|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2004
|
Što umjesto ATI-ja 9500 za grafiku?
Imam ATI Radeon 9500 Pro, s kojim od početka nisam zadovoljan. Kao gamerska kartica možda, za profesionalnu grafičku pripremu je banana. Na rezi 1600 x 1200 na 100 Hz radi sjene po ekranu, s**ban antialiasing, užas. Gledam Parheliu, a što s NVidiom? Ima li tko iskustava s NVidiom za profi graf. pripremu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
tualatin maniac
|
Re: Što umjesto ATI-ja 9500 za grafiku?
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
da quadro fx samo to kosta a polovnu ces tesko nać ako si profi onda ti cijena nece bit problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Hm ... QuadroDCC sa 128MB ali da se ja prvo malo informiram i raspitam koliko je to meni downgrade sa Quadro DCC (to je inače jezgra GeForce3 Ti500) i da li to radi sa kojom od mojih ploča ...
![]() |
#5 |
Registered User
|
Thanks, u biti gledam Parheliu jer mi je Quadro ipak too much... Osim ovih slabijih http://www.abaton.hr/product_info.ph...oducts_id/3192 http://www.abaton.hr/product_info.ph...oducts_id/2154 Kakve su te? U principu mi treba kartica s jako dobrom slikom i što većom rezolucijom na što većem refreshu (kartica neće primarno služiti za video editing), tak da možda Parheliu ![]() A ovog Radeona ću nakon toga zdimit kroz prozor ko frizbi ![]() Probano sa svim živim ATI i Omega driverima. Zadnje izmijenjeno od: SupaDucta. 04.12.2004. u 04:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Jan 2004
|
ne znam dal si siguran da je kartica problem refresinga !? usput oba RAMDACA rade na 400Mhz...i ne vidim ni najmanji problem da i na dva monitora pičiš rezu koja i prelazi mogučnosti tvojeg pa da je i SONY monitora ! nekaj je drugo u pitanju... Matrox Parhelija ...to je komad koji je i meni san..., no malo je preskup Imam 6800 i mene služi besprekorno za CATIA,Solidworks i slične programe , a naravno usput zapičim , FAR CRY pri 1024×768@100Hz ...s VERY HIGH detaljima... preporuka ...imaju vrlo dobre perfomanse...i možda je to bolje , usput možeš dodatno "sam" podešavati, open GL i slične munade... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Ja sam imao prilike kod insomničara Visagea kako Matrox G200 u 2Du raščetvori 9600XT, s tim da je matroxica bila na nekoj K6ici ,a 9600 na A64, i nemojte mi sad da sam pristran jer sam vidio na svoje oči na istom monitoru scrolanje i zumiranje te "letenje" po slici je na Matroxici munjevito, dok se na ATIju ponaša hmmm žalosno, baš to spuštanje "roleta" koje spominje SupaDucta!
![]() |
#8 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
istina...imam staru milenijevku u 133mhz(dont ask) i slika ne da je dobra,presavsena je....al za igranje ne sluzi...te maxtorice imaju prehebene slike |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Registered User
|
Citiraj:
![]() Sad trenutno to sve vozi na 1600 x 1200 na 100 Hz, s tim da bi monitor mogao puno više... Znači mislite da su ove dvije kartice koje sam naveo OK (ako već ne uspijem ubost Parheliu)? Što se tiče Matroxa - u životu s Matrox karticama nisam imao problema. Prikaz im je nenadmašan. Na drugom kompu imam Matroxa G400 na 17" SONYJU na 1280 x 1024 85Hz i ima sliku 5 puta bolju od Radeona. Iako je, što se tiče igrica, Radeon i s 4 i kasnije za probu s 8 otvorenih pipelinea kroz Omega driver vozio NFS Underground sa svim živim detaljima i motion blurom bez trzaja ![]() Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Jan 2004
|
onda ako imaš taj monitor...može biti samo kartica, odnosno analogni filteri... dakle...ne bih rekao da RAMDAC od 400Mhz predstavlja usko grlo pri toj rezoluciji, no vjerovatno je u pitanju kvalitet filterskih djelova, pa od tuda i takav problem eto probao na svojoj GF2Ti...i 6800LE@6800 na 1600×1200 istina nisam mogao do 100Hz, ali 85 Hz...bez ikakve greške promjeni ju ...vjerovatno netko hoče takvu , za igre će poslužiti ... ako imaš love , ne razmišljaj Matrox je fakat za profesionalce...tu nema dileme, no ipak za toliko novaca...ima več duplo jačih...i ne baš toliko lošijih po pitanju kvalitete filtera fakat ne mogu shvatiti da se firme opće ne trude da slože kvalitetne filtere za profesionalnu upotrebu pa makar i koštala više... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|