Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.01.2010., 14:58   #271
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor hrvoje_marin Pregled postova
Trenutno sam u fazi vraćanja 2. U2410 i povrata novaca. Umoran sam od Della, U2410 i green pink tint problema. Ponašanje Dell i prodavača = sramotno. Hrvoje
Hm, moze li malo elaboriranje na temu sramotnog prodavaca Della? Pricamo li o ducanu koji prodaje Dell proizvode ili Kodeksu? Ako je drugo, tad ce biti prvi glas, barem meni.

Ponasanje Della nisi ni mogao dozivjeti jer njegova veza sa HR je utoliko da se preko distributerske nabave ili reklamacije preko web sucelja u servisu, posalje e-razglednica u kojoj se navodi razlog vracanja. Nakon toga se pojave datumi kad servis moze ocekivati povratak u nekoj sljedecoj narudjbi. To je jedini opis njihovog odnosa. Nema tu nikakve "ljudske" komunikacije sa Dellom za takve mikroskopske kolicine monitora ili pojedinacne slucajeve.

>>> Tahiti/2010 - Harfa koju ne sviraju andjeli <<<
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2010., 01:37   #272
hrvoje_marin
Registered User

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor jucca Pregled postova
Evo stigao i treći 2475W, napokon dobar model. Nema dead pixela, boje OK od ruba do ruba. Maaaaalo po sredini vuce na zelenu, no zbog toga ga necu opet vracat. Sad ide na kalibraciju pa cemo vidit. BTW, revizija je GiG177, Poljska, 10/2010.g
Di si kupio? Kako ide procedura s vraćanjem?

Thx,

Hrvoje

Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
Hm, moze li malo elaboriranje na temu sramotnog prodavaca Della? Pricamo li o ducanu koji prodaje Dell proizvode ili Kodeksu? Ako je drugo, tad ce biti prvi glas, barem meni.
Teško je reći tko radi probleme, ali mislim da preteže Dell, koji btw. ima čovjeka u Hrvatskoj. U2410 je ipak Dell-ova greška, a ne Combisova.

Citiraj:
Ponasanje Della nisi ni mogao dozivjeti jer njegova veza sa HR je utoliko da se preko distributerske nabave ili reklamacije preko web sucelja u servisu, posalje e-razglednica u kojoj se navodi razlog vracanja. Nakon toga se pojave datumi kad servis moze ocekivati povratak u nekoj sljedecoj narudjbi. To je jedini opis njihovog odnosa. Nema tu nikakve "ljudske" komunikacije sa Dellom za takve mikroskopske kolicine monitora ili pojedinacne slucajeve.
Nije tako, pričao sam s osobom koja je Dell u Hrvatskoj. I tek tada je rješen problem. Tako da, distributer nije svemoguć.
Ali prepucavanja sa 2 tvrtke zbog jednog problema mi je dosta.

Hrvoje

Citiraj:
Autor Terminator02 Pregled postova
Što bi vi htjeli od monitora za 550$
Hvala Bogu da se kod nas može dobaviti Dell i HP i nek nam živi Kodeks!
Dell sam zaboravio dok se god usluga podrške ne izjednači sa ... Slovenijom.

To sa distributerima je loš vic, ako proizvođač nema tu kod nas račun u banci, ne kupujem. Dakle HP nije ni približno kao Dell u tom smislu. A ni odnos prema green pink tonu isto tako.

Hrvoje

Citiraj:
Trenutno sam u fazi vraćanja 2. U2410 i povrata novaca. Umoran sam od Della, U2410 i green pink tint problema. Ponašanje Dell i prodavača = sramotno.

Hrvoje

Dakle sramotno jer ni nakon 7 dana, prijave da želim zamjenu zbog greške u A00 firmwareu U2410 nisam dobio odgovor. A kao Ultrasharp.

Hrvoje

drugi put napiši sve što želiš u jednom postu. - mod

Zadnje izmijenjeno od: Mar. 20.01.2010. u 12:17.
hrvoje_marin je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2010., 12:52   #273
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Iskreno ti zelim da sto prije nadjes zadovoljavajuci primjerak ili nadjes zamjenu na svoje zadovoljstvo, ali...

oprosti mi na direktnosti, ali nacin koji na opisujes svoj problem je toliko generalan, bez promila upotrebljivog za konstruktivno snalazenje u tvojoj epizodi sa monitorom.

Citiraj:
Teško je reći tko radi probleme,
Samo ako se radi o kafanskoj prici u kojoj se prijateljima prepricava sto je Joco reko rodjaku od prijatelja koji radi kod njegove svekrve u Dell-u. Ako znas iz kojeg si izvora nabavio monitor a to je u tvojoj prici takodjer nejasno (Combis?) onda je procedura reklamacije prilicno jasna.

Citiraj:
[B]ali mislim da preteže Dell
Preteže u cemu? U zanemarivanju tvog slucaja?

Ne znam koliko dalje ima svrhe pokusati nesto objasnjavati, ako ti ovo ozbiljno mislis sto pises na temu Dell odnosa sa jedinkom kupcem Dell za tebe zna jednako kao i za onog koji je kupio pedest komada za firmu = ne postojite!

Za to mu sluzi prodajno servisna/distributerska ekipa koja postoji u HR.

Citiraj:
U2410 je ipak Dell-ova greška, a ne Combisova.
Ako aludiras na manjkavosti svog modela i djecje bolesti koje prolazi zbog eksplozivne brzine stavljanja nezavrsenih proizvoda na trziste... onda je Dell svakako krivac. Kao i svaki drugi igrac u segmentu koji mora imati konkurentan model u kratko vrijeme na policama ponude. Samo tvoj model je od prvog web testiranja dao naznake spomenutih manjkavosti. Puno ljudi ga je zbog toga stavilo na cekanje ili prekrizilo.

Citiraj:
Nije tako, pričao sam s osobom koja je Dell u Hrvatskoj.
Nije kako?

Tko je ta osoba konkretno? Jaklin? Dvojac iz Combisa ili netko iz Bug redakcije?

Citiraj:
I tek tada je rješen problem. Tako da, distributer nije svemoguć. Ali prepucavanja sa 2 tvrtke zbog jednog problema mi je dosta. Hrvoje
Distributer je u ovom slucaju tvoja jedina veza sa Dellom. Prepucavanje sa vise od jedne firme (od koje si kupio) je slobodno izabrano druzenje i nema veze sa rjesavanjem problema kojeg si (pokusao) objasniti.

Citiraj:
Dakle HP nije ni približno kao Dell u tom smislu.
Dell za razliku od HP-a ima uredan i svima dostupan salon u Kodeksu gdje mozes (ili u servisu) uredno pregledati svaki model koji mislis kupiti. Ili se usetati kao turist u salon te informativno pregledati modele koji upaljeni stoje u salonu.

Kamo srece da se pojavi HP salon u ZG-u, u kojem ce se sadasnji model iz teme kao i svi buduci nasljednici moci pregledati na licu mjesta. U nedostatku spomenutog, veliki broj kupaca iz teme je isti morao kupiti na nevidjeno ili moliti trgovca da im dopusti provjeru.

Citiraj:
Dakle sramotno jer ni nakon 7 dana, prijave da želim zamjenu zbog greške u A00 firmwareu U2410 nisam dobio odgovor. A kao Ultrasharp.
Hrvoje
Dakle kupio si dva komada U2410 i zivis u Zagrebu? Zivis u Zagrebu u kojem ti Kodeks nudi salon i servis za probu kupljenog monitora? Kako se u to uklapa da si zavrsio nevidjenim monitorom na svom stolu? Sretno u rubikonu ove price ali nadam se da ce barem biti zadovoljan na kraju.

Mar, mislim da bi ovo trebalo prebaciti u vec postojecu garsonjeru od U2410 teme. Jer ipak je HP-jac junak teme.
Staro 20.01.2010., 17:30   #274
Astral
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2005
Koji 24" monitor bi mi preporucili u rangu do 1500kn, +-100kn?

Mora imat full hd 1920x1080, DVI te HDMI
Astral je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2010., 18:25   #275
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
http://www.optimum-online.hr/detalji..._a_akcija.aspx

http://www.optimum-online.hr/detalji...hdmi_wide.aspx

http://www.diskont24.com/product.php?productid=75032

Za takvo to što tražiš, buđet ti je vrlo mali, taman naknap za prvi modeli koji ima to sve. Osobno bi uzeo Asusa od ta tri.
Matth€w je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2010., 18:52   #276
Astral
Premium
Moj komp

znam, ali nema se vise za izdvojit nazalost...

izmedu viewsonica i philipsa? koji bi bio bolji? nekako mislim da bi mi drazi bio philips
Staro 20.01.2010., 20:22   #277
hrvoje_marin
Registered User

Exclamation

Citiraj:
Iskreno ti zelim da sto prije nadjes zadovoljavajuci primjerak ili nadjes zamjenu na svoje zadovoljstvo, ali...

oprosti mi na direktnosti, ali nacin koji na opisujes svoj problem je toliko generalan, bez promila upotrebljivog za konstruktivno snalazenje u tvojoj epizodi sa monitorom.

Nerazumijevanje nije razlog za nepoštovanje.

Citiraj:
Samo ako se radi o kafanskoj prici u kojoj se prijateljima prepricava sto je Joco reko rodjaku od prijatelja koji radi kod njegove svekrve u Dell-u. Ako znas iz kojeg si izvora nabavio monitor a to je u tvojoj prici takodjer nejasno (Combis?) onda je procedura reklamacije prilicno jasna.
Aha, a tko donosi odluke o opravdanosti reklamacije? Combis?

Citiraj:

Preteže u cemu? U zanemarivanju tvog slucaja?

Moj slučaj nije ništa posebno. Svaki 5 U2410 nije green pink tint

Citiraj:
Ne znam koliko dalje ima svrhe pokusati nesto objasnjavati, ako ti ovo ozbiljno mislis sto pises na temu Dell odnosa sa jedinkom kupcem Dell za tebe zna jednako kao i za onog koji je kupio pedest komada za firmu = ne postojite!

Za to mu sluzi prodajno servisna/distributerska ekipa koja postoji u HR.
Dell odobrava sve reklamacije, i za 1 i za 50 komada.

Citiraj:
Ako aludiras na manjkavosti svog modela i djecje bolesti koje prolazi zbog eksplozivne brzine stavljanja nezavrsenih proizvoda na trziste... onda je Dell svakako krivac. Kao i svaki drugi igrac u segmentu koji mora imati konkurentan model u kratko vrijeme na policama ponude. Samo tvoj model je od prvog web testiranja dao naznake spomenutih manjkavosti. Puno ljudi ga je zbog toga stavilo na cekanje ili prekrizilo.
Nije sasvim tako, niti TFT central direktno, a PRAD nikako ne spominju ni green pink tint ni dithering.

Citiraj:

Nije kako?

Tko je ta osoba konkretno? Jaklin? Dvojac iz Combisa ili netko iz Bug redakcije?
DELL EMERGING MARKETS (EMEA) LIMITED
Rapska 46B/4
10000 Zagreb

Citiraj:

Distributer je u ovom slucaju tvoja jedina veza sa Dellom. Prepucavanje sa vise od jedne firme (od koje si kupio) je slobodno izabrano druzenje i nema veze sa rjesavanjem problema kojeg si (pokusao) objasniti.

Aha, a ako ti distributer kaže da čeka odgovor od Dell-a? Onda laže?
A ako ti Dell-ov distributer proda krajem prosinca monitor s problemom koji je poznat od početka listopada a serijska je greška na svima?

Citiraj:
Dell za razliku od HP-a ima uredan i svima dostupan salon u Kodeksu gdje mozes (ili u servisu) uredno pregledati svaki model koji mislis kupiti. Ili se usetati kao turist u salon te informativno pregledati modele koji upaljeni stoje u salonu.

Točno, pitao sam u Kodeksu mogu li pogledati monitor pa onda platiti, nakon par sekundi = da, može. I to je za 5. Samo je smiješno da je potrebno, pa tvornički je kalibriran.

Citiraj:
Kamo srece da se pojavi HP salon u ZG-u, u kojem ce se sadasnji model iz teme kao i svi buduci nasljednici moci pregledati na licu mjesta. U nedostatku spomenutog, veliki broj kupaca iz teme je isti morao kupiti na nevidjeno ili moliti trgovca da im dopusti provjeru.
Isto je i Dell, molba, nije default.

Citiraj:
Dakle kupio si dva komada U2410 i zivis u Zagrebu? Zivis u Zagrebu u kojem ti Kodeks nudi salon i servis za probu kupljenog monitora? Kako se u to uklapa da si zavrsio nevidjenim monitorom na svom stolu? Sretno u rubikonu ove price ali nadam se da ce barem biti zadovoljan na kraju.
Ja sam išao za tim da kupujem Dell, pa uzeo kutiju od Combisa ili Kodeksa, koja je razlika? (1000kn btw.) 4100 + PDV taj monitor meni ne vrijedi. Ne možeš reći da je lošiji od LP2475W, a u2410 je 500$ u USA. Da ne spominjem IPS Full HD Panasonic za 3600kn (82cm TV).

usput rečeno, prije 17 godina bio sam kontakt za Dell u Hrvatskoj.

lp,

Hrvoje
Staro 20.01.2010., 21:10   #278
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

uf

Citiraj:
Moj slučaj nije ništa posebno. Svaki 5 U2410 nije green pink tint
Vjerujem da nije.

Posebno nije ako ce kupac koji u gradu kupovine, ima priliku na licu mjesta izvaditi monitor na stolu Kodeks servisa/salona i posvetiti 10 minuta paznje na uobicajenu provjeru kod kupovine LCD-a + sve moguce potencijalne probleme, za koje je prethodno saznao citajuci komentare postojecih vlasnika. Nesto sto je vecina vlasnika Dell monitora ovog foruma (koji su bili u prilici) obligatorno napravila prije nego je monitor nosila kuci. Cak i kad su decki iz Kodeksa, morali nove zamjene narucivati ako se nije nasao model bez greske.

Ali kupac iz ove price, hladno konstatira :

Citiraj:
Točno, pitao sam u Kodeksu mogu li pogledati monitor pa onda platiti, nakon par sekundi = da, može. I to je za 5. Samo je smiješno da je potrebno, pa tvornički je kalibriran.
Citiraj:
Ja sam išao za tim da kupujem Dell, pa uzeo kutiju od Combisa ili Kodeksa, koja je razlika? (1000kn btw.)
Prema tome, ocigledno zaletavanje si nazalost nepotrebno kapitalizirao u sve ovo sto sad imas pred sobom kao posljedicu.

Metodologija tvoje kupovine meni jednostavno nema nikakve logicnosti. Na jednu stranu dajes neki studiozni pristup sto si sve cuo/procitao, pravila koje se nisu postovala, s druge strane kao najpasivniji potrosac na mjestu mogucnosti provjere... nosis kutije kuci kao da si kupio dva Ariela. Zao mi je ali to meni nije normalna kupovina. Ovo ostalo radije necu kometirati jer se bojim da me ceka jos opsirnije nevezana prica na temu tvoje kupovine.

Sretno ti bilo u svakom slucaju.
Staro 20.01.2010., 22:26   #279
hrvoje_marin
Registered User

Citiraj:
uf

Vjerujem da nije.

Posebno nije ako ce kupac koji u gradu kupovine, ima priliku na licu mjesta izvaditi monitor na stolu Kodeks servisa/salona i posvetiti 10 minuta paznje na uobicajenu provjeru kod kupovine LCD-a + sve moguce potencijalne probleme, za koje je prethodno saznao citajuci komentare postojecih vlasnika. Nesto sto je vecina vlasnika Dell monitora ovog foruma (koji su bili u prilici) obligatorno napravila prije nego je monitor nosila kuci. Cak i kad su decki iz Kodeksa, morali nove zamjene narucivati ako se nije nasao model bez greske.
Dell ne odobrava zamjenu zbog Green Pink tinta. A kako je onda distributeru, ako se ti žališ? Ili ako tražiš A01, a oni ti ne mogu jamčiti koji ćeš dobiti?

Citiraj:

Ali kupac iz ove price, hladno konstatira :

Prema tome, ocigledno zaletavanje si nazalost nepotrebno kapitalizirao u sve ovo sto sad imas pred sobom kao posljedicu.

Metodologija tvoje kupovine meni jednostavno nema nikakve logicnosti. Na jednu stranu dajes neki studiozni pristup sto si sve cuo/procitao, pravila koje se nisu postovala, s druge strane kao najpasivniji potrosac na mjestu mogucnosti provjere... nosis kutije kuci kao da si kupio dva Ariela. Zao mi je ali to meni nije normalna kupovina. Ovo ostalo radije necu kometirati jer se bojim da me ceka jos opsirnije nevezana prica na temu tvoje kupovine.

Sretno ti bilo u svakom slucaju.

Metoda se svakako sad može nazvati naivnom, ali očekivati sve što sam doživio nikako. Što je normalno da monitor od skoro 5k kuna ima tvorničku grešku? Sad imam 2. doma, prvi je bio 75% slijeva zeleni, ovaj 55% recimo.

To je ok za Ultrasharp? Ne bih ništa o Kodeksu, ali Combis je samo 15% kriv, ako i toliko.

Hrvoje
Staro 20.01.2010., 23:32   #280
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Citiraj:
Autor Astral Pregled postova
znam, ali nema se vise za izdvojit nazalost...

izmedu viewsonica i philipsa? koji bi bio bolji? nekako mislim da bi mi drazi bio philips
I ja bi išao radje na engleza.
Staro 20.01.2010., 23:52   #281
Astral
Premium
Moj komp

ok onda je odluceno philips it is, hvala puno
Staro 21.01.2010., 00:32   #282
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Autor Matth€w Pregled postova
I ja bi išao radje na engleza.
ccc

Da te cuje Gerard Kleisterlee u koju zemlju smjestas njegovu ponosnu firmu... stavili bi ti trajni ban na Philips kupovinu.

Ili si htio reci da kupujes Hazroa?
Staro 21.01.2010., 00:48   #283
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Englez, Nizozemac, isti pimpek.

Neznam ni sam zašto sam oduvijek povezivao Philips sa U.K., brijem da i većina ljudi isto. Valjda zbog Wrighta.
Staro 21.01.2010., 01:08   #284
Astral
Premium
Moj komp

hehe javim dojmove, nadam se u ponedjeljak
Staro 21.01.2010., 09:28   #285
Zmalamuth
Inquisitor DeathWatch
Moj komp

Zmalamuth's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
OT.
hehe, ja sam mislio da je Philips "made in germany".
Covjek svaki dan nauci nes novoga.

i7 4770K cooled by Noctua NH-D14
Asus Sabertooth Z87
Corsair Vengeance Pro 2x8Gb 1866Mhz
EVGA GTX 1080 - 8gb -FTW GAMING
Logitech G500 & G510 Keyboard
OCZ Vertex4 256gb/Samsung SSD 850 Evo 500G /640Gb WD Black/2TB WD Black/3x2TB WD in sharkoon docking station
LG GH22
Corsair HX620W
Corsair Carbide 678c
Arctic Bionix F140mm x3
Phillips Brilliance 240PW - 24'''
Zmalamuth je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2010., 21:18   #286
xPsycho
Premium
Moj komp

xPsycho's Avatar

grrr .... glupi 16:9 format ...ima li jos koji "pametan" 24" 16:10 monitor do 2500 kn
ajd preporucite neki monitor 24" koji bi bio ok do 2500kn

Zadnje izmijenjeno od: xPsycho. 25.01.2010. u 21:15.
xPsycho je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2010., 19:07   #287
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Evo, posto nema nijednog odgovora na originalni thread, upitat cu i ovdje.

Posto je vec proslo dosta vremena otkako sam kupovao monitor treba mi pomoć.

Sta se trazi:

- 20"-24" dijagonala, rezolucije minimalno 1680x1050 pa do 1920x200.
- Jedino i iskljucivo IPS i PVA varijacije panela (dakle, nikako TN).
- LED pozadinsko osvjetljenje

Cijena nije odredjena ali ne bih isao na profesionalne monitore (NEC i sl.) od 8k kuna.

Dakle, sto je trenutacno odlican consumer monitor ?

Unaprijed hvala !

EDIT:

Evo, da sam sebi malo odgovorim. Cini mi se da jos nema pristupacan ips/pva monitor sa LED osvjetljenjem na nasem trzistu, sto me ostavlja sa dva monitora: Dell U2410 i HP LP2475W. Vasi prijedlozi ?

Zadnje izmijenjeno od: Matta. 25.01.2010. u 19:32.
Matta je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2010., 20:28   #288
LuxZg
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
WTF sam ja danas zabrijao... S obzirom da nisam uspio obrisat ovaj suvišni post (jer sam na neku foru ne-vidio 2 strane postova), ovim putem sam ga - eliminirao. Neg da se vratimo na 24" monitore.. A da ja ovdje ubacim onaj moj post kojim sam počeo posebni thread? Mislim, vidim da ovdje svi briju na monitore 2500-15.000kn .. a mene zanimaju oni DO 1800
linka na susjedni thread

Popis je za sada otprilike ovaj:
LG W2353V / W2353V-PF
LG W2361V / W2361V-PF
LG W2363V
LG W2443T / W2443T-PF -> za ove LGE.com nije konzistentan, negdje piše 2ms, negdje 5ms, negdje da ima HDMI, negdje da nema.. :/
ViewSonic VX2433wm
ASUS VH242H
Acer H233H
Philips 244E1SB
Samsung P2470H
Samsung P2450H

(p.s. nekaj mi nije u redu s mozgom zadnja 2-3 dana, stalno se ulovim da odgovaram na postove stare 2 mjeseca, uvjeren da su poslani taj dan )

EDIT: Koje dućane bi preporučili sa imaju ovako poveći izbor 23-24" monitora UPALJENIH za pogledati, da mogu usporedit sliku... Il moram baš ići u 10 dućana, što mi se fakat ne da.. rađe onda čitam recenzije po netu ili biram "eci peci pec.."
Intel Core 2 Duo E4400 @ 320x10 (3200MHz) w/ Scythe Ninja rev.B + 120mm fan | Gigabyte GA-P35-DS3R (Intel P35 + ICH9R) | 4x 1GB Kingmax MARS DDR2 800 CL5 | Sapphire ATi Radeon HD4890 | Seagate 7200.11 250GB+2x WD Black 640GB+Samsung F3 1TB; svi SATA/7200rpm | LG GH20NS15 SuperMulti, SATA | LG W2361V-PF 23", 1920x1080, DVI+HDMI | Aplus CS-188AF case w/ 250mm side fan | onboard 7.1, with Logitech X-540 5.1 speakers | Chieftec 450W /w 120mm fan | Windows 7 64bit Enterprise

Zadnje izmijenjeno od: LuxZg. 25.01.2010. u 21:32.
LuxZg je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2010., 12:26   #289
Astral
Premium
Moj komp

philips 244e1sb

Evo da se malo osvrnem na doticni model, jucer sam ga dobio, kupljen je u Protisu.

Ukratko monitor je velik, lijep, sve super. Fascinira jedino da Philips s njim isporucuje VGA kabel, a DVI ako zelite morate kupit posebno...

Gledanje filmova i igranje je stvarno uzitak. Za svaki moguci aspekt mu dajem plus, jedini minus je sta se tice kontrasta boja. Za moj ukus je malo pre svjetli, cak iako se smanji brightness, ostavlja dojam jake svjetlosti, ni nakon pola sata prckanja po opcijama nisam bas uspio naci neko savrsenstvo, ali zasad je optimalno.

Dakle kontrast tj. boje...

ovo je usporedba pozadine izmedu samsunga 940nw i philipsa
http://img686.imageshack.us/img686/2658/dsc01491b.jpg
pogledajte recimo razliku u pijesku i vodi

razlika u bojama, posebno obratite paznju na crvenu boju
samsung - http://img686.imageshack.us/img686/4029/dsc01494l.jpg
philips - http://img188.imageshack.us/img188/9025/dsc01495fi.jpg

Ako ima netko ko se kuzi u te postavke pa da moze malo pomoc da ta crvena izgleda stvarno crveno...bio bih zahvalan
Staro 26.01.2010., 12:44   #290
Zmalamuth
Inquisitor DeathWatch
Moj komp

Zmalamuth's Avatar

Citiraj:
Autor Matta Pregled postova
Evo, posto nema nijednog odgovora na originalni thread, upitat cu i ovdje.

Posto je vec proslo dosta vremena otkako sam kupovao monitor treba mi pomoć.

Sta se trazi:

- 20"-24" dijagonala, rezolucije minimalno 1680x1050 pa do 1920x200.
- Jedino i iskljucivo IPS i PVA varijacije panela (dakle, nikako TN).
- LED pozadinsko osvjetljenje

Cijena nije odredjena ali ne bih isao na profesionalne monitore (NEC i sl.) od 8k kuna.

Dakle, sto je trenutacno odlican consumer monitor ?

Unaprijed hvala !

EDIT:

Evo, da sam sebi malo odgovorim. Cini mi se da jos nema pristupacan ips/pva monitor sa LED osvjetljenjem na nasem trzistu, sto me ostavlja sa dva monitora: Dell U2410 i HP LP2475W. Vasi prijedlozi ?
Philips 240PW - ista matrica kao HP, (proizvodi je inace LG-Philips) a cijena cca 1000kn manje, oko 3200-3300kn.
I za sada nisam vidio da netko ima problema sa zelenom bojom i sl...

Asus Sabertooth Z87
OCZ Vertex4 256gb/Samsung SSD 850 Evo 500G /640Gb WD Black/2TB WD Black/3x2TB WD in sharkoon docking station
LG GH22
Corsair HX620W
Corsair Carbide 678c
Arctic Bionix F140mm x3
Staro 26.01.2010., 12:46   #291
Zmalamuth
Inquisitor DeathWatch
Moj komp

Zmalamuth's Avatar

Citiraj:
Autor xPsycho Pregled postova
grrr .... glupi 16:9 format ...ima li jos koji "pametan" 24" 16:10 monitor do 2500 kn
ajd preporucite neki monitor 24" koji bi bio ok do 2500kn
Philips 240SW ili 240BW - razlika je da jedan dolazi sa zvucnicima drugi bez, cijena je mislim 1800-2200kn.
TN matrica oba.

Asus Sabertooth Z87
LG GH22
Corsair HX620W
Corsair Carbide 678c
Arctic Bionix F140mm x3
Staro 26.01.2010., 12:51   #292
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Di ima uzet taj Philips? PW.

Edit : Hvala. Technomax čak ima obročnu otplatu fino,sklopljen ugovor sa Zabom,3-9mj bez kamata. Taman ga uzmem na 9 rata.

http://www.technomax.hr/Webtrgovina/...T/Default.aspx

Sjajno.

Zadnje izmijenjeno od: thedream. 26.01.2010. u 13:30.
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2010., 12:59   #293
Zmalamuth
Inquisitor DeathWatch
Moj komp

Zmalamuth's Avatar

Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Di ima uzet taj Philips? PW.
Tehnomax aka renoprom je zastupnik, ali kod njih je cca 3500kn.
ali jedini ga imaju za vidjet u Westgate-u.

inace mislim da je telebit.hr najjeftiniji trenutno 3238kn

http://www.telebit.hr/default.aspx?sifGrp=628514153

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=240pw&x=0&y=0

ima ga i Gor-info, ali mi nisu poznati...

Zao mi je sta ga nisam uzeo u tehnomax-u za novu su imali 10% popusta, znaci bio je 3150, sutra idem u tehnomax pa cu vidjet ako imaju neko akciju za Cash ako ne onda idem u telebit. tamo kupujem za sebe i faks vec full dugo.

Asus Sabertooth Z87
LG GH22
Corsair HX620W
Corsair Carbide 678c
Arctic Bionix F140mm x3
Staro 26.01.2010., 13:21   #294
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Možda Samsungov F2380? Ja si njega već duže vrijeme pikiram, dobio je dosta dobre ocjene u recenzijama.
Staro 26.01.2010., 14:38   #295
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Zmalamuth Pregled postova
Tehnomax aka renoprom je zastupnik, ali kod njih je cca 3500kn.
ali jedini ga imaju za vidjet u Westgate-u.
Može se vidit i u Garden Mallu, bar je neko vrijeme bio jedan izložen.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2010., 15:40   #296
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Onaj u garden mallu je još uvjek tamo. Znači radi upaljen non stop od desetog mjeseca pa neznam koliko je isplativo ga kupiti iako koliko znam daju i neki popust na izložbene primjerke. Čisto sumnjam da imaju još koji u skladištu
darkijas je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2010., 17:10   #297
xPsycho
Premium
Moj komp

xPsycho's Avatar

Citiraj:
Philips 240SW ili 240BW - razlika je da jedan dolazi sa zvucnicima drugi bez, cijena je mislim 1800-2200kn.
TN matrica oba.
da gledao sam vec tog 240SW ali niti jedan ducan koji mi na nabavi izbaci mi ne odgovara trebam jedan dan porsetat do lokalnoh trgovina da vidim dal imaju to ili eventualno ak mogu narucit
Staro 26.01.2010., 20:02   #298
Zmalamuth
Inquisitor DeathWatch
Moj komp

Zmalamuth's Avatar

Citiraj:
Autor xPsycho Pregled postova
da gledao sam vec tog 240SW ali niti jedan ducan koji mi na nabavi izbaci mi ne odgovara trebam jedan dan porsetat do lokalnoh trgovina da vidim dal imaju to ili eventualno ak mogu narucit
sorry, nisam vidio da si iz varazdina.
Iskreno vjerojatno bi jeftinije izasao da frendu platis benzin do ZG, nego da si narucujes pa da te odrape sa cijenom.

Asus Sabertooth Z87
LG GH22
Corsair HX620W
Corsair Carbide 678c
Arctic Bionix F140mm x3
Staro 26.01.2010., 20:59   #299
xPsycho
Premium
Moj komp

xPsycho's Avatar

Citiraj:
sorry, nisam vidio da si iz varazdina.
Iskreno vjerojatno bi jeftinije izasao da frendu platis benzin do ZG, nego da si narucujes pa da te odrape sa cijenom.
da bas to
a i nije to toliki problem nego mislio sam uzet na nekoliko rata da ne olaksam kreditnu karticu tako puno odjednom

ko inace zastupa philips kod nas ?
Staro 26.01.2010., 21:12   #300
Zmalamuth
Inquisitor DeathWatch
Moj komp

Zmalamuth's Avatar

tehnomax.hr - maloprodaja
i jos jedan firma koje se sada nemogu sjetit. ali koja isto ima samo Veleprodaju.
-->
Koliko je meni poznato.

megatrend.hr - Veleprodaja
renoprom.hr Veleprodaja --> tehnomax.hr - maloprodaja
i jos jedan firma koje se sada nemogu sjetit. ali koja isto ima samo Veleprodaju.

Asus Sabertooth Z87
LG GH22
Corsair HX620W
Corsair Carbide 678c
Arctic Bionix F140mm x3
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke