![]() |
Particije na WD 1 TB Caviar Black
stanje je ovakvo.. imam western digitala 1tb iz naslova, pri dizanju windowsa stavio sam particije C-30GB, D-800GB, E-100GB. Na C su windowsi, programi. Na D downloadi s torrenta, a na E moji dokumenti i igre. Cini mi se da se npr igrice sporije loadaju zato jer su na E instalirane, a windows radi na C. Da li mi neko moze rec dal ima to ikakve veze, zato jer vidim da mi transfer datoteka s jedne particije na drugu traje neko odredeno vrijeme. A dok prebacujem s iste particije samo u drugi folder na toj istoj sve je gotovo za 1s. :hitthewal:
|
Ne vjerujem da je to neki problem jer je i meni kopiranje s particije na particiju sporije nego unutar same particije.
Nije bug, nego feature :) |
omg, pa ljudi cut i copy nije isto.
|
dobro to mi je razumno oko prebacivanja datoteka, al ima li to kakve veze s loadanjem igrica tj 3d-a.. zato je znam da sam na xp u ljeto imo igre i win na istoj particiji i gta4 recimo se loado puno brze nego sad kad je na E, a imam od onda i novi hard i novi ram.. :/
|
Kada si instaliravao windoze i radio particije (C,D i E) onda je fizički C particija na samom obodu diska (najbrži dio diska) dok je tih 100GB E diska na kraju diska a tamo je disk najsporiji, vidi sliku brzine diska da shvatiš lakše:
**************** Nadalje, kada disk kopira nešto sa jedne na drugu particiju (na istom fizičkom HDD-u) "kazaljka" u disku radi ogroman posao (veći pomaci kazaljke jer mora ići od oboda ploče do njenog centra) i sve ide sporije nego kad kopira na istu particiju (manji pomaci kazaljke = brži rad). :wtf2: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kao što ti je netko rekao. E particija ti je na kraju diska. Zato ti je najbolje držati ono što koristiš konstantno na početku. (u tvom slučaju C)
|
Iskreno da ti kazem,mislim da si lose particinirao disk...Ja imam od 320GB,particije slijedece: C: 80GB ->Windowsi,programi,GTA IV,Far Cry 2,COD4 i cca 15GB slobodnog mijesta, D:218GB-> sve ostalo:filmici,glazba,slike blablabla...
|
Citiraj:
30gb samo win zauzme nakon par mjeseci korištenja...barem 100gb bi ja za C particiju ostavil, pogotovo sa diskom većim do pola tera :) |
Ja imam glavni disk od 750gb i za windowse sam stavio 150gb a za filmiće itd sve ostalo:)
|
oke.. fala na objasnjenju. sad me zanima, vidio sam negdje u control panelu neki disk menađment ili tak nesto, al nemogu se tocno sjetit di ni kaj je pisalo. al mislim da ima neka opcija za spajanje dvije particijie ponovo u jednu (WIN7).. mozda sam ja nekaj krivo skuzio :S
|
Citiraj:
:chears: |
Citiraj:
|
Spojiti ne može, ali može podatke prekopirati s prve na drugu, zatim prvu obrisati i onda drugu proširiti.
|
Citiraj:
Sve namjestiš, napraviš restart i on ti odradi onako kako si mu ti odredio! Mislim da s disk managementom u Win to ne možeš napraviti! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:49. |