|
![]() |
#601 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Nema problema ![]() ![]() Zašto se ne riješiš muke pa zamijeniš te module manje od 2GB sa jednim? Mislim, nije da ima neke prevelike veze, jedino rade u singlechannelu a ne u dual.
![]() |
#603 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
@gaggo mogao bi imati problema, chief ima cudno rasporedjenu snagu po railovima. 350W model je meni pravio probleme vec s 9600gt (negdje 90W kartica) u kombinaciji s 90W 5600+. Uglavnom vidljivo po nemogucnosti OCa bilo cega, s time sam se pomirio i drzao sve na defaultu ali je chief uskoro uginio. Ako se dobro sjecam podataka (malo mi kasno za googlat ali tebi nitko ne brani) svaki rail na tom 400W ima cca taman na knap za tu grafu. Po meni vrlo nategnuto. No mozes probati, vjerojatno ce raditi. Najgore sto se moze desiti je ionako da krepa kad mu dosadi tako raditi na rubu ![]() Osim ako ta gtx nije neka jako povoljna kupovina ja bi radije isao na 8800gt ili nesto slicnih performansi ali manje gladno struje, cisto da izbjegnem dodatne troskove. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#605 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Dotični chief je kod mene gurao sve od prescotta na 3.5GHz i 7800gs+ pa sve do q6600 i 8800gt, gdje se osjetilo da je preslab tek kad je takt proca trebao preći 3.6GHz, nije bilo nikakvih problema sa grafuljom kao kod tebe. Nakon promjene venta bio je tiha zvijer, a i danas još uvijek nekome od forumaša radi u konfi.
![]() |
![]() |
#606 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#611 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() Hvala bogu tatica je onda kupio pravi TNT2 Asusov,ko polovni golf je koštala. ![]() Te MX sam prestao pratiti,imao sam 200 i 400 verziju dvojke u dva kompa,ali pored GTS-a sa 64mb DDR-a i cvikerima,tj. Deluxe Asusovim paketom,i 7 cd-a bundlea ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#613 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
I tada MXice i nisu bile tako losa kupovina jer prvo sto su izasle davno prije 4200 (ona je izasla naknadno ako se dobro sjecam, prvo je isla 4600/400 koja je kostala kao auto srednje klase negdje ![]() Njihov "problem" je bio nedostatak podrske za shadere. Navodnici jer je proslo par godina dok isti nisu postali nuzni a i najmanje godinu prije nego sto su ih naslovi poceli uopce koristiti standardno (bez obzira sto je jos GF3 zapoceo tu eru daleko prije). Sto se desilo s vrijednosti i upotrebljivosti tih kartica za sve to vrijeme mislim da ne moram ni pricati. Recimo samo da sam na kraju te ere kada su mi shaderi postali nuzni kupio polovnu ti4200 za cijenu jedne runde za ne bas veliko drustvo. Ukratko da sam imao tada neke love vjerovatno bi ju brze zamjenio. Ali mislim da je i dan danas mx440 kartica koja me najduze sluzila. Poslije nje ne znam koja je napunila godinu dana kod mene. Eventualno ce ova osim ako igre odjednom ne postanu super-zahtjevne. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Ajde nećemo više u OT. Pustimo malo, al nećemo toliko u dubinu. Ako želite, otvorite temu pa raspravljajte o dosadašnjim generacijama kartica, isplativosti i slično... |
![]() |
![]() |
![]() |
#615 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
AC S1 na 8800 gtx
poz, imam ac s1 i htjeo bi ga stavit na gigabyt 8800 gtx, ali kad sam citao specifikacije za AC mislim da pise da nemoze ic na ovu kartice neg samo na GTS I GT verzije. dal je to istina i dali je mozd neko vec to stavljo, pa ak nešljaka da necackam bezveze po njoj, hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#616 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Znam da je Halos S1 stavljao na svoju 8800GTS G80, mislim da imaju iste rupe za šarafe obadvoje. Kratki rezime njegova posla : Onaj "lim" odnosno zaštita oko GPUa od presavijanja je skinuo te su se tu nalazile dodatne rupe taman za S1. Moraš paziti da ti se ne uništi jezgra i bit će sve ok. Mislim da je to to, nadam se da sam zapamtio. Za svaki slučaj, možeš ti Halosa PM.at.
![]() |
#617 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Nemože se uništit jezgra jer je heatspreader na čipu ![]() Znači trebaš skinuti onaj metalni okvir oko heatspreadera i onda imaš rupe za montažu Accelera. P.S. Nemoj zaboraviti nekako pričvrstiti pasivce na regulaciju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#618 |
.
|
Neće vam to šljakat baš kak treba. Baza Accelera je malena, a heatspreader velik. Toplina se širini cijelom njegovom površinom - you do the math. Ista stvar je i sa Zalmanom VF1000 koji paše na G80 kartice, ali su performanse loše radi male baze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#620 |
.
|
Imao sam ja na Ultri pa nisu bile... "odlična temperatura" je relativan izraz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#621 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Ajd čekamo onda kolegu Halosa da naleti i da se izjasni kakve su mu bile temperature, ja se sad ovako napamet više ne sjećam. Nakraju krajeva, ništa ga ne košta da proba staviti i vidjet će kako će se ponašati kartica. |
![]() |
![]() |
![]() |
#622 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Oho ![]() Je, na 8800GTS 640 sam imao accelera, i temp su bila savršene. Sa 12cm venttom pogotovo, ja sam na pasivi držao, i max su bile koliko idle sa stock kulerom(ako nađem SS postam) Na GTX sam također zakalemio, ali je 12cm vent morao biti gore. Temp se nesjecam, jer nisam doslovno nista vrtio sa tom GTX-icom, ali znam da je max bila 71-72 stupnja( a nije baš bilo svježe u sobi ![]() Accelera za grafu drže samo 2 sarafića, ali su dovoljna da sve do drže fino, sa jako blagim, ili nikakvim savijanjem grafe, tako da. @Rzr - Ultra je Ultra ![]() Potpis na MAx-a, jer regulaciju treba dobro ohladiti...ne samo nakeljiti ježiće, jer zbog male površine ne "hvataju" dobro, i odpadaju. Ja sam puno "žvake " koristio, i sve je bilo ok.
![]() |
#623 |
.
|
Eto fala na feedbacku ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#624 |
muimerP
|
A ono, nekima je gušt kemijati sa tim glupostima ![]() ![]() Jedno posljepodne se uzme, ili vikendom prije rucka i proba, ak mu paše super. Mislim da protok zraka ima veliku igru u tome svemu, barem koliko sam ja primjetio... A te temperature za regulaciju, dali gdje piše okvirne i to, možda se bezveze trtarimo, a recimo 100c moze podnijet?Ja nisam uvijek imao ježiće na regulaciji ![]()
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 25.01.2010. u 23:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
.
|
Nije ni meni problem igrati se s tim, dapače, kad se nema šta radit, kud ćeš bolje zanimacije od drkenjanja po hardveru ![]() ![]() Inače, tražim ali ne pronalazim slike, očito su davno nestale sa Hostilijem, pa evo da reuploadam slikice ove ljepotice ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#626 |
muimerP
|
Čovječe ![]() ![]() Već sam vidio negdje te slike, ali opake su svaki put. Da se dosta toga skemijat,a sam skoro S1 na 3870x2 nakalemio, ali sam odustao prije negoli sam poceo rezat aluminij. Žao mi bilo 130 kn bacit u " bude, nebude". @Damir - ak nekaj ne razumiješ pitaj, nemoj da si nekaj s***š ![]()
![]() |
#627 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() ![]() Definitivno najljepsa grafa ikad, bez ikakve naljepnice gore + crveni vent ![]() btw. koliko su pale temp. sa tim ventilatorom? Znam da na ultri ni na 100% ne puse bas nesto dok taj fan na 3870x2 gura kuciste naprijed koliko puse ![]()
![]() |
#628 | ||
.
|
Citiraj:
![]() Inače s tim dual chip grafa možeš napraviti čuda sa hlađenjem samo treba imati mašte, strpljenja, ali i para ![]() Evo stoji mi na stolu bivša Doinkova GTX285 koja ide "pod nož" uskoro ![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#629 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() |
#630 |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Evo ja se konacno docepao\bubnuo Arctic Cooling Accelero Xtreme 8800 na grafu i konacno se mogu poceti igrat kak bog zapoveda ![]() ![]() Evo malo i Furmark temperatura (sa upaljenim grijanjem u sobi cirka 24-25c): 1280x1024 - vent 60% (58c) http://i50.tinypic.com/10dfl15.jpg 1280x1024 - vent 100% (55c) http://i49.tinypic.com/2cgxxnc.jpg 1680x1050 - vent 60% (60c) http://i47.tinypic.com/e67l08.jpg 1680x1050 - vent 100% (55c) http://i47.tinypic.com/xarm75.jpg Uglavnom ovih 55c sam zadnji puta vidio na ovoj grafi sa 120mm ventom na stock coleru usred zime u sobi koja nije vidjela dva dana grijanje uz otvoren prozor pri idleu ![]() Kad je grijanje upaljeno (a nije dok se igram sigurno ![]() Vrijedi svake kune cooler a pri 60% sto je dovoljno i za najzahtjevnije igre da niti neprismrde 60c grijanju grafe doslovno je necujan ![]()
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|