|
![]() |
#18391 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Znam stari, postoje samo pite sa sirom ![]() ![]() Bureci su sa mesom Greškom je došao do mene, ja sam htio sa mesom, ali eto na se nešto zagužvalo na poslu pa nisam stigo odmah pojesti i neko zabunom pojeo moj, a meni ostavio svoj... ![]() Šta češ, morao sam nešto pojesti ![]()
![]() |
#18392 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18393 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
i ti si bio u sarajevu vidim ![]() ![]() ja samo brainwash-am naokolo kad netko i pomisli spomenut burek sa sirom... stara i cura se već paze na blagajni ![]() nego da ne ostane sve na praznim trabunjanjima... vadio danas bifteke iz škrinje i krenuo sa receptom "biftek na lisabonski" sa coolinarike. 1. taj umak od recepta je jedan od najboljih koje sam probao ikad. u životu. ovom i prošlom. 2. prijanje bifteka nakon pečenja je teži fail, zanemariti znači: - zabiti bifteke u sol, papar, vegetu, senf i ulje (meni od jutra su stajali) - skuhati njoke klasika i napraviti salatu da malo "opusti", meni je recimo pasala kombinacija puterice + odstajalo nasoljeno i naribano zelje sa balzamičnim octom i suncokretovim uljem - bifteke baciti na tavu punu rastopljenog maslaca, muški komad odsječen nožem ![]() - ovisno o debljini peći po želji sa jednim okretanjem e sad... ja sam podlijevao sa vodom po receptu i sve je to super (čak i kraće nego tamo), što isuši biftek bolesno - znači ništa od toga, po meni: - skinuti bifteke na tanjur, zabiti fini margarin na njih da se otopi dok su topli i prekriti folijom da drže toplinu - masnoću pečenja zaliti sa jedno deci belog vina (imao đakovački traminac pri ruci + ostalo za večeru naravno) - čekati da alkohol ishlapi i nutra prethodno (dobro) promiješana kombinacija od 200ml vrhnja za kuhanje, 200ml mlijeka i 2 žlice gusnela - kad to uleti nutra promiješati da se sve poveže i bubnuti soka od pol/cijelog limuna, mljeveni papar i žlicu vegete... dalje miješati do željene gustoće - izliti umak po njokama, predočiti biftek, salatu i njoke gladnim očima ![]() tko proba, neće se zayebat, umak je mračno dobar. imam slike, ali su nebitne koliko je umak dobar. jesam spomenuo da je umak dobar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18394 |
IT Consultant
Datum registracije: Feb 2007
|
evo onog gulasa s njokama od prije par dana http://www.imagesforme.com/show.php/848379_IMG0576.JPG http://www.imagesforme.com/show.php/848378_IMG0575.JPG
"All we have to decide is what to do with the time that is given us" J.R.R. Tolkien Zadnje izmijenjeno od: nathan. 13.12.2009. u 10:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18395 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Kako ne bi postojalo? Burek kao takav NIJE bosansko jelo i u Turskoj od kuda je sve to došlo postoji burek meso/sir itd, a druga je stvar kaj Bosanci svojataju ![]() Kako god da bilo meni je burek si i meso ![]() Danas papica: - luk (dinstati zajedno dok se peku kremenadle) - krmić kremenadle - kada je meso pri kraju baciti gore šampinjona - dodati vrhnje za kuhanje - dodati malo vina - unutra uvaljati lovorov list i majčinu dušicu - baciti malo juhe od gljiva (gotove iz vrećice) _______________________________________ sa strane napraviit njoke - uzmete tri krumpira normane veličine (ajmo reći da bi to bio krumpir veličine muške šake) - ogulite i skuhate te doooobro ocijedite - zdrobite krumpir kao da radite pire (nemojte zaboraviti posoliti) - u zdrobljeni krumpir bacite dva jaja i dvije šake brašna i to dobro umijesite - napravite "zmijice" od tog tjesta debljine koje želite i tak si fino narežete njoke te ih skuhate _______________________________________ Uglavnom prefino jelo koje sam danas imao za ručak. Salada je bila kristalka, a desert je bila štrudla od višnje i sira te bučnica. Sve fino zalio sa tubor green. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18396 | |
Premium
|
Citiraj:
A odkud tebi sada tu Bosne i odkud mene u Bosni, molim te lijepo? Burek je burek, a ostalo su pite. EOD! Ajd, ajd, zvaci te lignje i tiho tamo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18397 |
Pod naletima kopita zla
|
Debeli nisam rekao da si ti Bosanac nego kažem da je razlika između bureka meso i bureka sir potekla od tamo, a ne da oni nisu izmislili burek nego nisu niti približno zaslužni za postojanje istog. P.S malo ogladnio pa je pala argeta losos + tuborg green ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18398 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18400 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Danas sam napravil pravu Žderonjsku juhu od gljiva, krumpača, suhog mesa, kopra i kiselog vrhnja i ubil se ko zadnj sacpra ![]()
![]() |
#18401 |
Guest
|
Sarma sa kobasicama! Mljac ![]() |
![]() |
![]() |
#18402 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
za vikend se islo u restoran ![]() Posto mi je rođendan bio,ono..moralo se ![]() Uglavnom uzeo sam si Srditu pizzu.Samo cu reci da sam popio 2L tekucine nakon toga Malo sam bio crven pa me konobar pitao da li sam dobro i da li me pizza dovoljno rasrdila ![]() http://www.imagesforme.com/show.php/...1220091729.jpg
Zadnje izmijenjeno od: micek_kc. 15.12.2009. u 18:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18403 |
Super Moderators
|
Suha hrana-žemje sa mortadelom i jogurt ![]()
![]() |
#18405 |
Guest
|
Dobro da si me sjetila. Sir bu mi se počeo kvariti, pa bum sutra zapečene palačinke ![]() |
![]() |
![]() |
#18406 |
Pod naletima kopita zla
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18407 |
Super Moderators
|
![]() |
#18408 |
Premium
|
Becki, pire sa graskom za prilog, a za salatu ukiseljena mrkva od punice ![]() Edit: Update: trecina kruha, dva becka od danas, majoneza i hladna Karla. Cisto da mogu zaspati... ![]() Zadnje izmijenjeno od: WraGG. 15.12.2009. u 23:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18409 |
Super Moderators
|
Ja sam si zmešal sir i vrhnje, poslje samo odrežem malo adidasa i raženog i to je to ![]()
![]() |
#18411 |
Super Moderators
|
Hladetine? ![]()
![]() |
#18412 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#18413 |
Super Moderators
|
Je, tak je i mene baka od žene pitala jel hoću-ja mislio patka a dobio tanjur hladetine ![]() Danas prava Žderonjska papica-izvadio sam iz škrinje pravi lovački gulaš (bil sam bolestan pa su mi poslali u lončini ![]() ![]() Uz to domaće knedle od kruha ![]() Da vino ne hlapi bez veze složil sam si i gemišt...ubil bum se ko zadnja njasvi ![]()
![]() |
#18414 |
Premium
|
Danas smo ja i moja klinka sami doma (mama otisla u porodiliste po bebu), pa smo kuhali: Vrecica makarona, pužića pola litre vrhnja za kuhanje 4-5 kockica Buco sira 2 kesice ribanca 300g sunke Skuhali makarone, i dok su se cijedili u loncu zagrijali vrhnje, zacinili vegetom te u to istopili Buco sir i ribanac. Pri kraju ubacili naribanu sunku i sve izmjesali sa makaronima. PERFEKTNO!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18415 |
Pod naletima kopita zla
|
U wragg zvuci odlicno. Nego ja sam si složio zalihu za zimu ![]() http://www.imagesforme.com/show.php/857334_DSC00086.JPG velke 750g ![]() Danas na jobu: 1/4 pizze, lisnato sir i jogurt, a doma pečena piletina, riža, kristalka te sam to sve fino zalio s par tuborga green ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18417 |
Super Moderators
|
Cijeli dan sam na suhoj hrani i sad sam gladan ko pes...mislim da bu palo jedno nezdravo obŽderavanje špekom, sirom, maslinama i ljutim ajvarem ![]()
![]() |
#18418 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() ja se i nisam nešto najeo jučer, u cijelom danu samo sendvič od cijelog kukuruznog francuza, ostalo se svelo na čaj s medom i limunom jer me čopila neka prehlada i apetit mi je slab. danas sam opet na kavi i čaju, popodne bi moglo pasti par protvanja domaćeg bureka sa sirom (hebite se, nisam bosanac ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18419 | |
Guest
|
Citiraj:
Memories Zadnjih 5 puta kaj sam jeo nutellu bilo je sa tijela studentica na nekim tulumima van ovih granica ![]() On topic: Bas si narucio lovačku, pa cu se ubiti ko svinja! Mljac http://www.pizzeria-strossmayer.hr/cijenik.htm |
|
![]() |
![]() |
#18420 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Danas sam prejadan,tuna s povrćem i lizika,mislim da ću se uništiti nakon posla negdje sarmama ili bakalarom,neka je petak,i sarma će stradati ![]() Fala Bogu uništio sam dva kandija od kokosa i medenjake čupam upravo,kakvo svinjogojstvo na poslu,užas. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|