|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Literatura STORAGE!
Dragi moji, lijepo Vas molim za pomoc. Trebala bi mi literatura vezana za STORAGE-e koji se koriste u virtualnim infrastrukturama. E sad, da nema po 1000 stranica, a opet da je tema duboko obradena. Sam nisam nista uspio nac. Hvala Vam unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Sto ti tocno treba? Ja imam te literature na tone, samo je pitanje sto i kako tocno zelis. K tome, imas neke osnove i na proizvodjackim stranicama, a imas i na stranicama virtualizacijskih okruzenja.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Pozrav Igor, trebam opisat tipove STORAGE-a (VMFS, SCSI, FC.NAS) koje se koriste u virtualnim okruženjima, s tim da idem u samu tehnologije(koko oni rade). Dal imaš šta na hrvatskom, teško je prevest full tehnički eng na hrvatski. TNX |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Kako rade? Hm, tehnološki, kao i svaki drugi diskovni sustavi, iako je ovdje više fokus usmjeren onome to je virtualizacijsko okruženje u stanju napraviti s diskovima, manje o razlikama pojedinih tehnologija. Hrvatski? teško, možda možeš globalno naći neki članak, no neki detaljniji tekst sumnjam. Javi u kojem smjeru ideš pa ti mogu malo pomoći, no to je poprilično široko područje čak i ako se fokusiraš samo na jednu tehnologiju (čini mi se da želim ići u smjeru VMwarea, koji je najjači, iako se da štošta reći i o drugima).
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Idem u smjeru wmvare, trebam opisati Storage-e u VMware okruženju! Goran |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
Mislim da nema neke velike razlike u koristenju storagea bez ili sa vmwareom. Host ce vidjeti disk sa storagea preko multipatha i to je to. Ne vidim sto bi virtualizacijski softver mogao drugacije raditi s diskom. Doduse, ja samo trosim pokoju virtualnu masinu na vsphereu a ne odrzavam pa mozda sam u krivu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|