|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Problemi sa Divxom
Nakon ripanja materijala sa TV-a, pomocu DR.Divxa konvertiram taj materijal u Divx. Sve je OK i fino izgleda, no kada ga pustim u Windows Media player i preskocim neki dio pmocu kursora i stavim npr. sa 2. minute na 10. zvuk pocne kasniti za slikom ili obrnuto, ali jasno se vidi kako nema sinkronizacije... U cemu je problem? Pozdrav svima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
da li zvuk na 10oj minuti kasni/rani i kad pustis video da ide bez preskakanja?
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ma to nije bito jel kasni ili rani, problem je u sinkronizaciji. Nije bitna ta 10.-a minuta vec to kada se kursorom prebaci sa x na y minutu odnoso ubrza video zapis, onda se desava ta nesinkronizacija, inace ako se gleda normalno, PLAY i pusti se na miru ide OK, no ako se zeli ubrzati i prebaciti na unaprijed kako sam vec naveo desava se taj problem. Koristim Dr.Divx 1.05 . Koja je vasa preporuka za Divx ripper/konverter/editor? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
Ripper (DVD ripper): SmartRipper ili vStrip Capture: Ulead DVD MovieFactory 3 (Jedini kojem se jako svidja moja kartica) Konverter: VirtualDubMod ili NanDub (kroz DVD2AVIdg + AviSynth kod MPEG2), BeSweet za zvuk Editor: Isto kao i konverter.
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
Koja je vasa preporuka za program tipa Dr.Divx, koji je otprilike tu po jednostavnosti i svrsishodnosti? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Koji Divix koristiš? 5xxx ili stariji? Costa; mislim da ga jebe Key frame. Meni se jednom bilo slično dešavalo kad sam postavio previsoku vrijednost pa kod premotavanja preskoči puno pa se slika i zvuk "ne stignu" uskladiti. Zvuk prebacuješ u mp3 pretpostavljam?VBR ili CBR? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
1.05 verzija Mislim da je to-to, sta si naveo. Posto nisam strucnjak nisam ni upucen u dubinu problematike konvertiranja u Divx. Sta da radim, vasi savjeti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() @Ante: Mozes li u tom programu mijenjati vremenski razmak izmedju keyframeova? Koji filter koristis pri playanju (DivX5, FFDSHOW...)?
![]() |
![]() |
#9 | ||||||||||||
Premium
|
do desinkronizacije moze doc i radi variabino kodirano zvuka ako negdi imas opciju constant bit rate encoding (CBR) ukljuci je takodjer ukljuci ako mozes da ti player ucita nesto zvuka prije nego pocme s prikazivanjem filma (npr 2 ili 3 sekunde) te ukljuci audio/video interleaving svako 1ms ili 1 frame a ako ti je sve ok dok video normalno ide (bez preskakanja) onda ga probaj prekodirat u VirtualDubu ili necem slicnom mozes koristit isti codec i za video i za audio
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
CBR je riješenje! Tnx! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
8-bit Gen.
|
Re: Problemi sa Divxom
Citiraj:
![]() Ako pazljivije pogledas u dokumentaciju VirtualDub-a mozes lako procitati kako AVI nemoze u putpunosti nikad idealno ici u sync sa VBR-om. Bas je i mene ovo znalo zezati ![]() Posebno kad za posljedicu moram rekompresirati audio ![]() Pa tako onda i dolaze ovakve iritantne poruke : ![]() Digni se na 1.06 verziju. Postoji i jedna mracna strana, istina, ne cesta i nije kao namjera zaplasivanja...sam SB ponekad (defektan ili sami clock) nije u stanju dati konstantni sync pa u takvim slucajevima je samo do hardwera ![]() Naravno da takva anomalija konstituira samu karticu kao neispravnu...no, ako je van garancije onda je to nezgodan problem. Neki stariji SB-i bi danas lako kao mogli uci u tu kategoriju. Mada mnogi pljuju po Dr.Divx-u, cini se da zaboravljaju tko su ljudi iza njega. On se cini kao light program ali se sa postavkama mogu dobiti iznimni rezultati + najveca atrakcija je EKG ( Electrokompressiongraph) : > ![]() Postoji bas razlog zasto spominjem EKG. Mozes li ti njega uopce dignuti nakom zavrsenog posla ?(obavezna 2 prolaza za dizanje) Ako ne, to moze biti indikacija potencijalnih problema, s jedne strane zbog korisnosti samog programa, s druge strane u mogucnosti da ti sam Dr.DiVX ne pokazuje dobre vrijednosti za bitrate i mnogi niz problema koji se znaju desavati sa ovim ponekad jako vrckastim programom (ali i dalje sjajnim) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Hvala još jednom. Problem je bio u CBR/VBR Treba postaviti na CBR i onda Divx radi OK. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Pa nakon konvertiranja mi nudi i tu opciju. Koja je namjena EKG-a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Moderator
|
Re: Re: Problemi sa Divxom
Citiraj:
VBR se nikad ne koristi i sama njegova pojava u opcijama tog fantasticnog programa dovoljno govori. Da ne spominjem s kojim codecom radi. ABR (Average bitrate) vec ide i to je prakticki standard kod "the dark side". Koristim 128ABR (112-128-160) i dobijem manji file od 128CBR dok je kvaliteta visa jer filmovi imaju dosta tisine - kompatibilnost je jednaka CBR-u. Naravno ne koristim VirtualDub vec VirtualDubMod. VirtualDub je tu samo zato da bi ga ljudi iskoristili za izradu ostalih alata (VirtualDubMod, -||- VCR...) jer fali mu puno toga ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |||||||||||||
Premium
|
Re: Re: Re: Problemi sa Divxom
Citiraj:
meni je nekoliko puta vdub brzi od vdubmoda kada koristim direct stream copy bilo za audio, bilo za video vdubmod koristim samo za izvuc zvuk iz datoteke nakon cega ga prekodiram lameom po potrebi te ga vdubmodom vratim nazad sve drugo radim vdubom
![]() |
![]() |
#19 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
![]() Pogledaj > smile < Daj ga samo pokreni, zanima me hoce li raditi, bas da se sama aplikacija digne... Ukratko mozes sa istim napraviti jako dobar fine-tune fajle ovisno o ekonomiji ili kvaliteti slike. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
8-bit Gen.
|
Re: Re: Re: Problemi sa Divxom
Citiraj:
![]() Standardni MP3 bitrate = 64 Kbps,....160... Kao sto znas veci bitrate, vise puta u sekundi sampliranja...time povecavajuci kvalitetu zvuka i vaznije vjernija reprodukcija. Variable Bit Rate (VBR) je MP3 metoda enkodiranja koja se koristi kada velicina nije u pitanju. VBR enkodiranje se koristi kad se zeli dobiti najbolja moguca kvaliteta. Constant Bit Rate (CBR) zadrzava isti bitrate kroz enkodirani file. Kad je velicina fajle vazna (DiVX/MP3) i audio nije jako kritican onda je CBR idealan. Dostatan za DiVX. Teze bih mogao naci profesionalni software koji ne koristi VBR nego onaj koji ga nema u opcijama, tamo gdje je kvaliteta/ ne kompresiranje u igri. Ja sam pri montiranju raznih audio tragova kad se radilo o MP3 (studio) koristio VBR ako je bila potreba za maksimalnim zvukom. VBR u sustini vec samim pristupom ima prednosti, dijelovi videa koji nemaju potrebu za viskom Bitrate-a bit ce reducirani, dok neki vitalniji i vazniji dobit ce vise bas tamo gdje je potrebno. Kad se koristi vanjski wordclock, VBR vise nema problema sa AVI-em. (mada se moze i bez toga uskladiti) No za DiVX, (sa MP3) i ja osobno vise volim koristiti CBR, jer je dostatan za svrhu. Nema najboljeg ili najgoreg ili "VBR se nikad ne koristi" pitanje je samo namjene, kome treba za koju namjenu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |||||||||||||
Premium
|
Re: Re: Re: Re: Problemi sa Divxom
Citiraj:
a kako? ja sam naisa na avije s variabilno kodiranim zvukom koje nikako nisan moga namistit po netu san trazija dosta dugo rjesenja i nista nije upalilo samo da napomenem da je takvih avija bilo mozda 5 a tjedno se susrecem sa barem tri avija sa variabilno kodiranim zvukom koje samo prekodiram u CBR i sve odma radi
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
Mislim na Dr.Divx? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Moderator
|
Re: Re: Re: Re: Re: Problemi sa Divxom
Citiraj:
VirtualDub nije dobar u slucaju da zvuk nije u CBR. VirtualDubMod i NanDub rade OK. Sto se tice komentara da se VBR koristi kad zelis maks kvalitetu zvuka e pa ja koristim ABR (VBR nikad) kad zelim sto vecu kval zvuka a sto manji file. Za ABR se definira minimalni / normalni /maksimalni bitrate i onda se ovisni o potrebi pojedini koriste. Slicno VBR-u a potpuno kompatibilno kao CBR. Kad kazem da nikad ne koristim VBR onda govorim u kontekstu koristenja kod video uradaka komprimiranih XviD-om ili DivX-om (3.11 SBC). Umalo zaboravih da VirtualDubMod iz nekog razloga radi jako sporo u DirectStreamCopy modu. Ako mi se zuri onda to obavim NanDubom.
![]() |
![]() |
#24 | |
8-bit Gen.
|
http://forum.digital-digest.com/arch...c/39966-1.html Citiraj:
Odvratno sam opsiran ![]() AVID ima dobru soluciju, Vegas (iza 4) Pitanje je samo koliko je to isplativo. Razdvajas audio, poredas ih u vremensku traku i rucno radis dodavanje, (nakon sto si rekompresirao audio) Ima jedan program, vrlo mali koji to radi u komadu (A/V) ali nikako da se sjetim naziva ???? Mozda,... Video SyncMatch Cue ? Mozda je Costa cuo za ovo? No ja se za DiVX kvalitetu ne obazirem za tu i tamo kakvu zbrku sa VBR-om, za DiVX je OK. Ali za manje glavobolje i ja sam sretniji sa CBR-om ![]() 0 1 2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Moderator
|
Citiraj:
Probaj otkriti kako se zvuk desinkronizira - prema kraju brza ili kasni.
![]() |
![]() |
#26 | |||||||||||||
Premium
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problemi sa Divxom
Citiraj:
proba san i to - nula bodova Vegas i 4 i 5 blokavaju kad ubacim video sa VBR zvukom proba jos miljun caka i nikako a ovo s demuxanjem moze radit samo s kratkim filmovima ukoliko je film duzi a ti recimo rastegnes zvuk onda ces ga desinkronizirat na pocetku
![]() |
![]() |
#27 | |
8-bit Gen.
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problemi sa Divxom
Citiraj:
Vegas moras jako dobro konfigurirati i imati zajedno sa njim (zaboravio sam ti spomenuti) instaliran Sound Forge (po mogucnosti iza 6) nakon toga moras u Vegasu izabrati za audio editor specijalno Sound Forge. Nakon toga SounForge je u stanju editirati audio bez da uopce razdvaja video. Normalizacija, TimeShift.... to se sve moze u realnom vremenu raditi. Ali OS ti mora biti ko suza nastiman. Ako DX nije dobro prepoznat od programa pola plug-in nece raditi. Oba moraju biti otvorena i onda jednostavno "uneses" svoj problematicni file. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|