|
![]() |
#3241 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3242 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#3243 |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Vidim da se ovdje raspravlja sve u 16 ![]() Ugl, jos jedno pitanje, kabeli ( ![]() 1. 3.5mm na 2*chinch, dakle neki opceprihvaceni ok kabel za koji se zna da ne utjece (puno) na zvuk, ako moze nesto do 50kn 2. kabel za zvucnike: racunati da ce mi zvucnici ispasti neutralni, odnosno mozda malo preciznije da kazem - smatrati da su zvucnici tocno onakvi kakve bi htio (kad budem kupovao zvucnike traziti cu da ih poslusam sa sto neutralnijim kabelom i pojacalom sto imaju), dakle kabel nista toplo / hladno nego nesto neutralno, ne zelim davati malo bogatstvo, do max max 150kn za 6m (2*3m, racunam da mi mora biti dosta za bilo kakvu prostoriju) ali ako moze i za manje para super... Nista od ovoga nije neka provokacija nego stvarno trazim za savjet jer ne zelim kupiti zvucnike pa ih ne koristiti neko vrijeme dok ne nadem kabele ili da me netko prevesla za neke kabele. Lijepo da to odmah rijesim u jednom danu kad odlucim za zvucnike. ![]()
![]() |
#3244 | |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
2) http://www.provox.hr/audio/proizvod....a=101&Source=1 http://www.ekran-avc.hr/p571/audioqu...duct_info.html Eto, biraj ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3245 | |
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
Mislim da ti se isplati uzeti odmah nego da ti kasnije jeftiniji kablovi ne pasu.a za 3.5mm na 2rca cu ti poslati na pm dok nađem link.inace ove qed kablove mozes naci na www.komteh.hr
![]() |
![]() |
#3247 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3248 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() http://www.vidik.hr/artikl.asp?item=...218&cat=kabeli
![]() |
![]() |
#3249 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
kako ne... strujaš mi je bio prvi diy na mini liniji pred jedno 10ak godina ![]() http://www.tnt-audio.com/clinica/star.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#3250 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Pokušao bi nabaviti neku mjernu opremu (dvokanalni osciloskop i generator signala) kako bi izmjerili i jasno vidjeli što se to (ne) čuje. Unimer već imam za mjeriti otpore, induktivitete i kapacitete. Mjerna oprema nam je potrebna, jer sam već radio takva mjerenja još u srednjoj i uha nam ništa nisu primjetila. Doduše, kao ton generator možemo upotrijebiti i PC ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3251 | |||
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ali nazalost posto sam trenutacno bez posla vise nisam tako cesto u Zg-u tako da neznam koliko je to izvedivo.
![]() |
![]() |
#3252 |
Flajing super šiiiip
|
Uf, moram priznati da mi ovih 54kn/m previse zvuci, to mi je samo na kabele preko 300kn ![]() Ali ajde viditi cu koliko para bi ostalo nakon kupovine zvucnika, ako bude ostalo idem na to ali u suprotnom ide neki od jeftinije preporucenih. Ovo bi bilo ok za 3.5 na 2rca ? http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=200.600.006 Edit: Gledam bas http://komteh.hr/audio.php?op=prod&pid=616&l=1, dakle onkyo A-9155 stereo pojacalo. Na akciji im je i kosta 1378kn, preko prijatelja mogu uzeti na firmu bez pdv-a za 1100kn. Mislim da mi je ovo steta propustiti (barem po googleu ![]() I za zvucnike bi mi nekako na knap onda ostalo za http://www.ronis.hr/?wharfedale/383/...103/Diamond103, nekih 2600kn bez pdv-a. Isprobao bi lijepo to skupa u ronisu (imaju isto pojacalo), pa kod njih kupim zvucnike a onda se zaletim u Komteha po pojacalo (u ronisa je skoro 2000kn sto je skoro duplo vise ![]() Naravno to sve u slucaju da ispadne ok kombinacija ![]()
5.1.4 setup: Zvučnici - 2x Arendal 1723 S monitors, 1x 1723 S center, 4x 1961 height, 2x 1961 surround, XTZ 12.17 EDGE Amps - Marantz Cinema 40 + ROTEL RMB-1585 Zadnje izmijenjeno od: Igorr. 27.01.2010. u 19:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3253 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3255 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
meh...bendriđ nikad više u moju blizinu, jedan kabel se raspal, na dva adaptera 3.5 - rca mi se lemovi odvojili i to u pravilu nakon mjesec dana a zvuk mi nije ništa bolji od nekog najobičnijeg kabla iz konikoma, stoga optika FTW ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3256 | |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#3257 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Guest
|
Citiraj:
.....................................................................................................
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3258 |
Flajing super šiiiip
|
Nije pogreska, tako je navedeno i na sluzbenim stranicama wharfedalea, a stavljaju ih i u skuplje modele pa se nadam da su onda dovoljno jaki. Edit: pretece me Flikoman.
![]() |
#3260 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3261 | |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Možda su ti zvučnici više namjenjeni za HT pa se pretpostavlja da imaš subwoofer pa su zato takve membrane al kažem treba poslušat jer možda sviraju skroz zadovoljavajuće. To je inače nova serija pa možda bolje pričekati malo par review-a i pogledati po netu reakcije ljudi koji su ih probali ako već ne možeš prije kupnje poslušat.
![]() |
![]() |
#3262 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Moji Missioni M34i su spojeni preko njihovog Profigold 2.5mm2 s prozirnom izolacijom. Nakon 7god ne pokazuje nikakvu zelenjavu ispod plašta, tako da bi trebali biti u redu. Imam loših iskustava s Taskerom iz chipoteke (oni crveno-crni) i to ne bi preporučio. Jako oksidiraju. Čini mi se da je to smeće od žice, IMHO ![]() Dijelim mišljenje da je onaj Onkyo slab, ali ne mora značiti da će ostati bez daha ako ga se malo više odvrne. Ako mu je napajanje kvalitetno, trebao bi izdržati tranzijente... iako moram priznati da sam malo skeptičan s obzirom koliko košta. Radije bi išao na jači model ili poslao baseve subwooferu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3263 |
fanATIčni AMDovac
|
I ja imam jedan RCA-RCA i jedan AV kabel iz te "starije" serije njihovih proizvoda i dobar je.Omjer debljina/cijena/kvaliteta je cisto ok.
![]() |
#3264 | |
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
Problem je sto se stvarno ful ful lomim, naime skontao sam da mogu dodati jos nesto para, pa sam sad na nekih 4k kn... I sad, za toliko para se vec daju nabaviti posteniji zvucnici, no onda sam prisiljen koristiti ovo svoje Kenwood pojacalo. Ako uzmem neke jeftinije zvucnike onda se tu da nagurati i neko stereo pojacalo ali ono, nije bas da ih ima puno za 1000 - 1400kn koliko bi ostalo od nekih jeftinijih zvucnika. Tako da sad imam 2 struje kombinacija... Vec sam lagano lud od kombinacija ![]() Kakvim se smatraju Sony pojacala? Konkretno gledam ovo http://www.ronis.hr/?sony/187/receiv...h100/STR-DH100 Nazivno je jace od Onkyo-a ali ono, Onkyo je po defaultnoj cijeni skuplji 400kn ali ne znam je li to placam ime ili stvarno kvalitetnije komponente?
![]() |
![]() |
#3265 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Soni ti bas i ne slovi kao nesto dobro i meni se ovo cini nekako sumljivo. Nemoze on imat 2x90W@8ohm i imat 6 kila. na tvojm bi mjestu radije kupio zvučnike, skojio ih na tog kenwooda i onda gledao neko pojacalo u second handu. da se naci odličnis stvari na ok novce. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3266 | ||
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#3268 | ||
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3269 |
Guest
|
Nisu to presude, nego mišljenje. 40-45W po kanalu mi baš ne djeluje nešto obećavajuće. Ajde da se radi o nekom lampašu ili malo skupljem pojačalu. Nisam rekao da je loše, daleko od toga, samo pretpostavljam da neće imat dovoljno snage da se nosi s tim zvučnicima, onako kako bi to trebalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3270 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Moraš se malo preispitat ipak, jer te izgleda osjećaji varaju. Dok sam bio u potrazi za zvučnicima bio sam u bojama zvuka i poslušao Concepte 6 jer sam ih htio uzeti kao prednje u HT, doduše ne na svom pojačalu jer ga tad nisam još ni imao al svejedno. U drugom setu imam Diamonde 9.1 tako da sigurno ne pucam na podatke o snazi ili veličini, nego jednostavno sam samo skrenuo pozornost na uloženo dobiveno a sumnjam da su tu Diamondi 10.3 u prednosti nad ovim Dali zvučnicima na akciji. Ono što sam imao doma do sada ili još imam Mission M34i, M31i, 2 para Wharfedale Diamonda 9.1, Mission M60i, Mission M62i, B&W DM303, 4-5 pari jeftinih kineza, tako da sam se ipak sretao sa nekakvim zvučnicima i ne listam samo prospektiće po netu |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|