Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.02.2010., 14:19   #1
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Novi LCD ipak nema backlighta?

Znaci na Toshibi L40 sam promjenio display, medjutim izgleda da ponovo nema backlight. To znaci da je inverter otisao?

BTW nisam nista testirao niti imam vremena. Laptop je dozivio kupanje, sve radi zasad osim ekrana (ovo pisem na njemu sa Live Ubuntua i ext 22 inch).
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2010., 14:36   #2
mislav_os
freak
Moj komp

Pa vjerovatno da je. Ili kabal koji ide iz monitora na MBO,jesi njega probao promijeniti?(naravno,ako si u mogucnosti)

mislav_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.02.2010., 14:39   #3
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor mislav_os Pregled postova
Pa vjerovatno da je. Ili kabal koji ide iz monitora na MBO,jesi njega probao promijeniti?(naravno,ako si u mogucnosti)
Nisam u mogucnosti, novi inverter dolazi sljedeci tjedan pa cu to probat. Uglavnom prije sam dobio dijagnostiku da su lampe otisle, pa kayem idem zamjenit LCD. Uglavnom niti imam opreme niti uvjeta, tako da sad moram redom eleiminirati.

BTW vidi se obris na oba LCDa , jednostavno fali backligt.
Staro 07.02.2010., 15:16   #4
tomy_t
Premium

tomy_t's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
iz svega nevedenog prije da je sam backlight otisao nego ista drugo, ako je lap bio na kupanju, jel slicna stvar se meni dogodila s mobitelom, tekucina mi je zavrsila ispod samog ekrana i stvorila jednu mrlju bez svjetla, iza lcd-a se nalazi niz tankih polarizirajucih "ploca" koje disperziraju svjetlo, ako je voda zasla izmedu njih moguce je da ti to stvara obris.

||DELL Inspiron 5770 || Intel Core i5-8250U || 240GB NVME + 1TB HDD || DVD RW DL || Intel UHD620@ 17,3" IPS 1920 x 1080 || 16GB (2 x 8096MB) DDR4 || 802.11a/b/g/n/Bluetooth ||2MP Webcam ||HDMI ||Windows 10 Professional ||
tomy_t je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2010., 15:18   #5
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor tomy_t Pregled postova
iz svega nevedenog prije da je sam backlight otisao nego ista drugo, ako je lap bio na kupanju, jel slicna stvar se meni dogodila s mobitelom, tekucina mi je zavrsila ispod samog ekrana i stvorila jednu mrlju bez svjetla, iza lcd-a se nalazi niz tankih polarizirajucih "ploca" koje disperziraju svjetlo, ako je voda zasla izmedu njih moguce je da ti to stvara obris.
Pa promjenio sam drugi LCD tako da otpada da nevalja LCD (ovaj drugi za prvi nisam siguran), uglavnom pudem promjenio i inverter kad dođe pa ću vidit kako stanje stoji.
Staro 07.02.2010., 15:19   #6
almir_51
Premium

Datum registracije: Mar 2009
i meni se to desavalo,, odjednom nema backlighta,. nabavim novi inverter i nista opet, nabavim novi lcd (polovan) sa inverterom i nista isto opet,, i onda uzmem taj novi/polovni lcd i svoj stari inverter i radi, sve je bilo dobto ukopcano al et zanimljivo kako nije htjelo.. p.s. pokusaj upaliti laptop i staviti u torbu tako da se zagrije i onda bi ti opet trebao raditi normalno dok se ne ohladi ili dok ga ne potreses
almir_51 je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2010., 15:28   #7
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor almir_51 Pregled postova
i meni se to desavalo,, odjednom nema backlighta,. nabavim novi inverter i nista opet, nabavim novi lcd (polovan) sa inverterom i nista isto opet,, i onda uzmem taj novi/polovni lcd i svoj stari inverter i radi, sve je bilo dobto ukopcano al et zanimljivo kako nije htjelo.. p.s. pokusaj upaliti laptop i staviti u torbu tako da se zagrije i onda bi ti opet trebao raditi normalno dok se ne ohladi ili dok ga ne potreses
1. stari inverter > stari LCD > nema backlighta
2. stari inverter > novi LCD > nema backlighta
3. novi inverter > novi LCD > ?
4. novi inverter > stari LCD > ?

Čekam sada inverter pa budem vidio. Uglavnom ni zagrijan ne radi tako da, sigurno inverter jebe zid.
Staro 07.02.2010., 16:20   #8
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Datum registracije: May 2006
ako možeš, spoji neki inverter od neonki(recimo onaj koji se napaja preko molexa a ima 2 izlaza) na žice od starog displaya, pa bi trebao svijetliti.
možeš probati to i dok je lcd odvojen od laptopa(zato sam rekao da probaš prvo na starome).
nemaš kaj skuriti ni da je lcd spojen na lap, jer su neonke odvojene od matrice i njenih kabela, ne može niš doći u kratki spoj

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera
TomRi je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2010., 17:07   #9
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor TomRi Pregled postova
ako možeš, spoji neki inverter od neonki(recimo onaj koji se napaja preko molexa a ima 2 izlaza) na žice od starog displaya, pa bi trebao svijetliti.
možeš probati to i dok je lcd odvojen od laptopa(zato sam rekao da probaš prvo na starome).
Fak kad nemam sada ni takvo sranje od neonki
Citiraj:
nemaš kaj skuriti ni da je lcd spojen na lap, jer su neonke odvojene od matrice i njenih kabela, ne može niš doći u kratki spoj
Ma nebojim se kratkog spoja nego nemam materijala tu u VŽ

Ima neko u Vž taj inverter za neonke ???
Staro 07.02.2010., 17:14   #10
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Fak kad nemam sada ni takvo sranje od neonki

Ma nebojim se kratkog spoja nego nemam materijala tu u VŽ

Ima neko u Vž taj inverter za neonke ???
Links
Pupo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.02.2010., 17:20   #11
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Links
Koji ne radi danas, a ionako će mi doć inverter sljedeći tjedan.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno