PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Novi LCD ipak nema backlighta? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=177470)

Baja 001 07.02.2010. 14:19

Novi LCD ipak nema backlighta?

Znaci na Toshibi L40 sam promjenio display, medjutim izgleda da ponovo nema backlight. To znaci da je inverter otisao?

BTW nisam nista testirao niti imam vremena. Laptop je dozivio kupanje, sve radi zasad osim ekrana (ovo pisem na njemu sa Live Ubuntua i ext 22 inch).

mislav_os 07.02.2010. 14:36

Pa vjerovatno da je. Ili kabal koji ide iz monitora na MBO,jesi njega probao promijeniti?(naravno,ako si u mogucnosti)

Baja 001 07.02.2010. 14:39

Citiraj:

Autor mislav_os (Post 1563015)
Pa vjerovatno da je. Ili kabal koji ide iz monitora na MBO,jesi njega probao promijeniti?(naravno,ako si u mogucnosti)

Nisam u mogucnosti, novi inverter dolazi sljedeci tjedan pa cu to probat. Uglavnom prije sam dobio dijagnostiku da su lampe otisle, pa kayem idem zamjenit LCD. Uglavnom niti imam opreme niti uvjeta, tako da sad moram redom eleiminirati.

BTW vidi se obris na oba LCDa , jednostavno fali backligt.

tomy_t 07.02.2010. 15:16

iz svega nevedenog prije da je sam backlight otisao nego ista drugo, ako je lap bio na kupanju, jel slicna stvar se meni dogodila s mobitelom, tekucina mi je zavrsila ispod samog ekrana i stvorila jednu mrlju bez svjetla, iza lcd-a se nalazi niz tankih polarizirajucih "ploca" koje disperziraju svjetlo, ako je voda zasla izmedu njih moguce je da ti to stvara obris.

Baja 001 07.02.2010. 15:18

Citiraj:

Autor tomy_t (Post 1563051)
iz svega nevedenog prije da je sam backlight otisao nego ista drugo, ako je lap bio na kupanju, jel slicna stvar se meni dogodila s mobitelom, tekucina mi je zavrsila ispod samog ekrana i stvorila jednu mrlju bez svjetla, iza lcd-a se nalazi niz tankih polarizirajucih "ploca" koje disperziraju svjetlo, ako je voda zasla izmedu njih moguce je da ti to stvara obris.

Pa promjenio sam drugi LCD tako da otpada da nevalja LCD (ovaj drugi za prvi nisam siguran), uglavnom pudem promjenio i inverter kad dođe pa ću vidit kako stanje stoji.

almir_51 07.02.2010. 15:19

i meni se to desavalo,, odjednom nema backlighta,. nabavim novi inverter i nista opet, nabavim novi lcd (polovan) sa inverterom i nista isto opet,, i onda uzmem taj novi/polovni lcd i svoj stari inverter i radi, sve je bilo dobto ukopcano al et zanimljivo kako nije htjelo.. p.s. pokusaj upaliti laptop i staviti u torbu tako da se zagrije i onda bi ti opet trebao raditi normalno dok se ne ohladi ili dok ga ne potreses

Baja 001 07.02.2010. 15:28

Citiraj:

Autor almir_51 (Post 1563054)
i meni se to desavalo,, odjednom nema backlighta,. nabavim novi inverter i nista opet, nabavim novi lcd (polovan) sa inverterom i nista isto opet,, i onda uzmem taj novi/polovni lcd i svoj stari inverter i radi, sve je bilo dobto ukopcano al et zanimljivo kako nije htjelo.. p.s. pokusaj upaliti laptop i staviti u torbu tako da se zagrije i onda bi ti opet trebao raditi normalno dok se ne ohladi ili dok ga ne potreses

1. stari inverter > stari LCD > nema backlighta
2. stari inverter > novi LCD > nema backlighta
3. novi inverter > novi LCD > ?
4. novi inverter > stari LCD > ?

Čekam sada inverter pa budem vidio. Uglavnom ni zagrijan ne radi tako da, sigurno inverter jebe zid. :fuming:

TomRi 07.02.2010. 16:20

ako možeš, spoji neki inverter od neonki(recimo onaj koji se napaja preko molexa a ima 2 izlaza) na žice od starog displaya, pa bi trebao svijetliti.
možeš probati to i dok je lcd odvojen od laptopa(zato sam rekao da probaš prvo na starome).
nemaš kaj skuriti ni da je lcd spojen na lap, jer su neonke odvojene od matrice i njenih kabela, ne može niš doći u kratki spoj

Baja 001 07.02.2010. 17:07

Citiraj:

Autor TomRi (Post 1563117)
ako možeš, spoji neki inverter od neonki(recimo onaj koji se napaja preko molexa a ima 2 izlaza) na žice od starog displaya, pa bi trebao svijetliti.
možeš probati to i dok je lcd odvojen od laptopa(zato sam rekao da probaš prvo na starome).

Fak kad nemam sada ni takvo sranje od neonki :(
Citiraj:

nemaš kaj skuriti ni da je lcd spojen na lap, jer su neonke odvojene od matrice i njenih kabela, ne može niš doći u kratki spoj
Ma nebojim se kratkog spoja nego nemam materijala tu u VŽ :smoke:

Ima neko u Vž taj inverter za neonke ???

Pupo 07.02.2010. 17:14

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1563164)
Fak kad nemam sada ni takvo sranje od neonki :(

Ma nebojim se kratkog spoja nego nemam materijala tu u VŽ :smoke:

Ima neko u Vž taj inverter za neonke ???

Links

Baja 001 07.02.2010. 17:20

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1563169)
Links

Koji ne radi danas, a ionako će mi doć inverter sljedeći tjedan.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:16.