|
![]() |
#1 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
9800PRO + Zalman D
Evo namjeravam kupit zalmana d, ali me brine da ne stane, naime ddr slot mi je jako blizu grafe... a i nb1 nije daleko.... tu su dvije slike koje će pojasniti malo |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
|
Evo i druge slike... Ajde ako ima koja dobra dušica sa dotičnom kombinacijom da se izjasni da li stane ili ne.... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ex-Gastarbajter
|
U tome i je stvar, nigdje u ri nema primjerak zalmana D, nego bi ga naručio iz linksa. Zato i pitam, jer šta ću ako mi ne stane... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Uzmi Arctic Cooling Silencer. Meni je bolji od Zalmana, laksi, jeftiniji i bolje hladi. Zalman (pasivno) nije mogao ohladiti R9800Pro, kad sam montirao na njega vent, digla mi se temp. CPU-a i sistema, a pasivac je i dalje bio jako topal. Od kad sam montirao Silecera GPU temp. mi je oko 55°C pod opterecenjem, a ostatak kante se ne grije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
ma zalman je čist dovoljan za ohladit 9800pro, i sam sapphire prodaje 9800pro sa zalmanom c u ultimate verziji... sad ak ćeš gledat na svaki stupanj normalno da će temp porasti al nema šanse da ga neće moć dovoljno ohladit... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ex-Gastarbajter
|
Ma pucam na TOTALNU tišinu: ono Fortron 350W+Zalman AlCu na 35% i ener120 na čim niže, to sam izračunao radi već protok zraka(daleko) nego šta sad imam u zatvorenoj kanti... ajde ima ko možda dotičnu kombinaciju pa ako mu nije bad samo malo izmjerit kolko je zalman od pcb-a u visinu i daljinu(udaljen od mbo) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Od kraja grafe je D u visinu jedno 20mm gornja ploca je dosta udaljenja od MBO nebi trebalo bit beda
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ex-Gastarbajter
|
a niš budem naručio pa ću vidjet ![]() još ide u paketu i fortron 350W, 120 ener, silencer za enera x2, mosfet sinkovi ( za ![]() Disk je već utišan, kad mi dođe sve to, imam projekt skrivanja kablovinja, i već imam sve pripremljeno. Kabeli će biti stvarno samo minimalno vidljivi... eh sad, pričali smo bili o tome ener vs. papst i sad ener se da lijepo utišat, a i može i dobro propuhat... bio bi ionako soft kontroliran (speedfan) tako da ne bi trebalo bit beda sa bukom. Iako svi prijedlozi su dobro došli... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ex-Gastarbajter
|
još samo da se i sky javi, vjerujem da on dotičnu kombinaciju, a i da kaže koju kao grand nagus... sad uzeti ener 120, papst 18db, papst 26db... nekako mi se više sviđa ener, prozirne lopatice, fangrill... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Enermax u svakom slucaju. Papst je traktor koji nema nikakav protok zraka (jedino ako se nesto promjenilo od kad sam ih zadnji puta koristio). Enera kad stavis na 1000 rpm bude jako tih, na 800-900rpm je necujan, a ima duplo veci protok zraka od papsta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Imam ja Fortrona 350W, 7000AlCu, Zalman D+ 120 mm Ener i najglasniji je disk,a i Ener mu je blizu, pa sam ga zato prebacio na 7V i sad se čuje samo zrak, ma milina... Još trebam srediti disk, ali ne mogu naći šarafe kojima bi moggao stegnuti disk u kavez, a da su barem 10 mm dugi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ex-Gastarbajter
|
znači ipak ener nije tako loš ![]() za fotkanje ću prvo napravit verziju sa skrivenim kabelima, ali diskom na uobičajenom mjestu... ![]() Za tišinu ga mislim ubacit u spužvu, ali ono skroz, samo bi malo odozgora bilo otvoreno... tihomir, ajd jel tebi stane sve? kolko je tebi zalman od mobo udaljen? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Registered User
|
Citiraj:
Sad je prodan, na njegovo mjesto će vjerojatno YS Tech 120mm. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
27 C trenutno,zahvaljujući 120mm Eneru, iako to nije temperatura sjevernog mosta čipseta već "ploče"... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|