Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Pisači i skeneri
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.01.2009., 22:51   #1
kreso_os
Registered User

Datum registracije: Jan 2009
Epson R285

Bok,imam problem.Prije par mjeseci sam kupio epson r285 i kad sam potrosio tintu(prvo crnu) odem i kupim zamjensku i sve super zamjenim i radi.Neki dan mi nestane žute,ja odem i kupim zamjensku od istog proizvodjaca kao i sto je bila crna i kad sam je htio promjeniti,printer stalno javlja da boja nije kompatibilna s tim printerom.Sad me zbunjuje zasto je htio primiti crnu,ali zutu nece mada su od istoga proizvodjaca...radi se o zamjenskoj tinti MMC...molio bih pomoc...
kreso_os je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2009., 20:11   #2
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Zamjena Tinte Na Epson R285 (OEM Tinta)

Citiraj:
Autor kreso_os Pregled postova
epson r285...radi se o zamjenskoj tinti MMC...molio bih pomoc...
Si riješio to??

Ovak ja danas to malo kemio, i kupio zamjenske PRINT TEAM
sada isto ovo mi se desilo, ali men je otprintalo s crnom 2 cda i onda mi javilo da nije orginal boja...
I što onda...onda sam vratio orginal nazad a on mi javio da je crna istrosena i ja sam kliknuo da mi pomogne zamjeniti te sam opet ubacio nazad zamjensku crnu i on je sve to odradio i javio mi da nema žute te sam opet kliknuo da mi pomogne zamjeniti i žutu...naravno opet sam metnuo žutu zamjensku i on je svoje odradio i nastavio normalno prikazivati da je žuta i crna pune i printati...
Onda mi je loše printao i očistio sam glavu i sve 5....tako sam napravio i za ostale, i odma čim sam ih zamjenio išao sam očistiti glavu...te sada funkcionira sa zamjenskim bojama kao orginal... Vidjeti čemo dokle

VAŽNO DA BOJE ISTROŠIŠ DO KRAJA!! i kada ti ponudi opciju za pomoc u zamjeni onda ides zamjeniti....

A i evo slike za čiščenje glave:
FRipper je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 08.08.2009., 08:53   #3
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Evo naletio i ja na probleme, pa da podijelim s vama

Inače do sada koristio tinte Print Team (Feniks) i Orink (Zagria), ali neki dan uzeo
neke šugimugi iz esysa tj h2shopa i ne radi crna ni magenta...dok light cyan radi...a ostale jos nisam probao....

Tak da svima koji imaju ovaj r285 toplo preporučujem pirint team i orink..

et samo da znate-
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2009., 15:28   #4
Adriatix
Banned

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Bok,imam problem.Prije par mjeseci sam kupio epson r285 i kad sam potrosio tintu(prvo crnu) odem i kupim zamjensku i sve super zamjenim i radi.Neki dan mi nestane žute,ja odem i kupim zamjensku od istog proizvodjaca kao i sto je bila crna i kad sam je htio promjeniti,printer stalno javlja da boja nije kompatibilna s tim printerom.Sad me zbunjuje zasto je htio primiti crnu,ali zutu nece mada su od istoga proizvodjaca...radi se o zamjenskoj tinti MMC...molio bih pomoc...
Imaš set Colibri tinti za R 285 == 140 + PDV Svih 6 komada ili 30 kn kom Tinte u njima je duplo više neko kod razvikanih etiketa. Lako ih sam puniš je imaju autoresetabilne CHIP ove.
Adriatix je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2010., 20:31   #5
mirsada
Registered User

Datum registracije: Jan 2010
e molim vas moze te li mi pomoći sa mojim problemčićom..
Imam epson r285 i cisss i već 3 mjeseca radi kako treba sve je uredu, ali do juče kad mi je prestao printati magentu...
sve sam pokušala, resetova ciss, izbacila smeće.. čistila alkolom glavu uradila head cleaning i stala..
ma neznam kud dalje molim vas da mi pomognete... razočarana sam...
ps: crvenu prita samo žutu... tj. kao da je ne prepoznaje
mirsada je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2010., 20:51   #6
Adriatix
Banned

Citiraj:
Autor mirsada Pregled postova
e molim vas moze te li mi pomoći sa mojim problemčićom..
Imam epson r285 i cisss i već 3 mjeseca radi kako treba sve je uredu, ali do juče kad mi je prestao printati magentu...
sve sam pokušala, resetova ciss, izbacila smeće.. čistila alkolom glavu uradila head cleaning i stala..
ma neznam kud dalje molim vas da mi pomognete... razočarana sam...
ps: crvenu prita samo žutu... tj. kao da je ne prepoznaje
Tu vam nema neke mudrosti. Jednostavno morate baciti R 285 i premjestiti CISS na novi R285.

Ukoliko vam se ponovi ista stvar znači da ste naučili jednu novu lekciju: a to je da u CISS treba stavljati tintu sa pedigreom.

Odnosno netko je morao napraviti verifikaciju(pedigre) tinte što je prodaje. I sad ukoliko uzmete da jedan sat VSS specijalista kod nas košta cca 150 onda ne možete očekivati da će tih 150 kn * satnica za ispitivanje + unišen hardver biti uračunat u cijenu tinte od 25 kn za 100 ml. Upravo zbog toga Premium tinta košta 100 ml == 140 kn + PDV. A ekonomy tinta 100 ml = 25 kn + PDV.

Još jednom. Ili ćete platiti nekome da to ispitivanje obavi umjesto vas a njemu će se to isplatiti tako što ćete vi biti zadovoljni sa kvalietom tinte i kontinuirano tražit ćete isključivo Premium klase tinte ili ćete pobrati neku tintu sa ulice i napraviti sami to ispitivanje. I po potrebi bacati printere.

Nema tu neke treće varijante.

Pazite ukoliko je netko u CISS stavio tintu sumljivog porijekla u tom slučaju ne baca se samo printer nego i kompletan ciss. Jednostavno zbog toga jer cijeli ciss sistem kontaminiran i ukoliko ga na punite sa tintom premium klase, sve što ste napravili je da ste kontaminirali tu Premium klasu. I tu vam nema servisa koji to klupko može razmotati a da se i vama i servisu isplati.

Zaključak: Drugi puta pazite na to tko će vas navući na takvu stvar svojom slatkorjećivošću. Odnosno morate uzeti novi koplet.

Opet i u tom slučaju postoji ograničena garncija na takav komplet jer nitko neikome ne može garntirati da vi nakon 3 mjeseca opet zbog škrtosti, niste bacili onu tintu. I varg vam nije dao mira te ste je ponovo napunili novi CISS sa tom istom sumljivom tintom.

Znači kaošto vidite CISS nije za svakoga.
Staro 06.01.2010., 15:45   #7
Adriatix
Banned

Citiraj:
Ukoliko vas zanima na ovoj vezi imate usporebu

Canon iP 4600 vs Epson R285

http://adriatix.hr/A_PROIZVODI/A_pro...%20R%20285.htm
Staro 07.01.2010., 11:23   #8
mirsada
Registered User

Datum registracije: Jan 2010
Ok. Koliko vidim potpuno si upravu.
Tek sam kupila, i "uvalila" se vjerovatno u te zamjenske boje.
Ali gledaj jednu stvar.. Isto mi se dešava i sa orginalnim tonerima od epsona.. Pa da li je razlog isti..
I gdje u Bosni da nađem, sem firme mojić , od kog sam i kupila boje nove "kvalitetne" i Premium.
Ciss imam rezervni nov, a priner ću da kupim novi.
Ni ovaj nisam ja punila već firma, ali sad ću ja da punim.

Molim te pomozi mi.
mirsada je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2010., 19:33   #9
Adriatix
Banned

Citiraj:
Autor mirsada Pregled postova
Ok. Koliko vidim potpuno si upravu.
Tek sam kupila, i "uvalila" se vjerovatno u te zamjenske boje.
Ali gledaj jednu stvar.. Isto mi se dešava i sa orginalnim tonerima od epsona.. Pa da li je razlog isti..
I gdje u Bosni da nađem, sem firme mojić , od kog sam i kupila boje nove "kvalitetne" i Premium.
Ciss imam rezervni nov, a priner ću da kupim novi.
Ni ovaj nisam ja punila već firma, ali sad ću ja da punim.

Molim te pomozi mi.
To ti je kao da pitaš Bosanca za recept za Čevape. Svi ga znaju a od nekih dobiješ proljev.

Isto je sa tintama. Iskustvo se skuplja godinama kao i iskustvo sa spremanjem čevapa. Znači ukoliko ne želiš ići na šekret svako malo rapitaj se malo koliko dugo posluje neka čevabđijnica.

Isto je i sa tintam. Pitaj svakog isporučioca čine se je bavio prije 2-3 godine. Nemoj se iznenaditi ukoliko su do nedavno pekli čevape i propali.

Zadnje izmijenjeno od: Adriatix. 07.01.2010. u 20:19.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno