|
![]() |
#61 | |
Banned
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
![]() |
#64 |
OMG, thats the funky shit
Datum registracije: Aug 2005
|
Nisam pisao maturu iz informatike, jer mi netreba, ali sam bio prošle godine na državnom iz toga i većina tih zadataka je tolika glupost, da nema veze sa ničim. Pitanja iz računalne povijesti, što ja danas imam od znanja kako se zvao koji intelov procesor prije 20ak godina. Ili učenje excel formula, napamet,one funkcije $ : ; neznam napamet ovak na papiru reći što je što, ali kad bi mi dao excel ja bi ti to napravio bez beda...
![]() |
#66 |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Datum registracije: Jan 2008
|
Ja sam isto taj falio te onaj iz exela. Inace najkompliciraniji zadatak od svega mi je bio onaj binarni broj po IEEE jednostrukoj tocnosti koji jednostavno nisam imao pojma odnosi se na zadatak s 8 stranica i 1024 znaka |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
pa nebi ju sigurno isli polagati da se negleda, ja kad sam gledo elektro tehnicki u OS mislim da je trebala matematika visa i informatika, sad za fiziku nisam siguran, ali to je bilo prosle godine, ove god sam odustao od toga jer sam vidio da nema od te mature "kruha" posto nemislim na faks neigra mi ulogu...no prosle god su mi pitanja bila preglupa samo da mi je znat tko sastavlaj uopce ta pitanja za maturu, imo sam 28% mislim rijeseno, to ko kad ja pitam profu kako sastaviti hackintosh, a ona blene u mene nikad cula za apple, meni je totalna glupost ovo s KB i B s tim znacima, jer danas ja mislim da nitko to negleda, al vec je netko spomenio naše školstvo tezi ka idiotizmu zato nemam volje ni na faks ![]()
![]() |
#69 | |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Ajd samo sad reci da nemoraš znat da binarni sustav ima samo 0 i 1, jer to danas nitko negleda.. De mi reci šta je nibble?? Osnovne stvari se ipak trebaju znat.... .. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Pisao isto informatiku danas. Problem je što dosta tih stvari netko sa godinom informatike u općoj i klasičnoj gimnaziji to ne može znat. Ja sam bio općinar, i pola tih stvari mi nismo radili. Pa ni na dodatnoj iz informatike koju sam imao još dvije godine. Npr. programski kod i osnovne logičke sklopove sam prvi put vidio na faksu tako da toliko o državnoj maturi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Kao što sam već rekao, logika je izvučena iz ECDL obrazovanja, te su pitanja tako sročena. Nije dovoljno samo sjesti pred excell te napikati što traži zadatak (makar jest bitno znati se snalaziti), nego se mora znati ono što se želi napraviti. Ako je problem sa zaključavanjem ćelija koje se odrađuje u prvom razredu srednje škola, onda ne znam što neki ljudi uopće rade na natjecanju. ![]() O samoj kvaliteti nekih pitanja ne želim diskutirati.
![]() |
![]() |
#72 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
jebo majku, da sam znal da budu pitanja ko na prijemnom za ekonomiku poduzetništva, odma bi se prijavil za informatiku, a ne ko sad na fiziku ![]() a dobro, ipak mi je foi zgadil čitav pojam informatike ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 | ||
freak
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#75 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
gle, kad tad ćeš shavtit da se na natjecanja baš i ne isplati ići ![]() često puta te profesor ne oslobodi od trenutnog gradiva, učiš neko deseto gradivo za natjecanje, propuštaš gradivo iz škole i moraš to sev nadoknadit radi čega? mislim, smatram da je i možda obveza učenika ako je najbolji u nečemu da ide na natjecanje predstavljati svoju školu, ali nitko si ne daje previše truda oko učenika... uglavnom kao osoba koja je išla sve 4 godine srednje škole na natjecanja kažem da se ne isplati ići ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
freak
|
Pa ocito da je tako,jer ono...stvarno sam se razocarao..makar da mi je malo objasnila,definitivno bi prosao dalje,jer sam i ovako skoro prosao dalje...jako malo mi je falilo. A i pretjerali su s tim zadacima,stvarno gluposti daju da se racuna :S
![]() |
#77 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Ja sam zahvaljujući tome dobio direktni upis na faks (dakle bez plačanja) + vjerojatno državna stipendija. Da ne pričam o tome kako je na samom natjecanju, provod u hotelu bio bolji od cijelog maturalca i kako sam više vremena proveo po školskim kabinetima nego na nastavi ![]() Pa ti vidi..
![]() |
![]() |
#78 |
freak
|
Da,jer su za tebe imali vremena. A za mene i Bugera?? Upravo ono sto je on naveo,em' nemaju vremena za tebe,em' te ne oslobadjaju gradiva itd. Ona je mene poslala na natjecanje a nije me ni pripremila za njega. Ne krivim svoju profu,vec cijelu skolu,koja nije mogla organizirat bar 2-3 sata za nas 15-ak. Kazes da je provod u hotelu bio super..Kako da ja uopce dospijem u neki hotel(drzavno natjecanje) kad me nitko nije pripremio? Tako da...Prema tebi su postupili kako treba i objasnjavali ti to,ali meni (i Bugeru)..Sto je najgore,ja sam morao odmah poslije toga otici na nastavu,dok je uvijek bilo tako(na svakom natjecanju koliko ja znam) da taj dan se ne mora doci u skolu... Ne cudim se sto nam je tako skolstvo u drzavi,kad nemaju organizaciju ni za natjecanje iz informatike. Jedino dobro je to sto sam dobio 5 iz Inf.
![]() |
#79 | ||||
Premium
|
Inicijalno, imao je samo jedan. ![]() Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Kako si uopće došao do informatike? Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#80 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
![]() |
#81 | |
Premium
|
Citiraj:
svako ima svoje mišljenje ali po meni je matura njesra, eto i neki fakulteti ce uz maturu traziti jos i prijamne ispite, svi su govorili kak ce se ovom maturom postici neki veci "nivo" znanja, a vidim hvala bogu svi profesori trce da budu na dodatnim satima predavanja, jer ovo je apsolutno nemoguce uciti za maturu i pritom za školu (svaka cast onaj tko stigne). Na TW-u je neki dan bila ona mala sto je prijavila 18 predmeta, stari joj kuho kave cijelu noc. po meni bi bilo dobro kad bi zbog te drzavne mature dali u tjednu jedan slobodan dan, evo recimo srijeda a ispit ti je u četvrtak, ako netko nije sve stigao nauciti prihvati se knjige i malo po malo uci, ali to je moje mišljenje.
![]() |
![]() |
#82 |
freak
|
Pa vise moja skola ![]()
![]() |
#83 |
Guest
|
državna matura je njesta, prijemni su njesra, cijeli srednjoškolci curriculum je većinom njesra, cijeli fakultetski curriculum je većinom njesra. Cijeli sustav je njesra. Live with it. |
![]() |
![]() |
#84 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#85 | |||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#86 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
Da ne govorim samo koliko je glupo što ću imat dvije mature u životu. Dobro mad_duke kaže, uglavnom - sve to moraš prihvatit jer su maturu sastavili i osmisli "kompetentni ljudi koji znaju šta rade" ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Državna matura je ok po meni; ima falševa, ali većina toga je ok. Ak ćeš učit, vjerojatno će ti nekaj ostat i kasnije u glavi i kad tad će ti dobro doć.
Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 20.02.2010. u 20:41. Razlog: višak... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
|
Citiraj:
Rekli su mi tjedan dana prije idem, na školsko, nije mi se baš dalo na natjecanje pa sam samo došao na to bez pripreme, upao na gradsko, za gradsko sam se već malo pripremao, ali ono dan prije, nisam imao nikakva očekivanja niti želje, al javili su mi da sam prošao na državno ![]() I ne nitko me nije pripremao dodatno za to, osim na nastavi... Računalstvo + nešto malo digitalna
![]() |
![]() |
#89 |
freak
|
Koja si skola?? Ja sam ekonomska,onda znas i sam kakva mi je informatika. Nikad nikakve logicke sklopove radili(spomenuli ih jednom) i slicne zadatke da bi ja to znao. Ja se s time nikad u zivotu nisam susreo da bi znao. Da idem u Elekstrotehnicku,onda bi naravno bez beda prosao,ali ovo je ekonomska...gdje se pola tih stvari uopce ne radi.
![]() |
#90 | |
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
|
|