PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Pisači i skeneri (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=53)
-   -   Epson R285 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=134926)

kreso_os 18.01.2009. 22:51

Epson R285

Bok,imam problem.Prije par mjeseci sam kupio epson r285 i kad sam potrosio tintu(prvo crnu) odem i kupim zamjensku i sve super zamjenim i radi.Neki dan mi nestane žute,ja odem i kupim zamjensku od istog proizvodjaca kao i sto je bila crna i kad sam je htio promjeniti,printer stalno javlja da boja nije kompatibilna s tim printerom.Sad me zbunjuje zasto je htio primiti crnu,ali zutu nece mada su od istoga proizvodjaca...radi se o zamjenskoj tinti MMC...molio bih pomoc...

FRipper 18.07.2009. 20:11

Zamjena Tinte Na Epson R285 (OEM Tinta)

Citiraj:

Autor kreso_os (Post 1252933)
epson r285...radi se o zamjenskoj tinti MMC...molio bih pomoc...

Si riješio to??

Ovak ja danas to malo kemio, i kupio zamjenske PRINT TEAM
sada isto ovo mi se desilo, ali men je otprintalo s crnom 2 cda i onda mi javilo da nije orginal boja...
I što onda...onda sam vratio orginal nazad a on mi javio da je crna istrosena i ja sam kliknuo da mi pomogne zamjeniti te sam opet ubacio nazad zamjensku crnu i on je sve to odradio i javio mi da nema žute te sam opet kliknuo da mi pomogne zamjeniti i žutu...naravno opet sam metnuo žutu zamjensku i on je svoje odradio i nastavio normalno prikazivati da je žuta i crna pune i printati...
Onda mi je loše printao i očistio sam glavu i sve 5....tako sam napravio i za ostale, i odma čim sam ih zamjenio išao sam očistiti glavu...te sada funkcionira sa zamjenskim bojama kao orginal... Vidjeti čemo dokle :fiju:

VAŽNO DA BOJE ISTROŠIŠ DO KRAJA!! i kada ti ponudi opciju za pomoc u zamjeni onda ides zamjeniti....
http://i26.tinypic.com/2urro2g.jpg

A i evo slike za čiščenje glave:
http://i30.tinypic.com/2yxfyuf.jpg

FRipper 08.08.2009. 08:53

Evo naletio i ja na probleme, pa da podijelim s vama

Inače do sada koristio tinte Print Team (Feniks) i Orink (Zagria), ali neki dan uzeo
neke šugimugi iz esysa tj h2shopa i ne radi crna ni magenta...dok light cyan radi...a ostale jos nisam probao....

Tak da svima koji imaju ovaj r285 toplo preporučujem pirint team i orink..

et samo da znate-

Adriatix 20.08.2009. 15:28

Citiraj:

Bok,imam problem.Prije par mjeseci sam kupio epson r285 i kad sam potrosio tintu(prvo crnu) odem i kupim zamjensku i sve super zamjenim i radi.Neki dan mi nestane žute,ja odem i kupim zamjensku od istog proizvodjaca kao i sto je bila crna i kad sam je htio promjeniti,printer stalno javlja da boja nije kompatibilna s tim printerom.Sad me zbunjuje zasto je htio primiti crnu,ali zutu nece mada su od istoga proizvodjaca...radi se o zamjenskoj tinti MMC...molio bih pomoc...

Imaš set Colibri tinti za R 285 == 140 + PDV Svih 6 komada ili 30 kn kom Tinte u njima je duplo više neko kod razvikanih etiketa. Lako ih sam puniš je imaju autoresetabilne CHIP ove.

mirsada 05.01.2010. 20:31

e molim vas moze te li mi pomoći sa mojim problemčićom..
Imam epson r285 i cisss i već 3 mjeseca radi kako treba sve je uredu, ali do juče kad mi je prestao printati magentu...
sve sam pokušala, resetova ciss, izbacila smeće.. čistila alkolom glavu uradila head cleaning i stala..
ma neznam kud dalje molim vas da mi pomognete... razočarana sam...
ps: crvenu prita samo žutu... tj. kao da je ne prepoznaje

Adriatix 05.01.2010. 20:51

Citiraj:

Autor mirsada (Post 1529691)
e molim vas moze te li mi pomoći sa mojim problemčićom..
Imam epson r285 i cisss i već 3 mjeseca radi kako treba sve je uredu, ali do juče kad mi je prestao printati magentu...
sve sam pokušala, resetova ciss, izbacila smeće.. čistila alkolom glavu uradila head cleaning i stala..
ma neznam kud dalje molim vas da mi pomognete... razočarana sam...
ps: crvenu prita samo žutu... tj. kao da je ne prepoznaje

Tu vam nema neke mudrosti. Jednostavno morate baciti R 285 i premjestiti CISS na novi R285.

Ukoliko vam se ponovi ista stvar znači da ste naučili jednu novu lekciju: a to je da u CISS treba stavljati tintu sa pedigreom.

Odnosno netko je morao napraviti verifikaciju(pedigre) tinte što je prodaje. I sad ukoliko uzmete da jedan sat VSS specijalista kod nas košta cca 150 onda ne možete očekivati da će tih 150 kn * satnica za ispitivanje + unišen hardver biti uračunat u cijenu tinte od 25 kn za 100 ml. Upravo zbog toga Premium tinta košta 100 ml == 140 kn + PDV. A ekonomy tinta 100 ml = 25 kn + PDV.

Još jednom. Ili ćete platiti nekome da to ispitivanje obavi umjesto vas a njemu će se to isplatiti tako što ćete vi biti zadovoljni sa kvalietom tinte i kontinuirano tražit ćete isključivo Premium klase tinte ili ćete pobrati neku tintu sa ulice i napraviti sami to ispitivanje. I po potrebi bacati printere.

Nema tu neke treće varijante.

Pazite ukoliko je netko u CISS stavio tintu sumljivog porijekla u tom slučaju ne baca se samo printer nego i kompletan ciss. Jednostavno zbog toga jer cijeli ciss sistem kontaminiran i ukoliko ga na punite sa tintom premium klase, sve što ste napravili je da ste kontaminirali tu Premium klasu. I tu vam nema servisa koji to klupko može razmotati a da se i vama i servisu isplati.

Zaključak: Drugi puta pazite na to tko će vas navući na takvu stvar svojom slatkorjećivošću. Odnosno morate uzeti novi koplet.

Opet i u tom slučaju postoji ograničena garncija na takav komplet jer nitko neikome ne može garntirati da vi nakon 3 mjeseca opet zbog škrtosti, niste bacili onu tintu. I varg vam nije dao mira te ste je ponovo napunili novi CISS sa tom istom sumljivom tintom.

Znači kaošto vidite CISS nije za svakoga.

Adriatix 06.01.2010. 15:45

Citiraj:

Ukoliko vas zanima na ovoj vezi imate usporebu

Canon iP 4600 vs Epson R285

http://adriatix.hr/A_PROIZVODI/A_pro...%20R%20285.htm

mirsada 07.01.2010. 11:23

Ok. Koliko vidim potpuno si upravu.
Tek sam kupila, i "uvalila" se vjerovatno u te zamjenske boje.
Ali gledaj jednu stvar.. Isto mi se dešava i sa orginalnim tonerima od epsona.. Pa da li je razlog isti..
I gdje u Bosni da nađem, sem firme mojić , od kog sam i kupila boje nove "kvalitetne" i Premium.
Ciss imam rezervni nov, a priner ću da kupim novi.
Ni ovaj nisam ja punila već firma, ali sad ću ja da punim.

Molim te pomozi mi.:respekt:

Adriatix 07.01.2010. 19:33

Citiraj:

Autor mirsada (Post 1531565)
Ok. Koliko vidim potpuno si upravu.
Tek sam kupila, i "uvalila" se vjerovatno u te zamjenske boje.
Ali gledaj jednu stvar.. Isto mi se dešava i sa orginalnim tonerima od epsona.. Pa da li je razlog isti..
I gdje u Bosni da nađem, sem firme mojić , od kog sam i kupila boje nove "kvalitetne" i Premium.
Ciss imam rezervni nov, a priner ću da kupim novi.
Ni ovaj nisam ja punila već firma, ali sad ću ja da punim.

Molim te pomozi mi.:respekt:

To ti je kao da pitaš Bosanca za recept za Čevape. Svi ga znaju a od nekih dobiješ proljev.

Isto je sa tintama. Iskustvo se skuplja godinama kao i iskustvo sa spremanjem čevapa. Znači ukoliko ne želiš ići na šekret svako malo rapitaj se malo koliko dugo posluje neka čevabđijnica.

Isto je i sa tintam. Pitaj svakog isporučioca čine se je bavio prije 2-3 godine. Nemoj se iznenaditi ukoliko su do nedavno pekli čevape i propali.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:34.