PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Problem s kompom HIIIITNOOOO (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=14864)

StYler 01.12.2004. 12:25

Problem s kompom HIIIITNOOOO

Ovak imam ut lanparty ut,athlon64 3000+,seagate sata 120gb
512 geil value,geforce6800 le, Problem slijedi instaliro sam underground 2 sve radi i odjednom se smrzne izadjem u windowse Xp i sve je bilo puno artifekata.Restartam komp oce uc u windowse CRNI EKRAN. Ocu reinstalirat windowse sve normalno i tam di pise setup is starting windows se smrzne na neko vrijeme a onda mi dodje onaj ruzni plavi ekran i pise da je nadjen neki problem i da su windowsi prekinuti da nebi ostetili komp i onda pise da provjerim jel hard dobro spojen i onda pise stop:0x0000007b.

Oprostite kaj sam to tak glupo opiso al mi se malo zuri.Gledo sam po netu probo sam sve,probo sam instalirat raid drivere ali nista
MOLIM VAS POMOZITE! HVALA UNAPRIJED

hsmolic 01.12.2004. 14:45

Možda ti je jednostavno pokvaren hard? Ja sam imao slična iskustva, pokušavao sam sve., a na kraju skužiš da je hard otišao....

StYler 01.12.2004. 17:19

Hard je star 3 dana ima jos ko kakvih ideja please pomozite

brzi181 01.12.2004. 18:04

jesi OC graf. i koje drivere koristis

Darth Revan 01.12.2004. 18:07

na kojim sata portovima držiš disk ako je sata ! probaj premjestit na 3 i 4 ili 1 i 2!

schofter 02.12.2004. 22:52

A moze biti da je i memorija ili se graficka pregrijava

Exe 02.12.2004. 23:50

Poruka 0x0000007B
Tekst poruke: INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE
Poruka znači da se problem dogodio pri inicijalizaciji ulazno-izlaznog sistema (obično uređaja sa koga se sistem podiže ili sistema datoteka).
Najpre provjerite da li u računaru postoji virus. Ovakva Stop poruka se često javlja kada se on nade u pokretačkom sektoru. Posle toga uklonite sve novouvedene čvrste diskove ili kontrolere.
Ako u sistemu postoji SCSI adapter, isključite sinhronizaciju, proverite završne otpore na SCSI magistrali i obezbedite da se identifikacioni brojevi SCSI uredaja ne sukobljavaju.
Ako u sistemu imate IDE uređaje, onda IDE priključak na matičnoj ploči podesite na vrednost Primary only. Proverite da li su ispravni parametri Master-Slave za IDE uredaje. Osim čvrstog diska, iz sistema uklonite sve IDE uredaje koji nisu neophodni.
Sa komandne linije pokrenite program chkdsk, jer greška može da bude i u file sistemu. Ukoliko Windows 2000 ne može da pokrene ovaj program, prebacite disk na drugi računalo koji radi pod Windowsom 2000 i tada ga proverite programom chkdsk.

E.T. 03.12.2004. 01:39

Citiraj:

Originally posted by Exe
Poruka 0x0000007B
Tekst poruke: INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE
Poruka znači da se problem dogodio pri inicijalizaciji ulazno-izlaznog sistema (obično uređaja sa koga se sistem podiže ili sistema datoteka).
Najpre provjerite da li u računaru postoji virus. Ovakva Stop poruka se često javlja kada se on nade u pokretačkom sektoru.

Meni se upravo to dogodilo izgubio sam nekoliko tjedana testiranja i prgledavanja svega zivoga (na cemu su mi u mnogocemu pomogli mnogi s foruma i jos jednom im hvala zbog toga :beer: mnogo novih i korisnih stvari sam naucio ) da bi se nakraju ispostavilo da je virus: Partite A i Partite B i jos jedan zaboravio sam kako se zove. Dakle prvo antivirusni program u ruke instalacija i skeniranje i nadaj se da je to i da ces naci neki virus jer to se lako rjesava. Dakle prvo probaj to a onda format C: i sve na novo u "cisto" instalirat(izgubit ces cjeli dan ali bar ces napraviti backup i srediti disk :D ). Dakle prvo ispitaj software a onda hardware. To je uvijek pametno kad se javi neki problem.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:26.