![]() |
Literatura STORAGE!
Dragi moji,
lijepo Vas molim za pomoc. Trebala bi mi literatura vezana za STORAGE-e koji se koriste u virtualnim infrastrukturama. E sad, da nema po 1000 stranica, a opet da je tema duboko obradena. Sam nisam nista uspio nac. Hvala Vam unaprijed |
Citiraj:
|
Pozrav Igor,
trebam opisat tipove STORAGE-a (VMFS, SCSI, FC.NAS) koje se koriste u virtualnim okruženjima, s tim da idem u samu tehnologije(koko oni rade). Dal imaš šta na hrvatskom, teško je prevest full tehnički eng na hrvatski. TNX |
Citiraj:
Kako rade? Hm, tehnološki, kao i svaki drugi diskovni sustavi, iako je ovdje više fokus usmjeren onome to je virtualizacijsko okruženje u stanju napraviti s diskovima, manje o razlikama pojedinih tehnologija. Hrvatski? teško, možda možeš globalno naći neki članak, no neki detaljniji tekst sumnjam. Javi u kojem smjeru ideš pa ti mogu malo pomoći, no to je poprilično široko područje čak i ako se fokusiraš samo na jednu tehnologiju (čini mi se da želim ići u smjeru VMwarea, koji je najjači, iako se da štošta reći i o drugima). |
Idem u smjeru wmvare, trebam opisati Storage-e u VMware okruženju!
Goran |
Citiraj:
Host ce vidjeti disk sa storagea preko multipatha i to je to. Ne vidim sto bi virtualizacijski softver mogao drugacije raditi s diskom. Doduse, ja samo trosim pokoju virtualnu masinu na vsphereu a ne odrzavam pa mozda sam u krivu :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:40. |