|
![]() |
#3271 | ||
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() meni su legli ti concepti ko budali šamar morma priznat, 10ke nisam slušao... na conceptu je bio jači rotel euro serije i mf cd kao izvor isto tamo u bojama zvuka... mrak, da sam imao pare, a ne išao slušat bezveze, uzeo bi ih i bez slušanja ičega drugoga. vrtio sam nekih sat vremena rock, prog. rock, jazz i sitno elektronike. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3272 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
evo da se ja javim kao ponosni vlasnik Dali-a concepta 6, concepta 1 i concept centar ![]() Dosta dugo smo trazili nekakav posteni pomak u zvučnicima jer smo do sad imali od sony-a 5.0 zvucnike sa stare linije koja je davne 95' kostala oko 7000kn a posto je ona lagano pocela krepavat kupili smo AV reciver yamahu rx v465, i sto se zvuka tice je bio totalni preporod, sony zvucnici su na yamahi propjevali u punom sjaju, dugo nisam skidao osmjeh sa lica dok bih pustao muziku, filmove, cak i obicna mp3-a sa kojih 128kbs je zvucala odlicno ![]() al posto smo htjeli vise od toga, jer sony ionako nije bas na nekom dobrom glasu kod audiofila ![]() ![]() ![]() slika vrijedi 1000 rijeci... ![]() ![]() concepti 6 su spojeni sa van den hul kablovima centralni sa QED-om straznji sa IXOS-ima i kupljen je jos stalak za zadnje concepte 1 od MISSION-a Stance II e da i woofer iz kompleta je od Yamahe - YSTSW 030 zvuk je fenomenalan, taman ono sto sam ocekivao,potpuno čist i precizan sa vise nego dovoljnom dozom bass-a. razmisljalo se jos o jamo setu s606 al negdje sam procitao da vlasnik istih nije bio zadovoljan sa jacinom bass-a. Kad se na yamahi ukljuci direct opcija za 2.0 slusanje, bass-a ima taman kolko treba, reko bi cak da i nije potreban woofer ![]() Eto da previse ne sraćkam posto nisam neki veliki poznavalac hi-fi-a, a volim cut dobre sisteme i uzivat u dobroj i kvalitetnoj muzici, ja sam sa ovim setup-om prezadovoljan i nevjerujem da ce se mjenjati u nekom daljnjem periodu ![]() ako netko ima kakvih pitanja pucajte ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3273 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
Evo i ja da se pohvalim sa svojim Concept2 i concept1 parom zvučnika koji su spojeni na yamahu 363 receiver i zvuk je bio ok dok prednje nisam spojio na CA 550 amo ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3274 |
Moderator
|
@spikeman... super sistem, pogotovo zvučnici koji mogu "podnijeti" i osjetno skuplje komponente... danas/sutra risiver više klase i concept sub i to je to ![]() nije da kritiziram, ali znaš već i sam kak to ide sa hifom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3275 |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Javili mi se iz ronisa, nije problem da mi sastave to sto me zanima pa da dodem to poslusati u njihovu slusaonu ali... To bi morao otici u Varazdin, u Zagrebu su se kao specijalizirali valjda vise za automobile pa nemaju mogucnost preslusavanja "kucnih" zvucnika. Zna li netko gdje se jos u Zagrebu mogu kupiti / poslusati wharfedale zvucnici? EDIT: syss ljubim te u celo ![]() ![]() EDIT2: http://www.provox.hr/audio/proizvod....ca=94&Source=1 ovo sam pikirao malo i u ronisa, a ovdje je jos debelo jeftinije. Bez pdv-a 2340kn, ma pjevam borbene ako zvuci i upola dobro kako sam citao po netu.
5.1.4 setup: Zvučnici - 2x Arendal 1723 S monitors, 1x 1723 S center, 4x 1961 height, 2x 1961 surround, XTZ 12.17 EDGE Amps - Marantz Cinema 40 + ROTEL RMB-1585 Zadnje izmijenjeno od: Igorr. 28.01.2010. u 13:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3276 |
Moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3278 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() gledo sam i ja concept sub, predobar je, nema šta, al je "mališa" 3000kn ![]() ![]() al naravno nikad ne reci nikad, bit ce sigurno novijih update-ova, al sve u svoje vrijeme ![]() e da cuo sam da se Dali zvucnici jako dobro ponasaju u suradnji sa NAD komponentama, ima li netko kakva iskustva? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3279 |
Moderator
|
ma bit će i sub-a i svega ![]() nisam slušao sa nad-om, ali za te pare (prilično su im skupi risiveri) bi rađe išao na nekog entry 5kanalnog rotela... svaka čast nad-u, ali jesi ikad vidio išta krepano od rotela i/ili da zvuči ko kanta? ![]() ako već nećeš pucat tako daleko, ja bi na tvom mjestu uzeo početni 7kanalni onkyo model u razmatranje pošto nije nešto skup, a ima super fičr da dodatna 2 kanala iskoristiš za biamping frontova pošto imaš 5.1 sistem ![]() pare što ti ostanu u razlici između nad/rotel bagre ulupaj u concept sub, prodaj postojeći i eto to odmah u plusu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3280 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#3282 | |
Moderator
|
Citiraj:
ne vidim razloga za averziju prema takvom ustroju. možda je gosp. anthony gallo sa svojim reference serijama u krivu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3283 |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Je, ta dva osnovna samostojeca su bili isto u planu preslusavanja zbog ok cijene i solidnih kritika, ali odluka je pala ipak na vec spomenute gore ilitiga ovo: http://www.provox.hr/audio/proizvod....ca=94&Source=1 Vec sam ih nazvao, sutra idem po njih, naravno mozda i odustanem ako mi se nesto bas ne svidi ali nekako sumnjam. Ljudi su stvarno zadovoljni ovim zvucnicima, a s obzirom da mi je to prvi takav sistem i da zapravo nikad nisam slusao glazbu na necem tako kvalitetnom - i da su losi za neke audifile ja cu vjerojatno pasti na guzicu i kupiti ih ![]() Javim se sutra sa dojmovima i nadam se zvucnicima u (sobi) rukuma, hvala svima na prijedlozima ![]()
![]() |
#3284 | |
fanATIčni AMDovac
|
Jesam.I nije mi se bas dopalo upravo zbog cjenovnog ranga u kojem je bolje napraviti dva solidna srednje/bass drivera nego ovo. Citiraj:
![]() |
![]() |
#3285 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Ovako nesto nije lose http://www.audiophysic.de/cardeas/index_e.html A ovo je poluaktivna perverzija http://www.audiophysic.com/kronos/index_e.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3286 | |
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
![]() Dobra su oba linka.rado bih udomio bilo koji ![]()
![]() |
![]() |
#3287 | |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Nije ni kod zvučnika baš uvijek isključivo kolko para tolko muzike.
![]() |
![]() |
#3289 | ||
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
![]() Nije ali nije bas ni da za 1500kn dobijes nesto velebajno.Pogotovo novo.Ali da pojednostavim.U tom cjenovnom rangu bi radije uzeo nesto nesto sa jednim srednjetonskim driverom i sa jednim bass driverom prije nego ovo. Citiraj:
![]() Imam veliku listu hife koju bi rado udomio....Samo jedan mali problemcic.Novac ![]()
![]() |
![]() |
#3291 |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Ma slažem se, i sam sam skeptičan kad vidim hrpu drivera a ne preveliku cijenu ali ne znači to automatski da ne valja zvučnik. Danas se mogu napraviti vrlo kvalitetni zvučnici i sa ne previše nabrijanom cijenom. Stvar je u tome da vrlo često kod nekih proizvođača platiš više ime nego što ih uopće košta izrada zvučnika jerbo se danas proizvodnja ne košta puno odkad su svi tvornice preselili u Kinu (što ne znači isključivo loša kvaliteta).
![]() |
#3292 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Jamo je imao jedne mrak floorstandere prije 5-6 godina. Kutija je bila zaobljena i imali su ovalni bas s donje strane koji je (naravno) pucao prema dolje. Cijena je bila oko 12,000kn za par. Bilo je smiješno kada sam u slušaonici tražio subwoofer s kojeg idu ti basevi, a prodavač mi se slatko nasmijao i objasnio u čemu je stvar ![]() Ne znam da li danas postoji nešto takvo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3293 |
Moderator
|
http://www.mts.net/~reidfam/7072.jpg 707ice... koliko je samo mokrih snova bilo o tom zvučniku, ali mislim da je on izdan ima i 8-9 godina. prošle godine je netko brijem to prodavao za presmiješne pare tipa 3-4k kn. edit: nht masovno koristi konstrukciju sa takvim ustrojima, pa možda oni imaju downfire model u ponudi |
![]() |
![]() |
![]() |
#3294 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3295 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3296 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Sutnju cu uzeti kao da ![]() Pa me zanima po cemu su ovo audiofilski zvucnici? Ispravi me ako grijesim ali ti si jedan od onih koji zagovara da sistemi s AV receiverima nemaju sto traziti u hifi temi (ma da ne vidim kojom logikom) a ovo nazivas audiofilskim zvucnicima? Sto ih cini audiofilskima? Pretjerana cijena (ne mislim za hifi pojmove, nego za ono koliko stvarno vrijede)? Mozda to sto su bili u posjedu jednog audiofila? Po ovome mi je sinulo da si ti, nema takvih puno pa... Ako mi kod tog oglasa mozes objasniti sto karakterizira engleski zvuk. Zahvaljujem ![]()
![]() |
![]() |
#3297 |
Premium
|
Zaboravio sam ti odgovorit, ne, to nisam ja, ali pojavili su se ti zvučnici po oglasnicima, ja sam svoje prodavao za 800 i prodao sam ih prije 2 tjedna. Tako da ti ni nemoram objasnjavati zasto su ono audiofilski zvučnici ![]() Iako ne znam za te zvučnike, ali ovako odokativno bi zakljucio da su to malo bolji zvučnici ode recimo mission prosjeka, tj to su kako ti kazes audiofilski zvučnici, a takvi su kad su priliko izrade dotičnih koristeni bolji mdf, bolji driver, bolji elementi skretnice, vise vremena je provedeno u slusnim testovi i tako. je i cijena sukaldno tome veca, zvuk je bolji i evo ti audiofilskog zvučnika ![]() A sto se tice AV receivera, to smo vec davno elaborirali, Sysa je bas fino obajsnio zasto je stereo pojačalo bolje od receivera iste cijene, ali ne da mi se sad to trazit ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3298 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Aj super sto nisi ![]() Nitko ne kaze da za iste novce integrirano pojacalo ne daje bolji zvuk u stereu od av receivera. Ali zasto covjek s av receiverom ne bi mogao reci da ima doma hifi? Hoces reci da se vlasnik ovakvog jednog Sonya moze nazivati hifi-stom dok vlasnik ovog Denona ne? Mislim i u integriranom pojacalu imas toga zbrckanog unutra, sto pravi hifista ne bi morao imati pojacalo snage + pretpojacalo?
![]() |
![]() |
#3299 | |
Premium
|
Citiraj:
A pravi hifista bi trebao imat predpojačalo i dva izlazna monoblocka, gramofon, cdplayer, tuner, megnetofon, kasetaš i prastari Sony Walkman ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|