|
![]() |
#271 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Ponasanje Della nisi ni mogao dozivjeti jer njegova veza sa HR je utoliko da se preko distributerske nabave ili reklamacije preko web sucelja u servisu, posalje e-razglednica u kojoj se navodi razlog vracanja. Nakon toga se pojave datumi kad servis moze ocekivati povratak u nekoj sljedecoj narudjbi. To je jedini opis njihovog odnosa. Nema tu nikakve "ljudske" komunikacije sa Dellom za takve mikroskopske kolicine monitora ili pojedinacne slucajeve. >>> Tahiti/2010 - Harfa koju ne sviraju andjeli <<< |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |||||
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
Thx, Hrvoje Citiraj:
Citiraj:
Ali prepucavanja sa 2 tvrtke zbog jednog problema mi je dosta. Hrvoje Citiraj:
To sa distributerima je loš vic, ako proizvođač nema tu kod nas račun u banci, ne kupujem. Dakle HP nije ni približno kao Dell u tom smislu. A ni odnos prema green pink tonu isto tako. Hrvoje Citiraj:
Dakle sramotno jer ni nakon 7 dana, prijave da želim zamjenu zbog greške u A00 firmwareu U2410 nisam dobio odgovor. A kao Ultrasharp. Hrvoje drugi put napiši sve što želiš u jednom postu. - mod Zadnje izmijenjeno od: Mar. 20.01.2010. u 12:17. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#273 | ||
8-bit Gen.
|
Iskreno ti zelim da sto prije nadjes zadovoljavajuci primjerak ili nadjes zamjenu na svoje zadovoljstvo, ali... oprosti mi na direktnosti, ali nacin koji na opisujes svoj problem je toliko generalan, bez promila upotrebljivog za konstruktivno snalazenje u tvojoj epizodi sa monitorom. Samo ako se radi o kafanskoj prici u kojoj se prijateljima prepricava sto je Joco reko rodjaku od prijatelja koji radi kod njegove svekrve u Dell-u. Ako znas iz kojeg si izvora nabavio monitor a to je u tvojoj prici takodjer nejasno (Combis?) onda je procedura reklamacije prilicno jasna. Preteže u cemu? U zanemarivanju tvog slucaja? ![]() Ne znam koliko dalje ima svrhe pokusati nesto objasnjavati, ako ti ovo ozbiljno mislis sto pises na temu Dell odnosa sa jedinkom kupcem ![]() Za to mu sluzi prodajno servisna/distributerska ekipa koja postoji u HR. Ako aludiras na manjkavosti svog modela i djecje bolesti koje prolazi zbog eksplozivne brzine stavljanja nezavrsenih proizvoda na trziste... onda je Dell svakako krivac. Kao i svaki drugi igrac u segmentu koji mora imati konkurentan model u kratko vrijeme na policama ponude. Samo tvoj model je od prvog web testiranja dao naznake spomenutih manjkavosti. Puno ljudi ga je zbog toga stavilo na cekanje ili prekrizilo. Nije kako? ![]() Tko je ta osoba konkretno? Jaklin? Dvojac iz Combisa ili netko iz Bug redakcije? Citiraj:
Dell za razliku od HP-a ima uredan i svima dostupan salon u Kodeksu gdje mozes (ili u servisu) uredno pregledati svaki model koji mislis kupiti. Ili se usetati kao turist u salon te informativno pregledati modele koji upaljeni stoje u salonu. Kamo srece da se pojavi HP salon u ZG-u, u kojem ce se sadasnji model iz teme kao i svi buduci nasljednici moci pregledati na licu mjesta. U nedostatku spomenutog, veliki broj kupaca iz teme je isti morao kupiti na nevidjeno ili moliti trgovca da im dopusti provjeru. Citiraj:
Mar, mislim da bi ovo trebalo prebaciti u vec postojecu garsonjeru od U2410 teme. Jer ipak je HP-jac junak teme. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
http://www.optimum-online.hr/detalji..._a_akcija.aspx http://www.optimum-online.hr/detalji...hdmi_wide.aspx http://www.diskont24.com/product.php?productid=75032 Za takvo to što tražiš, buđet ti je vrlo mali, taman naknap za prvi modeli koji ima to sve. Osobno bi uzeo Asusa od ta tri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |||||||||
Registered User
|
![]() Citiraj:
Nerazumijevanje nije razlog za nepoštovanje. Citiraj:
Moj slučaj nije ništa posebno. Svaki 5 U2410 nije green pink tint Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Rapska 46B/4 10000 Zagreb Citiraj:
Aha, a ako ti distributer kaže da čeka odgovor od Dell-a? Onda laže? A ako ti Dell-ov distributer proda krajem prosinca monitor s problemom koji je poznat od početka listopada a serijska je greška na svima? Citiraj:
Točno, pitao sam u Kodeksu mogu li pogledati monitor pa onda platiti, nakon par sekundi = da, može. I to je za 5. Samo je smiješno da je potrebno, pa tvornički je kalibriran. Citiraj:
Citiraj:
usput rečeno, prije 17 godina bio sam kontakt za Dell u Hrvatskoj. lp, Hrvoje |
|||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#278 | ||
8-bit Gen.
|
uf ![]() Vjerujem da nije. Posebno nije ako ce kupac koji u gradu kupovine, ima priliku na licu mjesta izvaditi monitor na stolu Kodeks servisa/salona i posvetiti 10 minuta paznje na uobicajenu provjeru kod kupovine LCD-a + sve moguce potencijalne probleme, za koje je prethodno saznao citajuci komentare postojecih vlasnika. Nesto sto je vecina vlasnika Dell monitora ovog foruma (koji su bili u prilici) obligatorno napravila prije nego je monitor nosila kuci. Cak i kad su decki iz Kodeksa, morali nove zamjene narucivati ako se nije nasao model bez greske. Ali kupac iz ove price, hladno konstatira : Citiraj:
Citiraj:
Metodologija tvoje kupovine meni jednostavno nema nikakve logicnosti. Na jednu stranu dajes neki studiozni pristup sto si sve cuo/procitao, pravila koje se nisu postovala, s druge strane kao najpasivniji potrosac na mjestu mogucnosti provjere... nosis kutije kuci kao da si kupio dva Ariela. Zao mi je ali to meni nije normalna kupovina. Ovo ostalo radije necu kometirati jer se bojim da me ceka jos opsirnije nevezana prica na temu tvoje kupovine. Sretno ti bilo u svakom slucaju. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#279 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Citiraj:
Metoda se svakako sad može nazvati naivnom, ali očekivati sve što sam doživio nikako. Što je normalno da monitor od skoro 5k kuna ima tvorničku grešku? Sad imam 2. doma, prvi je bio 75% slijeva zeleni, ovaj 55% recimo. To je ok za Ultrasharp? Ne bih ništa o Kodeksu, ali Combis je samo 15% kriv, ako i toliko. Hrvoje |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
8-bit Gen.
|
ccc Da te cuje Gerard Kleisterlee u koju zemlju smjestas njegovu ponosnu firmu... stavili bi ti trajni ban na Philips kupovinu. Ili si htio reci da kupujes Hazroa? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Evo, posto nema nijednog odgovora na originalni thread, upitat cu i ovdje. ![]() Posto je vec proslo dosta vremena otkako sam kupovao monitor treba mi pomoć. Sta se trazi: - 20"-24" dijagonala, rezolucije minimalno 1680x1050 pa do 1920x200. - Jedino i iskljucivo IPS i PVA varijacije panela (dakle, nikako TN). - LED pozadinsko osvjetljenje Cijena nije odredjena ali ne bih isao na profesionalne monitore (NEC i sl.) od 8k kuna. Dakle, sto je trenutacno odlican consumer monitor ? Unaprijed hvala ! EDIT: Evo, da sam sebi malo odgovorim. Cini mi se da jos nema pristupacan ips/pva monitor sa LED osvjetljenjem na nasem trzistu, sto me ostavlja sa dva monitora: Dell U2410 i HP LP2475W. Vasi prijedlozi ? Zadnje izmijenjeno od: Matta. 25.01.2010. u 19:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
WTF sam ja danas zabrijao... S obzirom da nisam uspio obrisat ovaj suvišni post (jer sam na neku foru ne-vidio 2 strane postova), ovim putem sam ga - eliminirao. Neg da se vratimo na 24" monitore.. A da ja ovdje ubacim onaj moj post kojim sam počeo posebni thread? Mislim, vidim da ovdje svi briju na monitore 2500-15.000kn .. a mene zanimaju oni DO 1800 ![]() linka na susjedni thread Popis je za sada otprilike ovaj: LG W2353V / W2353V-PF LG W2361V / W2361V-PF LG W2363V LG W2443T / W2443T-PF -> za ove LGE.com nije konzistentan, negdje piše 2ms, negdje 5ms, negdje da ima HDMI, negdje da nema.. :/ ViewSonic VX2433wm ASUS VH242H Acer H233H Philips 244E1SB Samsung P2470H Samsung P2450H (p.s. nekaj mi nije u redu s mozgom zadnja 2-3 dana, stalno se ulovim da odgovaram na postove stare 2 mjeseca, uvjeren da su poslani taj dan ![]() EDIT: Koje dućane bi preporučili sa imaju ovako poveći izbor 23-24" monitora UPALJENIH za pogledati, da mogu usporedit sliku... Il moram baš ići u 10 dućana, što mi se fakat ne da.. rađe onda čitam recenzije po netu ili biram "eci peci pec.."
Intel Core 2 Duo E4400 @ 320x10 (3200MHz) w/ Scythe Ninja rev.B + 120mm fan | Gigabyte GA-P35-DS3R (Intel P35 + ICH9R) | 4x 1GB Kingmax MARS DDR2 800 CL5 | Sapphire ATi Radeon HD4890 | Seagate 7200.11 250GB+2x WD Black 640GB+Samsung F3 1TB; svi SATA/7200rpm | LG GH20NS15 SuperMulti, SATA | LG W2361V-PF 23", 1920x1080, DVI+HDMI | Aplus CS-188AF case w/ 250mm side fan | onboard 7.1, with Logitech X-540 5.1 speakers | Chieftec 450W /w 120mm fan | Windows 7 64bit Enterprise Zadnje izmijenjeno od: LuxZg. 25.01.2010. u 21:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
philips 244e1sb
Evo da se malo osvrnem na doticni model, jucer sam ga dobio, kupljen je u Protisu. Ukratko monitor je velik, lijep, sve super. Fascinira jedino da Philips s njim isporucuje VGA kabel, a DVI ako zelite morate kupit posebno... Gledanje filmova i igranje je stvarno uzitak. Za svaki moguci aspekt mu dajem plus, jedini minus je sta se tice kontrasta boja. Za moj ukus je malo pre svjetli, cak iako se smanji brightness, ostavlja dojam jake svjetlosti, ni nakon pola sata prckanja po opcijama nisam bas uspio naci neko savrsenstvo, ali zasad je optimalno. Dakle kontrast tj. boje... ovo je usporedba pozadine izmedu samsunga 940nw i philipsa http://img686.imageshack.us/img686/2658/dsc01491b.jpg pogledajte recimo razliku u pijesku i vodi razlika u bojama, posebno obratite paznju na crvenu boju samsung - http://img686.imageshack.us/img686/4029/dsc01494l.jpg philips - http://img188.imageshack.us/img188/9025/dsc01495fi.jpg Ako ima netko ko se kuzi u te postavke pa da moze malo pomoc da ta crvena izgleda stvarno crveno...bio bih zahvalan |
![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
I za sada nisam vidio da netko ima problema sa zelenom bojom i sl...
![]() |
![]() |
#291 |
Inquisitor DeathWatch
|
![]() |
#292 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Di ima uzet taj Philips? PW. Edit : Hvala. Technomax čak ima obročnu otplatu fino,sklopljen ugovor sa Zabom,3-9mj bez kamata. ![]() http://www.technomax.hr/Webtrgovina/...T/Default.aspx Sjajno. Zadnje izmijenjeno od: thedream. 26.01.2010. u 13:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Inquisitor DeathWatch
|
Tehnomax aka renoprom je zastupnik, ali kod njih je cca 3500kn. ali jedini ga imaju za vidjet u Westgate-u. inace mislim da je telebit.hr najjeftiniji trenutno 3238kn http://www.telebit.hr/default.aspx?sifGrp=628514153 http://www.nabava.net/trazilica.php?q=240pw&x=0&y=0 ima ga i Gor-info, ali mi nisu poznati... Zao mi je sta ga nisam uzeo u tehnomax-u za novu su imali 10% popusta, znaci bio je 3150, sutra idem u tehnomax pa cu vidjet ako imaju neko akciju za Cash ako ne onda idem u telebit. tamo kupujem za sebe i faks vec full dugo.
![]() |
#295 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#296 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Onaj u garden mallu je još uvjek tamo. Znači radi upaljen non stop od desetog mjeseca pa neznam koliko je isplativo ga kupiti iako koliko znam daju i neki popust na izložbene primjerke. Čisto sumnjam da imaju još koji u skladištu |
![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
Inquisitor DeathWatch
|
Citiraj:
Iskreno vjerojatno bi jeftinije izasao da frendu platis benzin do ZG, nego da si narucujes pa da te odrape sa cijenom.
![]() |
![]() |
#299 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() a i nije to toliki problem nego mislio sam uzet na nekoliko rata da ne olaksam kreditnu karticu tako puno odjednom ![]() ko inace zastupa philips kod nas ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Inquisitor DeathWatch
|
tehnomax.hr - maloprodaja -->
i jos jedan firma koje se sada nemogu sjetit. ali koja isto ima samo Veleprodaju. Koliko je meni poznato.
megatrend.hr - Veleprodaja renoprom.hr Veleprodaja --> tehnomax.hr - maloprodaja i jos jedan firma koje se sada nemogu sjetit. ali koja isto ima samo Veleprodaju.
![]() |
|
|