|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2004
|
Problem s kompom HIIIITNOOOO
Ovak imam ut lanparty ut,athlon64 3000+,seagate sata 120gb 512 geil value,geforce6800 le, Problem slijedi instaliro sam underground 2 sve radi i odjednom se smrzne izadjem u windowse Xp i sve je bilo puno artifekata.Restartam komp oce uc u windowse CRNI EKRAN. Ocu reinstalirat windowse sve normalno i tam di pise setup is starting windows se smrzne na neko vrijeme a onda mi dodje onaj ruzni plavi ekran i pise da je nadjen neki problem i da su windowsi prekinuti da nebi ostetili komp i onda pise da provjerim jel hard dobro spojen i onda pise stop:0x0000007b. Oprostite kaj sam to tak glupo opiso al mi se malo zuri.Gledo sam po netu probo sam sve,probo sam instalirat raid drivere ali nista MOLIM VAS POMOZITE! HVALA UNAPRIJED
![]() |
#2 |
OPTIMUS
Datum registracije: Oct 2004
|
Možda ti je jednostavno pokvaren hard? Ja sam imao slična iskustva, pokušavao sam sve., a na kraju skužiš da je hard otišao....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: May 2004
|
Hard je star 3 dana ima jos ko kakvih ideja please pomozite
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
jesi OC graf. i koje drivere koristis
CPU: E6400 & termaltake ST RAM: 2x1Gb DDR2 super talent 800-CL4 MB: D975XBX2 GRAF: ASUS 8800GT; Dell 2407 wfp-hc HDD:WD raptor 74Gb (10000rpm) & HITACHI Sata II 250Gb(7200 rpm) CASE: chieftec dragon big black;Corsair HX 520W AUDIO: X-Fi Xstreme Music; Logitech 5.1 Z-5500 THX |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
A moze biti da je i memorija ili se graficka pregrijava |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Poruka 0x0000007B Tekst poruke: INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE Poruka znači da se problem dogodio pri inicijalizaciji ulazno-izlaznog sistema (obično uređaja sa koga se sistem podiže ili sistema datoteka). Najpre provjerite da li u računaru postoji virus. Ovakva Stop poruka se često javlja kada se on nade u pokretačkom sektoru. Posle toga uklonite sve novouvedene čvrste diskove ili kontrolere. Ako u sistemu postoji SCSI adapter, isključite sinhronizaciju, proverite završne otpore na SCSI magistrali i obezbedite da se identifikacioni brojevi SCSI uredaja ne sukobljavaju. Ako u sistemu imate IDE uređaje, onda IDE priključak na matičnoj ploči podesite na vrednost Primary only. Proverite da li su ispravni parametri Master-Slave za IDE uredaje. Osim čvrstog diska, iz sistema uklonite sve IDE uredaje koji nisu neophodni. Sa komandne linije pokrenite program chkdsk, jer greška može da bude i u file sistemu. Ukoliko Windows 2000 ne može da pokrene ovaj program, prebacite disk na drugi računalo koji radi pod Windowsom 2000 i tada ga proverite programom chkdsk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |