|
![]() |
#1 |
....
Datum registracije: Nov 2009
|
Dual boot Windowsa i Ubuntua - Windowsi prestali raditi->RIJEŠENO
Evo ovako,već duže vrijeme ima windows xp i ubuntu zajedno,prije nekih tjedan dana kada se diže sustav i biram xp ili ubuntu,odaberem xp i samo crni ekran stoji i prisiljen sam raditi u ubuntu Nije mi problema ali je jako spor i stalno mi iskače prozor da nema memorije,a svi glavni podaci su mi xp-u? Dali ima rješenja za ovo,u najgorem slučaju barem da sačuvam podatke koje imam na xp-u? Zadnje izmijenjeno od: rodriguez. 20.05.2010. u 20:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
It's all a joke
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
ako nece, onda probaj s repair ili reinstall windoza (bez formata ![]() btw, da li mozes pristupit uopce win particijama iz ubuntua? (computer:///)
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Bootaj sa Win XP cd-a i pokreni recovery konzolu,logiraj se u instalaciju windoza i pokreni fixboot i fixmbr. Time će ti bootat SAMO u Windoze. Ako neće-nešto si sjebo na windowsima a nije Ubuntu kriv. U tom slučaju probaj repair instalacije. A to što ti se Ubuntu žali da mu fali mjesta-pa daj mu ga ![]()
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / 1TB Micron M.2 2242 / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad L15 Gen 1 || Intel Core i5 10210U / 16GB DDR4 / WD SN730 256GB / Intel UHD / Fedora Workstation 42 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
....
|
Ovako,uzeo malo vremena i probao bootat sa xp cd-a i krene poruka da se boota sa cd i nastaje samo crni ekran...Da napomenem da mi crni ekran nastaje i kada inaće palim komp i biram windowse umjesto ubunut-a da ostaje crni ekran... Kako da formatiram cijeli hard i da nasnimim nove windowse jer nemam više živaca se zezat sa spašavanjem podataka... edit: Napominjem da samo mogu uključit se u ubunutu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / 1TB Micron M.2 2242 / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad L15 Gen 1 || Intel Core i5 10210U / 16GB DDR4 / WD SN730 256GB / Intel UHD / Fedora Workstation 42 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
....
|
Tomek tek sam danas pročitao tvoj post a sinoć napravio sranje ![]() Uglavnom gledao sam kako izbrisati cijeli disk iz ubuntua preko Gparted-a i to sam napravio,ubacim cd sa xp-om i još 2 file-a i neće cd pročitat kada se diže sustav?Dali da probam samo xp stavit na cd bez ova dva file-a? Izbaci mi grešku da nisam stavio system disk... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
You lost me there...kakvi fajlovi? Ak sam dobro skužio ti si izbrisao sve sa diska...
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|