. IMHO ova Asusova nije ništa lošija kartica. A i temp su u rangu s tom MSI
![]() |
![]() |
|
|