PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Dual boot Windowsa i Ubuntua - Windowsi prestali raditi->RIJEŠENO (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=186051)

rodriguez 14.04.2010. 15:55

Dual boot Windowsa i Ubuntua - Windowsi prestali raditi->RIJEŠENO

Evo ovako,već duže vrijeme ima windows xp i ubuntu zajedno,prije nekih tjedan dana kada se diže sustav i biram xp ili ubuntu,odaberem xp i samo crni ekran stoji i prisiljen sam raditi u ubuntu
Nije mi problema ali je jako spor i stalno mi iskače prozor da nema memorije,a svi glavni podaci su mi xp-u?
Dali ima rješenja za ovo,u najgorem slučaju barem da sačuvam podatke koje imam na xp-u?

The Comedian 15.04.2010. 00:06

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 1621132)
Evo ovako,već duže vrijeme ima windows xp i ubuntu zajedno,prije nekih tjedan dana kada se diže sustav i biram xp ili ubuntu,odaberem xp i samo crni ekran stoji i prisiljen sam raditi u ubuntu
Nije mi problema ali je jako spor i stalno mi iskače prozor da nema memorije,a svi glavni podaci su mi xp-u?
Dali ima rješenja za ovo,u najgorem slučaju barem da sačuvam podatke koje imam na xp-u?

jes probao u safe mode?
ako nece, onda probaj s repair ili reinstall windoza (bez formata ;)) rijesit problem

btw, da li mozes pristupit uopce win particijama iz ubuntua? (computer:///)

tomek@vz 15.04.2010. 07:00

Bootaj sa Win XP cd-a i pokreni recovery konzolu,logiraj se u instalaciju windoza i pokreni fixboot i fixmbr. Time će ti bootat SAMO u Windoze. Ako neće-nešto si sjebo na windowsima a nije Ubuntu kriv. U tom slučaju probaj repair instalacije. A to što ti se Ubuntu žali da mu fali mjesta-pa daj mu ga :) (izbriši nepotrebno,uninstaliraj ono što ne koristiš).

rodriguez 17.04.2010. 16:44

Hvala dečki!!

Budem probao pa updejtam stanje.

rodriguez 30.04.2010. 21:26

Ovako,uzeo malo vremena i probao bootat sa xp cd-a i krene poruka da se boota sa cd i nastaje samo crni ekran...Da napomenem da mi crni ekran nastaje i kada inaće palim komp i biram windowse umjesto ubunut-a da ostaje crni ekran...

Kako da formatiram cijeli hard i da nasnimim nove windowse jer nemam više živaca se zezat sa spašavanjem podataka...

edit:
Napominjem da samo mogu uključit se u ubunutu..

tomek@vz 30.04.2010. 22:20

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 1633896)
Ovako,uzeo malo vremena i probao bootat sa xp cd-a i krene poruka da se boota sa cd i nastaje samo crni ekran...Da napomenem da mi crni ekran nastaje i kada inaće palim komp i biram windowse umjesto ubunut-a da ostaje crni ekran...

Kako da formatiram cijeli hard i da nasnimim nove windowse jer nemam više živaca se zezat sa spašavanjem podataka...

edit:
Napominjem da samo mogu uključit se u ubunutu..

Disejblaj disk u biosu pa bootaj sa cd-a i napravi fix te izbriši Linux particiju...XP je malo mutav.

rodriguez 01.05.2010. 09:43

Tomek tek sam danas pročitao tvoj post a sinoć napravio sranje:lol2:
Uglavnom gledao sam kako izbrisati cijeli disk iz ubuntua preko Gparted-a i to sam napravio,ubacim cd sa xp-om i još 2 file-a i neće cd pročitat kada se diže sustav?Dali da probam samo xp stavit na cd bez ova dva file-a?
Izbaci mi grešku da nisam stavio system disk...

tomek@vz 01.05.2010. 16:19

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 1634094)
Tomek tek sam danas pročitao tvoj post a sinoć napravio sranje:lol2:
Uglavnom gledao sam kako izbrisati cijeli disk iz ubuntua preko Gparted-a i to sam napravio,ubacim cd sa xp-om i još 2 file-a i neće cd pročitat kada se diže sustav?Dali da probam samo xp stavit na cd bez ova dva file-a?
Izbaci mi grešku da nisam stavio system disk...

You lost me there...kakvi fajlovi? Ak sam dobro skužio ti si izbrisao sve sa diska...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:59.