|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
Epson R285
Bok,imam problem.Prije par mjeseci sam kupio epson r285 i kad sam potrosio tintu(prvo crnu) odem i kupim zamjensku i sve super zamjenim i radi.Neki dan mi nestane žute,ja odem i kupim zamjensku od istog proizvodjaca kao i sto je bila crna i kad sam je htio promjeniti,printer stalno javlja da boja nije kompatibilna s tim printerom.Sad me zbunjuje zasto je htio primiti crnu,ali zutu nece mada su od istoga proizvodjaca...radi se o zamjenskoj tinti MMC...molio bih pomoc... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Zamjena Tinte Na Epson R285 (OEM Tinta)
Si riješio to?? Ovak ja danas to malo kemio, i kupio zamjenske PRINT TEAM sada isto ovo mi se desilo, ali men je otprintalo s crnom 2 cda i onda mi javilo da nije orginal boja... I što onda...onda sam vratio orginal nazad a on mi javio da je crna istrosena i ja sam kliknuo da mi pomogne zamjeniti te sam opet ubacio nazad zamjensku crnu i on je sve to odradio i javio mi da nema žute te sam opet kliknuo da mi pomogne zamjeniti i žutu...naravno opet sam metnuo žutu zamjensku i on je svoje odradio i nastavio normalno prikazivati da je žuta i crna pune i printati... Onda mi je loše printao i očistio sam glavu i sve 5....tako sam napravio i za ostale, i odma čim sam ih zamjenio išao sam očistiti glavu...te sada funkcionira sa zamjenskim bojama kao orginal... Vidjeti čemo dokle ![]() VAŽNO DA BOJE ISTROŠIŠ DO KRAJA!! i kada ti ponudi opciju za pomoc u zamjeni onda ides zamjeniti.... ![]() A i evo slike za čiščenje glave: ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Evo naletio i ja na probleme, pa da podijelim s vama Inače do sada koristio tinte Print Team (Feniks) i Orink (Zagria), ali neki dan uzeo neke šugimugi iz esysa tj h2shopa i ne radi crna ni magenta...dok light cyan radi...a ostale jos nisam probao.... Tak da svima koji imaju ovaj r285 toplo preporučujem pirint team i orink.. et samo da znate- |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
e molim vas moze te li mi pomoći sa mojim problemčićom.. Imam epson r285 i cisss i već 3 mjeseca radi kako treba sve je uredu, ali do juče kad mi je prestao printati magentu... sve sam pokušala, resetova ciss, izbacila smeće.. čistila alkolom glavu uradila head cleaning i stala.. ma neznam kud dalje molim vas da mi pomognete... razočarana sam... ps: crvenu prita samo žutu... tj. kao da je ne prepoznaje |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
|
Citiraj:
Ukoliko vam se ponovi ista stvar znači da ste naučili jednu novu lekciju: a to je da u CISS treba stavljati tintu sa pedigreom. Odnosno netko je morao napraviti verifikaciju(pedigre) tinte što je prodaje. I sad ukoliko uzmete da jedan sat VSS specijalista kod nas košta cca 150 onda ne možete očekivati da će tih 150 kn * satnica za ispitivanje + unišen hardver biti uračunat u cijenu tinte od 25 kn za 100 ml. Upravo zbog toga Premium tinta košta 100 ml == 140 kn + PDV. A ekonomy tinta 100 ml = 25 kn + PDV. Još jednom. Ili ćete platiti nekome da to ispitivanje obavi umjesto vas a njemu će se to isplatiti tako što ćete vi biti zadovoljni sa kvalietom tinte i kontinuirano tražit ćete isključivo Premium klase tinte ili ćete pobrati neku tintu sa ulice i napraviti sami to ispitivanje. I po potrebi bacati printere. Nema tu neke treće varijante. Pazite ukoliko je netko u CISS stavio tintu sumljivog porijekla u tom slučaju ne baca se samo printer nego i kompletan ciss. Jednostavno zbog toga jer cijeli ciss sistem kontaminiran i ukoliko ga na punite sa tintom premium klase, sve što ste napravili je da ste kontaminirali tu Premium klasu. I tu vam nema servisa koji to klupko može razmotati a da se i vama i servisu isplati. Zaključak: Drugi puta pazite na to tko će vas navući na takvu stvar svojom slatkorjećivošću. Odnosno morate uzeti novi koplet. Opet i u tom slučaju postoji ograničena garncija na takav komplet jer nitko neikome ne može garntirati da vi nakon 3 mjeseca opet zbog škrtosti, niste bacili onu tintu. I varg vam nije dao mira te ste je ponovo napunili novi CISS sa tom istom sumljivom tintom. Znači kaošto vidite CISS nije za svakoga. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
|
Citiraj:
Canon iP 4600 vs Epson R285 http://adriatix.hr/A_PROIZVODI/A_pro...%20R%20285.htm |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Ok. Koliko vidim potpuno si upravu. Tek sam kupila, i "uvalila" se vjerovatno u te zamjenske boje. Ali gledaj jednu stvar.. Isto mi se dešava i sa orginalnim tonerima od epsona.. Pa da li je razlog isti.. I gdje u Bosni da nađem, sem firme mojić , od kog sam i kupila boje nove "kvalitetne" i Premium. Ciss imam rezervni nov, a priner ću da kupim novi. Ni ovaj nisam ja punila već firma, ali sad ću ja da punim. Molim te pomozi mi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
|
Citiraj:
Isto je sa tintama. Iskustvo se skuplja godinama kao i iskustvo sa spremanjem čevapa. Znači ukoliko ne želiš ići na šekret svako malo rapitaj se malo koliko dugo posluje neka čevabđijnica. Isto je i sa tintam. Pitaj svakog isporučioca čine se je bavio prije 2-3 godine. Nemoj se iznenaditi ukoliko su do nedavno pekli čevape i propali. Zadnje izmijenjeno od: Adriatix. 07.01.2010. u 20:19. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|