PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   kako saznati cija je IP adresa (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=174184)

loop 14.01.2010. 16:35

kako saznati cija je IP adresa

molim pomoc:
dobio sam anonimni mail i sad pokusavam saznati od kuda je dosao. Iz headera mogu saznati IP adresu i zanima me kako mogu saznati tko je imao tu adresu
u trenutku slanja maila.

Hvala

khm 14.01.2010. 16:36

nikako

loop 14.01.2010. 17:11

Citiraj:

Autor khm (Post 1539086)
nikako

nije mi jasno. Znam da se moze doci do svake IP adrese u danom trenutku
pa molim objasnjenje kako to izvesti.

khm 14.01.2010. 17:15

Ne mozes saznati ciji je IP, sta ti nije jasno?
Na sta bi licio internet kad bi se tek tako saznavali identiteti i adrese ljudi preko neta, koji ti je?
Korisnika odredjene IP adrese u odredjenom trenutku zna samo provider, on ce taj podatak ustupiti SAMO policiji, a cak i policija moram imati nalog odnosno opravdan razlog zasto to trazi.
Toliko o tome.

sinke.ZG 14.01.2010. 17:25

isto tako ta e-mail poruka je mogla bit poslana iz nekog net-caffea, mogo je bit prikacen na susjedovu wi-fi mrezu ili na neku mrezu u gradu jos uvjek ih ima jako puno otkljucanih itd....

rodney 14.01.2010. 18:12

Citiraj:

Autor khm (Post 1539121)
Korisnika odredjene IP adrese u odredjenom trenutku zna samo provider, on ce taj podatak ustupiti SAMO policiji, a cak i policija mora imati nalog odnosno opravdan razlog zasto to trazi.
Toliko o tome.

ovo je po meni daleko od "nikako".

Codiac 14.01.2010. 23:48

u hr samo uz nalog.

Big Guy 15.01.2010. 05:42

http://www.ipaddressreport.com/

ali inaće da, samo ISP i hakeri mogu točno otkriti čija je adresa

Sinisazg 18.01.2010. 23:27

Citiraj:

Autor Big Guy (Post 1539644)
hakeri

:lol2: :hitthewal:

sinke.ZG 19.01.2010. 00:13

al da i otkriju cija je ip adresa neznaci da ce ona dovest do posiljatelja e-maila

Big Guy 20.01.2010. 02:30

Citiraj:

Autor Sinisazg (Post 1543122)
:lol2: :hitthewal:

sad ćeš reći da je nemoguće provaliti u T-com/optimu/iskon itd... ?

ili pa baš treba fizićki biti tamo da sa monitora pročitaš info o određenoj ip adresi ?

Veki-os 20.01.2010. 02:36

Citiraj:

Autor Big Guy (Post 1544209)
sad ćeš reći da je nemoguće provaliti u T-com/optimu/iskon itd... ?

ili pa baš treba fizićki biti tamo da sa monitora pročitaš info o određenoj ip adresi ?

Ne kužim ni ja što je smiješno,provale u Pentagon a da ne bi mogli u naš pišljivi T-com...

Codiac 20.01.2010. 09:21

pusti ga neka zivi u svom svijetu...

summus 12.02.2010. 01:53

(Baš i neznam puno o svemu što se može a što nemože vezano uz IP adresu)....ali bila je na tv-u jedna emisija gdje je neki cyber policajac govorio o tome pa je rekao da im internet provajderi daju informacije o IP adresi....

....a mene zanima kako netko (policija) može saznati da je xxxx IP adresa xxxx dana u xxxx vrijeme pripadala baš meni, ako svaki put kada se spojim na net imam drugu IP adresu (Carnet.Duo)-da li negdje ostaju zapisi o tome tko je prošli mjesec u 5:15 imao x IP adresu?

domis 12.02.2010. 03:01

odi na provjeru prometa (ili ispis spajanja) kod nekog operatera i videl budeš točno u koje vrijeme si se spojil i s kojom ip adresom

summus 12.02.2010. 14:22

Citiraj:

Autor sinke.ZG (Post 1543162)
al da i otkriju cija je ip adresa neznaci da ce ona dovest do posiljatelja e-maila

...a recimo da se vidi da IP sa kojeg je poslan mail od nekog Ive Ivića, znači da nije poslan iz nekog net caffea, kako se utvrdi da je mail poslan baš sa njegovog računala (znam da svako računalo ima neki svoj jedinstveni broj (nešto ko OIB:)) mislim da taj "broj" ili kako se to već zove ovisi o hardveru kojeg imaš)...da li podatci ostaju i u mrežnoj opremi (mrežnim karticama, ruteru...)

...nemojte sad komentirati da je ovo glupo pitanje, pitam je neznam, u američkim serijama je sve moguće i ja isto umrem od smijeha kad onaj lik iz CSI Miami spusti malo one svoje naočale primjeti malu dlaku koja se nalazi 3 Km dalje i odmah skuži tko je ubojica....dakle, dali i u ruteru ostaju neki "tragovi" i što se desi ako u računalo ugradimo neku novu komponentu naprimjer dodamo tv karticu - da li se i onda vidi da je baš sa tog računala poslan mail ili je to onda "neko drugo računalo" ako mu je promijenjen dio hardvera?

zwer 12.02.2010. 14:38

Nikako bi bio najbolji odgovor.

Recimo ja odem do susjeda, spojim se na njegov router, zaspamam nekog, disconnectam se i odem. Sve sto murja moze je saznat s koje IP adrese je dosao spam, traceat je na fiksnu lokaciju pregledom logova ISP-a, a na fiksnoj lokaciji pronadju... router. :D

Sve dalje od toga je posao NAT-a iza kojeg sam ja. A kolko ja znam, osim ako router nema neki history ili log, tesko da mogu saznat bilosta pametnije od moje DHCP-om dobivene adrese, ili u nekom sci-fi najboljem slucaju, MAC adresu moje mrezne kartice. Koju je lako spoofat.

Dakleeee.. nikako bi bio najbolji odgovor :goood:

summus 12.02.2010. 15:03

...po ovome znači i ako napraviš bilo što nezakonito, mogu samo otkriti tvoju IP adresu, nemogu nikako dokazati da je to napravljeno baš sa tvog računala:stoopid:

RAUL 12.02.2010. 15:12

Bas tako..jer se mozes spojiti i neciju drugu bezicnu mrezu:goood:

AnArChY 17.02.2010. 10:04

Citiraj:

Autor summus (Post 1568104)
...po ovome znači i ako napraviš bilo što nezakonito, mogu samo otkriti tvoju IP adresu, nemogu nikako dokazati da je to napravljeno baš sa tvog računala:stoopid:

pod uvjetom da nije pedofilija u pitanju, jer onda plijene racunala...

AnArChY 17.02.2010. 10:22

Uostalom, zna li netko koje sve podatke ISP cuva i koliko dugo?
KOliko dugo se cuvaju log datoteke, koje sve podatke prilikom surfanja prikupljaju, ima li razlike izmedju T-COM-a, Optime, Iskona i ostalih?

Codiac 17.02.2010. 15:46

minimalno 60 dana . ako se nije sta mjenjalo.

the_ghost 18.02.2010. 10:30

Citiraj:

Autor AnArChY (Post 1572560)
Uostalom, zna li netko koje sve podatke ISP cuva i koliko dugo?
KOliko dugo se cuvaju log datoteke, koje sve podatke prilikom surfanja prikupljaju, ima li razlike izmedju T-COM-a, Optime, Iskona i ostalih?

Jedino sto ti spremaju su kombinacija usernamea i IP adrese, to je dovoljno za rjesavanje bilo kakve prijave. Ako netko prijavi spam s te adrese, jednostavno se vidi kada je spam poslan i samo se nadje tko je s tom IP adresom bio spojen u to vrijeme, ista stvar za bilo sto drugo. A sto se tice cuvanja, mislim da ce cuva i duze. To vrijeme cuvanja sigurno odredjuje neki zakon/pravilink pa bih rekao da svi imaju isto vrijeme cuvanja.

zwer 18.02.2010. 13:04

Citiraj:

Autor the_ghost (Post 1573599)
Jedino sto ti spremaju su kombinacija usernamea i IP adrese, to je dovoljno za rjesavanje bilo kakve prijave. Ako netko prijavi spam s te adrese, jednostavno se vidi kada je spam poslan i samo se nadje tko je s tom IP adresom bio spojen u to vrijeme

Da, vide da je Router Zyxel Turbo 3000 bio spojen u to vijeme sa username-om tim i tim. Dokazat tko je zapravo slao spam je nemoguce jer nemozes sa 100% sigurnoscu rec "evo s ovog kompa na kojem je sjedio ovaj lik".

MadBoY 18.02.2010. 15:35

Ako si ti vlasnik ADSL racuna, tvoje je da ga cuvas od eventualne zloupotrebe.

zwer 18.02.2010. 15:41

Jednako tako te mogu uhapsit zato jer ti je netko ukrao auto, zgazio pjesaka i pobjegao iz auta... Ti si vlasnik auta, tvoje je da ga cuvas od zlouptrebe :D

the_ghost 18.02.2010. 18:44

Citiraj:

Autor zwer (Post 1573925)
Jednako tako te mogu uhapsit zato jer ti je netko ukrao auto, zgazio pjesaka i pobjegao iz auta... Ti si vlasnik auta, tvoje je da ga cuvas od zlouptrebe :D

poznanik se preselio iz jednog grada u drugi i ostavio cimerima account koji su oni nastavili placati. E, pa netko isao na neki pedofilski sadrzaj (po prici koju su mu rekli radilo se samo o jednom linku koji na koji je mozda netko i slucajno naisao) pa su zapljenili svu mogucu elektroniku njegovim bivsim cimerima a bogme i njemu koji se fizicki nalazio u drugom (malo vise udaljenom) gradu.

Jos nije dobio natrag komp/laptop/sluzbeni laptop od firme itd...
Vjerujem da mu je bilo jako zabavno kad je objasnjavao sefu zasto mu je policija zaplijenila laptop.
Mislim da su mu i plazmu(!!) uzeli.

Pa si ne cuvaj account od zlouporaba

mr-titler 01.05.2010. 20:18

mozes ga nac samo na karti iz satelita, evo link:
http://aruljohn.com/track.pl

Baja 001 02.05.2010. 00:08

Citiraj:

Autor mr-titler (Post 1634466)
mozes ga nac samo na karti iz satelita, evo link:
http://aruljohn.com/track.pl

Code:

18.02.2010., 18:44
:fiju: i još širiš dezinformacije ;)

mr-titler 02.05.2010. 09:08

kod mene radi, samo treba ponoviti postupak nekoliko puta, i normalno da si siguran da je to IP koji trazis.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:36.