|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2003
|
kako saznati cija je IP adresa
molim pomoc: dobio sam anonimni mail i sad pokusavam saznati od kuda je dosao. Iz headera mogu saznati IP adresu i zanima me kako mogu saznati tko je imao tu adresu u trenutku slanja maila. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
nikako |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Ne mozes saznati ciji je IP, sta ti nije jasno? Na sta bi licio internet kad bi se tek tako saznavali identiteti i adrese ljudi preko neta, koji ti je? Korisnika odredjene IP adrese u odredjenom trenutku zna samo provider, on ce taj podatak ustupiti SAMO policiji, a cak i policija moram imati nalog odnosno opravdan razlog zasto to trazi. Toliko o tome. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
isto tako ta e-mail poruka je mogla bit poslana iz nekog net-caffea, mogo je bit prikacen na susjedovu wi-fi mrezu ili na neku mrezu u gradu jos uvjek ih ima jako puno otkljucanih itd....
![]() |
#6 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
u hr samo uz nalog.
![]() |
#8 |
RPG player
Datum registracije: Sep 2006
|
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
al da i otkriju cija je ip adresa neznaci da ce ona dovest do posiljatelja e-maila
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
RPG player
Datum registracije: Sep 2006
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
bycod
|
pusti ga neka zivi u svom svijetu...
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
(Baš i neznam puno o svemu što se može a što nemože vezano uz IP adresu)....ali bila je na tv-u jedna emisija gdje je neki cyber policajac govorio o tome pa je rekao da im internet provajderi daju informacije o IP adresi.... ....a mene zanima kako netko (policija) može saznati da je xxxx IP adresa xxxx dana u xxxx vrijeme pripadala baš meni, ako svaki put kada se spojim na net imam drugu IP adresu (Carnet.Duo)-da li negdje ostaju zapisi o tome tko je prošli mjesec u 5:15 imao x IP adresu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ...nemojte sad komentirati da je ovo glupo pitanje, pitam je neznam, u američkim serijama je sve moguće i ja isto umrem od smijeha kad onaj lik iz CSI Miami spusti malo one svoje naočale primjeti malu dlaku koja se nalazi 3 Km dalje i odmah skuži tko je ubojica....dakle, dali i u ruteru ostaju neki "tragovi" i što se desi ako u računalo ugradimo neku novu komponentu naprimjer dodamo tv karticu - da li se i onda vidi da je baš sa tog računala poslan mail ili je to onda "neko drugo računalo" ako mu je promijenjen dio hardvera? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Nikako bi bio najbolji odgovor. Recimo ja odem do susjeda, spojim se na njegov router, zaspamam nekog, disconnectam se i odem. Sve sto murja moze je saznat s koje IP adrese je dosao spam, traceat je na fiksnu lokaciju pregledom logova ISP-a, a na fiksnoj lokaciji pronadju... router. ![]() Sve dalje od toga je posao NAT-a iza kojeg sam ja. A kolko ja znam, osim ako router nema neki history ili log, tesko da mogu saznat bilosta pametnije od moje DHCP-om dobivene adrese, ili u nekom sci-fi najboljem slucaju, MAC adresu moje mrezne kartice. Koju je lako spoofat. Dakleeee.. nikako bi bio najbolji odgovor ![]()
![]() |
#18 |
Premium
|
...po ovome znači i ako napraviš bilo što nezakonito, mogu samo otkriti tvoju IP adresu, nemogu nikako dokazati da je to napravljeno baš sa tvog računala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Bas tako..jer se mozes spojiti i neciju drugu bezicnu mrezu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Uostalom, zna li netko koje sve podatke ISP cuva i koliko dugo? KOliko dugo se cuvaju log datoteke, koje sve podatke prilikom surfanja prikupljaju, ima li razlike izmedju T-COM-a, Optime, Iskona i ostalih? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
bycod
|
minimalno 60 dana . ako se nije sta mjenjalo.
![]() |
#23 |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
Jedino sto ti spremaju su kombinacija usernamea i IP adrese, to je dovoljno za rjesavanje bilo kakve prijave. Ako netko prijavi spam s te adrese, jednostavno se vidi kada je spam poslan i samo se nadje tko je s tom IP adresom bio spojen u to vrijeme, ista stvar za bilo sto drugo. A sto se tice cuvanja, mislim da ce cuva i duze. To vrijeme cuvanja sigurno odredjuje neki zakon/pravilink pa bih rekao da svi imaju isto vrijeme cuvanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Da, vide da je Router Zyxel Turbo 3000 bio spojen u to vijeme sa username-om tim i tim. Dokazat tko je zapravo slao spam je nemoguce jer nemozes sa 100% sigurnoscu rec "evo s ovog kompa na kojem je sjedio ovaj lik".
![]() |
#27 | |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Jos nije dobio natrag komp/laptop/sluzbeni laptop od firme itd... Vjerujem da mu je bilo jako zabavno kad je objasnjavao sefu zasto mu je policija zaplijenila laptop. Mislim da su mu i plazmu(!!) uzeli. Pa si ne cuvaj account od zlouporaba |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
VirtualDub je ZAKON!!!
Datum registracije: Jan 2010
|
![]() mozes ga nac samo na karti iz satelita, evo link: http://aruljohn.com/track.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Code:
18.02.2010., 18:44 ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
VirtualDub je ZAKON!!!
Datum registracije: Jan 2010
|
kod mene radi, samo treba ponoviti postupak nekoliko puta, i normalno da si siguran da je to IP koji trazis. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|