|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2009
|
![]() stanje je ovakvo.. imam western digitala 1tb iz naslova, pri dizanju windowsa stavio sam particije C-30GB, D-800GB, E-100GB. Na C su windowsi, programi. Na D downloadi s torrenta, a na E moji dokumenti i igre. Cini mi se da se npr igrice sporije loadaju zato jer su na E instalirane, a windows radi na C. Da li mi neko moze rec dal ima to ikakve veze, zato jer vidim da mi transfer datoteka s jedne particije na drugu traje neko odredeno vrijeme. A dok prebacujem s iste particije samo u drugi folder na toj istoj sve je gotovo za 1s. ![]()
![]() |
#2 |
interferometar
Datum registracije: Sep 2006
|
Ne vjerujem da je to neki problem jer je i meni kopiranje s particije na particiju sporije nego unutar same particije. Nije bug, nego feature ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
omg, pa ljudi cut i copy nije isto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
dobro to mi je razumno oko prebacivanja datoteka, al ima li to kakve veze s loadanjem igrica tj 3d-a.. zato je znam da sam na xp u ljeto imo igre i win na istoj particiji i gta4 recimo se loado puno brze nego sad kad je na E, a imam od onda i novi hard i novi ram.. :/
![]() |
#5 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Kada si instaliravao windoze i radio particije (C,D i E) onda je fizički C particija na samom obodu diska (najbrži dio diska) dok je tih 100GB E diska na kraju diska a tamo je disk najsporiji, vidi sliku brzine diska da shvatiš lakše: **************** Nadalje, kada disk kopira nešto sa jedne na drugu particiju (na istom fizičkom HDD-u) "kazaljka" u disku radi ogroman posao (veći pomaci kazaljke jer mora ići od oboda ploče do njenog centra) i sve ide sporije nego kad kopira na istu particiju (manji pomaci kazaljke = brži rad). ![]() Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 17.01.2010. u 12:56. Razlog: preteška slika |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Vrlo vjerojatno zato sto imas NTFS, koji na istoj particiji fizicki ne mice datoteke, nego samo mijenja atribute u MTF-u, sto, jasno, traje vrlo kratko, bez obzira na velicinu datoteke/brzinu medija.
![]() |
![]() |
#7 |
FORD Fix Or Repair Daily
|
Točno to, premda ako kopiraš onda ih mora i nanovo snimiti pa makar i u isti folder. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
Kao što ti je netko rekao. E particija ti je na kraju diska. Zato ti je najbolje držati ono što koristiš konstantno na početku. (u tvom slučaju C) |
![]() |
![]() |
#9 |
OC addict
Datum registracije: Apr 2009
|
Iskreno da ti kazem,mislim da si lose particinirao disk...Ja imam od 320GB,particije slijedece: C: 80GB ->Windowsi,programi,GTA IV,Far Cry 2,COD4 i cca 15GB slobodnog mijesta, D:218GB-> sve ostalo:filmici,glazba,slike blablabla... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
![]() 30gb samo win zauzme nakon par mjeseci korištenja...barem 100gb bi ja za C particiju ostavil, pogotovo sa diskom većim do pola tera ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Registered User
|
oke.. fala na objasnjenju. sad me zanima, vidio sam negdje u control panelu neki disk menađment ili tak nesto, al nemogu se tocno sjetit di ni kaj je pisalo. al mislim da ima neka opcija za spajanje dvije particijie ponovo u jednu (WIN7).. mozda sam ja nekaj krivo skuzio :S
![]() |
#13 | |
FORD Fix Or Repair Daily
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Mislim da sa disk managerom u W7 nećeš to uspjet. Trebat će ti neki posebni software software. Ali naravno to ovisi koje particije želiš spajati.
![]() |
#15 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Spojiti ne može, ali može podatke prekopirati s prve na drugu, zatim prvu obrisati i onda drugu proširiti.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Sve namjestiš, napraviš restart i on ti odradi onako kako si mu ti odredio! Mislim da s disk managementom u Win to ne možeš napraviti! |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|